arabamı satıp arsa almalı mıyım?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Peki evlenirken satıp parasını sana vermeyiz demişler, e bu durumda arabanın sana faydası ne?
dönme durumunda yine bana kalacak olması ya da kesin değil bir sürü sıkıntı yaşıyorum evlilik sürecinde belki evlenmem ve yine bana kalır. ya da ikna ederim ve parasını verirler

Yani adam daha ne yapsın. Kendi parası ile aldığı arabayı satıp sizi de ortak yapıyor. Kart borcunuzu ödüyor. Arabanın masraflarını siz çalışmazken nasıl karşılıyorsunuz anlamadım. Ancak yetişiyor demekki adamcağız. Abiniz kendi almış arabayı. Ayrımcılık var diyorsunuz🙄. Yükseğinizi de karşılarım demiş. Gidin elini öpün. Sizi geleceğinizi düşünen bir babaya sahipsiniz. Yarın bir gün siz yokken kullanılmayacak bir araba mı arsa mı derseniz arsa derim.

Yani adam daha ne yapsın. Kendi parası ile aldığı arabayı satıp sizi de ortak yapıyor. Kart borcunuzu ödüyor. Arabanın masraflarını siz çalışmazken nasıl karşılıyorsunuz anlamadım. Ancak yetişiyor demekki adamcağız. Abiniz kendi almış arabayı. Ayrımcılık var diyorsunuz🙄. Yükseğinizi de karşılarım demiş. Gidin elini öpün. Sizi geleceğinizi düşünen bir babaya sahipsiniz. Yarın bir gün siz yokken kullanılmayacak bir araba mı arsa mı derseniz arsa derim.
ben şuan çalışmıyorum iki iki buçuk yıl hatta 3 bile diyebilirim çalışıyordum. Kendi parasıyla aldı ama bana aldı sonuçta eski arabam benim üstümeydi sonra ben kaza yaptım ve motor ehliyeti aldım çok karşıydı yemin etti tekrar araba almayacağım diye. Sonra aldı yemin ettim dedi kendi üstüne almış eskisini de o almıştı tabii ama. Abime araba almadı ama yurtdışında yaşam masraflarını karşıladı. Abim ev alırken babamın evini satıp aldı üstelik ev İstanbulda ne kadar değeri olduğunu siz tahmin edin. Bunlara bana de diyorum çünkü yaşarken parasını istediği gibi harcar. Babam tabii ki geleceğimi düşünmek zorunda ayrıca bu onun görevi. Ben zaten ilk fikri öne sürdüm ev alalım dedim sonra alamadım. Şimdi de arsa fırsatı çıktı ama benim üstüme olması bir şey ifade etmiyor ki sonuçta ben ihtiyacım olduğunda satamayacağım. ama işte yine de bir yer toprak araba kaza yapar gider o kalıcı olur. Ama tekrar çalışıp araba alamam imkansız bu ekonomide. Ayrımcılıktan bahsettiğim şey manevi ayrımcılık maddi de var ama tabii ailem benim için elinden geleni yaptı bu konuda haklarını yiyemem çevremdeki insanlar genelde kız çocuklarına fazla para harcamaz. Ama bu demek değil ki ayrımcı değiller

Babam tabii ki geleceğimi düşünmek zorunda ayrıca bu onun görevi.
Bütün yorumları okumadan yorum yapmak istemedim ama siz biraz rahatınıza düşkün birisiniz.
Babanız geleceğinizi düşünmek zorunda değil. Şöyle değil, sizi okutmuş büyütmüş belli bir yaşa getirmiş sizi bir meslek sahibi etmişse daha fazlasını maddi olarak bekleyemezsiniz. Bu durumda insiyatif babanızındır. Arsa her zaman kazandırır, arabadan daha değerlidir.

Bütün yorumları okumadan yorum yapmak istemedim ama siz biraz rahatınıza düşkün birisiniz.
Babanız geleceğinizi düşünmek zorunda değil. Şöyle değil, sizi okutmuş büyütmüş belli bir yaşa getirmiş sizi bir meslek sahibi etmişse daha fazlasını maddi olarak bekleyemezsiniz. Bu durumda insiyatif babanızındır. Arsa her zaman kazandırır, arabadan daha değerlidir.
Bilmiyorum belki benim taleplerim fazla ama durumu olmayan birinden beklemiyorum ki. sonuçta bana aldığı arabayı geri alıyor bari desin ki tamamı senin olsun. yarısı benim olunca da satamam tamamı olsa da satamam sonuçta bundan maddi kazancının bana faydası olmayacak. evleniyorum diye beni gözden çıkarmış gibi geliyor

