• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

arkadaşlar kaynanamla ilgili sıkıntıları merak edenler için açıyorum

size sonuna kadar hak veriyorum
sadece iki kişi arasında geçenlerin , yaşananların o iki kişi arasında kalmalı bence de...
ama eşiniz o kadar izin vermeseydi , kayınvalideniz de o kadar ileri gidemezdi...

eşinize sakince evinizde olan konuları başkalarına anlatmamasını rica edin...

bizim eşimle daha ilişkimizin başından itibaren konuşulmamış ama uygulamaya geçilmiş bir anlaşmamız var...aramızda olanları kimseye anlatmayız, anlatılacak birşey varsa da özet olarak aktarılır detaya asla inilmez...

ve eşimin ağızı da benim ağızım da sıkıdır...dillerimiz dişlerimizin arkasında durmayı bilirler...

benim annem meraklıdır...sorar eder , ama bilmesi gerekenin dışında hiçbirşeyi anltamam:) eşimin annesi ise çok politiktir ...çok soru sorduğunu duymadım...eşimde birşey söylemedi...bence kayınvalidem çok meraklı değil...olsaydı şimdiye kadar öğrenmiş olurdum herhalde...

biz eşimle bunu uygularken buna çok inanıyoruz...eğer evliliğimizle ilgili herşeyi anlatırsak ailelerimize ve yakınlarımıza yarın öbür gün biz kötü günlerimizi unutmuşken ailelerimiz unutmayacak ve yüzümüze söyleyebilirler...

bence iş eşinizde bitiyor...annesini yine sevsin , ama artık o da bir aileye sahip üstelik de baba da olmuş ...

üzülmeyin...sağlıkla bebeğinizi büyütmeye bakın

eşinizi ya o ya ben gibi bir seçime asla sürüklemeyin derim ki böyle bi durumda elbette ki anneyi seçecektir bir çoğu... özellikle de eşi bu seçime zorlayan taraf siz iseniz...

valla en güzeli eşin haberi olmadan dediklerine karşılık vermek başka yolu yok ben başta aman kırolmasınlar aman üzülmesinler dedim olmuo herşeyimi ben düşüncem zamanında görmemilşer die nasıl alttan alabilirmki öğrenmenin yaşı olmaz patavatsızlıkta doğuştan gelmez biraz medeniyet öğrenmeleri lazım
pes diyen arkadaşında düşncesi sanırım elle tutulacak birşey yok demenizden kaynaklanıor valla karşıdaki insaın yaptıklarına sabredemiosanız gözünün üstünde kaşın var bile dese boşanma noktasına gelirsiniz size göre elle tutulacak birşey değilmiş gibi gelir ama hepsi büyüdükce sabır taşıor sadece bunlarla sınırlı değildir arkadşın yaşadıkları bunları yazmayı tercih etmiştir bende kaynanamdan nefret ediorum dedim ayzdıklarım göz doldurmaya bilir ama insan buraya herşeyi yazamaz biraz daha olumlu düşünelim lütfen

Bence durumu eşinize anlattın onunla açık açık konuşun,
özelinizi anlatmasına izin vermeyin.
ve bence kayınvalidenizle mesafeli olun.
arayıp sormayın. umarım çözebilirsiniz.
herkes yerini bilese bu gelin kaynana problemi hiç olmayacak yaaa!

Canım önce Allah bol sabırlar versin.
Cidden bende bu tarz şeylere tahammül edemem ama işte
insan eşi hatrına yutabilyor :(
Özellikle cinsel ilişkinize müdahalesine ben bile sinir oldum.
Yapılacak ne var onu düşünelim.
Sanırım eşini elinde tutmak, annesiyle ilgili falso vermemek.
Bir şekilde doğru ilişkilerin nasıl olacağını anlatmak
Aile reisi, bir baba olduğunu hatırlatıp
artık anne sözünü dinlememnin vaktinin çoktan geçtiğini belirtmek gerek.
Eğer erkekler annelerine fikir sorarsa çoğu k.valide bunu abartır
herşeye müdahale hakkı olduğunu sanar.

