arkadaşlar kaynanamla ilgili sıkıntıları merak edenler için açıyorum

evet teşşekkür ettiniz ama ben size hak vermedim diye kalkıp yaşamamış insanlar yazsın dediniz değil mi?
neyse..

ne demek neden üzerinize alındınız.
konuya değil sadece benim lafıma gelmiş bir yorumu alkışlayınca komşu kızının mı üzerine alınması gerekirdi; tabi ki ben üzerime alınacağım.
tabiki de benim yazdığım yorum çerçevesinde davranmak zorunda değilsiniz.
ama sadece 2 tane sizin gibi yorum yapan var, hangisini ciddiye alıyım değil;
yorum yapan herkesi ciddiye alın; ama uygulayup uygulamamak size kalmış.
çünkü ben sizi ciddiye alıp konunuza yorum yaptım.

bakın ne siz beni yaşadıklarınızın çok ağır olduğu konusunda ikna etmek zorundasınız; ne de ben sizi bana göre çok ama çok önemli şeyler olmadığı hakkında..
sizin yaşadığınız size zor gelir; tekrar ediyorum asla küçümsemiyorum yaşananları.
ama bu kişilikle de alakalı.
bana ters gelmez, size ters gelir yapı itibariyle.
bu yüzden ben katlanılası derim, siz öldüresi dersiniz.

neyse; umarım halledersiniz sorunları.
eşiniz de tehditvari konuşmalarından vazgeçer..

peki düşüncenize tşkr etmem ve hala suanda size cvp veriyor olmam sizi yeterince ciddi almadığımı gösteriyor hııı su olsaydı 40 küsürü sizin tarzda yorum yapmış olsaydı derdim ki tamam benm hatalarım var ben abartıyorum kendime çeki düzen veriyim vs...
ben buraya egomu tatmin etmek amaçlı deil nasıl bir yolda ilerliyorum yalnışmı yapıyorum yoksa doğrumu yapıyorum die fikir almak amaçlı bir konu açtım buda nasıl anlaşılır takdir edrsnzki çogunluk ne diyorsa o tarafa daha bir yoğunluk gösterilir

koskoca kadının yaptığına bak
nefret ediyorum böle analarının ağzına bakan erkeklerden
benimde eşim böyleydi hergün üzgün oluyorum hep suratım asık olurdu bi kavgamızda yemin ettim artık sana hiç bir derdimi koca gibi gelip anlatmıyacağım dedim ogün bugün anlatmadım ve hep kendi anladı ne oldu gülsüm söle bişimi oldu olsada koca gibi yanımdamısın dedim hep annen ve ablan ve işin dedim ben kızın ve ben yokum dedim hep bu cevabı verdim
geçen ablasının yaptığı bişey çok zorma gitti anlattım kızdım böle yapmamalı dedim ablalık yapmalı ama olmuyor ben susdukça üstüme geliyorlar dedim yine bunu tutmaya başladı ertesi gün aradım akşam beni çok üzdün kırdın dedim birazda tartışdık
hemen ablasını aramış niye böyle yaptın diye bu benimiçin büyük gelişme önceden bunu bile yapmazdı
demek istediğim arkadaşım biraz sabır mı desem bilmiyorum bak senin evin de ayrı ben altlı üstlü oturuyorum evime çekilme şlansım bile yok

arkadaşın zaten bir sorunu var ve buraya fikir almak için yazmış siz niye konuyu bi şekilde kendi tarfınıza çektiniz teşşekür eder yada etmez her konuyu açan herkese tşk ederse işleri var valla böle düşünmeyin arkadaşım

tickerden anladıgım kadarıyla sizinde ayaz isminde yakışıklı bi oğlunuz var allah bağışlasın..
galiba ileriye dönük yerinizi sağlamlaştırıosunuz..
yani kaynanaları anca bu sebeble savunabiliceğinizi düşünüorum..
heleki bu akadaşın kaynanasını...