Baba oğluna bağ bağışlamış oğul babasına salkım üzüm vermemiş konusu.
Adam size 19 yaşında araba vermiş, sayesinde ayağınız otobüse değmemiş. Bir kuruş para istememiş şimdi babama güvenemem,benim arabam diye kavga çıkarıyorsun.
Böyle çocuğum olsa zaten ruhsat benim üstüme,satar arsamı alırım. Ne iyi babalariniz var.
Bir de nasıl ailene yük olmuyorsun anlamdım, kredi kartinin parasını onlar ödüyormus. Ağzınla para istemeyince masraf yapmamış mi oluyorsun?
Bence madem ruhsat babanda, babani daha fazla kızdırma, arsayı al.
Ama kendi üstüne olsun mutlaka yarısi. Böylece ileride araba almak istersen belki arsan daha çok değerlenir. Daha rahat alırsın.
Zaten şu an ihtiyacın yokmuş,yurtdışı planın varmış. Sen yurtdışına gidersen ya ailen arabayı satarsa? Bu sefer zırnık kalmayacak sana

Nezaketen vs sormadı son karar sana ait iyi düşün dedi. Yoksa babam gidip alabilir yani. Ayrımcılık konusunda ailemi tanımıyorsunuz ki? ayrımcılık yapıp yapmadıklarını bilemezsiniz. Kredi kartını beğenmiyor değilim ama insan kızına hiç paran var mı bir şeye ihtiyacın var mı diye sormaz mı? zaten 2 senedir çalışıyorum kiramı ben ödedim her türlü masrafımı ben karşıladım. Neden özür dileyim anlamadım bu arada.
Yahu adam kredi kartı vermiş zaten, daha ne demesini bekliyorsunuz? Bu kadar mizmizlanmak yerine gidip iş bulup calissaniz mi acaba asıl, biraz sorumluluk sahibi falan mı olsanız?

Yazınız başta asagi falsolu zaten. Abinize üç aşağı beş yukarı belki daha fazla bir şey denk gelmiş diye kiskanclik yapip ayrımcılık yapıyorlar diyorsunuz. Ayrımcılık buna denmez. Elinizde ne arabanız ne kartınız yokken, sırf oğlana bir şey yapılmış olmasına ayrimcilik denir. Size denmesi gereken şey de nankörlük sadece.

Cidden yazık adama bir sürü şey yapmıyor hala kız geliyor buraya neler yazıyor. Biri gösterse keşke bu yazdiklarinizi da bir şey yapilmayinca nasıl oluyormuş görseniz de bir aklınız başınıza gelse.

Baba oğluna bağ bağışlamış oğul babasına salkım üzüm vermemiş konusu.
Adam size 19 yaşında araba vermiş, sayesinde ayağınız otobüse değmemiş. Bir kuruş para istememiş şimdi babama güvenemem,benim arabam diye kavga çıkarıyorsun.
Böyle çocuğum olsa zaten ruhsat benim üstüme,satar arsamı alırım. Ne iyi babalariniz var.
Bir de nasıl ailene yük olmuyorsun anlamdım, kredi kartinin parasını onlar ödüyormus. Ağzınla para istemeyince masraf yapmamış mi oluyorsun?
Bence madem ruhsat babanda, babani daha fazla kızdırma, arsayı al.
Ama kendi üstüne olsun mutlaka yarısi. Böylece ileride araba almak istersen belki arsan daha çok değerlenir. Daha rahat alırsın.
Zaten şu an ihtiyacın yokmuş,yurtdışı planın varmış. Sen yurtdışına gidersen ya ailen arabayı satarsa? Bu sefer zırnık kalmayacak sana
Babama güvenmiyor oluşum babamın sürekli annemi aldatıyor olması başkalarına "sugar daddy" dediğimiz kavramdan yapıyor olması. Bu yüzden annem sürekli banka hesaplarını kontrol ediyor ama eline bizim kontrolümüzde olmayan paralar geçiyor. Ve her şey beklerim daha önce batmış birisi 63 yaşında bir de. arsada yine hayvancılık yapacak arsa da şuan hayvancılık yaptığımız arsanın Yanı. Şöyle olsaydı her an satabilirim deseydim zaten mantıklı ama yanı olduğu için satamam ki. Madem desin hepsi senin olsun demiyor asıl kötü düşünen kişi babam. Evlenmeye karar verince sanki beni aileden aforoz etti. Zaten o satarsa benim üzerime de süt toplama arabası ve traktör var onu satarım 🤣 Annem kabul etme bırak diyor istemiyor çünkü sonra da alalım bizim ahırın yanında diyor.

