- 6 Kasım 2020
- 2.051
- 2.357
- 45
Urfadan arkadaşlar var burada birbirimize danışıyoruz canım çok şey öğrendik. İlkteki tecrübesizliğimizi görüyoruz.5 yıldır evliyim bir tüp bebek yaptım tutmadı Antep norfetil yaptım bende urfada oturuyorum
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Urfadan arkadaşlar var burada birbirimize danışıyoruz canım çok şey öğrendik. İlkteki tecrübesizliğimizi görüyoruz.5 yıldır evliyim bir tüp bebek yaptım tutmadı Antep norfetil yaptım bende urfada oturuyorum
Arkadaşım geçen sene doğum yaptı. Hamileyken bana demişti göğüslerim sürekli büyüyor diye. Iyi de bi sınırı olmalı nereye kadar büyüyecek demistimalemsin 5 kilo göğüs 4 kilo göbek heee,
Ben hiç denemedim ovulasyon testi aslında benim kafamı değiştirmem gerek o kadar programlamisimki kendimi kendiliğinden olmayacağına Allah'ım affetsin rabbim istedikten sonra herşey olur benim eşimde varikosel vardı görünürde birşey yoktu ama sperm testi morfoloji 1 ve ileri hareket azdı Ankara'da bı urologda tedavi gördük o ameliyat dedi ameliyat oldu ve hep vitaminler kullandı ameliyatın etkisi 6ayda belli olurmuş eşimde temmuzda olmuştu inşallah düzelmiştir ve kendiliğinden olur bu ayları iyi değerlendirmeliyiz peki ovulasyonla yumurtlaman tutumu bir birini ya benim yumurtam catlamiyo sanırım adetin 21.gununprogestoron baktırdım hep 5 falan çıkıyor 11uzeri çatlamış oluyormuş benim baktirdigim yerde buay yumurta takibini yaptirsam acaba elimde gonapeptly çatlatma ignemde varAnim ben nerdeyse 2 sene ovulasyon testiyle deerlendirdim bu esnada 2 kez gebe kalabildim ama kimyasalla sonuçlandı. Daha sonra ovulasyon testinin de psikolojimi etkilemeye başladığını anladığım anda onu bıraktım 3 5 ay da normal değerlendirdik ama yine olmadi. Eşimin morfolojisi düşüktü sadece Ama üroloji bu problem değil demişti çünkü sayısı iyiydi. Bende hiç bir sıkıntı yoktu diye biliyorduk ta ki tesadüfen trombofili testi yapana kadar. Orda 3 genimde pıhtılaşma cıktı. Ve gebeligim boyunca hem coraspirin hem oksapar kullanmam gerektiğini öğrendim. Başarısız tüp bebekten sonra coraspirini birakmadim. Düzenli olarak solgarin selenyumunu, metilfolatini ve koenzim ini kullandim o ay sadece he bir de extra rahmim tersmiş gibi davrandim o ay bunundisinda bir de meditasyon yaptim. Ruhen de kendimi gerçekten rahatlattim. Sonra baktimki gebe kalmışım ama inan kalp sesini duyana kadar inanmadim. Ama çok şükür sağlıklı bir şekilde devam ediyor. Şimdi sana dua ediyorum sen de inşallah spontan gebe kalabilirsin
Bencede heralde ya pamuklara sararız bizzannetmiyorum canım biz öyle olamayız ..olmamalıyız.Onlar kolaylikla hamile kalabilenler o yüzden kıymetini bilmiyorlar ...