allaaa allaaa.
sadece bi mesaja bakıp niye hemen konuya atlıyorsunuz.
biz kaç mesajdır bunu yazışıyoruz ve aramızda hallettik.
arkadaşın sorununun olduğunun farkındayım..

teşekkür ederim, Allah size de nasip etsin inşallah.
yok ben böyle bir kaynana olmam sanmıyorum; ben kendi rahmetli kayınvalidemden nasıl gördüysem öyle bir kayınvalide olurum inşallah.
ama ben kaynanayı savunmuyorum, dikkat ederseniz.
kadının yaptıklarının normal olduğunu söylemeiyorum; sadece bu kadar kafaya takılabilecek şeyler olmadığını söylüyorum.

bakarsınız ilerde doğacak kızınıza kaynana olurum; ama merak etmeyin yumuşak başlıyımdır.
evlerden ırak demeyin yani hemen yerimseniben

arkadaşa ben de çok büyük sorunlar olmadığı yönünde yorum yaptım... yanlız burda ben kaynanayı savunan kimseyi de göremedim... sadece bazı hataların görmezden gelinebileceği; bu sorunların bir ailenin dağılmasına sebep olmaması gerektiği konusundaydı düşüncelerimiz....

özellikle bu işaretli cümle çok çirkin...siz nefret ediyorsunuz diye herkes kayınvalidesinden nefret etmek zorunda değil...

valla ezanlar okunuo burda..
dileklerinize inşallah diye eşlik edicem...
rabbim inşallah banadanasip eder..
üfff naptım yaptım bunuda bebek topicine çevirdim ya helal olsun bana..
sizinde kötü bi kaynana olmıcanızıı umud ediorum...
opuyorumnanaktan

çirkinmi??
çirkin bi cümle yazsaydım o kırmızıyla işartelediğin yerde daha farklı bişiler yazıo olurdu..
ben kaynanamda nefret etmiorumki bunuda nerden çıkardınız...
ben sadece konu sahibi arkadaşın kaynanasından bahsettim..

aslında cok fazla ya ben art nıyetlı dusunmeıdgım ıcın yada her kaynanayı cevremdekıler gıbı sandıgımdan olsa gerekkı cok fazla sorun oldugunu sanmıyorum buyuk harflerle dıle getırdıgınız yerlerı kucuk karakter kullanıpda yazsa ıdınız emınım olun hıc sorun yok derdım..
sonucta esınızın annesı ve babası annesı bırazcık sızle ıclı dıslı olmak ıstemıs olabılır..
gelınısınız dıye yakın goruspde bazı noktalara deyınmıs ..bnuda aranızdakı dıyaloga ıletısıme baglıycam..
demekkı bu denlı konusmalarınız varkı kayınvalıdenızde sızle bu konuda konusmus..
dogum sonrası korunma ıle ılgılı bılgı vermesı ıse bence art nıyet aramayın ama sızı bılgılendırmek ıstemıs sadece..

kaynanaları savunmak dediniz ya onun için dedi sanırım arkadaş.
yani kaynanalar asla savunulası kişiler değildir gibi bir genelleme olmuş.
özelden genele kaçmış gibi..

