• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaşlar ikiz hamilelik dönemi nasıl geçiyor?

penses canım çoğul gebeliklerde ikili üçlü test yapılmıyor bende yaptırmadım ultrason görüntüleri çok önemli ult iyi takiple sorunlar görülür Allah korusun diğer olumsuzlukları tbiki

kızlar sterilizator almayı duşunuyormusunuz peki hangi marka duşunuyorsunuz ben baya bir araştıdım aslında ama sonra mikrodalga tiplerini gorunce kafam karıştı hani onlar daha ucuz daha pratik geldi ama sağlık açısından iyi değil gibi hani biberon kaynatacak vaktimde olmuycak valla hiç zaten birkaç ikiz annesi arkadaştan bilgiler aldımki bizi neler bekliyor bir bilseniz:)

ilk 3 ay uyumayı duşunmeyin bile:) sut yetmediği için iki bebeğe mutlaka mama veriyorlarmış tabi garibanlar bunu hazmedemediği için uyku hiiiiiç yokmuş kolik diyorlarya hani gaz problemi aynen o şekil açıkçası ben hep pratiklik araştırma peşindeyim hani işleri nasıl kolaylarız falan diye:)delikafadulden

ayyy badecim ne yaptın yaaa,zaten ödümüz kopuyor herşeyden.Bizi normal hamileden saymıyorlar,normal anne de olamayacağız desenefisfisfis.Valla ben etrafımdakilere de en azından şimdilik ya hayrı söyleyin ya susun diyorum,ne yapayımkaydirigubbakcemile3,yoksa ödüm kopuyor herşeyden moralim bozuluyor.Şimdilik ileriyi düşünmek istemiyorum.Herkes işin zorluklasrından bahsediyor da,iki evladın birden sadece kendini istediğini,kendisine ait olduğunu,annelik hazzını pek anlatan yok.O yüzden ben pozitif yaklaşmaya çalışıyorum.
Sterilizatör demişsin,valla ben daah ne olduğununasıl bir alet olduğunu bile bilmiyorum:utangac:.O gibi şeyleri kendim ihtiyaç duydukça almayı planlıyorum.Şimdilik benim de bu tarz araç ve markaları hakkında araştırma yapmadım canım.Pratiklik konusunda sana sonuna kadar katılıyorum:içelim:

kızlar nasıl g,d,yo uzun zamnadır giremedım nete misafirler vardı benım bebekler büyümüş 8 haziranda cinsiyetlerını öğrenecegız hayırlısı bakalım

pensescim hoşgeldin.Ohoooo burda neler oldu sen yokken,cinsiyet dedin de,ben arakdaşlara temcit pilavı gelecek bi haber vereyim sana.20.haftamdayım geçen haftaya kadar ikisi de erkek denilen iki yavrumun cinsiyetinin kız olduğunu söyledi doktorum.Yani sen de cinsiyet konusunda aldığın haberde pek emin olmakaydirigubbakcemile3

Arkadaşlar sizlere birşey sormak istiyorum sizlerde çoğul gebelik yaşıyorsunuz karaciğer enzimleriniz ne durumda enzimleriniz yüksek çıktığı oldumu ben tam serklaj işlemim bitti derken bu sorun çıktı karaciğer değerlerim çok yüksek çıktı ilaçlarımı bıraktım vitamin demir vs ...

Canım seni zaman zaman başka topiklerde de takip ediyorum.Burda serklaj konusunda geçmiş olsun dileklerimi ileteyim önce.İnşallah başarılı ve hayırlı sonuçlu bir işlem olmuştur.Kaşıntı ile ilgili bir topikte okumuştum yazdıklarını.Benim kendi doktorum düzenli olarak kan ve idrar tahlili istiyor (hemogram ve TİT).Bunlarda ayrıntılı değerleri inceliyordur sanırım.Bu anlamda kendisinden herhangi bir uyarı ben almadım.Belkide erkendir ama,senin durumun kötü olmuş gerçekten.Bizi ayrıntılı bilgilendirirsen seviniriz canım..

kızlar bir sorum olacak bende ikiz bebek beklıyorum allah nasıp ederse doktoruma ikili testı sordum ikizlerde ikili test olmuyo dedi sakat olma durumunda aldırmayı düşünüyomusun kı dedi hayır düşünmüyorum dedim ense kalınlıgını ölçtü gayet güzel burun kemıgı olusmus herseyını gösterdi . sorum su ense kalınlıgından anlasılıyo mu sakatlığı ?

Canım ben de ikili test yaptırmadım.Kanda beta-Hcg değerinden tespit edilen bişey oluyor ama kanı da ense kalınlığı ölçümüyle baraber veriyorsun.Fakat biz iikli gebeliklerde Beta-Hcg değeri iki bebek olduğunda yüksek çıkıp yanıltabiliyormuş.Bu yüzden ense kalınılığı ölçümünde değerler iyi çıkmışsa kan tgestine gerek görmüyorlar.Burun kemiği de önemli bir ölçütmüş.Çünkü sendromlu bebeklerde bu haftalarda burun kemiği oluşmuyormuş.Eğer burun kemiği ultrasonda gelişimi normal gözlemlenmişse bir durum olmadığı anlamına gelirmiş.Yani bu gibi belirtiler iyiyseee,daha fazla kurcalama,Allha emanet canım

Arkadaşlar sizlere birşey sormak istiyorum sizlerde çoğul gebelik yaşıyorsunuz karaciğer enzimleriniz ne durumda enzimleriniz yüksek çıktığı oldumu ben tam serklaj işlemim bitti derken bu sorun çıktı karaciğer değerlerim çok yüksek çıktı ilaçlarımı bıraktım vitamin demir vs ...