Babanız kullanım hakkını vermiş ancak paraya çevirip onun gözüyle çarçur olmasını istememiş. Arabayı verip arsanın yarısını üstünüze yapması bile bir lütuf. Yatırımlık bir şeyler kalsın demek ki.
Zaten arsa parası da arabanızdan çok daha fazla. Babanızın hayrına fiyat düşüp, takasa razı olmuşlar. Ki hiç yersiz değil arsayı alması. Dursun fazla mal ileride değerlenir.

Yahu adam kredi kartı vermiş zaten, daha ne demesini bekliyorsunuz? Bu kadar mizmizlanmak yerine gidip iş bulup calissaniz mi acaba asıl, biraz sorumluluk sahibi falan mı olsanız?

Yazınız başta asagi falsolu zaten. Abinize üç aşağı beş yukarı belki daha fazla bir şey denk gelmiş diye kiskanclik yapip ayrımcılık yapıyorlar diyorsunuz. Ayrımcılık buna denmez. Elinizde ne arabanız ne kartınız yokken, sırf oğlana bir şey yapılmış olmasına ayrimcilik denir. Size denmesi gereken şey de nankörlük sadece.

Cidden yazık adama bir sürü şey yapmıyor hala kız geliyor buraya neler yazıyor. Biri gösterse keşke bu yazdiklarinizi da bir şey yapilmayinca nasıl oluyormuş görseniz de bir aklınız başınıza gelse.
çalışmıyorum değil 2020 yılından beri çalışıyorum işten çıkalı 2 ay oldu sadece. Ben zaten kendi sorumluğumu aldım ailem de durumu olduğu için istedim ve yaptı.
Abime karışmıyorum istediğini yapabilir abimle hiçbir problemim yok ama mesela abim bile işsiz kaldığımda babamla aramdaki sorunları bildiği için bana evinin kirasını almamı teklif etmiş birisi yazın ben kabul etmedim yine de hesabıma para attı. Ben sadece abime karşı olan sevgisini kıskanıyorum ailemle ne yaşadığımı bilemezsiniz? Neden nankör olayım yani aileniz size araba alsa kabul etmeyecek misiniz? ki ben küçük yaştan beri ailemin yükünü taşıyorum. 10 yaşında abla oldum annemden çok annelik yaptım. Yine evdeki her türlü düzen bana ait ben çekip çeviriyorum ayrı evde yaşarken bile böyleydi küçüklüğümden beri ailemin hakemiyim.

Merhaba kk kullanıcıları yine ben konu açtım 🤣.Arabamın değeri yaklaşık 400-500 bin(malum sitede 350ye de gördüm 550ye de). Arabayı bana babam aldı hiçbir maddi desteğim olmadı ama 2 senedir çalışıyorum ve yakıttır sanayidir. Kasko harici masraflarını hep ben karşıladım ve ne kadar masraflı olduğu malum. Geçenlerde arabamı bi evle takas etmeye karar vermiştim ev 1+1 ama mahalle olarak kötü bir yerdeydi. Ama kiracısı vardı ve sıkıntı yaşarım diye karar değiştirdim. Ben evlenmeyi düşünüyorum ve yurtdışına taşınacağım. Ailem arabamı satar parasını verir diye düşündüm ama böyle bir şey mümkün değil dediler. Bu arada ben okurken aileme masrafım olmadı eve çıktım ama kiramı kendim ödedim 2 senedir ailemden para almıyorum ama babamın kredi kartı bende yaklaşık 6 bin borcum varmış her ay borcunu ödüyor tabii ki onun dışında masraflarım kendime ait işsizim mesela babam bana hiç paran var mı diye sormaz kredi kartın var der. Araba babamın üstüne. Şuan sevgilim yurtdışında yaşadığı için arabasını bana bıraktı bu arada yani arabasız kalma gibi bir şey yok gibi. 18 yaşından beri araba kullanıyorum. 19 yaşından beri de kendi arabam var ve yaşadığım yer köy olduğu için ulaşım çok sıkıntılı. Bugün babam bana bir teklifle geldi. Bizim süt çiftliğimiz var ve arsamızın yanındaki arsa satılık. Arsa güzel bir yerde yaşadığım şehrin merkezine çok yakın bir köy. Arsanın imarı suyu elektriği ve kümesi var. Bu yaşadığım köyde değil bu arada. Babam da arabayı satalım dedi normalde arsa değeri 700 vardır ama satan adam arabamı kabul etmiş. Babam sana bırakıyorum dedi ama yarısını üzerime yaparmış. Ben de bunu kabul edemem dedim evde tartışma yaşadık. Ama gidersem de arabam kalacak yani. Satsam tekrar araba alamam evlenmezsem arabasız kalırım. Babam sürekli sizin için çabalıyorum der ama güvenmiyorum babama. Aynı zamanda ölmeden kimseye mal vermem diyor açık açık defalarca söyledi bunu. Satıp satmamak sana kalmış iyi düşün ama arsa ev harici sattırmam, parasını da vermem dedi yurtdışına giderken. Zaten mal kavgasına düşecek değilim ama şuan arabam varken gidip yok ediyorsam ilerde satmak istediğim zaman satabilmem lazım ve babam yanındaki araziyi bana sattırmaz. Ev baktım ama alamam mümkün değil. Babam da bana yüksek lisans yapmak istersem karşılayacağım diyor bu zamana kadar ailemden para sıkıntısı görmedim bu arada ama ayrımcı olduklarını hissediyorum babam abime annem erkek kardeşime çok ciddi biçimde düşkünler. Ne yapsam bilemedim satıp ev alamam bu arada kredi çekecek durumum yok. Babam arsayı yine iş için kullanacak kümesini. Gitsem de arabasız kalacağım yani. Sizce ne yapmalıyım kabul etmeli miyim?

