• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaşlar ikiz hamilelik dönemi nasıl geçiyor?

beslenme konusu bence başlı başına bir konu gerçekten.Ben az yiyyiorum ama patatese acaip düştüm.Yani çocuklar patates gibi olacaklar diye korkuyorumkaydirigubbakcemile3.Bu haftalara kadar bebeğin kilosundan ziyade kemik ve kas dokusu oluşumu ile ilgili dengeli beslenme öneriliyordu.Ama sanırım bu haftalaqr sonrası bebeğin yağ dokusu da geliştiğinden artık sağlıklı beslenem daha fazla önem kazandı.Çünkü artık biz de eskiye nazaran daha fazla kilo alacağız.Bu yüzden dikkat etmek gerekiyor.
Bu anlamda ben her sabah ikiz yavrularım için aç karnına 2 acve hurması yiyiyorum,çok çok faydası olduğunu okudum,biliyorum.Sabah akşam birer bardak yarım yağlı süt,kahvaltıda haşlanmış yumurta haftada en az iki kez,kaşar peynir,öğlen kırmızı et öğünü,salata,beraberinde kepek ekmek,(patates,pilav kaçırıyorum arada açıkçası),akşam da çorba salata yemeğe çalışıyorum,sonra kendimi bir koca bardak herhangi bir meyve suyu yanında besleyici değeri içindeki protein ve mineralleri çok yüksek olan fındık,kuruüzüm,badem,kabak çekirdeği,yer fıstığı(kuruyemişlerin içindeki besin değerleri hamieller için şiddetle öneriliyor) gibişeyler tüketiyorum.Akşam daha çok meyve kuruyemiş,gibi şeyler..
Bunlar önemli malesef sadece kendimiz için yaşmıyoruz artık.Bu çok güzel bir sorumluluk duygusu yaa.

BAdecim hayırlı olsun.Biri gözükmüş diğeri gözükmemişse diğeri kız olabilirkaydirigubbakcemile5.
Gelişmeleri paylaşalım canım..

Ha bu arada bu haftalarda görülebilecek kabızlık sorununa aç karnına bol suyla içilen kuru kayısılar ile yeni yeni çıkmaya başlayan vfe şuan en güzel dönemlerinde olan yeşil erik birebir fadalıyerimseniben

kızlar dün aksam kahverengi kanamam oldu biliyorsunuz 10+4günlüğüm çok korktum hemen acıle gittim doktor ultrasonda baktı bebelerın duruyo kalp atıslarıda var fakat kanama olması düşük tehtıdını gösterır kendı doktorunla görüş ben sana ilaç yazabılırım ancak dedi ve progestan yazdı yıne dinlenmem gerektıgını söyledı fitil olarak kullanıyorum bugün 2 kere daha geldı afedersınız çamur gibi renk koyu kahve hanı adet kesılmeye yakın kahverengi leke gelır ya aynı o şekıldeydı bugün bir kaç damla geldı.bakalım yarım 3 bucukta doktorda olacagım o nediyecek inşallah sorun yoktur

canım iyide bugün aç karnına yediğim kurukayısıyı 10 dk içinde çıkardım ben iyi beslenemıyorum herhalde yalnızım tüm gün evde burada ne annem var ne kaynanam ne babaam nede bi akrabam eşimde aksama kadar işte iştahım yok bişey yıyesım yok yemegı kendın pişir kendın ye oluyo oda tat vermıyo öyle yanı .acaba bu dönem gecer mı arkadaslar . nezaman düzelırım ben

