Aralık Ve Ocak Ayında Gebelik Müjdesi Bekleyenler..

oluy bitanemmmm snede dün yarı nöbet yapmışsın çok yoruldun mu ballı lokmammm
yorulmadım da canım uyku düzenim bozulunca kafam bi hoş avare avare bakıyom etrafa

aslında kabız ediyor ama yediklerinle alakalı belki nötr ledin durumu ben yaşamadım sıkıntısını ama yediklerime dikkat ediyorum o anlamada kiraz falan mı yedin kız
yok bebeğim kirazı önceden beri yiyom ondan deil. hatta üzülmüştüm ben kivi bitti diye. onun yerine ilaç geldi

tabi ya benim paşam süpermen gibi güçlü olcak.....

çok tatlı ama yaaaaaaaa dimi?

kaslı erkekim benimmmmmm
anammm benim minnakım korktu senin güçlü erkekten dedim korkma daha emziği ağzında

ooohhhhh açtım oğluma klasik müzik relax relax iş yapıyoruz
benim bi arkadaşım son 4 ay klasik müzik dinleti bebişine, çocuk doğduğunda klasik müzik duyunca hemen uyuyodu akşamları... işe yarıyo yani
günaydın fitoşcummmmmm

valla banada magnezyum ishal gibi bişey yaptı sanırım gayet mutluyummm

ben de magnezyuma başladım canım 2 günde bir içiyom. ama kürtajdan sonra da içmiştim ben magnezyumu o zaman bi şey yapmamıştı. ben kan hapımdan bildim. ama dedim ya memnunum bu durumdan...
serabın bebişi gibi çoookkkkk rahatlıyommm.. karnımın şişi bilem indi.

hadi ya yaz günü suların kesilmesi de iğrenç bişi yaa

bende akşama biber dolması yapacaktım kıyma çıkarmayı unutmuşum

ohh mamişimizi yedik doyduk uzun zamandır yemek istediğim bişeyi buldum yedimmm çok mutluyum
oohhh afiyet bal şeker olsun, Gökalp e türk kası olsun löp löp

ayyyy çok gıcıktır o ben de izmirdeyken daha bi sinir olurdum yaz günü kesilince. burda çok kesilmiyor ama, burda da haber vermiyolar. ben yedek kova tutuyom dolu

ayran içtim bi mayıştım bi mayıştımmmm içim uyuyo resmen
bi de klasik müzik dinliyon bacım uykun dağılana kadar aç bi roman havası

ayyy ben direk 71,8 ile başladığım için hamişliğe hiç yorum yapmıyımmm Allahtan şu saate kadar kilosuz kapattım haftaları ama bundan sonra allah bilir

keşke bende öyle yapsaydım kafamı taşıyamıyorum suan o derece bastı uyku

bebikom dayan akşama güzelce dinlenirsin

sen hangi kan hapını kullnaıyosun kuzum beni mahfetmişti kullanamıyorum ben suan 29 haziranda gitmeden kan sayımı yaptırıcam tekrar ona göre bakıcak doktorum durumuma :18::18::18::18:

hadi ya yaz günü suların kesilmesi de iğrenç bişi yaa

bende akşama biber dolması yapacaktım kıyma çıkarmayı unutmuşum

kıymasız yap canım öyle de güzel oluyor

yedek kovam vardı dün eşim olmadığı için dolduramadık bugünde bitti tabi ama bidonlarda var suyum yine susuz kalmadım da iş yaparken çeşmeden akması lazım.

