- 8 Ocak 2015
- 1.776
- 2.247
- 38
Öncelikle belirtmeliyim ki bir insan sadece istediği yaşam standardına kavuşmak için okuyup çalışmaz. Hayatın içinde olmak, üretime katkıda bulunmak, topluma faydalı olmak için okur çalışır. Yanında gelen yaşam standardı işin bonusudur. En azından benim için ve çevremdeki diğer insanlar için öyle. İdealist olmaya gayet hacet var.
İstediği yaşam standardını ezmeden sağlayan o pek muhterem adam günün birinde o yaşam standardını sağlamaktan vazgeçerse ya da sağlayamaz duruma gelirse ne olacak? O zaman dünyanın en mutsuz kadını mı olacak? Ya da yaşam standardını sağlayacak yeni bir adam arayışına mı girilecek? Kendi ayağı üstünde duran kadın dünyanın en mutlu kadınıdır zaten, bir erkeğin kanatları altına girmeye gerek duymaz.
Kendi ayağı üstünde duran kadın dünyanın en mutlu kadınıdır zaten,bir erkeğin kanatları altına girmeye gerek duymaz yani size gire çalışmayan kadınların hepsi mecburiyetten evleniyor parası olsa evlenmz yani sıcak bir yuva sevgi dolu bir es dünya tatlısı evlatlar bunlar boş kavramlar yani dünyadabir seni seviyorum ssözünün yerini ne doldurabilir acaba ben cslismiyorum ama esimle dünyanın en MUTLUkadiniyim
Bence bu lafla meslek sahibi olmayi, olmasa da calismayi cok guzel ozetlemissin. Isin ozu bu.
Yok biri calisiyormus da esi maas kartina konmus, oteki calismiyormus ama kocasinin parasini idare ediyormus,... Bunlarin hepsi fasa fiso, kisisel ornekler, geneli yansitmiyor. Dogru olan, istisnanin kaidei bozmadigi durum olan sey, dedigin gibi kimseye eyvallahin olmamasi, ve bagimsiz olabilmen. Bagimsiz, eyvallahsiz birey olmak, otesi var mi ya? Kolundaki altin bilezik yani. Isin, meslegin, tahsilin. Hic bir koca, hic bir kocanin milyonerligi, milyonlarini eline saymasi bunun yerini tutamaz. Hic biri bunun verdigi guce esdeger degil.
Ortaya konustum evet. Alinmasi gereken zaten alinir, gordugumuz gibi. :)Benim ornegimi "birebir" alip ustunden yuruyorsan alinti yap :)) cevabini vereyim yada ortaya konuş
Ben suan calismiyorum ,bagimliyim,muhtacim ezigim ee bikac ay icinde bende ise basliyorum ? Birden bire guclu ,eyvallahsiz ,birey statusune mi gecmis oluyorum cok komiksin cidden
Benim karakterimi para degistirmiyor siz elinize 2 kurus gecince kendinizi guclu,eyvallahsiz hissediyorsaniz o ayri ama ben kocam calisiyor suan ben oturuyorum diye muhtac , birey olamayan biri olmuyorum :)))
Bu konudada yaram yok .. benim ayriyetten olasi bi zor durumumda kotu gunum icin "boşanma " vs ,kendi hayatim ,garantim icin sukur kendime evde edindim birikmis paramda var az bucuk tek basima kalmadikca dokunmayida dusunmuyorum yokmus sayiyorum nolursa olsun :) ister calisirim, ister otururum keyfime kalmiş bisey ama tek basimada varim
Evet kisisel ornekler geneli yansitmiyor
Ortaya konustum evet. Alinmasi gereken zaten alinir, gordugumuz gibi. :)
Sen benim yazdiklarimi anlayacak biri degilsin. Anlayan anladi zaten. Su kirmiziya boyadigim yere katiliyorum. He he, simdi eziksin, 3 gun sonra ise girince birden cok guclu, eyvallahsiz birey olacaksin. Ayni dedigin gibi. :) Komik olan da sensin. 2 sayfa onceki "Korler sagirlar birbirini agirlar" durumunuz beni cok guldurdu acikcasi.
