Arkadasimi cok kiskaniyorum :(

Normal şartlar da sana çok daha iyimser şeyler yazardım yine de yazmaya çalışayım çünkü kendinin farkındasın ve bu farkındalık devam ederken daha kötü bir yola girmeden kendine odaklanıp arkadşından bu süreçte uzak durman en iyisi çünkü bu kıskançlık seni ona kötülük yapmaya itecek kadar ilerleyebilir .Nerden mi biliyorum ben bu hikaye de en yakın arkadaşı tarafından kıskanılan ve zarar görmüş biriyim .Bunları okuyunca gözlerim dolu dolu oldu yine 10 senelik bir arkadaşlığım bu yüzden bitti .Arkadaşın dan tek farkım ben tahsilli ve eşim de aynı şekilde tahsilli maddi durumu çok iyi biri olması yani zengin eşimin eline bakmıyorum Allaha şükür .Bence pskolojik destek almalısın bugün arkadaşını yarın yine mutlu olan bir başkasını kıskanabilirsin ve eline fırsat geçtiğinde yapacaklarına sen bile şaşırırsın biran önce destek al ve hayatına devam et ....

1)herkesin kaderi kendine,onun ne imtihanlardan geçeceğini bilemezsiniz.
2)kıskançlıktan belki kısmetiniz kapandı.
3)Allah zamanından önce ağaca çiçek açtırmaz.Allaha havale ettikten sonra,senin canının istediği zamanda değil Allahın dilediği zamanda olur.
4)taktım kurtulamıyorum diyorsanız. bi süre arkadaşınızdan uzak olun.

kafanı toparlarsın toplamasına da önce işe baslayıp para kazanıp onun keyfine varman gerek böylelikle saçma düşünceler aklına bile gelmicek bosver aylini kocasını senin haytaın belki cok daha güzel olacak sabret ve işe baslayacagın günlerini hayal et

Her çalışan/çalışmayan kadın olayına da kocasının eline bakmak deyiminin sıkıştırılması:KK51:
Ee ama oyle degilmi..

Kocasi karunda olsa bence ozellikle kadinlar calismali, kendine biseyler eklemeli..ne me lazim bigun karunlukta kocada elden gider, ya sonra..

arkadasin konusundada bayanlara katiliyorum,kiskanilacak olan sensin aslinda..bence bu duygularindan allaha sigin, ve savmaya calis cok masumane degiller..

diledigin gibi bir hayat yasarsin umarim..

Bazıları konuyu fırsat bilip, calışmayanları eziklemeye gecmiş hemen. komiksiniz :) kişisel bi tercihtir bu. hayat benim, keyif benim, koca benim nasıl istersem öyle yasarım.. Catır catır da yerim kocamın parasını. Afedersiniz ama yedi kat elden bshsetmiyoz, kocan yahu.. Yetiştirme tarzı sebebi ile elinden hiç bi iş gelmez benim kocamın. İyidir hoştur ama yapamıyo işte zorlamanın bi anlamı yok. Ben bugun ise baslasam ve sizin gibilerin savundugu gibi hayatıııııım hayat müşterek, bugun temizlik sende, yarın yemek sende, ertesi gun utulerde ellerinden öper desem, e hayat müşterek ya hani, bnde calışıyorum işleri de bolüşecegız desem benim uzaydan gelmişim gibi bakar yuzume.. E o turlu müşterekse bu turlü de müşterek. Gecin bu işleri ya. Sonra da işten geliyorum yorgun argın, eşim çocukla ilgilenmiyo, yemegı zor yetiştiriyorum, esim yardım etmiyo diye yakınmayın burda...

Ya arkadaşlar burda çalışmayan bayanlara niye laf sokuluyor anlamış değilim .Çoğumuzun anneleri ev hanımı ne acizler ne de ezik bizleri okumuş kendi ayakları üstünde yetiştiren kadınlar onlar .Ben okudum meslek sahibi oldum eşimin durumu iyi ama evde kalsam kafayı yerim artık çünkü çalışmaya alışmışım .Kuzenim de yıllarca okudu ilk girdiği işte patronu olan pek sevgili enişemle evlendi :) sonra da çalışmadı hamile kalınca :) çocuklara bakan kadın eve temizliğe gelen kadın vallahi ben de onu kıskanıyorum :) şaka bir yana herkesin hayatı kendine ve insan nasıl mutluysa öle yaşamalı kimseyi eleştrmeye hakkımız yok ...