üst beden grubum da sıkmaya başladı beni sadece göbek değil yani Kiloyu durduramam daa boğazımı da tutamıyorum sürekli bir şeyler yemek istiyorum eşim de ye ye diyo oğlana yarayacak ya

ay harbiden heee çocukla birlikte bende uyudum burda yeter bu kaaaaa basımda ağrıycak gibi bugün biteydi iyiydi

hausmann ferrum fort benimki canım...
eğer ihtiyaç duyarsa dr. şurubunu iste canım, o, o kadar yapmıyor.

ne olduysa ii olmuş boşverr

bende ilk aylar almamıştım kuzum şimdi aldım başımı gidiyommm

benim eşim de ilk üç ay o kadar çok kustum kiii, şimdi ne yersem yiyim sesini çıkarmıyor. gerçi ben hala eskisi gibi yiyemiyom da. ama giderek volüm artıyo bende

biber dolmasını kıymanın hatrına yiyorum ben o yüzden kıymasız yapsam 10 gün sürünür eşimde çok sevmiyor başka bi yemek bulurum artık bende napiyim

LOKUM OĞLUMUN DOĞUMHİKAYESİ
2.doğal doğumum, çook mutluyum nasıl nerden başlayıpanlatsam bilemiyorum, birinci bebeğimin,kızımın doğum hikayesini buradan Şükriye ve Nisa’nın Hikâyesi | Blogcu Anne okuyabilirsiniz.
Tüm anne adaylarına ışık olması temennisi ile şimdi oğlumuzundoğumunu anlatayım. Kızımda 11 doktordeğiştirmiştim, oğlumda neyse ki gönlümüzdeki doktoru 5. de bulduk (Dr. EbruAKBAY) yine imdadımıza Asude Ebe' miz yetişti, sayesinde duyarlı, dikkatli,doğum planımıza ve paralelindeki isteklerimize saygılı doktorumuzla tanıştık vehayalimizin de ötesinde ki doğumu gerçekleştirdik. İyi ki varsın Asude Ebe, iyiki varsınız Ebru Hn. İyi ki tanışmışız sizinle.
Gebeliğimin başı itibariyle hep bir karın ağrısı olmuştu, başlangıçtabir tedirginlik oldu tabi, çünkü ilk ultrasonlarda hep kan pıhtısı gözüküyordu.Bu hamilelikte pek istenmeyen bir şey, neyse ki sonraki kontrollerde kayboldu. Gebeliğimin27. Haftasında bebek ters duruyor diyerek bizi korkutan 4.doktorumuza tahminedebileceğiniz gibi bir daha görüşmedik."Gebelerin pozitif şeyler duymaya ihtiyacı var! Buna dikkat eden doktorlartercih sebebidirJ" Asude Ebeyle iletişime geçtik,her zamankipozitifliği ile "bunun bu haftalarda olabileceğini ,bebeğin doğuma kadardöneceğini hatta doğum esnasında dahi dönebileceğini söyledi, hatta dönmezsedöndürürüz diyerek içime su serpti" Diğer kontrolüme kadar ben yinede tedirgindim,bildiğim tüm hareketleri denedim(secde pozisyonu, kedi pozisyonu, ayaklarkoltukta eller yerde vb.)
7. Ay kontrolümüzü Ebru Hn. yaptı ve müjdeyi verdi, bebekduruşunu değiştirmiş ve doğum pozisyonunu almıştı, mutluyduk ve çok rahatladım,sezaryen olma olasılığı beni fazlasıyla germişti, oturup korkudan ağladığımdahi olmuştu.
Dr. Ebru Hn. ile ilk karşılaşmamızdı, pozitifliği, dünyagörüşü, tatlı dilli yaklaşımı doğal doğum konusunda bizden daha isteklioluşu(ki tecrübeyle sabit böyle doktora hiç rastlamadık, bizden daha çok doğaldoğumu destekleyen) ve kızımın doğum hikayesini anlattıktan sonraki yorumu"inşallah bu doğumunuzda ebede doktorda dokunmadan kendi kendinizedoğurursunuz" biz eşimle duyduklarımıza inanamadık bu cümleleri kurabilecekdoktor var mıydı, varsa da bu nasıl bir şans ki bizi buldu. Bu cümleler belkiabartı gelebilir ama fazlasıyla doktor tecrübe ettikten sonra Dr. Ebru Hanımınyaklaşımı bizi çok şaşırttı, aslında şaşırmamalıydık, bizi Dr. Ebru Hanımayönlendiren Asude Ebemizdi, gönlümüzden geçeni biliyordu.
Ebru Hanım' ın sürece dair bir çok tavsiyesi oldu. Rahimkaslarını güçlendirdiği için bol bol hurma yemem gerektiğini, pelvis bölgesindeaçılmanın kolay olması için her gün düzenli olarak merdivenleri düz değil! yançıkıp inmenin faydalı olacağını, bebeğinrotasyonunun düzgün ve kolay yapabilmesi için birkaç bilgi notu/dokümanvb. tüm tavsiyeleri harfiyen yerinegetirdim.