Mal varligin beni ilgilendirmiyor, konuyla alakasi yok. Calisip ayaklari ustunde durmak konusurken bana bunlarla gelmeyin ya, neyi ispat ediyorsunuz ki? Bosansan da sokakta kalmazmissin.O kadar da aciz degilmissin. Bunu mu anlayalim. Evet.
Ne karakter degismesi ya? Kim demis karakter degistiriyor calismak veya calismamak diye.Alinmalik bir durum yok direk benim yazdiklarimi yazmissin :)) ben hayallenmedim yani
issizde olsam ben benim ,ise girsemde ben ayni benim :))
Senin tabirinle elime 2 kurus maas alinca karakterim degismiyor benim, o senin gibilerin tarzi
Mal varligimi saymiyorum demek istedigim sey evet ortada kalacak biri degilim Allah in izniyle ..bu saatten sonra
..
Coook zor zamanlarimda oldu ama sukur ki bitti durumumda iyi suan
Calisip calismamakta keyfime kalmis birsey
Bu beni muhtac yapmiyor malesef :))))
Ama avunmak istiyorsan oyle olsun
Koca parasi yemek , koca parasiyla gezmek , yan gelip yatmak =ben
Oldu mu calisan ureten guclu kadin
Aynen oyle.arkadasi lise mezunu hali ile boyle zengin bir hayata ve kariyerli bir ese layik degil konu sahibinin gozunde.Konu sahibi, arkadaşının kariyer sahibi olmadığı halde, karizmatik bir mimarla mutlu giden bir evlilik yapabilmiş olmasını hazmedemiyor bence.. Yani kendiyle kıyasladığinda, bu hayat, arkadaşına çok fazla bile. Eğer pekte iyi bir işi ve maddi durumu iyi olmayan biriyle evlenmiş olsaydı, arkadaşınin mutlulugu fazla gözüne batmayacaktı diye düşunüyorum şahsen.
Kıskançlık zaman zaman herkeste olabilir, sevdiğimiz insanlara karşıda biraz art niyetli kıskançliklar hissedebiliriz bazen, onemli olan bunun surekli olmaması, anlık olması.
kız kıskancım ne yapayım diyor millet sen daha iyisin o seni kıskansın diyor ne ironi
arkadaşlar problem olan kıskançlık bence kimin kıskanılcak durumda olduğu değil
ayrıca yine nasıl çalışmayan kadın konusuna cektiniz hayretler içindeyim kabul edin veya etmeyin çalışmayıp da mutlu olabilir insanlar
emin misiniz bir daha okuyun isterseniz ? yahu bu meslek etiketini sevemiyorum ben . ülkemizdeki yargı sistemiyle ne alaka ayrıca ? yasaları yapan kız değil . avukat ne iş yapar ?kız avukat sadece . mesleğinde özgüvenli ki yapabiliyor.bazen özel ilişkilerde özgüvensiz mesleğinde kendini tek geçen aşırı özgüvenli insanlar var. gercekten ikisi Bambaşka konu ve arkadaş mesleğimde özgüvenim yok demiyor. uydurmuyorum ( uydurmak nasıl bir tabirse) orda özgüvensizse bir de bu mesleği yapıyor demek o konuda da özgüvensizsin demek. Dediğiniz lafın arkasında durun .ben sizin mantıktan yola çıkarak arkadasın avukat Olmasını kıskanıyorsunuz ve her konuda öZgüvensizsiniz diyeyim o zaman.Ben mesleğinde özgüven eksikligi olan biri demedim.? Bunu siz uydurdunuz.
Normal hayatında özgüven eksikligi var ki arkadaşının mutlu bir eşe ve yuvaya sahip olmasını çekemiyor. Arkadaşının mutlulugunu paylaşıp ne guzel keske bende böyle bir yuva kursam diye dua ve istekte bulunmak yerine hasetlik ediyor.
Bu karaktere sahip bir insanin ülkemizde önemli bir meslegi icra etmesi ise ne derece doğru bilemem :) haberlerde çıkan yargı sistemi icinde yoğrulur gider artık.