Arkadasimi cok kiskaniyorum :(

konu sahibi o kiz mutsuz bi evlilik yapsa kocasyla anlasamasa sen daha mutlu olucaksin gibi bir sonuc cikiyor cumlelerinden...yanlis anlattiysan bunu duzeltmelisin..yoksa burdan cok kotu kalpli biri oldugun gorunuyor

Elimizde mesleklerimizin olması çok güzel bir şey evet ama evde çocuklarına bakan yetiştiren kadınları da kocalarının ellerine bakıyorlar diye eleştirmek çok acımasızca yarın bugün başıma hastalık gelir sakatlanabilirim ne biliyim iş bulamama kocama muhtaç olduğum anlamına mı gelir bu ya da eşimin başına bunlar gelse ben çalışsam eş bu hayat akadaşı olayı nerelere getirdiniz iki tarafta çalışabilir isteyen çalışmaz durumlar iyiyse keyfine kalmış birşey ben çalışmadan duramam mesala hayattan böyle zevk alıyorum bu beni evde eşine çocuklarına emek veren kadın dan üstün yapmaz asla o zaman annemide ezik bir ev hanımı olarak görmem gerekir ama imkansız o ev hanımı annem 3 çocuk yetiştirdi okuttu bütün ev hanımlarına saygım sonsuz çalışıp aynı zaman da anne olan kadınlara duble saygım var benim henüz çocuğum yok ama hem iş hem ev nasıl yaparım diye kara kara düşünüyorum yapan bayanlara binlerce kez helal olsun diyorum :))

konu sahibi arkadaşım kendi hayatının olumsuz yönlerine takılıp arkadaşının hayatınıda toz pembe görmekten vazgeçersen sende mutklu olabilirsin ..arkadaşının hayatındaki zorlukları nereden biliyorsun ayrıca senin yerinde olmak isteyende bir sürü insan var..daha önünde avukatlık stajın varmış inşallah seninde karşına senin değerini bilecek biri çıkar haset etmekle gıpta etmek arasında fark var..Allah onların muhabbetini artırsın sanada daha iyisini versin inş ne diyim

ev hanımı arkadaşlarımıza saygım sonsuz bende bir dönem evdeydim arkadaş insan evde daha çok yoruluyor resmen ..çalışan bayan çalışmayan bayan ayırımı hiç hoş değil ev hanımlarıda evinin emekçisi ..

Başkalarının şartları hayatlarıyla ilgilenme sen farklı bi bireysin kendine bak iyi düşün ki iyi şeyler yaşafesatlık fenadır neyse ki bunu farkındasın benim senin gibi 2 arkadasım vardı hayatımdan attım fark edince mutlaka anlar Aylin de zamanla bakışından tavrından ben senin gibi insanlara yuvamı kapadım tehlikeli olabilirsin Allah iyilik versin kalbine tek iyi yanın kötülüğünü kabul etmen

Konu sahibinin farklı bir versiyonuda benim arkadaşımdı. Kız resmen mutsuzluğumdan mutlu oluyordu Bence sizin psikolojik destek falan almanız lazım normal değilsiniz.

kıskanılacak olan rol sizde, kafanızı meşgul etmeyin bu tür şeylerle...

neyi kiskaniyorsun ki ? Anlamadim Avukat oluyorsun!!! AVUKAT! Bunun sevincini yasa!! Hem senin karsinada biri cikiccak elbet :)))

Onu kıskanacak durumda değilsin ki. Dünya yıkıldı altında mı kaldın? Avukat olacaksın hukuk fakültesinde okuyorsun daha ne?? Konu gerçek değil bence...
Velev ki konu gerçek olsun...
Lise mezunu, kendinden 17 yaş büyük bir erkekle evlenmiş bir kızı sırf maddi durum sebebi ile kıskanıyorsun bence...17 yaş ne demek ya baya baya orta yaş olmuş istediği kadar çocuk ruhlu olsun... 40 yaştan bahsediyorsunuz....o kız da zaten maddi durumu iyi olmasa onunla evlenmezdi....
Kaldı ki senin de mesleğin belli standartların belli, maddi durum kaygısı yaşaman çok saçma...ilerde çok da kazanabileceğin bir mesleğin saygınlığın olacak bunları es geçme.