Her şey yolunda gidiyordu çok şükür, 40. haftamı doldurmama 9 gün kala nişanım geldi, nişanı görünce bizdoğumun o gün başlayacağını düşündük. Çünkü kızımda; nişan sabah gelmiştiakşamına suyum geldi ve doğum başlamıştı, meğer birinci doğumlarda nişansonrası doğum başlama süresi kısaolurmuş ama ikinci doğumlarda nişan 30 lu haftalarda dahigelebilirmiş, biz ilk doğumumla kıyasladığımız için bebeğimizin o gün yada birkaç gün içinde geleceğinidüşündük. Heyecanla beklemeye başladık, nişanın geldiği gün akşam NST de 2 kasılma çıkmıştı, buda bizimbekleyişimizi hızlandırdı ama günler geçti hala bir belirti yoktu.
Nişanın ardından pembe akıntı 2 gün boyunca geldi. Güngeçtikçe heyecanımı yitirmeye başladım, bebeğimin erken doğmasını istemiyordumtabi î ki ama nişanın arkasından gereksiz bir bekleyişe girince ve günlergeçince kötü hissetmeye başladım, her gün "bugün doğum olur mu?" diye kendimidinlemek beni üzmeye başlamıştı, akışına bırakmalıydım ama sabırsızlanıyordumJ
40. haftam doldu ve 40+3. gün gecesi kasıklarımda hafifkasılmalar hissettim düzensizdiler, sabahı kızımın ilk karne günüydü, 10:30gibi okula gitmek için evden cıktık; 10:40ta ilk ciddi kasılmayı hissettim, karneden sonra kızımı at binmeye götürecektikkarne hediyemiz buydu ama yolda peş peşe 2-3 kasılma gelince eşime "karnedensonra atlara değil ama hastaneye gidebiliriz dedimJ" bir yandan da düşünüyorumbizim oğlan kendini ağırdan alıyorsa bunlar gerçek doğum kasılmaları değil ise boşunayine heveslenmeyelim! Akabinde karnemizialdık oradan bize yakın bölgedeki ( Kurtköy) bir hastanede NST çektirmeyegittik, sıramızı beklerken şiddeti artan 2-3 kasılma daha geldi, benim artıkyüzümün rengi değişmişti, eşime "beklemeye gerek yok, doğum planımızıuygulamaya alalım, sürecin başladığını ifade ettim. Sıramız geldi , hemen NST çekildi bu arada kızımı ikna etmeye çalışıyoruz,atlar bugün hastalanmışlar binemeyeceğiz diye ama gelinde 3,5 yaşındaki çocuğuikna edin, ağlayınca babası, beni annemle NST de bırakıp mecburen kızımızın gönlünü yapmayagittiJNST de düzenli kasılmalar çıktı, muayene de olduk henüz açıklık yoktu ama oradakidoktorun yaklaşımı da şöyleydi "kasılmalar düzenli, suni sancı versek bugündoğurursunuz" Bu yaklaşımına; kibarca durumumuzu izah ettim, doğumumuzu doğal olarak müdahalesiz yapmayıplanladığımızı ve doktorumuzun Çekmeköy' de( FSM Tıp Merkezi -Dr. Ebru Akbay)olduğunu anlattım, kendisi cevabıma pek memnun kalmadı.
Sonrasında annemle kızımıeve bıraktık(Pendik)kızım yolda uyumuştu, dolayısıyla doğuma giderken kızımadoya doya sarılamadım, uyurken yanağını ve saçını okşadım elinden öptümvedalaştım, fazlasıyla duygusal bir andı, benim ve annemin boğazımız düğümlendigözlerimiz doldu, evden çıkana kadar zortuttum kendimi,yolda artık hıçkırarak ağladım kızıma sarılamadım diyeJ Şuan anlatırken bilegözlerim doldu.
Hastaneye gelmiştik (16:40) ama hemen yatış yapmadık, kasılmalarsırasında atıştırmak için hastanenin karsısındaki marketten alışveriş yaptık, busırada 10 dk arayla düzenli kasılmalar geliyordu, market çıkışı karşıkaldırımda hızlı hızlı ilerleyen Asude Ebe yi gördük, arkasından seslendik, bizigörünce çok şaşırdı, elimizde poşetler gayet rahat sanki doğuma giden bizdeğildik. Odamızayerleştik, Asude Ebe, eşim ve ben 22:30 a kadar odada sohbet ettik, kasılmalardüzenli ama şiddeti çok artmamıştı. Asude Ebe biraz dinlenmem için odamızdangitti, ben uyumaya hazırlanırken 11:06 da ilk şiddetli kasılma geldi 45 saniyesürdü, 5 dk arayla gelmeye devam etti, kasılmaların arası birden daha dasıklaştı ve şiddeti artıyordu, Asude Ebede uyuduk mu diye bize bakmaya geldiğinde;Eşimin doğum koçu pozisyonunu almış, kasılmaları derin nefeslerle karşıladığımıgörünce şaşırdı,"aşk olsun çocuklar niye haber vermiyorsunuz" dediJ ama biz bileanlayamadık, her şey çok hızlı gelişti.