Ne güzel vir yol çizmişsin sen kendine içinden geliyo bu düşünceler tabi ama biraz içinde sindirmen lazım

en yakın arkadaşına haset etmekten başka bişey düşünemez olmuş, gelip de arkadaşı kötülüyorlar yok işsiz yok koca eline bakıyor bilmem ne. kadının mutluluğu kıskanılmış burda, önemli olan makam mevki bilmem ne değil tabi ki mutluluk. konuda da bariz belli ben avukat olcam ondan daha mutlu olmalıyım diye çatlamış durmuş te allahım ya.

Merhaba arkadaslar

En yakin arkadasimi o kadar cok kiskaniyorum ki artik kendimden yoruldum ve nefret ediyorum. Yasadigim her saniye hep o kiz var aklimda. Kiskancligin cok kotu bir sey oldugunu biliyorum ama bir turlu vazgecemiyorum.

Kiz arkadasimda bende 23 yasindayiz. Beraber buyuduk sayilir. Kiz arkadasimin adina Aylin diyeyim daha kolay olsun anlatirken. Benim hayatimda uzun suredir kimse yok. Aylin daha gecen seneye kadar kendinden 5-6 yas buyuk birisi ile beraberdi. 1 yillik iliskisini bir seferde bitirdi. Bitirme sebebide adamin cok sorumsuz olmasiymis. Ayrildiktan yaklasik 6 ay sonra baskasiyla beraber olmaya basladi. Beraber oldugu adam 75 dogumlu (kendisi 92). Adam mimar ve maddi durumu cok iyi. Biraz olgun olmasina ramen oldukca yakisikli ve sempatik. Yani 25 yasinda gibi enerjik esprili cok guzel bir enerjisi var. Aylin gibi yani. Kisa bir surede nisanlandilar ve hemen evlendiler. Simdi tam 4 aylik evliler ve cok mutlular. Ilk zamanlarda kendi kendimi avutuyordum 'adam nerdeyse babasi yasinda eminim daraliyordur hic eglenemiyorlardir' diye yalniz bir kac gun once evlerine gittim hicte oyle degil. Ben ordayken kocasi erken geldi isten ve adam iceri girdiginden beri ikisinin arasinda bir kahkahalar bir gulusmeler. Aslinda arkadasimin mutlu olmasina sevinmem lazim ama ben nedense cekemiyorum. Cok kotu bir insanim ben ne yapacigimi bilmiyorum. Sanirim o kizin mutlu olmasi ve istedigi her seye sahip olabilmesi beni cileden cikartiyor. Ben universite mezunuyum ve avukat olacagim staj goruyorum ama Aylin lise mezunu ve calismiyor. Ama istedigi her seye sahip, sadece kocasindan rica etmesi yeterli. Belkide cekemedigim budur, yani benim egitimim durumumun ondan kat be kat yuksek olupta ondan daha 'düsük' bir hayat yasamam. Bu sacma sapan dusuncelerden nasil kurtulabilirim? Cunku çekemememe ragmen Aylin gercekten cok iyi kalpli bir insan ne zaman yardim istesem iki eli kanli bile olsa gelir ve ben onun hakkinda neler dusunuyorum. Elimde olmadan oluyor ama.

kendindeki yanlışı görebilmen ve eleştirmen aslında senin düzgün biri olduğunu gösteriyor, bazı insanlar kendilerine bile itiraf edemezler gerçekleri çünkü, sen hatanın farkındasın, sağlam bir kıza benziyorsun yani en azından cesursun bence bunu sen aşabilirsin bana göre, avukat olucaksın ve inan aslında sana şuan imrenen etrafında bir sürü insan vardır, aylin şuan iyi durumda ama ilerisi nolur Allah bilir, senin içinde aynı durum geçerli, şu zamana değil ileriye odaklan bence, bir de kendinden üstündekilere bakma sakın, olanla yetin ve mutlu olmaya çalış, sen bunu aşarsın gibi geliyor, çünkü herkes negatif yönlerini söylemez,yani sen zamanla dahada sağlamlaşıcaksın, ama ilk başta aylini kafandan çıkar :)

Cümlenize bakın, adam ezmesin , ezmeden sağlasın diye ondan ihsan beklemek var. Yani ezmeye de hakkı var , zira eline baktığın adama mahkumsun. Ne yazık ki, güzel yaşam standartı sağlayan birinden ezmesin diye ihsan beklemek dünyadaki en büyük mutluluk değil.

