Aralık Ve Ocak Ayında Gebelik Müjdesi Bekleyenler..

ballı lokmam gülücüküm fatmikim cevap vermişsiniz aşı için benimde kafam karıştı :44::44::44::44::44:

canım bende genelde 20. Haftaya girince bir aşı vurunuyon bir ay sonra diğerini geriye kalan 3 aşı doğumdan sonra diye biliyorum , bana sağlık ocağı öyle dedi doktorda geçen gittiğimde aşın var sağlık ocağıyla görüş dedi , eğer sıkıntı olmazsa 19. Doldurduğunda hem git kaydını yaptır hemde aşı ol bence .................

sorma kuzum bende başladım artık hergün bi tatlı yiyesim geliyor yani irmik helvası yapiyim diyorum bu akşam pakette hazır satılanı görmüştüm ondan alıyım yapıyım diyorum normalini yapamam heralde
bak ne anlatcam,geçen eşimin tanıdıklarının cenazesi vardı,gece yattık eşim cenazeyi anlatıyo,kalabalıktı falan diye,benim de aklıma o onu anlatırken irmik helvası geldi
nasıl canım çekti,normalde sevmem haaaa.... eşimde çarşıda bulunabilcek bişeyse alalım dedi ben de hiç görmedim dedim,ertesi gün anneme dedim,hemen yaptı gönderdi,şaşırdım sen sevmezdin diyo,bi posta yedim,sonra bi daha yaptırdım evde gidip gelir az az yiyorum,tadımlık yiyorum...ben 1 kez denemiştim önceden tutturamadım ayarını annem güzel yapıyo ona yaptırıyom,hazır varsa al ye canım,içinde kalmasın... hem irmik faydalı hamişler için....

Ballı lokmam gülücüküm fatmikim cevap vermişsiniz aşı için benimde kafam karıştı :44::44::44::44::44:

canım bana da erken gel demişlerdi,dr.uma sordum,20. haftada yaptır dedi,bende ebeye dedim.tamam dedi...

bence önce dr.una danış,sonra sağlık ocağına dr.um öyle dedi de...erken geldi bana......

herşeyden yemeğe bağlamamıza bayılıyorum tipik hamile tavrı

droetkerin var görmüştüm umarım bulurum

tatlım bi de dr.una danış.

doktoruna sorman en iyisi canım benim aile hekimindeki kız 20 ile 30 arası yapıyoruz dedi

evet kuzularım karar verdim 20. Haftada gdicem doktoruda bunun iin aramaya gerek duymadım herkez 20 haftada vurulmuş biz nie gidip 18 te vurulalım yahuuu

herşeyden yemeğe bağlamamıza bayılıyorum tipik hamile tavrı

droetkerin var görmüştüm umarım bulurum
aynen ya eşim artık ağzını açamaz oldu,herşeyden bişey çıkartıyom diye... hımmmm sen toz halinde olanları diyosun,alıp evde pişircen anladımmmmmmm,evet onlardan ben de gördüm...ben sandım hazır yapılmışı var...

evet kuzularım karar verdim 20. Haftada gdicem doktoruda bunun iin aramaya gerek duymadım herkez 20 haftada vurulmuş biz nie gidip 18 te vurulalım yahuuu

öyle yap canım... herkes 20 de oluyo.. 19+.... oldun mu gidersin...

evet üşenmezsem yapıcam hazır bulsam alır yerim hiç sıkıntı yok

ben çıktım bu arada öpüldünüz

evet kuzum öyle yaparımmmm siz ne kaynatıyonuz yaa yetişemiyom habire birileri basımdaaaa ne aşeriyonuz deyin hele

evet çok haklısın da kime inanalım ne yapalım anlamadım,netten araştırdım biraz fazla suyunda tehlikeli olduğu yazıyodu şekerin varolabilceği ve bebeğinde şekerden dolayı fazla idrar yapacağı ve suyun bu şekilde artacağı gebelik zehirlenmesine bile gideceği yazıyodu ama suyun azalmasıyla ilgili bişey bulamadım,ben elimden geleni yapıyorum umarım allah halimizi görür sağlıkla kucağımıza alırız bebeklerimizi birde şöyle bir çelişki yokmu sence suyun az olması bebek gelişimini etkiler diye bliyorum ama maşallah gelişimi çok iyi benimkinin bu nasıl iş anlamadım valla ne diyim allah yardımcımız olsun .

aynen öyle canım suyun az olması bebeğin gelişimin etkiler hatta durdurur...
ben ilk bebğimi 16 haftalık kaybettim,bi kontrolde dr. suyun azalmış dedi,ama benim çok yoğun kanamam,enfeksiyonum bir sürü şey vardı...
3 gün sonra gittiğimde suyum tamamen bitmiş,su kanamayla geldiğinden anlamamışm ve tabi su azalmaya başladığında bebğin gelişimi durmuş...yani bebğin gelişimi normalse ki öyleymiş çok şükür....suyun normaldir... bu şahsi bişey değil ki bi dr. azalmış diyo,diğeri normal diyo,sonra öteki de kıvırıyo normal diyo... falan filan.... bişey ya vardır ya yoktur.. değil mi... bu da öyle bişey... benim kanama olduğu için suyumun geldiğini anlayamadım,ama sen anlarsın öyle bi durum olsa,ki öyle bişey de yok.. keşke imkanın olsa da başka dr. a da görünebilsen... sana tavsiyem konuyu çok araştırma,detaylı ultrason yapıldı,orda herşey yolunda çıktı demi.... daha ileri bi teknoloji var mı bunu anlıyabileceğimiz şuan da.. yok.....
o yüzdentakılma bol su iç,dinlen...

eee sen nasıl hissediyosun bebişini,hareketli mi?cinsyeti neydi?sen de ekim annesisin benden az öndesin...

roseis........ cnm aklında soru işareti varsa dr.un dediğini kafana taktıysan sana bi yöntem deyivercem dinle hele.......

bak şimdi hani sarı turnusol kağıtları var ya kırtasiyede falan satılıyo,yada medicallerde oluyomuş...ondan evde bulundur,akıntından bi kaç damla damlat,eğer mavi oluyosa rengi o su amniyon suyuymuş... değilse korkulcak bişey yok..

ya da ecaznelerde turnusollu pedler varmış,onları kullanabilirsin... şimdi senin için araştırdım...

bi sitede okuduğumu aynen kopyalıyorum....
'' 13-Vajinadan su gelmesi durumun (normal vajinal akıntı kıvamlı ve konsantredir. amniyon sıvısı zarı yırtıldığı zaman gelen su idrar gibi bir sudur, kıvamlı değildir. Tereddüt edilirse evde tunusol kağıdı bulundurulmalı sarı turnusol kağıdına gelen akıntı birkaç damla dökülür. Renk mavi olursa (alkaliktir) gelen su, su kesesinden geliyordur acilen doktora haber vermek gerekir. Eğer turnusol kağıdında renk değişikliği olmazsa vajinal akıntıdır (asidiktir) endişelenecek bir durum yoktur.''

valla talı bulamazsaaam dondurmaya dadanıyorum geceee bide güzel geliyo

aynen ben de yaaaa... artık kahvaltıdan nutellayı kaldırdım,babam doğal pekmez bulmuş,pekmez yiyorum kahvaltıda...

bende de bu başladı şimdi,her öğünden sonra mutlaka bi kaç lokma tatlı bişey atınca ağzıma midem rahatlıyo,özellikle süt içince midem acayip oluyo,ona iyi geliyo... ilk başlarda gözüm tatlı görmüyodu.. ama değiştim ben çok değiştimmmmmmm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…