00:15 te suyum geldi,çok uykum vardı azıcık uyusam diyordum, Asude Ebe "uykunun gelmesi güzel, hızlı fazda olduğumuzu gösterir dedi" Devamlıtelefonla arayıp durumu öğrenen doktorumuz bizden daha heyecanlıydı, Asude Ebe muayeneyaptığında daha açıklığın olmadığını söylemişti . Doktorumuza gelmenize gerekyok daha başındayız dedi, 1 kez kustum (buda son fazda olduğumuzun işaretiymiş)sonra duşa girdim 4-5 kasılmayı duşta karşıladım(sıcak suyun bu kadar iyigeldiğini tekrar hatırlamış oldum) duştan çıktım yatağıma kadar zor yürüdümkasılmalar son şiddetindeydi, suyumun geldiğini öğrenen doktorumuz hemenhastaneye gelmişti, odaya girdiğinde benim ilk ıkınmam gelmişti, bir yandanıkınmayla başa çıkmaya çalışıyorum bir yandan daha açıklık yeterince değilseıkınmamam gerektiğini biliyordum ( Tam açıklık mevcut değil ise ıkınmak sadeceödeme sebep olur, sabırla tam açılmayı beklemek gerektiğini biliyorum) amaıkınmayı önlemek zordu, doktorun hızlı muayenesiyle açıklığın tam olduğunuöğrenince içim rahatladı diyebilirim çünkü ıkınmalarda artık kendimi tutmakzorunda değilim.Doktorumuz ve Ebemizinde teşviki ile doğumhaneye gitmeyip odamızda doğumu gerçekleştirmeyi tercihettim. Yatağımın bir ucundan diğer ucunazor yürüdüm, yatağın kenarında çömelerek eşimin ellerini tutup ondan güç alarak4.ıkınmada 01:51 de lokum oğlum doğdu(54cm ,3800kg), ablası gibi oda ağlamadı, sadece ağzındaki suyu atmak içinöksürükle karışık bir ses çıktı ağzından sonra hopp benim kucağımaJ tarif edilemez birduygu, bir rahatlama, bir mutluluk. Yere oturup hemen minik oğlumu kucağımaaldım, sanırım 5 dk dan fazla kucağımda sevdim, kordonu kesilmedi, takiikordondaki bebeğin eşinden gelen kan akışıdurana kadar, kan akışı durunca babamızBesmele Jile oğlumuzun kordonunu kesti . Bebeğimkucağımda, babası kordonunu kesiyor, bu duygularımı nasıl ifade etsembilemiyorum, Rabbim isteyen herkeslere nasip etsin, böyle si doğal bir doğumuhayal bile edemezdim. Dr. Ebru Hn. bize2. Doğumların aniden başlayıp ve çabuk geliştiğini söylemişti ve haklıydı,doğumdan 3 saat öncesine kadar hiç bir şeyim yoktu ama 3 saat sonra bebeğimkucağımdaydı, mucize işte buJ
Kordon kesildikten sonra bebeğin eşini (plasenta yı)bizalmak istediğimiz için bize güzelce sarıp verdiler, ertesi gün babamız plasentayıuygun bir yere toprağa gömdü, böylece hastane atıklarıyla gömülmekten kurtulmuşoldu.
Yavrum hiç yanımdan ayrılmadı, hemen ilk emzirmeyi de yatağımızdayaptık. Doğumdan sonra talebimiz üzerine bebeğimiz yıkanmadı , vitamin Kaşısını yaptırdık, hepatit B aşısını ertesi gün yaptırdık (biz aşı yapılmasıtaraftarıyız) sadece topuk kanı için yanımdan ayrıldı oda babasının kucağındaolduğu için rahattımJ
Doğum sonrası gerçekten yeniden doğmuş gibi oldum, epizyosuz, yırtıksız, müdahalesizodamızda olabildiğince doğal bir doğum yaşadık. Bize bunu sağlayan Asude Ebe Hn ve duyarlı Doktorumuz Ebru Akbay 'a vehastane çalışanlarına çoookk teşekkür ederiz.
Anne Baba Adaylarına nacizane tavsiyelerimiz:
1-Mutlaka bir Doğum Planınız olsun, doğum planınızıDoktorunuz ile paylaşıp görüşlerini alın 2-Yoğun doğum gerçekleşenhastaneler değil sakin, butikhastanelerde doğal doğum yapma şansınız daha fazla olacaktır. 3-Doğumkoçu görevi için Baba ve işinin ehli EBE sürece dahil edilmeli. 4-Öncedenhastanenin keşfi yapılmalı. Doğumhane(Ameliyathane değil-birçok hastanedeAmeliyathane de doğum yapılıyor) ile odaların aynı katta olması önemli. Doğumöncesi kasılmaları odanızda takip etmelisiniz. 5-Doğum esnasında yorgun düşmemek için aç kalmamaya dikkat edin.