Benim yengemde aynılarını yaşadı hemde ananemdi yapan küçük dayım trafik kazasında vefat etti(toprağı bol olsun) tüm sevgisini dayıma vermişti. dayım ewlendi ve herşey değişti sevgisi ikiye bölündü diye hep kıskandı yengemi.. sizin bu yaşadıklarınızdan çoook daha şeyler yaşadı. Ama hep annaneme karşı saygılıydı hep iyi yaklaştı çünkü dayımı çok seviyodu belki kötü yaklşsa ananem haksız olsa bile onu görmez yengeme kızardık ama o iyisini yaptı bizde yengemi destekledik hep dayımda zamanla anladı bu durumu ve eşini korudu annesinide kırmadan arayı yaptı hep şuan çook iyiler dayımla bizde yengemle çok iyiyiz çok düzgün bi insan sabırlı benimde size tavsiyem iyi gitmeye çalışınn çevrenizdekiler sizi destekler ve herşey daha kolay olur. Sizinde erkek çocuğunuz var bende olmam demeyin annanem çok iyi bi insan herkes çokta sever ama birden oldu işte kimse inanmadı öle olduğuna bu işler hiç belli olmaz bizzat yaşadım dedeğim gibi birazdaha anlayış ve hoşgörü ile yaklaşırsanız eşiniz ve çevresinin sevgisini kazanırsınız. yengem artık gerektiğinde karşıda çıkıyo dedğinide yapıyo kimse bişey demiyo çünkü annanemin haksız olduğunu biliyoruz inş herşey yoluna girer
çok uzun oldu ama k.bakmazsın inş

konuyu açan arkadaşım siz sinirlenmekte gayet haklısınız bence , sorun etmeyin diyenlerin tekrar okuması gerekir , bir insanın kayınvalidesi neyle korunuyosunuz gibi bir soru sorabilir mi sizce? bu ne kadar doğru hayır korunmuyoruz dese ne dicek korunurken keyif alamıyoruz gibi bi kelime etse yada gelin bırakın Allahınızı severseniz ya böyle muhabbet mi olur kayınvalideyle, 2.si kayınvalideniz bir oğlunu kaybetmiş olabilir bu nedenle psikoloji bozulmuş ve sizin eşinizi elinden kaçıracağı ile kaygıları olabilir ama bunu size yansıtmaması gerekirdi diye düşünüyorum sonuçta tek oğlu kaldıysa kaldı bende bu mantığı anlamıyorum kaynanamın tek çocuğu var o nedenle çok karışıyo bütün hevesini bizden almaya çalışıyo ve bizde bişey demiyoruz kırmamak için böyle bişeyde olamaz sizin kaynananızın tek çocuğu varsa sizde teksiniz dünyada sizi üzmesine asla izin vermeyin, 3.sü de giderken çocuğu bana bırak da ne demek oluyor ha şöyle diyebilir kızım daha rahat ederim falan diyosan ben bakabilirim gözün arkada kalmasın herşeyin bi ifade şekli vardır, çocuğu bana bırak ay niye bırakcakmışım daha anne sıcaklığına muhtaç olan bi yavruyu belki yukarda söylediğim gibi ifade etse hayır anne çok sağol düşündüğün için ama sanırım yanımdayken daha rahat ederim aklım kalmaz en azından yorulsam bile dersiniz konu kapanır.Ama bütün bunlara rağmen hamilelik ve lohusalık psikolojileri farklı olabilir bilemiyorum yani abartıyor alınganlık yapmıyor ve herşey yazdığınız gibiyse bence çok haklısınız sinirlenmekte, size tavsiyem ne onu kırın nede kendinizin kırılmasına izin verin, bi kaç arkadalın dediği gibi eşi devreden çıkarıp direk kayınvalideyle konuşmak en mantıklısı galiba, dilerim en kısa zamanda geçer ve herşey eskisi gibi olur.Sıkmayın canınızı nolur.

benim bu tip konulardaki yorumum hep aynı
biraz vurdumduymaz olacaksın herşeyi kafanda büyütmeyeceksin.
sürekli eşine annesini kötülemeyip aradada şaka yollu yada kibarca kaynanana cevap verip onu susturacaksın.bazende hiç duymuyacaksın gülüp geçeceksin
yoksa bu sorunları taktıkça kendini yıprtırsın hatta bu sebeplerden yuvan bile yıkılabilir
yazık olur çünkü bana göre bu anlattıkların aşılamıyacak sorunlar değil.
bu sebeplerden dolayı bir yuva yıkılmamalı:1no2:

okudum tekrar, teşekkür ederim tavsiyeniz için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…