• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

arkadaşlar kaynanamla ilgili sıkıntıları merak edenler için açıyorum

yaa sabahtan beri azimle sabredip mesajlarını okuyorum ama çok yıkıcısın
ve bekarsın canım.
Evlenmeden daha böyleysen evlenmiş halini düşünemiyorum.
Senin yaptığın tek seni bağlar şuanda, ama konu sahibinin yaptığı davranış kendiyle beraber en az 3 kişiyi daha bağlar.
Bir yuva kolaylıkla kurulmuyor.
Mücadele gerek, emek gerek.Yaşamadıkların hakkında insanları yönlendirme çok hoş değil bu.

Sen beni hic düşünme benim içinde endişelenme.Evlenmiş halimi merak edeceğine,,.sen kocama nasıl cilve yaparım diye endişelen yada ayy kaynananm kocama dişlerini fırcala dedi sinir oldum,kazağını cıkarttı bunlara tak sen olur mu...
bu daha mantıklı olur güzelim...(senin açından
)
canım herkesin doğrusu başkadır.alınyazımsınla doğrularınız vs.farklı olabilir
ama kırmızıyla olan yerler olmamış,konu nerden nereye,şuanda biz onları tartışmıyoruz
demekki burda herşeyi paylaşmamak gerekiyormuş burdan bu sonucu çıkardım :sm_confused:

karşılıklı az biraz hoşgörü ile çözülmeyecek bişi yok ben hep arada hakaret şiddet yoksa yani kayınvalide tartaklamaya kalkmamış hakaret küfür etmemişse mutlaka eşin ailesiyle görüşülmesi gerektiğini düşünüyorum ha b konuda tuzum da kuru değil ben de kayınvalidem yüzünden boşanıordum neredeyse ve kendisiyle görüşmesem eşim hiçbişi demezdi ama ben sırf eşime olan saygım ve sevgimden görüşüyorum kayınvalidemle

arkadaşa eşinin illa seveceksin demesi mantıklı gelmiyor ama görüş diyebilir bence çünkü arada çoook büyük aşılmayacak bir sorun yok zaten uzaktaymıiş senede bir gidip arada telefonla merhaba denilebilir

benim kayınvalidem de seninkine benzer aslında ama ben kaale almayarak mesafeli davranarak idare ediyorum benim kayınvalidem dekızı da varken yatak odamı kurcalamaya kalktı ben bu tarz şeyleri konuşmam dedim çıktım işin içinden bir kere de gecelik almış hediye hoşunuza gitti mi dedi verdikten sonra güzel anne kesene bereket düşünmüş almışsın dedim (hediyeyi verirken de aynını demiştim ) eşime de sormuş eşim de sağol anne demiş ama utanmış yazık o da sinirlenmiş ama bişi diyememiş ama ben bunu kötü niyet değil düşüncesizlik ve patavatsızlık olarak gördüm daha da mesafe koyarım olur biter dedim öyle de yapıyorum

bir de kardel ablam sanırım anneniz yapınca kızmıyor musunuz demiş ama benim annem asla ama asla benim yatak odamla ilgili bişi sormamış ima bile etmemiştir hatta yanlarına gittiğimde ucuz bir yer var arada ordan gecelik felan alıyorum göstermeye kalkınca bakmaz bile kızım özelin onlar diye ben öyle gördüm annemden o nedenle kayınvalidemle böyle şeyler paylaşmam elbette ama işte diyorum ya ben sadece patavatsızlığına veririm kötüniyetine değil ki aslında bşak konularda iyi niyetli de dğilidr

biraz insanların yetişme tarzlarını eğitim ve kültür seviyelerini düşünüp ona göre tepki vermek lazım mesafe koyup az görüşmek ama yine de görüşmek en doğrusu bence

bi de dogum oncesi ve sonrası hale vermek lazım arkadasımızın bu tavrını hislerini bundan 1 ay kadar once ben de aynı hisleri tasıyordum kayınvalideme karsı hatta annemlerle konusmak gorusmek bile istemiyordum dogumdan sonra her soyledigi her yaptıgı batar olmuştu ona tavır takınıp onu uzdum de o yuzden o yanımızdan ayrılınca kendimi ii hissedene kadar telimi hep kapalı tuttum onu da aramadım eşimle konuştugunda selam yolladım o kadar ama eşime de annesine de tavır yapıp uzatmadım konuyu. ve bir ay once kendime gelmeye basladım yine kayınvalidemle ii olmaya başladık kafama takmıyor muyum bazı şeyleri kızıp uzulmuyor muyum evet uzuluyorum kızıyorum ama onun acısından da bakıyorum ki şeytanın tuzagına düşmeyeyim aramız acılmasın tekrar.

bunlar bu hisler gecici inan gecmeyeccegını dusunursen omur boyu huzursuz olursun yuvanızı yavrunuzu huzursuzluga itmeyin ki yarın obur gun gelip bosanıyoruz die topic acmayasın... çünkü cok ama cok basit meseleler bunlar ben gülüyorum inan şimdi o yasadıklarımıza hissettiklerime

Konuyu kişiselleştirip,karşılıklı tartışmanın
yasak olduğunu bile bile hoş olmayan mesajlaşmalar olmuş,
konu hakkında yorum yapacaksanız ne ala,
ama yoruma yorum yazıp,
tartışmaya kaldığınız yerden devam edecekseniz bilelim...