canım bana yapmadılar bu testi ama redüksiyondan once dr bu testelerden bahsetmişti eğer üçüz devam edersen surekli karaciğer enzimlerine bakılacak karacığer yetmezliği oluşabiliyor onun dışında kalp yetmezliğide oluşabiliyor ama redüksiyondan sonra bu riskler ortadan kalkıyor demişti ve eşim oyüzden kesinlikle ucuz devam etmiycez dru dinliycez senin hayatını riske atamayız demişti ve işlem yapıldı sonrasında sorduğumda hayır ikizlerde bakılmıyor dedi ama bilemiyorumki haklısın aslında bizede bakmalılar bellimi olur

Son düzenleme:
badecim sende üçüz ken ikiye mi düşürülenlerdensin?Bu redüksiyon dediğiniz o mu?

kızlar ya bebişlere aldıklarımızı ne zaman resmini koysak acaba biz buraya bizim bebişlerin cicilerini bu baslıkta toplayalım hemde fikir olur birbiirmize

badecim sende üçüz ken ikiye mi düşürülenlerdensin?Bu redüksiyon dediğiniz o mu?

evet canım aynen oyle demek oluyor 12 haftada hepsinin ense olçümleri yapıldı sğalıksız olan gidecekti ama malesef hepsi sağlıklıydı çok zor bir karardı ama dr bazı şeyler anlattıkı boyle bir karar aldık en bir hasta kalp yetmezliğinden hastanede yattı ve bebekleri biryana bıraktık anneyi kurtarmaya çalıştık vs anlattı ben çok kararsız kalsamda eşim çok kararlıydı ve işlem yapıldı kaybetme riskide vardı işlemde ama çok şükür kaybetmedik ve enson kontrolumde drum işlemle ilgili hiçbir risk kalmadı dedi ve normal hayatımıza donduk çok şükür benim aşılama ile üçüz oldu devam edip doğuranda çok okudum ama biz goze alamadık hayırlısı artık yanlız bizim kız gitmiş ona uzulduk tabi biraz iki oğlan kalmış bize dr cinsiyet seçmek yok demişti en uygun pozisyondakine işlem yapıldı onun yiycek ekmeği yokmuş demek

Son düzenleme:
kızlar ya bebişlere aldıklarımızı ne zaman resmini koysak acaba biz buraya bizim bebişlerin cicilerini bu baslıkta toplayalım hemde fikir olur birbiirmize

aaa super hadi bakalım cicileri gosterin:) ben tek tip birşey aldım uygun bulup bende onu gonderirim size bugünde kanzın magzasına baktım ama bişey almadım gonlume gore değilidi

resim mi:1shok:
kıyafet mi:1shok:
eşya mı:1shok:
Allahım her şey başa dönüyormafoldumben
Benim kızlarımın daha hiçbirşeyi yoookkmafoldumben

badecim konuyu anladım,tabi şahsi kararınız,zaten Allah izin vermediği sürece bir yaprak kıpırdatamayız kendi karar ve irademizle.Sağlık olsun,hayır olsun,geçmiş olsun canım..

Ooooohhh ne güzel,hadi başla o zaman,siftah senden bereket Allahtan olsunkaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile4

badecim konuyu anladım,tabi şahsi kararınız,zaten Allah izin vermediği sürece bir yaprak kıpırdatamayız kendi karar ve irademizle.Sağlık olsun,hayır olsun,geçmiş olsun canım..

evet canım sağol eşim dediki bu işi drlar yaptı yani biz doğal yolla yapsak üçüz olmayacaktı sonuçta ve bizim için iyi olanıda dr bilir dedi biz bu şekilde karar verdik zaten drumuza guvenimiz sonsuuuuuuzdu bu konuda hayırlısı

aa evet sen şimdi oğlan eşyalarını satışamı çıkarıcaksın ne yapmayı duşunuyorsun ama bak olsun doya doya alışveriş etmiş olacaksın:lepi:

Yo yoooo hiçbişeyi satmaaamm,bekleyeceğim,değiştireceklerim var,onları müsait ve geniş bir zamanda değiştirmeye çalışacağım.Değilse bu muhabbet burda deavm ettikçe doğuran erkek annesi arkadaşlara hediye gönderirveririmvereliniortakkaydirigubbakcemile5

Yo yoooo hiçbişeyi satmaaamm,bekleyeceğim,değiştireceklerim var,onları müsait ve geniş bir zamanda değiştirmeye çalışacağım.Değilse bu muhabbet burda deavm ettikçe doğuran erkek annesi arkadaşlara hediye gönderirveririmvereliniortakkaydirigubbakcemile5

hayırlısı dur bakalım belki sonradan bir kız bir oğlana doner ne dersinkaydirigubbakcemile3 ben senin bu durumdan boyle bir ıstıfade çıkardım belki gideriz kıza donmuştur biri filan diye duşunuyorum bakalım artık detaylı usgde belli olacak kesin

heran herşey olabilir artık.Bunları konuştukça benden daha da kötü durumda olanları duydum,o yüzden herşeye karşı hazırlıklıyım artık.
Senin ayrınıtlı ultrasonun ne zaman canım:?

Bu arada kızlar,şuan eşimle kızlarımıza ismlerini bulduk:ınşallah siz de beğenirsiniz:
HALE-ŞULEalkisalkisalkis

Back