Ya gordunmu nerden nereye senin bebeğinin nasibiymis iyi olmuş işte tam vitaminli zamanlarından kalma ohh afiyet olsun tatlım can kan olsun bebislerineBizim burda mahalle marketi var köyde oturuyoruz tavuklarimiz da var. Market çalışanı Allah razı olsun geçen yaz markette çürüyen sebze meyveleri kasa kasa vermişti tavuklara verelim diye. Onların da üsttekiler çürük altları karıştırıyorsun sapasağlam meyveler. Ayırıp ayırıp buzluğa atmıştım
Canım yaz meyvesi çekiyor bazen buzluktan alıp yiyorum çocuğu görürsem söyleyecem valla az dua etmedim
Bi kere bi çuval soğan vermişti içinden nerdeyse 3 kilo sağlam soğan çıkmıştı
Tatlışım bu yazdıklarını birebir halam yaşadı. Eşi varikoseldi morfoloji 0dı ameliyat dediler oldu. Doğal asla olmaz dediler mikroenjeksiyon belki dediler. Direkt tüp bebeğe başladılar 2 kere pozitif aldı düşük oldu. En son doğal hamile kaldı doktor aramış yeni tedavi için gün vermiş hatta hamileyim deyince inanmamış. Şimdi 2 kızı var ikisi de doğal oldu. Genç de 41 yaşında şu an.Ben hiç denemedim ovulasyon testi aslında benim kafamı değiştirmem gerek o kadar programlamisimki kendimi kendiliğinden olmayacağına Allah'ım affetsin rabbim istedikten sonra herşey olur benim eşimde varikosel vardı görünürde birşey yoktu ama sperm testi morfoloji 1 ve ileri hareket azdı Ankara'da bı urologda tedavi gördük o ameliyat dedi ameliyat oldu ve hep vitaminler kullandı ameliyatın etkisi 6ayda belli olurmuş eşimde temmuzda olmuştu inşallah düzelmiştir ve kendiliğinden olur bu ayları iyi değerlendirmeliyiz peki ovulasyonla yumurtlaman tutumu bir birini ya benim yumurtam catlamiyo sanırım adetin 21.gununprogestoron baktırdım hep 5 falan çıkıyor 11uzeri çatlamış oluyormuş benim baktirdigim yerde buay yumurta takibini yaptirsam acaba elimde gonapeptly çatlatma ignemde var
Sen elinden geleni yapta takdir Allah’ın. Ben 3,5 kere denedim. Kimisinin ilk yaptığında tutuyor. kimisi de 6.7. De oluyor.Ben ocakta yaptım tutmadı bidaha yapmayı düşünüyorum ama korkuyorum bu seferde olmasa diye
Hemde nasıl sararız gözümüzden sakınıriz onlarıBencede heralde ya pamuklara sararız biz
Ay beni bir heyecanlandırdın canım ben 30 eşim 32 yaşında suandada hala tüp Dr verdiği vitaminleri kullanıyor neden olmasın demi ben bu ay adetimle bir yumurtlama takibi yaptırayım olmazsa birşey kaybetmem zamanı gelince oluyor tabikiTatlışım bu yazdıklarını birebir halam yaşadı. Eşi varikoseldi morfoloji 0dı ameliyat dediler oldu. Doğal asla olmaz dediler mikroenjeksiyon belki dediler. Direkt tüp bebeğe başladılar 2 kere pozitif aldı düşük oldu. En son doğal hamile kaldı doktor aramış yeni tedavi için gün vermiş hatta hamileyim deyince inanmamış. Şimdi 2 kızı var ikisi de doğal oldu. Genç de 41 yaşında şu an.
Bulana kadar denemeye devam herkesin süreci farklı belki 2belki üç belkide beş bilemeyiz yaşayıp göreceğiz dondurulmusun yokmuBen ocakta yaptım tutmadı bidaha yapmayı düşünüyorum ama korkuyorum bu seferde olmasa diye
Hangi genlerin heterezogotNormalde kullanmıyorum ama şimdi kullanıyorum kendiliğimden çünkü tüp bebekte hem Coraspin hem oksapar kullanıyoruz şimdiden hazırlığımi yapayım zaten heterezigot var
Yav tamam İbrahim iyi hoşta kendilerine bıraksalar anne baba ne isterse koysun hiç sevmiyorum bu işi sağlıkla hayırla alın kucaginiza isim kolay isHemde nasıl sararız gözümüzden sakınıriz onları
Bu arada benim kayınvalidem tutturdu rüyasında görmüş güya erkek olursa adı İbrahim olucak diyo...
