• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaşlar ikiz hamilelik dönemi nasıl geçiyor?

Ha bu arada kızlar bu hafat bebekler sanki hep aşağıdaymış gibi duruyordu.
Özel bir okulda tüm gün sınıf öğretmeni olarak çalışıyorum.Yolum da oldukça uzak.3-4 gündür sabah kalkıyorum bebekler,karın hizamda,öğleden akşama doğru aşağıya doğru inip baskı yapıyorlar,ağrı veriyorlardı.Endişelendim.Dktorumu aradım yinene yapayım:sm_confused:.O da güldü,normaldir dedi.
Ama bugün doktordan yine de 3 günlük rapor aldım,ctesi pazar da dahil 5 gün evde dinlenmedeyim kızlar:lepi:..

Slm kızlar bende 13 haftalık olucam ama iki haftadır özellikle bu hafta acayip baş ağrılarım oluyor drum minoset verdi onu içiyorum plesantaya geçmediği için bebeklere zararı olmayan nadir bi ilaç dedi hatta geçmezse ağrın 4 tane bile içebilirsin dedi,sizdede oldumu baş ağrısı?Gerçi benim yıllardır var hamilelikte çıkmadı ama yinede sürekli tansiyonumu kontrol ediyorum,dr um damarların genişlemesinden dolayı olabileceğini söyledi...

Canım çok geçmiş olsun öncelikle.Bir ara yaklaşık bir hafta ben de ciddi anlamda başağrısı yaşamıştım.O zaman ben de Parol almıştım,ama o kadar etkisiz olduğuna içim sinmiyor,yani ben mümkün olduğunca düzenli kulandığım vitamin ilaçlarından başka ilaç almamaya gayret ediyorum.O baş ağrılarım da stres başağrıları imiş zaten..

merhaba kızlar....buradakı tum arkadasların olduğu gibi bende malum bir ikiz annesiyim:))))hemide tek yumurta ikizi:)benım cok sukur baslangıctan berı mıde bulantım falan olmadı herseyıde yedım ıctım.5-6 kılo aldım yani o derece:)))benım sıkayetım ıse su kızlar;kasıklarım ağrıyor.dayanılmaz ve herdaim olan bısey değil ara ara bıcak saplanıyor gıbı oluyor gıdıyor.özellıkle ayakta kalır gezer tozarsam.dr.um kese buyudukce rahme baskı yapıor ondan dedi bilemıyorum artık.sızlerdede oldumu????neyse benide aranıza kabul edersenız sevınırım.opüyoruz hepınızı.............

nilkancım kabul etmek ne demek hoşşgeldin canımmhihoyyyt:lepi::içelim:
Hayırlı olsun bebeklerin,hamileliğin inşallah:teytey::teytey:
aynı durum bizde bizde derken burda benimle beraber yada benden farklı zamanlarda yaklaşık senin haftalarında biçok arkadaşta oldu,burda konuştuk paylaştık.Oturup kalkmaya çalışırken mesla,yada dediğin gibi biraz yorulunca ağrılar olabiliyor.Ama benim doktorum da aynen senin doktorun gibi bebekler büyüdükçe kendilerine yer açıyorlar bu yüzden kas ağrıları türünden ağrılar oluyor bunlar sorun yok demişti.Ben de senin gibi sıkıntısız bulantısız anlamadan bir hamilelik başlangıcı geçirdiğim içim hoppala zıppala koşturuyordum,kendimi unutuyordum.Sonuçta kolay bir hamilelik geçiriyoruz,nasılsa bana bişay olmuyor diye de kendimizi unutup bebeklerimizi yormamamız lazım canım.
Gelişmeleri konuşalım.Tekrar hoşgeldinna.s.

nilkan hoşgeldin, bebişlerin hayırlı olsun,
kızlar benim 1 sene içinde 3 aşılama 1 tür bebek olunca sanırım yumurtalıklarım beş kat büyümüş, meğer benim bıçak gibi batmalarıom ve dayanılmöaz sancılarım bu yüzdenmiş, dün akşam yeni bir dr. a başladım, sgk ile anlaşmalı bir kurumda doğum yapmak istiyorum çünkü benim tüp bebek merkezinde fiyatlar çok yüksek, hem takip hem doğum ham de tahliller o kadara pama yok açıkçası, zaten tüp bebeği de rapor ile yaptım ve devlet karşıladı 3/2 sini; neyse bu yeni dr. um zamanla küçülürler endişelenme dedi; çok nadir durumlarda cerrahi operasyon gerekebilir dedi senağlama... başına böyle bişey gelen var mı aranızda, benim acaip moralim bozuldu akşamdan beri uyuyamıyorum...

