Arkadasimi cok kiskaniyorum :(

Konuya yorum yapilcak diye milletin yarasina basilip duruluyor bilmeden. Calismayan ama mutlu kadinlardan ciktik, simdi de yas farki.
Milletin komplekslerini deprestiriyor bazi yorumlar vesselam. :)

Meslek edinmenin 1 numaralı amacı bağımsız , eyvallahsız bir birey olabilmek bence.

Bence bu lafla meslek sahibi olmayi, olmasa da calismayi cok guzel ozetlemissin. Isin ozu bu.
Yok biri calisiyormus da esi maas kartina konmus, oteki calismiyormus ama kocasinin parasini idare ediyormus,... Bunlarin hepsi fasa fiso, kisisel ornekler, geneli yansitmiyor. Dogru olan, istisnanin kaidei bozmadigi durum olan sey, dedigin gibi kimseye eyvallahin olmamasi, ve bagimsiz olabilmen. Bagimsiz, eyvallahsiz birey olmak, otesi var mi ya? Kolundaki altin bilezik yani. Isin, meslegin, tahsilin. Hic bir koca, hic bir kocanin milyonerligi, milyonlarini eline saymasi bunun yerini tutamaz. Hic biri bunun verdigi guce esdeger degil. :KK66:

Konu sahibi, arkadaşının kariyer sahibi olmadığı halde, karizmatik bir mimarla mutlu giden bir evlilik yapabilmiş olmasını hazmedemiyor bence.. Yani kendiyle kıyasladığinda, bu hayat, arkadaşına çok fazla bile. Eğer pekte iyi bir işi ve maddi durumu iyi olmayan biriyle evlenmiş olsaydı, arkadaşınin mutlulugu fazla gözüne batmayacaktı diye düşunüyorum şahsen.

Kıskançlık zaman zaman herkeste olabilir, sevdiğimiz insanlara karşıda biraz art niyetli kıskançliklar hissedebiliriz bazen, onemli olan bunun surekli olmaması, anlık olması.

Bence herkes hayatinin belli donemlerinde birilerinin hayatina imrenebilir.
Ben cok eminim, calismayan ve esinin gelirini paylasan hanimlar meslegi olan, is cevresi olan, evine maddi anlamda da destek olabilen, ekonomik ozgurlugu tamamen kendinde olan ve bunun pek cok avantajini yasayabilen kadinlara imrenmislerdir.
Calisanlar da, -ozellikle cok yogun olduklari donemlerde- "ne olurdu ev hanimi olsaydim, tek sorumlulugum ev temizlemek, yemek yapmak olsaydi, ailemle daha cok vakit gecirseydim, su an bi kahve yapip guzel bir film acip izleyebilseydim" demistir.
Bunlar cok insani...

Konuya yorum yapilcak diye milletin yarasina basilip duruluyor bilmeden. Calismayan ama mutlu kadinlardan ciktik, simdi de yas farki.
Milletin komplekslerini deprestiriyor bazi yorumlar vesselam. :)
:)))

konu sahibi sen en iyisi bırak avukatlığı felan bul elinden maaşını alabileceğin zengin bir koca yaşa gitsin. Benimki benden çok kazansa yaparım da işte ben daha çok kazanıyorum. Bu asli ve süper özgüven sahibi olmayı gerektiren görevi sana devretmek zorundayım ;(

Yeni moda bu olmuş geçende bir kız konu açtı ya benden büyük olanakları var evlenmeyi düşünüyorum ya bence sizin kıskançlığınız da tembellikten çalışıp çabalayıp benim demek gibisi var mı ? Ha mecbursundur o ayrı mesleğin işin yoktur Allah başka dert vermesin konu sahibi...