kıyamam olan sana ve bebeğine oluyor cnm yaa boşver takma kafana bu kadar. evet biliyorum hiç kolay değil ama bebeğini düşünmelisin. eşinede yazıklar olsun beni korumayan eşi nabayım ben o kadar ana kuzusuysa evlenmeseymiş. benim eşimde ilk başlarda bazı kişilerin aklına uyup beni zorla kaynanamla barıştırıyordu ama yine kavga ediyordu kaynanam. en sonunda eşimde pes etti çünkü onunla kavga etmeye başladı artık ben kaale almıyordum onun sözlerini. annesiyle kavga edince kendi bile gitmiyor istemiyor artık. kaynanam yüzünden neler çektik ama bir gün olsun kötü söz söylemedim cvp verdim ama kötü olarak değil. onalrın yüzünden hasta olduk aylarca ilaç kullandık eşim amelyat oldu ben bebeğimi düşürdüm v.s. ama anlamıyorlar iyiliğe iyilikle karşılık verilir neden bunlar hep kötülükle karşılık veriyorlar. onları kaale alma sakın zor oldu ama ben başardım. o bişey diyorsa duymamazlıktan gel bebişinle ilgilen. sorarsa cvp verme bana öyle sorular sormayın de. he oğluma sorarım mı diyor o zaman bana niye soruyorsun git oğlunla konuş de. hiç bir zaman yüz göz olma. zaman herşeyin ilacıdır sabırlı olmaya çalış. sinirlendiğin zaman derin bir nefes al. mevlam tez zamanda refaha ulaştırsın cnm çok zor. yaşamayan anlamaz. burada sana karşı olanlar olacaktır elbet cvp verme. tartışma ortamlarına girmemeye çalış. hiçbirşey bebeğinden ve senin sağlığından daha önemli değil.

Konuyu baştan sona kadar okudum...
Sevgili caldion78,
Haksızsın diyemeyeceğim...
Kayınvaliden gerçekten zor bir insan...
Ama onu sevmek zorunda değilsin, sadece sever gibi rol yap yeter...
Eşin ve çocuğunla bir yuvanız var tek sorununuz kayınvalide mi?
ıdare etmeye çalış...
Eşinin 'seninle sonumuz yok!' demesi çok aşağılayıcı... Ama bunu bağırarak değil güzellikle çözümleyin.
Unutma, yıkmak kolay yapmak zordur...
Boşanmak gitmek çözüm olamaz, olmamalı...
:1hug:

ilk mesajınızda 'bebeğimi elin kadınına nasıl bırakırım' demişsiniz

yabancı değil ki babaannesi çocuğunuzun

nasıl elin kadını ?

siz lohusayken bulaşıkları yıkamayınca elin kadını değil miydi ?

şimdi bebeğinize bakmak isteyince mi elin kadını oldu

eşinizin yazıklarını da okudum ve hak verdim eşinize daha çok

böyle fevri davranarak hiçbir şey elde edemezsiniz

tamam sevmek zorunda değilsiniz siz,ama eşiniz ve ilerde bebeğiniz kayınvalidenizi sevecek buna kendinizi alıştırmalısınız bence

kayınvalidenizin de sizi rahatsız eden tutumlarını konuşarak halledebilirdiniz ama zaten aramamasını söylemiş eşiniz

bu durumda yapacağınız şey eğer evliliğinizi sağlıklı bir şekilde yürütmek istiyosanız bu derece fevri davranmamak

oğlunu kaybetmiş bir anne haliyle dünyayı gözü görmüyodur onun şimdi.ufak etefek patavatsızlıklarını da görmezden gelmelisiniz ayrıca

idare etmek veya seviyor gibi rol yapmak çok kolay. ama kızlar inanın bunlar insanlıktan çıkmışlar. benimde başımda var bir tane. kaç defa kavga çıkarttı tekrar tekrar barışıp aynı şeyleri yaşamaktan bıktık inanın. hakikaten yaşamayan anlamaz. mesela benim görümcem kaynanama öyle şirret davranır ki bir gün misafir vardı kaynanam bişey yapıverin dedi görümcem yapmadı hatta kızdı annesine. ben yaaprım anne deyip yapmıştım. ama ben yine kötüyüm anlayacağınız. birde benim kaynanam arkamdan öyle şeyler söylüyormuş ki eşim inanmıyordu başlrda sonra kaynanam kendi ağzıyla yakalandı bir dahada inanmadı eşim. çok zor çookkk. allahım öyle insanlardan korusun bizleri.

Kayınvalideniz belli ki çok rahat bir kadın..Erkek evladına korunuyomusunuz diye sorabildiğine göre..

Psikolojiside iyi değil..Bu da çok normal çünkü evladını kötü bi şekilde kaybetmiş:delphin:

Bence sakin olmalısınız..ınsanları birazda olduğu gibi kabul etmeli..Size ters gelen konular açtığında cevap vermeyebilirsiniz ya da gülüp geçebilirsiniz..

Ortada çok büyük boyutta hakaretler aşağılamalar olmadığı sürece huyuna gidebilirsiniz diye düşünüyorum..Annedir sonuçta..

Back