Arkadaşımın takıntıları

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben böyle bir kaç kişiye tanık oldum. kadın evini toplamaz, tuvaletten çıkar ellerini yıkamaz, saçlarını toplar olduğu yere atar, yemek yapmaz doğru düzgün yani öz bakımla bir derdi var. Sürekli ailesini suçlar ama totolarından ayrılmaz, otorite kurmaya çalışır insanlara. Bir şey beceremez gözüyle bakar insanlara, yönetmeye çalışır, örneğin biri diyelim ev aldı havuzlu vs bi yerde yaşıyor "görgüsüz" der direk, kıskanır ama arkadaşlığına devam eder, ailesinden herşeyi gizler,. Kocası evlenmeden önce niyeti belli olmasına rağmen bile bile evlendi sonra çocuk yaptı. Ayrıldı sonra. Çünkü adam başkasını buldu. Çocuğa zoraki bakıyor, tuvaletten sonra poposunu bile temizlemiyor doğru düzgün. Kardeşine asla doğru düzgün davranmaz kıskanır, ailesiyle kapıştırır sürekli. Çocuk gibi şikayet eder kardeşini ama çocuğuna baktırtır onlara. İlk doğum yaptıktan sonra mesela vermemişti çocuğu ailesine kendi ailesiydi üstelik. Lohusa haliyle taşımaya çalışıyordu. Babaları zaten normal değil vs. Başka biri de çocuğu olduktan sonra temizlik takıntısı başlamıştı. Çocuğuna baktırtıyodu ama karşısındaki bir şey bilmiyormuş gibi davranıyordu vs sebebini çok düşündüm ve kişisel algılanmaması gerektiğini düşünüyorum, onların derdi kendileriyle.

Evet her insanın psikolojisi farklı kisisel olmadığını biliyorum zaten o yüzden yardım etmek istemiştim ama uzak durmak en iyisi galiba

Haklısınız, teşekkür ederim dikkate alacağım ☘
Çok agresif yorumlar gelmiş şaşırdım açıkçası... lütfen onları kulak ardı edin. Annelik birden bire oluşan Can sorumluluğu cidden çok kolay değil, çok güle oynaya geçmiyor ilk aylar. Bende yaşadım benzerini etraf sizi eleştirdikçe iyice dibe batıyorsunuz. Eşide dırdır ediyorsa o kadın bunu nasıl aşacak çok zor. Eşiyle güzelce konuşulmalı farkına varmalı durumun. Çok kötü sonuçları olabiliyor Allah korusun.

Amin.
İnşallah araları da düzelir, kendisi de.

Allah Allah çok ilginc hem sizin hem arkadaşınızın korkup aynı odada yatmak istemesi falan.
Lohusa psikolojisi nasıl olur bilemiyorum ki neler hissediyor..
Bebeğin olmadığı için kırılacağın bir şey yapmamış aslında sanmıyorum o niyetle yapacağını o kendinle ilgili hissettiğin üzüntü.Ayrıca gençsiniz olur illa ki üzülme

Sen doğur sana soracam lohusa psikolojisini

Lohusa psikolojisi çok değişik birşey ya anlayış gösterin elinde değildir.

İşte bu sebepten burada birkaç arkadaşın da söylediği gibi bu konuyu eşi bilmeli ve yardım almalı bu anne. Ben konu sahibinde art niyet göremedim açıkçası. Normal olmayan her durum çevre tarafından yargılanır ve bir sonuç çıkarılır buradaki sonuç kadın ağır lohusa depresyonunda ve yardım edilmeli. Öyle sizin dediğiniz gibi yalnız bırakılıp yemeği suyu götürülmemeli.
Ben de ağır yaşayan gruptayim ve kızımın yerine şeytan gibi bir şey görürdüm(gözleri tamamen siyah) beşikte ara ara. Eğer kendimi telkin etmesem ya da annem yanımda olmasa belki de yavruma zarar verecektim. Ben annemle paylaştım ve beni geçene kadar yalnız bırakmadı. Bu kadın ise kaçıyor bu durumdan.

kapı kitlemesi huy olabilir, evet garip bir şey cidden ama eski en yakın arkadaşlarımdan biri de böyleydi ev arkadaşıyla 3 sene kaldılar 3 sene boyunca yatmadan kitlemiş bana ben ailemle evdeyken de kitliyorum takıntılıyım demişti

Gerçekten mi ya .başka şeyler de olur muydu al basması derler bizim burdada .
Geçmiş olsun

Ablamda kilitler bozulurdum çok .

Geçen de evlendim diye o benim evime gelince bende yatak odami kilitledim nasılmış gorsun

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…