Bence bu lafla meslek sahibi olmayi, olmasa da calismayi cok guzel ozetlemissin. Isin ozu bu.
Yok biri calisiyormus da esi maas kartina konmus, oteki calismiyormus ama kocasinin parasini idare ediyormus,... Bunlarin hepsi fasa fiso, kisisel ornekler, geneli yansitmiyor. Dogru olan, istisnanin kaidei bozmadigi durum olan sey, dedigin gibi kimseye eyvallahin olmamasi, ve bagimsiz olabilmen. Bagimsiz, eyvallahsiz birey olmak, otesi var mi ya? Kolundaki altin bilezik yani. Isin, meslegin, tahsilin. Hic bir koca, hic bir kocanin milyonerligi, milyonlarini eline saymasi bunun yerini tutamaz. Hic biri bunun verdigi guce esdeger degil. :KK66:
Ya bir de şu var o parayı idare edebilmek için adamın para getiriyor olması gerek. Pat diye işten çıksa kalırsın öyle. Devlet memuru bile olsan işin garanti değil ki bunun disiplini var, soruşturması var, uzaklaştırması var. Ha diyince işte yok ne yazıkki. Elin para tutarken çalışmak en mantıklısı. Biz iki kişi çalışıyoruz birimizin işinde sorun olursa diğeri var Allahtan diye insan destek görüyor. Psikolojik rahatlık aynı zamanda.

Doğru tabi, lakin bence bu cariye zihniyetinden çıkamadıkça insan kazancı olsa dahi özgür olamaz, zira özgür olmak için önce birey olmak gerekir. Bireyliğin bilincine varamayan insan milyoner olsa da , süper mesleği olsa da özgür olamaz.

Kafa çok önemli.

Kadınlarımızın kafası ne eğitimle, ne de değişen çağlarla ilerleyemedi ne yazık ki. Toplum kafamız son 1000 yıldır aynı, daha da kötüsü kadınlarımız bu duruma razı, toplumda 2.sınıf olmaya razı. 1000 yıldır böyle gelmiş böyle gidiyor.Bunca eğitimli kadın toplumda bir şeyleri değiştiremiyor, çabalamıyor. Genç kızlarımız ellerinde diplomalar tutuyorlar ama kafaları yüzyıllarca geriden geliyor. Üzülüyorum.

Toplumun şu kadınlara kaktığı şeylerden kurtulabilsek keşke, kadınlarımız keşke kendilerini gerçekten erkeklere denk görse, güçlü dursa, birey olsa ........puffffffffffff.

Lise mezunu, calısmıyor, kendinden yasca buyuk biri ile evlenmiş diye kıskanılacak neyi var diyenler... Saka misiniz siz ya. Kiz bas bas bagiriyo kiskaniyorum die .. Demek ki bi insanin kiskanilmasi icin illa okumus olmasi illa calisio olmasi gerekmez... Bunu bi sokun kafaniza.. Bi insanin davranislarini, insanlarla iletisimini, bakisini, gulusunu, sevecenligini de kiskanabilirsiniz. At gozluklerinizi cikarin bi ya... En iyi mertebeye gelmis, super kariyer yapmis ama insanliktan bi haber hatunlarin zerre kadar kiskanilacak tarafi yok bnce. Neymis, calisma hayatinin disinda da insanlarin hayran olabildigi ozellikler varmisss

Bende hukuk okuyorum, en yakin arkadasimda Lise mezunu Ev hanimi. Evliliginde cok mutlu, ben ise mutsuz bir evlilik gecirdim.

Simdi ben bu Kardesim kadar sevdigim arkadasimi kiskanacakmiyim? Hayatta yapamam böyle bir seyi, sizin yasadiginiza arkadaslik diyemem ben. Benim arkadasim benim acima benden fazla üzülür, bende onunkuna.

Sizi yargilamiyorum, burda yardim istiyorsunuz, farkindasiniz demekki durumun normal olmadigindan. Bu yüzden piskolojik yardim almanizi öneriyorum, cünkü bu duygulariniz hayatiniz boyunca, mutlu olmanizi engeller. Hayati zehir eder size bu kiskanclik, hemen yardim al derim.

Keskin sirke, küpüne zarar.

Hakkinizda hayirlisi.