Yaşadığın şey çok doğal.
Sen haset bir insan değilsin, aksine çok dürüst ve kendinle barışıksın.
Bunu kabul edebilmen de büyük bir erdem, üzerine kendini sorguluyorsun, kendini değiştirebilme geliştirebilme yeteneği gördüm sende ben :)

Hayatımızda eksikliğini hissettiğimiz şeylere başkası sahip olduğunda imrenmemiz doğaldır, insanız hepimiz sevilmek, şöyle bir güzel sıcacık kucaklanmak isteriz. Bu yüzden kendine bu kadar kötü yüklenme.

Sen arkadaşına zarar verecek bir şey yapıyor musun? Yapmıyorsun. O halde bu hasetlik değil, imrenmedir. İmrenmenin de zararlı olduğunu sanmıyorum. Umarım ki sen de bir gün güzel bir aşk bulur ve çok mutlu olursun ^^

Başkalarının mutluluğuyla mutsuz olacağına, seni ne mutlu ediyorsa ona yönel.

Bir de avukat olacaksın sen he mi?
Vay halimize..
Özgüvensiz insan modeli vol bilmem kaç.
Ayıp yahu.

Bu benim ilk mesajım.

avukatlıkla ne alaka ? mesleğinde belki de çok özgüvenli ve başarılı ? nerden biliyorsunuz ?

Bu benim ilk mesajıma anlayamadan yaptığınız yorum.

Ben mesleğinde özgüvensiz yazmış mıyım?
Mesleğinde başarısız yazmış mıyım?

Farkındaysanız özgüvensiz insanlar nasıl avukat olacak şeklinde yazmamışım.

Demek istediğimi tekrar açıklayacağım ve siz de benim söylediklerimi çarpıtmadan yorum yapın.

Kendi ülkemizde güzel bir meslek dalını okurken, arkadaşının zengin ve yakışıklı bir koca bulup onunla mutlu olmasını çekemeyen bir insan var. Hatta ben 6. sayfada da yazdım. Bir çoğu buna imrenmek falan yazmış. Ne alaka? Bu resmen hasetliktir.

Kız diyor ki
Ilk zamanlarda kendi kendimi avutuyordum 'adam nerdeyse babasi yasinda eminim daraliyordur hic eglenemiyorlardir' diye

Siz burdan ne çıkartıyorsunuz bilmiyorum ama ben ciddi psikolojik bir sorun çıkartıyorum. Bu resmen benmerkezciliktir. O niye mutlu da ben değilim. Görüyor musun kız diğer sevgilisinden ayrıldı sonra yakışıklı bir adam buldu hemen evlendi ve mutlu neden ben onun yerinde değilim diyor.

Bu karakterde bir insanın avukat olması, günden güne mantıksızlaşan yargı sisteminin içinde belki fark edilmeyecek ama ruh sağlığı düzgün olmayan bir insanın ülkemde ki en güzel mesleği bu şekilde icra etmesi benim hoşuma gitmiyor. Daha kendi hayatında bir birey olduğunun ve arkadaşından statü olarak daha iyi bir yerde olduğunun farkında olmayan insan avukat olacak. Sanki 20-25 yaş arasında birinden bahsetmiyoruz da 13-18 yaş arası birinden bahsediyoruz.

Kendi idlerine yenik düşen, kıskançlığın dibine vurmuş ve arkadaşı mutsuz olsa onun mutsuzluğundan mutlu olacak birinden bahsediyoruz.
Senin bu tip bir arkadaşın olsa bunu hoşgörü ile karşılar mıydın?
Kim ister böyle bir arkadaşı. O yüzden benim vay halimize dememin sebebi bu.

Özgüven eksikliğine gelince;
Kendi arkadaşının okuyamadığı bir bölüm okuyor. Avukat olup kendi ayaklarının üzerinde duracak ama o bunun farkında değil, o hala benim niye yakışıklı ve zengin bir kocam yok derdinde. Buradan da çok büyük özgüven eksikliği görüyorum.

Şimdi bu kadar şeyden sonra sizin bu mesajınız kendi düşündüklerinizi benim mesajım üzerinden açıklamaya çalışmak olmuş.
Ayrıca bu kız avukat değil. Şuan öğrenci,okuyor. Avukat olacak. Yani mesleğinde özgüvenli mi değil mi henüz bilmiyoruz.
Umarım avukat olduğu zaman bu düşünceleri kafasından atar ve vatana millete hayırlı bir şekilde mesleğini yerine getirir.
Dediğim lafların hepsinin arkasındayım.
Açıklayamayacağım hiçbir şey yok. Yeterki siz doğru anlayın.