Sen yazınca aklıa k.validem geldi
eşim şehridışında 2 haftada bir geliyo.
Adetli olduğum bir zamanda, bana kadın demezmi?
Sen abdest aldınmı diye? salak gibi sadece evet dedim.
Sonra neymiş ojelerimi çıkartmadan abdest almamalıymış.
Cevap vermedim yine
ama artık paylaşımlarımı azalttım
eşimde destek oldu, ha bunu yapmak biraz vakit aldı

Ya aslında bunların hepsi cahillikten ya, bilseler hoş olmadığını sormazlarıd heralde
böyle tarz davranışlarda bulunmazları
ama bizde her zaman sabredemeyiz oda ayrı...

arayıp sormamak daha kötü olur canım ozamanda eşine sürekli neden arayıp sormuo bizi der tabiki oda gelir arayacaksın die baskı yapar sevmek zorunda değilsin ama saygı göstermek zorundasın sonra eşinde snein ailene aynısını yapar ben yaşadıklarımdan bunları öğrendim benim eşim aileme karşı okadar saygılıki bende onu örnek alıorum tabiki dediklerinin altında kalmıorum ama belirli bir çerçevee yüzgöz olursan hiç sonunu getiremezsin dün kendi konumda çıldıran ben bugün bunları düşünüorum:D

Bence durumu eşinize anlattın onunla açık açık konuşun,
özelinizi anlatmasına izin vermeyin.
ve bence kayınvalidenizle mesafeli olun.
arayıp sormayın. umarım çözebilirsiniz.
herkes yerini bilese bu gelin kaynana problemi hiç olmayacak yaaa!

anlattım defalarca iyilikle ilk başlarda annesi hakkında ii konuşarak cahilliğine veriyorum diyerek ama neymiş efem annesi çok kültürlü bi kadınmış ilk okul mezunu evden çıkmasmış hiç bi ortam görmemiş bi kadın ne kadar kültür sahibidir tartışılır

arayıp sormamak daha kötü olur canım ozamanda eşine sürekli neden arayıp sormuo bizi der tabiki oda gelir arayacaksın die baskı yapar sevmek zorunda değilsin ama saygı göstermek zorundasın sonra eşinde snein ailene aynısını yapar ben yaşadıklarımdan bunları öğrendim benim eşim aileme karşı okadar saygılıki bende onu örnek alıorum tabiki dediklerinin altında kalmıorum ama belirli bir çerçevee yüzgöz olursan hiç sonunu getiremezsin dün kendi konumda çıldıran ben bugün bunları düşünüorum:D

yok kadını aradınm laf taşıdığın müddetce bir daha beni arama ben sen gibi bi kadın görmedim görüşmeyelim dedim zaten 2 haftadırda görüşmüyorum en güzeli valla kafam rahat kocamda görüşmek zorundasın ii gecinmek sevmek zorundasın demese sıkıntı yok aslında ki kocamada görüş git gör ben soğudum bendeb bekleme samimiyet diyorum onu engellemiyorum ki

bende bundan bahsediorum işte kocanı tek gönderde iice doldursun orda gelmio gitmio die sende git gerekirse yerinden kalkma çoknfazla konuşma çokda kalma ama git hem eşinin ağzını kapatmış olursun hemde senin yanında seni çekiştiremez

arkadaş gelse de açıklasa, nasıl bu kadar şaşırtmayı becermişim onu merak ettim doğrusu :delphin:

kıs okaadr şey yazmış ve bence yaşadıkları hiç hoş şeyler diil ama siz bi problem olmadıgından bahsediosnz..
yanii geçerli bi sebeb olması için kafa gözmü patlatması lazım anlamıorum..
bunlar ufak ufak şeylerdir ama bi büyür kocaman bi alev topu olur..
be konu sahibi arkadaşın yaşadıkalrı şeylerde yenilir yutulur şeyler diil..
sadece buna normal bi olay gibi bakmanıza şaşırdım..

caldion bence evvela eşinin laf taşıma huyunu bıraktırman gerekiyor ki k.validen hakkınızda konuşacak söz bulamasın..ben k.validenden çok eşini hatalı buluyorum, hadi k.valideler eski jenerason, kendilerine yapılanları gelinlerine uygulamakta mahsur görmüyorlar, arada laf taşıyan kocana ne demeli?