Mutlu olmak için okuduğun üniversitenin yada bölümün hiçbi önemi olmadığını yeniden gördük.
Yazarken vurgulamışsınya hani Aylin gerçekten iyi kalpli biri.Belkide bu yüzden mutlu olmayı başarmıştır.
Tabii her iyi kalpli insanın bahtı güzel olmuyor.

Kocasının eline bakan bir kadını mı kıskanıyorsun? Kendi ayakların üzerinde duracak, kendi paranı kazanacak, kendi hayatını kuracaksın sen. Kimseye hayaatım şuna ihtiyacım var demek zorunda kalmayacaksın. Ben kıskanılacak bir tarafını görmedim arkadaşının.

yapma Allah askina sephora insan neden okur kendi ayaklarinin uzerinde durmak ister= istedigi yasam standartlarina sahip olmak icin degilmi.(idealist olmaya hacet yok).eger istedigi yasam standartlarini ezmeden sagliycak bir insanla evlendiysen dunyanin en mutlu kadinisin.ben okudum calisiyorum isim var.ama is ortamimda ev hanimlarindan bahsederken "kiymetli ev hanimlari" diye soze baslaniyor ..sanirim anlatmk istedigimi anladin...senin bahsettigin durum artik kliseden ibaret uzgunum:KK43:

konu sahibine gelince bu kadar kiskanclikla mutluolman mumkun degil.acil kizdan uzaklas kendi hayatina yonel.kalbini ruhunu temizliycek seylerle ugras. kendine deger kat.yanlis anlama sakin.kendine yonel baska sosyal cevreler edin..

yapma Allah askina sephora insan neden okur kendi ayaklarinin uzerinde durmak ister= istedigi yasam standartlarina sahip olmak icin degilmi.(idealist olmaya hacet yok).eger istedigi yasam standartlarini ezmeden sagliycak bir insanla evlendiysen dunyanin en mutlu kadinisin.ben okudum calisiyorum isim var.ama is ortamimda ev hanimlarindan bahsederken "kiymetli ev hanimlari" diye soze baslaniyor ..sanirim anlatmk istedigimi anladin...senin bahsettigin durum artik kliseden ibaret uzgunum:KK43:

Öncelikle belirtmeliyim ki bir insan sadece istediği yaşam standardına kavuşmak için okuyup çalışmaz. Hayatın içinde olmak, üretime katkıda bulunmak, topluma faydalı olmak için okur çalışır. Yanında gelen yaşam standardı işin bonusudur. En azından benim için ve çevremdeki diğer insanlar için öyle. İdealist olmaya gayet hacet var.

İstediği yaşam standardını ezmeden sağlayan o pek muhterem adam günün birinde o yaşam standardını sağlamaktan vazgeçerse ya da sağlayamaz duruma gelirse ne olacak? O zaman dünyanın en mutsuz kadını mı olacak? Ya da yaşam standardını sağlayacak yeni bir adam arayışına mı girilecek? Kendi ayağı üstünde duran kadın dünyanın en mutlu kadınıdır zaten, bir erkeğin kanatları altına girmeye gerek duymaz.

Kendini eleştirmen çok önemli bir adım.
Ve lütfen kendini hiç kimseyle kıyaslama.
arkadaşını kıskanmanin altında yatan sebep,senin sahip olmak isteyip de sahip olmadığın şeyler ve buna arkadaşının sahip olması. .
bakış açıni değiştirmeLisin..
ve kendini kıyaslama.mutsuz olursun..

Belkide sorunlari varsada arkadasinin sana belli etmemek icin mutludur sonucta bu hayatta kimse dort dortluk degil :))

yapma Allah askina sephora insan neden okur kendi ayaklarinin uzerinde durmak ister= istedigi yasam standartlarina sahip olmak icin degilmieger istedigi yasam standartlarini ezmeden sagliycak bir insanla evlendiysen dunyanin en mutlu kadinisin.

Cümlenize bakın, adam ezmesin , ezmeden sağlasın diye ondan ihsan beklemek var. Yani ezmeye de hakkı var , zira eline baktığın adama mahkumsun. Ne yazık ki, güzel yaşam standartı sağlayan birinden ezmesin diye ihsan beklemek dünyadaki en büyük mutluluk değil.