Bana göre bi insan 'ama o çalışmıyor, kocası ağzının içine bakıyor.' diyorsa fesattır.
Bunun neresi masum bir kıskançlık olabilir ki.
Bikaç gün önce bi konu vardı, eski sevgilisini başka kızla görmüş, sivilceli, şişman dedi diye demediğini bırakmadı millet. Bu da ona benziyor. Konu sahibi resmen bu zengin adam çalışmayan ev hanımında ne buluyor? demeye getiriyor.

mesajın şahane bayıldım.. hatta sen sormamışsın ama ben sorayım: özgüvensiz insan nasıl avukat olacak yahu?

yani kendisinden daha güzel, daha zengin ama koca dayağı yiyen müvekkiline "oh olsun, ben mutlu olamıyorsam o da olamasın. hem güzellik, hem zenginlik, hem de mutluluk bir arada olamıyormuş demek ki" diyerek kendini mi avutacak?

zira daha arkadaşlık gibi ikili ilişkide bile kendisini, onun mutsuz olma ihtimaliyle avutuyor konu sahibi..

Bence "onda ne buluyor" demeye getirmemis ya. Ya da yukarida yazdigin gibi calismiyorsa mutlu bir evliligi haketmiyor da demiyor. Her kadin mutlu bir evliligi hakeder.
Ama insan bazen cok cabaliyor, cok emek harciyor, yoruluyor. Sonuca baktiginda kendisi kadar cabalamayan taraf kadar mutlu hissedemiyor. Bu hayatin bazi evrelerinde olur. Hepimizin hayati inisli cikisli. Konu sahibi arkadasini asagiliyor gibi gelmedi bana, aksine kendisinin ne kadar iyi kalpli oldugundan, iki eli kanda olsa yardim edeceginden bahsetmis. Bunlari soyleyen birine asagiliyor demek haksizlik olur. Aksine kendini elestiriyor, "nasil boyle dusunebilirim" diye hayiflaniyor, ve bu dusuncelerden arinmaya calisiyor. Benim anladigim bu...

mesajın şahane bayıldım.. hatta sen sormamışsın ama ben sorayım: özgüvensiz insan nasıl avukat olacak yahu?

.

Olamaz kardeşim. Özgüvensiz , ezik birinden avukat o-la-maz.

Kocasının nafaka vermemek için direndiği çocuklu, mağdur bir kadını savunacak avukat cayır cayır karakterde biri olmalı, tecavüz mağdurlarını savunacak avukat da keza. Kanunlar bile erkekten yanayken, bu kanunları da düzeni de değiştirecek , üçkağıtçı erkeklerin işlerini bozacak kadın hukukçulara ihtiyacımız var. Zengin koca bulan arkadaşını kıskanan kız mı bunları yapacak?

Hukuk sistemimiz kotu, iyi islemiyor. Degistirme sansi olan kadin avukatlar panter olmali bence.

ben Kızın durumuyla ilgili normal mi dedim ? niye böyle demişim gibi sayfalarca yazmışsınız . biz Birey kavramını öğrenemedik maalesef ben uzatmıycam sadece bu kız bir makine değil . hepimizin takıntıları kötü tarafları var ama bu mesleği etkileyen bir durumsa dersiniz ki bu meslektesin bir de. mesela Sapık bir adam doktor olmamalı muayeneyi Kötüye kullanabilir gibi.ama bu Kızın tamamen kendi hayatındaki sorunu . evet durum kıskançlık hoş değil ama meslek bağlantısı yok. yargı sistemi dediğiniz ekstra komik . ülkemizde yargı sistemi özgüvensiz avukatlar yüzünden bu halde değil zaten.gayet doğru anladım ülkedeki yargı sistemine kadar başlamışsınız .inşallah anlarsınız.

Ama böyle bişey olsa dersin ki 'arkadaşım kalbine göre birini buldu evlendi, onun mutluluğu beni daha çok mutlu ediyor.' falan der. Ama bu arkadaşımız lise mezunu olmasından bi başlamış çalışmamasından çıkmış. Sondaki o ' ama iyi kız.' demesi bişey ifade etmiyor ki. Zaten saydırıyor sabahtan beri

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…