- 23 Mart 2015
- 449
- 386
Başkalarının şartları hayatlarıyla ilgilenme sen farklı bi bireysin kendine bak iyi düşün ki iyi şeyler yaşafesatlık fenadır neyse ki bunu farkındasın benim senin gibi 2 arkadasım vardı hayatımdan attım fark edince mutlaka anlar Aylin de zamanla bakışından tavrından ben senin gibi insanlara yuvamı kapadım tehlikeli olabilirsin Allah iyilik versin kalbine tek iyi yanın kötülüğünü kabul etmenMerhaba arkadaslar
En yakin arkadasimi o kadar cok kiskaniyorum ki artik kendimden yoruldum ve nefret ediyorum. Yasadigim her saniye hep o kiz var aklimda. Kiskancligin cok kotu bir sey oldugunu biliyorum ama bir turlu vazgecemiyorum.
Kiz arkadasimda bende 23 yasindayiz. Beraber buyuduk sayilir. Kiz arkadasimin adina Aylin diyeyim daha kolay olsun anlatirken. Benim hayatimda uzun suredir kimse yok. Aylin daha gecen seneye kadar kendinden 5-6 yas buyuk birisi ile beraberdi. 1 yillik iliskisini bir seferde bitirdi. Bitirme sebebide adamin cok sorumsuz olmasiymis. Ayrildiktan yaklasik 6 ay sonra baskasiyla beraber olmaya basladi. Beraber oldugu adam 75 dogumlu (kendisi 92). Adam mimar ve maddi durumu cok iyi. Biraz olgun olmasina ramen oldukca yakisikli ve sempatik. Yani 25 yasinda gibi enerjik esprili cok guzel bir enerjisi var. Aylin gibi yani. Kisa bir surede nisanlandilar ve hemen evlendiler. Simdi tam 4 aylik evliler ve cok mutlular. Ilk zamanlarda kendi kendimi avutuyordum 'adam nerdeyse babasi yasinda eminim daraliyordur hic eglenemiyorlardir' diye yalniz bir kac gun once evlerine gittim hicte oyle degil. Ben ordayken kocasi erken geldi isten ve adam iceri girdiginden beri ikisinin arasinda bir kahkahalar bir gulusmeler. Aslinda arkadasimin mutlu olmasina sevinmem lazim ama ben nedense cekemiyorum. Cok kotu bir insanim ben ne yapacigimi bilmiyorum. Sanirim o kizin mutlu olmasi ve istedigi her seye sahip olabilmesi beni cileden cikartiyor. Ben universite mezunuyum ve avukat olacagim staj goruyorum ama Aylin lise mezunu ve calismiyor. Ama istedigi her seye sahip, sadece kocasindan rica etmesi yeterli. Belkide cekemedigim budur, yani benim egitimim durumumun ondan kat be kat yuksek olupta ondan daha 'düsük' bir hayat yasamam. Bu sacma sapan dusuncelerden nasil kurtulabilirim? Cunku çekemememe ragmen Aylin gercekten cok iyi kalpli bir insan ne zaman yardim istesem iki eli kanli bile olsa gelir ve ben onun hakkinda neler dusunuyorum. Elimde olmadan oluyor ama.
Bir de avukat olacaksın sen he mi?
Vay halimize..
Özgüvensiz insan modeli vol bilmem kaç.
Ayıp yahu.
avukatlıkla ne alaka ? mesleğinde belki de çok özgüvenli ve başarılı ? nerden biliyorsunuz ?
Ilk zamanlarda kendi kendimi avutuyordum 'adam nerdeyse babasi yasinda eminim daraliyordur hic eglenemiyorlardir' diye
emin misiniz bir daha okuyun isterseniz ? yahu bu meslek etiketini sevemiyorum ben . ülkemizdeki yargı sistemiyle ne alaka ayrıca ? yasaları yapan kız değil . avukat ne iş yapar ?kız avukat sadece . mesleğinde özgüvenli ki yapabiliyor.bazen özel ilişkilerde özgüvensiz mesleğinde kendini tek geçen aşırı özgüvenli insanlar var. gercekten ikisi Bambaşka konu ve arkadaş mesleğimde özgüvenim yok demiyor. uydurmuyorum ( uydurmak nasıl bir tabirse) orda özgüvensizse bir de bu mesleği yapıyor demek o konuda da özgüvensizsin demek. Dediğiniz lafın arkasında durun .ben sizin mantıktan yola çıkarak arkadasın avukat Olmasını kıskanıyorsunuz ve her konuda öZgüvensizsiniz diyeyim o zaman.
Bu benim ilk mesajım.