Birinin eline bakmak, ihsanına kalmak en büyük mutluluk değil, ciddiyim. İlle de birinin eline bakmak, muhtaç olmak zorunda değilsiniz. Bir de bugun ihsan gosteren, yarin gosterdigini pekala geri alabilir, ya da goturup baskasina verebilir.

Okumak , kendi ayaklarının üzerinde durmak = birey olmak , özgür olmak + güzel standartlara sahip olmak + ezilmeden, büzülmeden, bükülmeden insanca denk evlilik yapabilme şansı

Ezmeden yaşam standartı sağlayan adamla evlenmek = güzel standartlara sahip olmak + adam ezmesin diye ihsan beklemek

Okumak , kendi ayaklarının üzerinde durmak - Ezmeden yaşam standartı sağlayan adamla evlenmek = Birey olmak , özgür olmak + erkeğine denk olmak , lütfedip insanca davransın diye eline bakmak zorunda olmamak

Son düzenleme:
Merhaba arkadaslar

En yakin arkadasimi o kadar cok kiskaniyorum ki artik kendimden yoruldum ve nefret ediyorum. Yasadigim her saniye hep o kiz var aklimda. Kiskancligin cok kotu bir sey oldugunu biliyorum ama bir turlu vazgecemiyorum.

Kiz arkadasimda bende 23 yasindayiz. Beraber buyuduk sayilir. Kiz arkadasimin adina Aylin diyeyim daha kolay olsun anlatirken. Benim hayatimda uzun suredir kimse yok. Aylin daha gecen seneye kadar kendinden 5-6 yas buyuk birisi ile beraberdi. 1 yillik iliskisini bir seferde bitirdi. Bitirme sebebide adamin cok sorumsuz olmasiymis. Ayrildiktan yaklasik 6 ay sonra baskasiyla beraber olmaya basladi. Beraber oldugu adam 75 dogumlu (kendisi 92). Adam mimar ve maddi durumu cok iyi. Biraz olgun olmasina ramen oldukca yakisikli ve sempatik. Yani 25 yasinda gibi enerjik esprili cok guzel bir enerjisi var. Aylin gibi yani. Kisa bir surede nisanlandilar ve hemen evlendiler. Simdi tam 4 aylik evliler ve cok mutlular. Ilk zamanlarda kendi kendimi avutuyordum 'adam nerdeyse babasi yasinda eminim daraliyordur hic eglenemiyorlardir' diye yalniz bir kac gun once evlerine gittim hicte oyle degil. Ben ordayken kocasi erken geldi isten ve adam iceri girdiginden beri ikisinin arasinda bir kahkahalar bir gulusmeler. Aslinda arkadasimin mutlu olmasina sevinmem lazim ama ben nedense cekemiyorum. Cok kotu bir insanim ben ne yapacigimi bilmiyorum. Sanirim o kizin mutlu olmasi ve istedigi her seye sahip olabilmesi beni cileden cikartiyor. Ben universite mezunuyum ve avukat olacagim staj goruyorum ama Aylin lise mezunu ve calismiyor. Ama istedigi her seye sahip, sadece kocasindan rica etmesi yeterli. Belkide cekemedigim budur, yani benim egitimim durumumun ondan kat be kat yuksek olupta ondan daha 'düsük' bir hayat yasamam. Bu sacma sapan dusuncelerden nasil kurtulabilirim? Cunku çekemememe ragmen Aylin gercekten cok iyi kalpli bir insan ne zaman yardim istesem iki eli kanli bile olsa gelir ve ben onun hakkinda neler dusunuyorum. Elimde olmadan oluyor ama.
Eski komşumla bu yüzden kustuk ne zman evine gitsem senin kocan iyi eğlenceli seni seviyor süpriz yapıyor her işine yardım eder vs.... Ve ben kadının nazarindan korktuğum için bazen yalanla Kocami kotuluyordum sende arkadaşına maşallah de kıskanma ki Allah seninde gönlüne göre versin

X