benim eşim de ilk üç ay o kadar çok kustum kiii, şimdi ne yersem yiyim sesini çıkarmıyor. gerçi ben hala eskisi gibi yiyemiyom da. ama giderek volüm artıyo bende

o volüm daha da artacak hamilelik takvimine baktım bir ya da iki hafta sonrası için daha da kilo alacağım yazıyorduu bir de uyku durumu geri geliyormuş yer içer yatarım sonra da yerimden kalkamam heralde

biber dolmasını kıymanın hatrına yiyorum ben o yüzden kıymasız yapsam 10 gün sürünür eşimde çok sevmiyor başka bi yemek bulurum artık bende napiyim

anladım canım o zaman taze fasülye yap ya daaa türlü olabilir ..

tubiş gibi bizde dolma canavarıyızz

akşama börülce salatası yapıcam fasuülye olmaz yanına ama kabak yapabilriim bugün yemek lafını erken açtık sanki

hausmann ferrum fort benimki canım...
eğer ihtiyaç duyarsa dr. şurubunu iste canım, o, o kadar yapmıyor.

ıyyy o beni mahfetti işte bu gidişte lazım olursa dicem şurup versin
bence de bitsin, eve gideyim dolma yapayım hemen valla kaynak maynak tencere ocaktan indiği gibi yicem hemen

oyyy kıyamam çok çekmiş canııııı git yapta ye hemen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…