Bu benim ilk mesajıma anlayamadan yaptığınız yorum.
Ben mesleğinde özgüvensiz yazmış mıyım?
Mesleğinde başarısız yazmış mıyım?
Farkındaysanız özgüvensiz insanlar nasıl avukat olacak şeklinde yazmamışım.
Demek istediğimi tekrar açıklayacağım ve siz de benim söylediklerimi çarpıtmadan yorum yapın.
Kendi ülkemizde güzel bir meslek dalını okurken, arkadaşının zengin ve yakışıklı bir koca bulup onunla mutlu olmasını çekemeyen bir insan var. Hatta ben 6. sayfada da yazdım. Bir çoğu buna imrenmek falan yazmış. Ne alaka? Bu resmen hasetliktir.
Kız diyor ki
Siz burdan ne çıkartıyorsunuz bilmiyorum ama ben ciddi psikolojik bir sorun çıkartıyorum. Bu resmen benmerkezciliktir. O niye mutlu da ben değilim. Görüyor musun kız diğer sevgilisinden ayrıldı sonra yakışıklı bir adam buldu hemen evlendi ve mutlu neden ben onun yerinde değilim diyor.
Bu karakterde bir insanın avukat olması, günden güne mantıksızlaşan yargı sisteminin içinde belki fark edilmeyecek ama ruh sağlığı düzgün olmayan bir insanın ülkemde ki en güzel mesleği bu şekilde icra etmesi benim hoşuma gitmiyor. Daha kendi hayatında bir birey olduğunun ve arkadaşından statü olarak daha iyi bir yerde olduğunun farkında olmayan insan avukat olacak. Sanki 20-25 yaş arasında birinden bahsetmiyoruz da 13-18 yaş arası birinden bahsediyoruz.
Kendi idlerine yenik düşen, kıskançlığın dibine vurmuş ve arkadaşı mutsuz olsa onun mutsuzluğundan mutlu olacak birinden bahsediyoruz.
Senin bu tip bir arkadaşın olsa bunu hoşgörü ile karşılar mıydın?
Kim ister böyle bir arkadaşı. O yüzden benim vay halimize dememin sebebi bu.
Özgüven eksikliğine gelince;
Kendi arkadaşının okuyamadığı bir bölüm okuyor. Avukat olup kendi ayaklarının üzerinde duracak ama o bunun farkında değil, o hala benim niye yakışıklı ve zengin bir kocam yok derdinde. Buradan da çok büyük özgüven eksikliği görüyorum.
Şimdi bu kadar şeyden sonra sizin bu mesajınız kendi düşündüklerinizi benim mesajım üzerinden açıklamaya çalışmak olmuş.
Ayrıca bu kız avukat değil. Şuan öğrenci,okuyor. Avukat olacak. Yani mesleğinde özgüvenli mi değil mi henüz bilmiyoruz.
Umarım avukat olduğu zaman bu düşünceleri kafasından atar ve vatana millete hayırlı bir şekilde mesleğini yerine getirir.
Dediğim lafların hepsinin arkasındayım.
Açıklayamayacağım hiçbir şey yok. Yeterki siz doğru anlayın.
Bana göre bi insan 'ama o çalışmıyor, kocası ağzının içine bakıyor.' diyorsa fesattır.
Bunun neresi masum bir kıskançlık olabilir ki.
Bikaç gün önce bi konu vardı, eski sevgilisini başka kızla görmüş, sivilceli, şişman dedi diye demediğini bırakmadı millet. Bu da ona benziyor. Konu sahibi resmen bu zengin adam çalışmayan ev hanımında ne buluyor? demeye getiriyor.
mesajın şahane bayıldım.. hatta sen sormamışsın ama ben sorayım: özgüvensiz insan nasıl avukat olacak yahu?
.
ben Kızın durumuyla ilgili normal mi dedim ? niye böyle demişim gibi sayfalarca yazmışsınız . biz Birey kavramını öğrenemedik maalesef ben uzatmıycam sadece bu kız bir makine değil . hepimizin takıntıları kötü tarafları var ama bu mesleği etkileyen bir durumsa dersiniz ki bu meslektesin bir de. mesela Sapık bir adam doktor olmamalı muayeneyi Kötüye kullanabilir gibi.ama bu Kızın tamamen kendi hayatındaki sorunu . evet durum kıskançlık hoş değil ama meslek bağlantısı yok. yargı sistemi dediğiniz ekstra komik . ülkemizde yargı sistemi özgüvensiz avukatlar yüzünden bu halde değil zaten.gayet doğru anladım ülkedeki yargı sistemine kadar başlamışsınız .inşallah anlarsınız.