Birinin eline bakmak, ihsanına kalmak en büyük mutluluk değil, ciddiyim. İlle de birinin eline bakmak, muhtaç olmak zorunda değilsiniz. Bir de bugun ihsan gosteren, yarin gosterdigini pekala geri alabilir, ya da goturup baskasina verebilir.

Okumak , kendi ayaklarının üzerinde durmak = birey olmak , özgür olmak + güzel standartlara sahip olmak + ezilmeden, büzülmeden, bükülmeden insanca denk evlilik yapabilme şansı

Ezmeden yaşam standartı sağlayan adamla evlenmek = güzel standartlara sahip olmak + adam ezmesin diye ihsan beklemek

Okumak , kendi ayaklarının üzerinde durmak - Ezmeden yaşam standartı sağlayan adamla evlenmek = Birey olmak , özgür olmak + erkeğine denk olmak , lütfedip insanca davransın diye eline bakmak zorunda olmamak

ihsan hayatimizin her alaninda var.calisiyoruz devletten para aliyoruz zami kendi ihsanina gore ayarliyor,arkadasimiz oluyor bize iyi davranmasi ihsanindan kaynakli,kalbindeki iyilikleri ihsan ediyor.bir gun bunaliyoruz cikmaza giriyoruz Allahu teala bir ihsanda bulunuyor cikiveriyoruz anlamadan o buhrandan...vs.devami gelir.ihsan kotu birsey degilki.bir erkek (dinen boyle) haniminin butun ihtiyaclarini karsilamak ZORUNDA!bugorev ilahi emir.hanimi ona cennet niğmeti.hanimi aksama kadar evde otursa ve yemek yapmasa niye yemek yapmadin sorusunu sorma hakki YOK!eve gucu yettigi kadar yiyecek getirmek hanimina cocuguna yedirmek ZORUNDA...velhasili kelam adam gibi bir adam hanimi colugunu cocugunukimseye muhtac etmez.onlari seven bir erkek onlarin mutlu olmasi icin elinden geleni yapar..ha diyceksin bu devirde nerede o erkek??vardir yahu biryerlerde...bu tiplerle karsilasanlar tekrar soyluyorum bu dunyanin en saadetlisi...

ihsan hayatimizin her alaninda var.calisiyoruz devletten para aliyoruz zami kendi ihsanina gore ayarliyor,arkadasimiz oluyor bize iyi davranmasi ihsanindan kaynakli,kalbindeki iyilikleri ihsan ediyor.bir gun bunaliyoruz cikmaza giriyoruz Allahu teala bir ihsanda bulunuyor cikiveriyoruz anlamadan o buhrandan...vs.devami gelir.ihsan kotu birsey degilki.bir erkek (dinen boyle) haniminin butun ihtiyaclarini karsilamak ZORUNDA!bugorev ilahi emir.hanimi ona cennet niğmeti.hanimi aksama kadar evde otursa ve yemek yapmasa niye yemek yapmadin sorusunu sorma hakki YOK!eve gucu yettigi kadar yiyecek getirmek hanimina cocuguna yedirmek ZORUNDA...velhasili kelam adam gibi bir adam hanimi colugunu cocugunukimseye muhtac etmez.onlari seven bir erkek onlarin mutlu olmasi icin elinden geleni yapar..ha diyceksin bu devirde nerede o erkek??vardir yahu biryerlerde...bu tiplerle karsilasanlar tekrar soyluyorum bu dunyanin en saadetlisi...

