Aksam 8 gibi ikinci öğünü yapıyorsan, öğlen 12 gibi ilk öğünü yapabilirsin? Bir de neler yiyorsun, ne kadar yiyorsun, su içiyor musun, yeterli uyuyor musun, yoksa fazla mi uyuyorsun, bunlar da önemli...Anladığım kadarıyla düzenli spor yapıyorsun, diğerleri ne durumda?
Ben kademeli olarak iki öğüne ve beraberinde düşük karbonhidratlı beslenmeye geçtim. Yine kademeli olarak açlık süresini uzatarak, haftanın iki günü tek öğüne geçtim. Hedefim yine yavaş yavaş ayda bir kere 36 saatlik açlık yapabilmek.
Uzun zamandır ekmek beslenme programımda yok. Bunun yanında unlu mamuller, pirinç pilavı veya karabuğday veya bulgur pilavı da yok. Yemeye yemeye hepsini unuttum. Kararında protein, sağlıklı yağlar yiyorum. Karbonhidratı sebze ve meyvelerden karşılıyorum. Meyveyi de tek porsiyon olarak, ilk ogunumde yiyorum.
Ayrıca ilk öğünden ikinci öğüne kadar kalorili hiç bir şey yiyip içmiyorum. Keza ikinci öğünden sonra da aynı...
Ne zaman ki karbonhidratı kestim, özellikle karın bölgesindeki yağlardan hızla kurtuldum.
Bir de mom's granola ve inofit tahıl topping yiyorum. Onları da 15 günde bir dönüşümlü olarak yemeye başladım. Ara ara 21 günlük programlar yaparak, yemiyorum. Ki tahıl hayatimdan çıksın.
Önceden adeta su yerine süt içerdim. Onu da bıraktım. Süt ürünü olarak günde bir kase ev yogurdu-cacik-ayran-kefir-dogal peynir şeklinde tüketiyorum. Çiğ sebze ve yeşilliği bol bol yiyorum...
Yaşam tarzından, yediklerinden biraz bahsedersen, birlikte daha kolay bir düzen bulabiliriz canım. Önemli olan istemek, zaman geçirmeden bir ucundan tutup başlamak...