Ben senin burada açtığın konuları görünce çok üzülüyorum. Psikolojin hiç normal değil, psikiyatri için ilaç aldığını yazmıştın, inşallah bir terapiye de devam ediyorsundur. Çok mantıksız düşüncelerin davranışların var. Gereksiz konularla hayatını böyle kaos haline getiriyorsun.

Arsa öyle aa satışa çıkmış gidip alayım, almayı düşüneyim gibi bir şey değil. Daire bile alırken tapusu vs sıkıntı oluyor. Pazardan elma almıyorsun. Arsayı alırlarsa tabiki yarısını üzerine yapacak. Niye hepsini yapsın akıl var mantık var.

Ailen zaten yükseklisansını bile karşılayacaklarını söylemişler, karşılarlar belli. Neyin para derdini, hesabını yapıyorsunki. Saçma.

Babanız kullanım hakkını vermiş ancak paraya çevirip onun gözüyle çarçur olmasını istememiş. Arabayı verip arsanın yarısını üstünüze yapması bile bir lütuf. Yatırımlık bir şeyler kalsın demek ki.
Zaten arsa parası da arabanızdan çok daha fazla. Babanızın hayrına fiyat düşüp, takasa razı olmuşlar. Ki hiç yersiz değil arsayı alması. Dursun fazla mal ileride değerlenir.
evet ama ben ölmediğim sürece miras falan beklemeyin diyor yani allah korusun ama babamın ailesinde erkekler 90 + yaşı görüyor. ve babam kart zampara denilecek bir adam ona güvenmiyorum artık daha fazla iş uğraşı içinde olsun istemiyorum şimdi tutturdu başka bir iş için annem de sıcak bakmıyor pek. Ben arabayı bana ver diyorum vermiyor abinin yaşına gelince sana da destek olacağım bir şeyler yaparsan diyor. Evet arsa çok değerli bir yerde ve çok ucuz ama satma durumum olmadığını biliyorum babam da yabancı biri alsın istemiyor sahibine de babamın çok yararı oldu bu nedenle kabul etmiş. zaten ilk babama gelmiş satacağım ilgileniyor musuun diye

çalışmıyorum değil 2020 yılından beri çalışıyorum işten çıkalı 2 ay oldu sadece. Ben zaten kendi sorumluğumu aldım ailem de durumu olduğu için istedim ve yaptı.
Abime karışmıyorum istediğini yapabilir abimle hiçbir problemim yok ama mesela abim bile işsiz kaldığımda babamla aramdaki sorunları bildiği için bana evinin kirasını almamı teklif etmiş birisi yazın ben kabul etmedim yine de hesabıma para attı. Ben sadece abime karşı olan sevgisini kıskanıyorum ailemle ne yaşadığımı bilemezsiniz? Neden nankör olayım yani aileniz size araba alsa kabul etmeyecek misiniz? ki ben küçük yaştan beri ailemin yükünü taşıyorum. 10 yaşında abla oldum annemden çok annelik yaptım. Yine evdeki her türlü düzen bana ait ben çekip çeviriyorum ayrı evde yaşarken bile böyleydi küçüklüğümden beri ailemin hakemiyim.
Yazdıklarınızdan ne kadar olgun olmadığınız ve kıskanç bir insan olduğunuz adeta akıyor merak etmeyin. Aileniz ile ne yaşadığınız ve sizin niyetiniz de belli oluyor ekstrasina gerek yok.