Mthfr A 1298c folik asit metil olanı kullanmam gerekmiş sanirimHangi genlerin heterezogot
Evet canım psikoloji çok önemli. Ben test yapmasana yumurtanın çatladığını anlıyordum ağrım oluyordu. Birgebenjngünlüğünden aldığım ovulasyon testleri aynı günü gösteriyordu bak ordan alabilirsin güvenilir tavsiye ederim. Ben 1 kez 21.gün progesteron batırmıştım onda da 20 kusur bişi çıkmıştı zaten o ay hamile kalmıştım ama düşmüştü maalesef. 5 çok düşük evet elinde çatlama iğne varsa bir kadın doğumuyla konuşarak karar ver bence canim tek başına bişi yapma sakın Allah korusun istemediğin bişi olur falan riske atmaBen hiç denemedim ovulasyon testi aslında benim kafamı değiştirmem gerek o kadar programlamisimki kendimi kendiliğinden olmayacağına Allah'ım affetsin rabbim istedikten sonra herşey olur benim eşimde varikosel vardı görünürde birşey yoktu ama sperm testi morfoloji 1 ve ileri hareket azdı Ankara'da bı urologda tedavi gördük o ameliyat dedi ameliyat oldu ve hep vitaminler kullandı ameliyatın etkisi 6ayda belli olurmuş eşimde temmuzda olmuştu inşallah düzelmiştir ve kendiliğinden olur bu ayları iyi değerlendirmeliyiz peki ovulasyonla yumurtlaman tutumu bir birini ya benim yumurtam catlamiyo sanırım adetin 21.gununprogestoron baktırdım hep 5 falan çıkıyor 11uzeri çatlamış oluyormuş benim baktirdigim yerde buay yumurta takibini yaptirsam acaba elimde gonapeptly çatlatma ignemde var
Ay ne garip insana trombofili testi olmadan neden verilir ki . Ben o testi de yaptırdım 2 genimde heterozigot ( mtfr 677/mtfr 1298a ) olmasına rağmen , homosistein normal çıktığı için ve mutasyon homozigot olmadığı için hiç gerek yok dediler ve kullanmadım . Sonuçta bir sorun sıkıntı yoksa gerek yoktur. Yazık değil mi hem maddi hem manevi her gün vuruyorsunuz kendinize.Tüp bebek diye verdiler hiç öylesi test falan bilmiyorum ben
Benim mtfr 677c/mtfr1298 a heterozigot. Doktorum homosistein değerin normal olduğu için , heterozigot olmadığın için bu bir pıhtılaşma değildir dedi. Hem tüp bebek doktorum gerek duymadı hem normal doktorum . 16. haftayada sorunsuz geldik şükür.Hangisi bozuk canim. Benim 3 heterezigotum var
Evet söylediğim foligi al canim bence denemekten zarar cikmaz. Hem coraspirin hem de metilfolat formlu folik asit ve metilkobalamin b12 alman lazim.Mthfr A 1298c folik asit metil olanı kullanmam gerekmiş sanirim
Aynen canım bide sanki zorunluymus gibi konusuyoo..Ahh ahh 6 yıldır 3 defa düşük yaptım 4 tane evladımı kaybettim karnimda ..İsmini koymak en çok benim hakkım diye düşünüyorum Sağlıkla hayırla gelsin de inşallah yavrularımız ...Yav tamam İbrahim iyi hoşta kendilerine bıraksalar anne baba ne isterse koysun hiç sevmiyorum bu işi sağlıkla hayırla alın kucaginiza isim kolay is
Evet Instagram'da var ve genlede doğru gösterdiğini çok hassas olduğunu söylüyorlar ben iki kez falan baktırdım hep 5falan çıktı düzenli adet gorsemde demekki benim yumurta büyümüyor ve catlamiyorsanirsam hiç ağrı falan hissetmem ben yok canım bı kadın dogumcuya giderim takip etsin o ne zaman iğneyi yap derse şuan elimde eşimden kalma klomende var ama cesaret edemem yanlış birşey yapmaktan korkarimEvet canım psikoloji çok önemli. Ben test yapmasana yumurtanın çatladığını anlıyordum ağrım oluyordu. Birgebenjngünlüğünden aldığım ovulasyon testleri aynı günü gösteriyordu bak ordan alabilirsin güvenilir tavsiye ederim. Ben 1 kez 21.gün progesteron batırmıştım onda da 20 kusur bişi çıkmıştı zaten o ay hamile kalmıştım ama düşmüştü maalesef. 5 çok düşük evet elinde çatlama iğne varsa bir kadın doğumuyla konuşarak karar ver bence canim tek başına bişi yapma sakın Allah korusun istemediğin bişi olur falan riske atma
Solgardan alayım eşime vitamini falanda Solgar aldım güvenilir diye varmı b12onerecegin markaEvet söylediğim foligi al canim bence denemekten zarar cikmaz. Hem coraspirin hem de metilfolat formlu folik asit ve metilkobalamin b12 alman lazim.