nilkancım kabul etmek ne demek hoşşgeldin canımmhihoyyyt:lepi::içelim:
Hayırlı olsun bebeklerin,hamileliğin inşallah:teytey::teytey:
aynı durum bizde bizde derken burda benimle beraber yada benden farklı zamanlarda yaklaşık senin haftalarında biçok arkadaşta oldu,burda konuştuk paylaştık.Oturup kalkmaya çalışırken mesla,yada dediğin gibi biraz yorulunca ağrılar olabiliyor.Ama benim doktorum da aynen senin doktorun gibi bebekler büyüdükçe kendilerine yer açıyorlar bu yüzden kas ağrıları türünden ağrılar oluyor bunlar sorun yok demişti.Ben de senin gibi sıkıntısız bulantısız anlamadan bir hamilelik başlangıcı geçirdiğim içim hoppala zıppala koşturuyordum,kendimi unutuyordum.Sonuçta kolay bir hamilelik geçiriyoruz,nasılsa bana bişay olmuyor diye de kendimizi unutup bebeklerimizi yormamamız lazım canım.
Gelişmeleri konuşalım.Tekrar hoşgeldinna.s.

alkisalkisalkishoşgeldin canım nihayetalkisalkisalkis

yeni arkadaşlarda herkez hoşgeldi
minosetten başlıyım evet bu tip ağrılarda minoset ve parol veriliyor benimde baş ağrılarım olmuştu ilk 3 ayda ama ilaç kullanmadım hatta bulantım çoktu ve bulantı hapıda bir işe yaramıyordu onu bile çok az kullandım mumküse hani çok dayanılmaz değilse kullanmamak daha iyidir bence

evet anladımki aynı ağrılar sancılar hepimizde var demekki normal şeler ben geçen hafta dr randevumu one alıp apar topar çıktım yok sebebi ise alttan bıçak saplanır gibi giren ağrılardı vajinadan rahim azına doğru ve çooook korkmuştum hatta hah rahim açılıyor falan demiştim ama hiçbirşey çıkmadım çok şükür

demek alt kaçırmada olabiliyor ilk kez yaşadım sonda olur inşallah:1shok:ama baya bir korktum ondanda neyse oda geçti şukur
hmarycım aynen ben evdeyim ama inan hiç yatmıyorum tum gün ayaktayım zaten yatma ozurluyum ve aynen güdüz süperim akşamları aşağı doğru baskı oluyor sancı falan oluyor demekki yoruluyorum evet dinlenmek şart kızlar onuda anlamış olduk

kızlar bişey daha sorucam, benim su gibi akıntım olmaya başladı, sizde de olmuşmuydu bu dönemde, henüz 2 aylığız? oturup kalkarken sanki aybaşı olmuş gibi sıvı hissediyorum, renksiz ve kokusuz...

kızlar bebişlerin kiloları nasıl gidiyo gecen gün dr gittim kızım 187 ogluşum 185 gr nasıl teyzeleri iyimi bu 16 haftasının bitimiydi...

kevsercim o akıntı başından beri bende de var,Yani söylemesi ayıp çamaşırım sürekli ıslak.Günlük pedlerden kullanıyordum,gün içinde de değiştirmye çalışıyordum.Çalıştığım için çamaşır değiştirmeye fırsat bulamıyordum açıkçası.ışte o bana sonra mantar enfeksiyonu yaptı aaaaııııyy,çok kötüydü.Onların bi kısmı ıidrarda olabiliyor,oturduğumuz yerde mesaneye baskı yapıyor ve kendiliğinden azar azar kaçıyor olabilir,oluyor yani badecim daha neler görücez Allah bilir,tek sıkıntımız kaçırmak olsun,keçileri kaçırmayalım dakaydirigubbakcemile3.
Neyse işte,Ben doktoruma bu şikayetimi söylemiştim.ıdrar testi istemişti.Yaptırmıştım idrar yolu iltihabı başlangıcı demişti,sonra da devamı geldi,bu iş böyle uzar gider-tatlicadiarzu-kaydirigubbakcemile3

angel canım sen neden bu mesaj sonrasında jel kullanıyormusun diye sordun?O ne jeli?
Bebeklerin kilolarına gelince,biz senin haftalarına kadar kilolarını hiç konuşmamıştık bile,bana doktor bu cinsiyet meselesi şaştığında en son söylemişti,18+5 tik sanırım o zaman,"biri 260-biri 270 gr,ama bu değerler değişebilir,şimdi iyi giderler fakat tekil gebeliklerde bebekler asıl kiloyu son haftalarda alırlarken ikiz bebkler ilerleyen haftalarda gelişimleri için yer bulamadıklarından pek fazla gelişemezler"demişti doktor ve bu değerlerin gaaayet iyi olduğunu söylemişti.
Başından beri takip ettikleri bebeklerin kilosundan çok boyları oluyor angel cim,neden dersin?

badecim hoşbulduuuukka.s.
Nasılsın görüşmeyeli,var mı bir şikayet,yeni bir alışverişyerimseniben?Ben bu aralar kız kıyafetleri bakmaya başladım malum,bak ortada herşey yazlık yazlık,biz ne zaman alışveriş yapıcaz yaz sezonunun ortasında kış başı doğacak yavrularımız için?Bana alışveriş için daha erken idyenler bir akıl versinler bakalım:sm_confused:..

