- 1 Kasım 2019
- 6.156
- 22.478
O zamanlar aralıklı oruçla ilgili hiç bir şey bilmiyordum. Ben üç ana, iki ara öğünle kilo verdim. Eşim o zaman çalışıyordu, o da aynı şekilde. Ve çok yürüdü...Ama daha önce bahsettiğim gibi bu yöntem bizi gerdi ve yordu. Bu platformda bir grupta öğrendim aralıklı oruç yöntemini.eşin 110 kilodan 78 kiloya kadarmı düştü süpermiş maşallah aralıklı oruçlamı oldu bunlar yoksa üç öğünmü yedi.Umarım o tansiyon ilacından da tamamen kurtulur
Ömür boyu ilaç içmektense sağlıklı beslenerek tüm ilaçlardan kurtulmak daha kolay aslında
48 saate gerek varmı zaten kilo vermişsin bir düzen kurmuşsun şimdi onu yapıyorum diye başka bir yer bozulmasın. Böbrekler falan bilemedim
Sonra araştırdım ve yolum Dr Rengin Börekçi 'ye düştü. Anlattığı her şey çok uygulanabilir, sürdürülebilir geldi. Kademeli olarak geçiş yaptık.
Ben ara ogunsuz uyguluyorum, eşim yeme penceresinde bazen atıştırma yapıyor. Sonra fazla yürüyüşle telafi ediyor.
Keşke o da atıştırmaktan tamamen vaz geçebilse...65 yaşında spor gecmisi var ama dizlerini fazla hirpaladigini düşünüyorum...