not:ben calisiyorum ev hanimi degilim

Bak kendinde yazmissun o birşey isterse kocasına rica etmesi lazim. Ama senin gibi öyle bir problemin olmayacak Cunku sen birşey istediğinde kendin gidip kimseye danışmadan sormadan istemeden alacaksın. Sende hangisi daha güzel? Ayrıca paranın getirdiği mutluluk mutluluk değildir Allah muhafaza dusunsene Allah vermesinde bu adam kaza geçirdi çalışamayacak duruma geldi sence arkadaşın hayla onunla olur mu ? İnşallah olurda yani diyeceğim o herSy para değil Allah helalinden versin herkese inş.

katledilmiş konuya ben de bir mesaj iliştireyim.. mesele çalışıp çalışmamakta değil yeğen, mesele kişilikte.. sen çalışırsın, maaşını kocana verirsin, içinden tek kuruş bile alamayıp ondan harçlık almak zorunda kalırsın.. ya da çalışmazsın, eşin sana bir kredi kartı verir, harçlık falan almaz her ayın sonunda otomatik olarak ödenir kartların..

yani durum kişiye, şartlarına, standartlarına göre değişir.. evliliğimde ilk 3 yıl çalışmadım ama hiç para istemedim.. kartım vardı, otomatik ödemeyle ödenirdi.. zaten kişilik olarak har vurup-harman savurmayan bir kadın olduğum için hesap bile vermezdim.. şimdi çalışıyorum, çok bir şey değişmedi hayatımda..

Merhaba arkadaslar

En yakin arkadasimi o kadar cok kiskaniyorum ki artik kendimden yoruldum ve nefret ediyorum. Yasadigim her saniye hep o kiz var aklimda. Kiskancligin cok kotu bir sey oldugunu biliyorum ama bir turlu vazgecemiyorum.

Kiz arkadasimda bende 23 yasindayiz. Beraber buyuduk sayilir. Kiz arkadasimin adina Aylin diyeyim daha kolay olsun anlatirken. Benim hayatimda uzun suredir kimse yok. Aylin daha gecen seneye kadar kendinden 5-6 yas buyuk birisi ile beraberdi. 1 yillik iliskisini bir seferde bitirdi. Bitirme sebebide adamin cok sorumsuz olmasiymis. Ayrildiktan yaklasik 6 ay sonra baskasiyla beraber olmaya basladi. Beraber oldugu adam 75 dogumlu (kendisi 92). Adam mimar ve maddi durumu cok iyi. Biraz olgun olmasina ramen oldukca yakisikli ve sempatik. Yani 25 yasinda gibi enerjik esprili cok guzel bir enerjisi var. Aylin gibi yani. Kisa bir surede nisanlandilar ve hemen evlendiler. Simdi tam 4 aylik evliler ve cok mutlular. Ilk zamanlarda kendi kendimi avutuyordum 'adam nerdeyse babasi yasinda eminim daraliyordur hic eglenemiyorlardir' diye yalniz bir kac gun once evlerine gittim hicte oyle degil. Ben ordayken kocasi erken geldi isten ve adam iceri girdiginden beri ikisinin arasinda bir kahkahalar bir gulusmeler. Aslinda arkadasimin mutlu olmasina sevinmem lazim ama ben nedense cekemiyorum. Cok kotu bir insanim ben ne yapacigimi bilmiyorum. Sanirim o kizin mutlu olmasi ve istedigi her seye sahip olabilmesi beni cileden cikartiyor. Ben universite mezunuyum ve avukat olacagim staj goruyorum ama Aylin lise mezunu ve calismiyor. Ama istedigi her seye sahip, sadece kocasindan rica etmesi yeterli. Belkide cekemedigim budur, yani benim egitimim durumumun ondan kat be kat yuksek olupta ondan daha 'düsük' bir hayat yasamam. Bu sacma sapan dusuncelerden nasil kurtulabilirim? Cunku çekemememe ragmen Aylin gercekten cok iyi kalpli bir insan ne zaman yardim istesem iki eli kanli bile olsa gelir ve ben onun hakkinda neler dusunuyorum. Elimde olmadan oluyor ama.