Bu benim ilk mesajım.
Bu benim ilk mesajıma anlayamadan yaptığınız yorum.
Ben mesleğinde özgüvensiz yazmış mıyım?
Mesleğinde başarısız yazmış mıyım?
Farkındaysanız özgüvensiz insanlar nasıl avukat olacak şeklinde yazmamışım.
Demek istediğimi tekrar açıklayacağım ve siz de benim söylediklerimi çarpıtmadan yorum yapın.
Kendi ülkemizde güzel bir meslek dalını okurken, arkadaşının zengin ve yakışıklı bir koca bulup onunla mutlu olmasını çekemeyen bir insan var. Hatta ben 6. sayfada da yazdım. Bir çoğu buna imrenmek falan yazmış. Ne alaka? Bu resmen hasetliktir.
Kız diyor ki
Siz burdan ne çıkartıyorsunuz bilmiyorum ama ben ciddi psikolojik bir sorun çıkartıyorum. Bu resmen benmerkezciliktir. O niye mutlu da ben değilim. Görüyor musun kız diğer sevgilisinden ayrıldı sonra yakışıklı bir adam buldu hemen evlendi ve mutlu neden ben onun yerinde değilim diyor.
Bu karakterde bir insanın avukat olması, günden güne mantıksızlaşan yargı sisteminin içinde belki fark edilmeyecek ama ruh sağlığı düzgün olmayan bir insanın ülkemde ki en güzel mesleği bu şekilde icra etmesi benim hoşuma gitmiyor. Daha kendi hayatında bir birey olduğunun ve arkadaşından statü olarak daha iyi bir yerde olduğunun farkında olmayan insan avukat olacak. Sanki 20-25 yaş arasında birinden bahsetmiyoruz da 13-18 yaş arası birinden bahsediyoruz.
Kendi idlerine yenik düşen, kıskançlığın dibine vurmuş ve arkadaşı mutsuz olsa onun mutsuzluğundan mutlu olacak birinden bahsediyoruz.
Senin bu tip bir arkadaşın olsa bunu hoşgörü ile karşılar mıydın?
Kim ister böyle bir arkadaşı. O yüzden benim vay halimize dememin sebebi bu.
Özgüven eksikliğine gelince;
Kendi arkadaşının okuyamadığı bir bölüm okuyor. Avukat olup kendi ayaklarının üzerinde duracak ama o bunun farkında değil, o hala benim niye yakışıklı ve zengin bir kocam yok derdinde. Buradan da çok büyük özgüven eksikliği görüyorum.
Şimdi bu kadar şeyden sonra sizin bu mesajınız kendi düşündüklerinizi benim mesajım üzerinden açıklamaya çalışmak olmuş.
Ayrıca bu kız avukat değil. Şuan öğrenci,okuyor. Avukat olacak. Yani mesleğinde özgüvenli mi değil mi henüz bilmiyoruz.
Umarım avukat olduğu zaman bu düşünceleri kafasından atar ve vatana millete hayırlı bir şekilde mesleğini yerine getirir.
Dediğim lafların hepsinin arkasındayım.
Açıklayamayacağım hiçbir şey yok. Yeterki siz doğru anlayın.
Ama böyle bişey olsa dersin ki 'arkadaşım kalbine göre birini buldu evlendi, onun mutluluğu beni daha çok mutlu ediyor.' falan der. Ama bu arkadaşımız lise mezunu olmasından bi başlamış çalışmamasından çıkmış. Sondaki o ' ama iyi kız.' demesi bişey ifade etmiyor ki. Zaten saydırıyor sabahtan beriBence "onda ne buluyor" demeye getirmemis ya. Ya da yukarida yazdigin gibi calismiyorsa mutlu bir evliligi haketmiyor da demiyor. Her kadin mutlu bir evliligi hakeder.
Ama insan bazen cok cabaliyor, cok emek harciyor, yoruluyor. Sonuca baktiginda kendisi kadar cabalamayan taraf kadar mutlu hissedemiyor. Bu hayatin bazi evrelerinde olur. Hepimizin hayati inisli cikisli. Konu sahibi arkadasini asagiliyor gibi gelmedi bana, aksine kendisinin ne kadar iyi kalpli oldugundan, iki eli kanda olsa yardim edeceginden bahsetmis. Bunlari soyleyen birine asagiliyor demek haksizlik olur. Aksine kendini elestiriyor, "nasil boyle dusunebilirim" diye hayiflaniyor, ve bu dusuncelerden arinmaya calisiyor. Benim anladigim bu...