Canım gfeçmiş olsun.Ağır işler yapmamak lazım.Sorunsuz geçiriyoruz diye yüklenmemek lazım.
Fakat bunu daha bu hafta bizzat yaşayan bir arkadaşım oldu.Hemen bir başka doktora gitmişler.Fakat canım biz tedavi ile hamile kalanların bulguları normallerden çok farklı ve doğal olabiliyor.Yani mesela bir başka kadın doğumcu,bir başka hamileliğe çok olağan yaklaşırken bizim durumlarımızı ancak kendi doktorlarımız anlayabilyorlar.Bu yüzden kendi doktorumuzun dışında başka doktorlara takılmamak lazım.Belki de dinlenmeni gerektiren çok doğal bir belirtidir bu.Endişelenme,sakin kal,ama ağır ve hareketli işlerde kaçınmaya çalış.Cinsel ilişki falan da yasak değil mi sen de de,ona da dikkat et.
Bence herhanfgi bir sorun yok,dinlenmene bak.
Gelişmeleri burda bizimle paylaş canım..

canım aferedersin ama biz eşimle subattan buyana yakınlaşmadık hiç .doktorda öyle söyledı harfı hafıne uyguluyoz dediklerını eşimde okonuda çok anlayıslı benım çocuklarıma saygım var 9 ay boyunca yapmamaya razıyım diyo afedersın.dün aksam mecburiyetten acıle gitmek zorunda kaldım hastanem oldukca uzak ve esim evde yoktu yalnız gidebıldığım en yakın yer oldugu için oraya gittim gecen ayda böyle bişey olmustu kendı doktorumu aradığımda herhangi bi sorun yok yat dinlen dedi sadece. oraya gidebılseydım de aynı seylerı söyleyecektı zaten.bakalım yarın gözüktüğümde ne diyecek inşallah hayırlı haberler alırım

Doktorun yine aynı şeyleri söyleyecek canım.Yani diyorum ya işte,normal bir gebelikte bu düşük tehtidi iken bizde sadece dinlenmeye dikkat etmekle alakalı bir uyarı olabiliyor.Geçmiş olsun..

prenses çok geçmiş olsun canım dinlenmeye bak bende aynen senin gibi yanlızım bakanım yok en zor zamanlarımıda yanlız geçirdim ve ilk üç ay hiçbirşey yiyemedim patates haşlamasından başka yemeğe kalkarsamda çıkartıyordum bu konuda hiç endişlenme ilk üç ay bebek senin depondan besleniyor drlar hep oyle soyledi bana ben çok uzuluyordum bu çocuklar patates kafa olucak diye ama maşallah gelişimleride onden gidiyor çok şükür bir sorunla karşılaşmadık henuz bu zamanlarda kendini daraltmamaya çalış ozgürce ye yani midene ne iyi geliyorsa ye hatta dr bana dediki sadece serumla beslediği hastalrı bile varmş ilk 3 ayda

kızlar bugün sabahtan beri yavrularımın hareketlerini hisseder gibiydim,ama emin olamıyordum işte.
Akşam eve gelince babası da yavrularıma seslenmeye başlayınca resmen biri bi tekme attı,babamız da eliyle hissetti.Şok olduk:1shok:.
Çok duyguluyum yaasenağlama..

arkadaslar çok şükür dün doktoruma gittim doktorum bbebeklerımın gayet sağlıklı oldugunu söyledı .bebeklerımın burun kemığı ense kalınlığıda gayet güzelmış burun kemığının olusması çok iyimiş dedi doktorum .ikisinden biri boks yapıyo bak dedi ellerı ayakları oynuyodu yaaa çok güüzel bi duygu allahım allah herkese nasıp etsın inşallah .ötekı bebeğiminde sırtı dönüktü.bak buda uyuyo dedi .ama boks yapan çok harelketlı bişey olacak galıba bakalım hayırlısı..birde bırısı kıza benziyoda diğerınde de bı çıkıntı var bidahakı ay gelısınde kız mı erkek mı oldugunu tam anlamıyla öğrenırsın dedi.8 hazıranda inşallah öğrenecegım. birde eşimle bende kan uyuşmazlığı var onun için iğne yapıldı.sonra her ihtimale karsı kanamam oldugunu söyledığım için düşük iğneside yapıldı.kanama bitene kadar beyaz akıntı gelene kadar her türlü aktivitelerden uzak dur dedi .bende öyle yapıyorum