Senin için kötü. Biz sana ne yapalım ki

Eşinin parasını yemek de nasıl bir eleştiri yahu ister yer ister yemez koca onun kocası bizene yani sırf evde diye çalışmayan kadınları eleştirmeye ne hakkımız var okuyunca yazmada duramıyorum .Konu sahibine hak verenleri teselli edenleri anlamam mümkün değil hele teselli ediş yönteminiz bi o kadar çirkin.Bu arkadaş avukat olsa yine farketmiycek neden mi ? ben en can alıcı noktayı yazayım size.Aylin eminim çok güzel bir kız konu sahibi buna hiç değinmemiş :)

ihsan hayatimizin her alaninda var.calisiyoruz devletten para aliyoruz zami kendi ihsanina gore ayarliyor,..

Vallahi hic oyle degil, en azindan ben emegimin karsiligini aliyorum, ben sirketime bir seyler veriyorum, onlar da bana karsiliginda bir seyler veriyor. Onlar benim ustumden para kazaniyor, karsiliginda bana para veriyor. ORtada bir lutuf yok yani.

Allah hepimizden ustun, o verirse ihsan etmek olur tabi. Allah'tan ge;en ihsana razi ve mecburuz, ama kuldan ihsan beklemek bizim secimimiz.

Lakin siz de bir erkegi sizden ustun yerde gorurseniz, onun yaptigi da ihsan etmek olur tabi. Esit, denk olmak yerine kula kul olmak ne kadar dogru bilemiyorum. Ben Allah'tan baska kimseye el acma ihtiyacinda degilim cok sukur.

Bir de adam eve bakmak zorunda vs demissiniz ya, bunu kocasi metres tutunca ekonomik ozgurlugu, gidecek yeri, parasi olmadigi icin ne yapacagini bilemeyen, bosanamayan kadinlara da soyleyin, bakalim onlar ne diyecekler.

Son düzenleme:
Birgün o kız boşansa zor duruma düşer Allah korusun,ama senin elin ekmek tutacak.Üstelik onun mutlıu olması sana kıskançlık değil umut olmalı kendi adına.Ben böyle düşünüyorum genelde.Şeytanın ve nefsin kötü yönünün dürtmesine fırsat verme.

Vallahi hic oyle degil, en azindan ben emegimin karsiligini aliyorum, ben sirketime bir seyler veriyorum, onlar da bana karsiliginda bir seyler veriyor. Onlar benim ustumden para kazaniyor, karsiliginda bana para veriyor. ORtada bir lutuf yok yani.

Allah hepimizden ustun, o verirse ihsan etmek olur tabi. Allah'tan ge;en ihsana razi ve mecburuz, ama kuldan ihsan beklemek bizim secimimiz.

Lakin siz de bir erkegi sizden ustun yerde gorurseniz, onun yaptigi da ihsan etmek olur tabi. Esit, denk olmak yerine kula kul olmak ne kadar dogru bilemiyorum. Ben Allah'tan baska kimseye el acma ihtiyacinda degilim cok sukur.

Bir de adam eve bakmak zorunda vs demissiniz ya, bunu kocasi metres tutunca ekonomik ozgurlugu, gidecek yeri, parasi olmadigi icin ne yapacagini bilemeyen, bosanamayan kadinlara da soyleyin, bakalim onlar ne diyecekler.

birincisi siz konu icine konu yerlestiriyirsunuz farkli yerlere gidip duruyor..artik bi zahmet cekmeyelim yani yeterince dagildi
ikicisi, dahasi ben bu konu sahibinin durumunun calisip calismamakla ilgisi olmadigini dusunuyorum ne alaka kuruldu basta onuda anlamis degilim o yuzdende biraz sizin konunuza giris yapmis bulundum
ucuncusu, siz benim okuduklarimi iyice anlamadan fevri bi sekilde kafanizdaki saplantilari dokmussunuz ortaya
dahada yorum yazmayacagim sizle ilgili cunku her bir cumlenize verilecek cevaplar var,yanlis anlamayin lafim kisiliginize degil dusuncelerinize, o dusunceler biraz katimi ?kadin erkek denkligi, kadinin illaki calisiyorsa kiymeli olur fikri dahasi cok...sanki kafaniza kazinmista degismezmis gibi..

X