kıs okaadr şey yazmış ve bence yaşadıkları hiç hoş şeyler diil ama siz bi problem olmadıgından bahsediosnz..
yanii geçerli bi sebeb olması için kafa gözmü patlatması lazım anlamıorum..
bunlar ufak ufak şeylerdir ama bi büyür kocaman bi alev topu olur..
be konu sahibi arkadaşın yaşadıkalrı şeylerde yenilir yutulur şeyler diil..
sadece buna normal bi olay gibi bakmanıza şaşırdım..

herksin problem ettiği şeyler farklıdır değil mi?
buraya yazılan herşeye haklısın mı demek zorundayız. çok şükür aklım, fikrim var benim de.
bana çok büyük sorunlar gelmedi, alev topu olur olmaz bilemem ama bana göre bu kadar büyütülecek şeyler değil.
ve hala normal bakıyorum, çoğu kişinin yaşadığı türden sorunlar. anormal değil.
he kimsenin derdini hafife almak değil bu..
peslik bir durum yok yani ortada.
siz konu sahibine tamamen katılırsınız ben katılmam.
nasıl ki ben sizin katılmanıza gözlerimi pörtletmiyorsam, siz de benim katılmamama pörtletmeyin :delphin:

arkadaşım bakın size hak veririm ya da vermem ama saygı çerçevisinde yorumumu yapmışım değil mi; o kadar uzun yazınızı okumuşum altına da yazmışım.
sadece siz haklısınız demedim diye, başka birinin bana yazdığı lafları alkışlamak neden??
yaşamayan yazmasın konuma dediniz; ben de size dedim ki ne yaşadığımı biliyor musunuz, önce hayat hikayesi mi anlatayım..
ama cevap vermediniz.
şimdi kalkmış bana karşı yazılmış birşey alkışlıyorsunuz, ayıp bence; gerçekten ayıp..

caldion bence evvela eşinin laf taşıma huyunu bıraktırman gerekiyor ki k.validen hakkınızda konuşacak söz bulamasın..ben k.validenden çok eşini hatalı buluyorum, hadi k.valideler eski jenerason, kendilerine yapılanları gelinlerine uygulamakta mahsur görmüyorlar, arada laf taşıyan kocana ne demeli?

eşim o olayı bıraktı artık eminim ben baştan sona yazdım sadece bilgi sahib olmanız için artık eşimle öle bi sıkıntım yok

arkadaşım bakın size hak veririm ya da vermem ama saygı çerçevisinde yorumumu yapmışım değil mi; o kadar uzun yazınızı okumuşum altına da yazmışım.
sadece siz haklısınız demedim diye, başka birinin bana yazdığı lafları alkışlamak neden??
yaşamayan yazmasın konuma dediniz; ben de size dedim ki ne yaşadığımı biliyor musunuz, önce hayat hikayesi mi anlatayım..
ama cevap vermediniz.
şimdi kalkmış bana karşı yazılmış birşey alkışlıyorsunuz, ayıp bence; gerçekten ayıp..

öncelikle yalnış hatırlamıyorsam sizinde yorumunuz için tşkr ettm neden böle yazdınız yazamazsnz demedm
alkışa gelince sadece düşüncesini doğruladım amacım size terbiyesizlik yapmak deildi neden üzerinize alındınız anlamadım ayrıca burdaki 40 küsür şahış hemen aynı yorumları yapmış arda 2 tane sizin gibi yorum yapan var hangisini dikkate almam gerekiyor sizce yinede yaptığınız yoruma saygı duyarım herseyide üzerinize alınmamanızı rica ederm

ama cevap vermediniz.

katılıyorum...

hem birde su acıdan bakın tabağınıza 1 tane sinek düştü çok acsanız sineği atar yemeğinizi yersiniz 20 tane düştüğü farzedelim ne kadar ac olursanız olun o yemegi çöpe dökersiniz dimi işte benmde yaşadığım 1 deil 5 deil 10 deil benm miğdem kaldırmıyor

Back