Benim yavruların burun kemiklerine de bakmışlardı,ne alaka demiştik ama bu down sendromlu çocuklarda burun normalde b,raz daha basık olurmuş ve ilk haftalarda gelişmezmiş.Oyüzden o bulgu önemli.Hayırlı sağlıklı olsunn canımm

çok sağol canım senın bebeğinde hayırlı sağlıklı olur inşallah

gozun aydın canım evet çok güzel bir duygu diğmi burunları bile gorunuyor dimi biz çok şaşırmıştık tam bir bebek olmuşlar diye allah isteyen herkeze yaşatsın bu duyguyu gerçekten çok güzelmiş bu arada cinsiyetlri kaçıncı haftalarda soyluyorlar acaba bizim biri hala belli değil merak ediyorum

arkadasım bana doktorum bırını net olmasada kız olrak söyledı diğerınde bi çıkıntı var erkekte olabılır kızda dedi bakalım hayırlısı ben ultrasona göre biri 11+4 günlük diğeri11+3 günlük gözüküyodu canım ama benım hesaplarıma görede yarın 11 hafta olacagım ben de sasırdım neden ultrasonda böyle gözüktüki

arkadasım bana doktorum bırını net olmasada kız olrak söyledı diğerınde bi çıkıntı var erkekte olabılır kızda dedi bakalım hayırlısı ben ultrasona göre biri 11+4 günlük diğeri11+3 günlük gözüküyodu canım ama benım hesaplarıma görede yarın 11 hafta olacagım ben de sasırdım neden ultrasonda böyle gözüktüki

onemli olan son adet tarihine gore kaç haftalık olduğundur hep bunu baz alıcaksın benimkiler gelişim olarak baya onden gidiyorlar ama bunun bir onemi yokmuş doğuma kadar bu değişken olacakmış yani onden geriden gidebilir yada satla uyumlu olabilir ama doğumda onemli olan satmış

Mrb arkadaşlar bende 11 haftalık ikizlere gebeyim,2 gündür kasıklarımda bir yoğunluk, bir basınç ve ağrı hissediyorum.. iki gündür dinleniyorum dr kasık ağrılarının normal olduğunu söyledi ama sizlerden böyle birşey yaşayan var mı?

Canım bebeklerin ve hamileliğin hayırlı olsun.Bu gibi kasık ağrıları,sanki adet olacakmışsın gibi ağrılar olabiliyor.Bir de çalışıyorsan bu yorgunluklar kendilerini biraz da ha belli ediyor.O haftalara ait ağrılar pek bişey sayılmaz bence.Daha belirgin bir ağırlıkları yok,karnımız belli değil,ama benim karnım yeni yeni çıkmaya ve büyümeye başladılar sanıyorum.Bu genişleme beni korkutuyor.Allah hepimize kolaylık versin..

Canım bebeklerin ve hamileliğin hayırlı olsun.Bu gibi kasık ağrıları,sanki adet olacakmışsın gibi ağrılar olabiliyor.Bir de çalışıyorsan bu yorgunluklar kendilerini biraz da ha belli ediyor.O haftalara ait ağrılar pek bişey sayılmaz bence.Daha belirgin bir ağırlıkları yok,karnımız belli değil,ama benim karnım yeni yeni çıkmaya ve büyümeye başladılar sanıyorum.Bu genişleme beni korkutuyor.Allah hepimize kolaylık versin..

Teşekkür ederim cnm,evet adet olacakmışım gibi oluyor ağrılar korkuyorum ben yoksa ağrıdan bir şikayetim yok çekerim yani,çalışıyorum ama 10 günlük rapor aldım dinlenmek için..Bir ağırlıkları yok ama benim karnım şimdiden çıktı ya:sm_confused: biraz zayıftım ben 48 kilo hamile kaldım belki ondan belkide tüp bebek tedavisinden de olabilir şiş yani karnım bazen çok rahatsız ediyor...

Back