nilkan hoşgeldin, bebişlerin hayırlı olsun,
kızlar benim 1 sene içinde 3 aşılama 1 tür bebek olunca sanırım yumurtalıklarım beş kat büyümüş, meğer benim bıçak gibi batmalarıom ve dayanılmöaz sancılarım bu yüzdenmiş, dün akşam yeni bir dr. a başladım, sgk ile anlaşmalı bir kurumda doğum yapmak istiyorum çünkü benim tüp bebek merkezinde fiyatlar çok yüksek, hem takip hem doğum ham de tahliller o kadara pama yok açıkçası, zaten tüp bebeği de rapor ile yaptım ve devlet karşıladı 3/2 sini; neyse bu yeni dr. um zamanla küçülürler endişelenme dedi; çok nadir durumlarda cerrahi operasyon gerekebilir dedi senağlama... başına böyle bişey gelen var mı aranızda, benim acaip moralim bozuldu akşamdan beri uyuyamıyorum...

nasıl yaa,hamileyken yumurtalıklar nasıl büyük kalıyormuş valla hiç anlamadım,hiç duymadım da.
Ama kevsercim şunu kendime ders yaptım ki,ne yaşarsak yaşayalııım,stres sıkıntı yapmak yavrulara zarar.Doktorun endişe etme dediyse,neden uykusuz kalıyorsun ki canım?Biz de başka sebeplerle benzer ağrıları yaşadık,yani yaşanıyor bunlar her halukarda,eğer seninki patalojik bir bulgu ise de,doktorun endişelenme dediyse,sıkma canınıııııı:teselli:

badecim hoşbulduuuukka.s.
Nasılsın görüşmeyeli,var mı bir şikayet,yeni bir alışverişyerimseniben?Ben bu aralar kız kıyafetleri bakmaya başladım malum,bak ortada herşey yazlık yazlık,biz ne zaman alışveriş yapıcaz yaz sezonunun ortasında kış başı doğacak yavrularımız için?Bana alışveriş için daha erken idyenler bir akıl versinler bakalım:sm_confused:..

canım ben şoyle duşunmeye başladım zaten bebeklerimiz ister istemez minik olacaklar evimizde bir okadar sıcak olacak tabi zaten inan onlar ile dışarıda gezecek bir durumumuz olmuycak en az 6-9 ay ve evin içinde çok kalın şyelere ihtiyaç olucağınıda sanmıyorum açıkçası uzun kollu tulumlar var heryerde ben baktım bence bunlardan alınabilir

ah badecim pek incecikler yaa,evlerimiz sıcak taaa,gerçekten yani böyle kışın giydirilebilecek gibi değil yaaa:1no2:.Yani öyle ki,yavrucuklar için mesela hani alttan çıtçıtlı iç badiler alıyoruz ya,hadi alta onları giydiriyoruz diyelim,yarım kolsa eğer üstüne tulumunu giysirsen bile içerde yarım kolun alştındaki kısım böyle soğuktan morarıveriyor,onlar çok hassas yaaa.Yani hiçbir zaman sıcakta boğulsunlar anlayışında değilim inan ama bu yazın satılanlar cidden çok hafif ve ince geliyor banaaa:sm_confused:,ne dersin?

ah badecim pek incecikler yaa,evlerimiz sıcak taaa,gerçekten yani böyle kışın giydirilebilecek gibi değil yaaa:1no2:.Yani öyle ki,yavrucuklar için mesela hani alttan çıtçıtlı iç badiler alıyoruz ya,hadi alta onları giydiriyoruz diyelim,yarım kolsa eğer üstüne tulumunu giysirsen bile içerde yarım kolun alştındaki kısım böyle soğuktan morarıveriyor,onlar çok hassas yaaa.Yani hiçbir zaman sıcakta boğulsunlar anlayışında değilim inan ama bu yazın satılanlar cidden çok hafif ve ince geliyor banaaa:sm_confused:,ne dersin?

ben uzun kol uzun bacaklı tulum buldum aldım mother care outletinden 2.90 içinde 3 adet var ve premature boy 2-3 kg arası en azından bunu içlerine giydierebilirim gibilerdende duşundum açıkçası

angel canım sen neden bu mesaj sonrasında jel kullanıyormusun diye sordun?O ne jeli?
Bebeklerin kilolarına gelince,biz senin haftalarına kadar kilolarını hiç konuşmamıştık bile,bana doktor bu cinsiyet meselesi şaştığında en son söylemişti,18+5 tik sanırım o zaman,"biri 260-biri 270 gr,ama bu değerler değişebilir,şimdi iyi giderler fakat tekil gebeliklerde bebekler asıl kiloyu son haftalarda alırlarken ikiz bebkler ilerleyen haftalarda gelişimleri için yer bulamadıklarından pek fazla gelişemezler"demişti doktor ve bu değerlerin gaaayet iyi olduğunu söylemişti.
Başından beri takip ettikleri bebeklerin kilosundan çok boyları oluyor angel cim,neden dersin?

kevser herhalde 2 aylık hamile hepimiz seni bilmiyorum ama 3 ayımıza kadar progestaran iceren ialaçlar kullandık bende jel kullandım ve o bahsettigi akıntı o dönemlerde bende de olmustu korkmasın içi rahatlasın diye dedim

Back