23 yaşına nasıl geldiniz siz acaba? Açıp sözlükten nankör kelimesine mi bi baksanız?? Aile araba alınca kabul etmemek diye mi yazıyor açıklamada bir bakın bakalım. Sizin yaptığınız gibi eline bir sürü fırsat geçip de hala daha gözü utanmadan kendi yaptıklarında değil diğerlerinin ona vermediginde olan kişiye deniyor. Tam olarak sözlük karşılığısınız adeta.

Yaşayıp da yaptiklariniz belli ki hala yetmemiş ama hata babanızda. Sizi kaale alıp da adam fikrinizi soruyor. Halbuki fazla bile yaptıkları. Madem ayrıca bu derece onaylamiyorsunuz adamı, gururlu olun azcık da kabul etmeyin ona ne dersiniz. Ama tabii bunun için yürek lazım, var mı sizde o?

Ben senin burada açtığın konuları görünce çok üzülüyorum. Psikolojin hiç normal değil, psikiyatri için ilaç aldığını yazmıştın, inşallah bir terapiye de devam ediyorsundur. Çok mantıksız düşüncelerin davranışların var. Gereksiz konularla hayatını böyle kaos haline getiriyorsun.

Arsa öyle aa satışa çıkmış gidip alayım, almayı düşüneyim gibi bir şey değil. Daire bile alırken tapusu vs sıkıntı oluyor. Pazardan elma almıyorsun. Arsayı alırlarsa tabiki yarısını üzerine yapacak. Niye hepsini yapsın akıl var mantık var.

Ailen zaten yükseklisansını bile karşılayacaklarını söylemişler, karşılarlar belli. Neyin para derdini, hesabını yapıyorsunki. Saçma.
sahibi babama gelmiş komşu olduğu için satacağım ilgileniyor musun diye. Para derdini yapmıyorum ama elimde arabam varken satıp arsa alıyorsa ben boşta kalıyorum araba da hemen alabileceğim bir şey değil. Ailemle sürekli yaşadığım kavgalar olduğu için ailemden kaynaklı sorunlar yaşadığım için şüphe duyuyorum. Ve annem istemiyor babamın almasını sonra diyor alsın ama senin üstüne olsun tamamı. Babam nasıl anlatsam telefonla ararlaar ya kredi için öyle aradığında bile kredi çekiyor hemen ayıp olmasın diyor yani böyle bir adama tekrar iş yaoabilecegi borca gireceği bir alan bırakmak istemiyorum haksız mıyım bilmiyorum. Sonuçta hen gideceğim ve annem tsk basina uğraşmak zorunda kalacak ve malesef ben küçük yaştan beri ailemin sorunları ile uğraşıyorum sürekli arada kalıyorum

Yazdıklarınızdan ne kadar olgun olmadığınız ve kıskanç bir insan olduğunuz adeta akıyor merak etmeyin. Aileniz ile ne yaşadığınız ve sizin niyetiniz de belli oluyor ekstrasina gerek yok.

23 yaşına nasıl geldiniz siz acaba? Açıp sözlükten nankör kelimesine mi bi baksanız?? Aile araba alınca kabul etmemek diye mi yazıyor açıklamada bir bakın bakalım. Sizin yaptığınız gibi eline bir sürü fırsat geçip de hala daha gözü utanmadan kendi yaptıklarında değil diğerlerinin ona vermediginde olan kişiye deniyor. Tam olarak sözlük karşılığısınız adeta.

Yaşayıp da yaptiklariniz belli ki hala yetmemiş ama hata babanızda. Sizi kaale alıp da adam fikrinizi soruyor. Halbuki fazla bile yaptıkları. Madem ayrıca bu derece onaylamiyorsunuz adamı, gururlu olun azcık da kabul etmeyin ona ne dersiniz. Ama tabii bunun için yürek lazım, var mı sizde o?
neden kabul etmeyeyim ederim benim babam onaylamıyorum ama hala onların yanındayım iletişimi kesmedim ki ben aileme çok düşkünüm. Babamla ne yaşadığımı bilmiyorsunuz böyle konuşmak kolay. kıskanç değilim neden olayım zaten babamın traktörü benim üstüme bir traktör ne kadar haberiniz var mı? Kötü biri olsam bu zamana kadar satarım ailem bana güvenmiyor olsa üstümden alırlardı. Ailem beni yapıp üstüne bir sürü travma bırakırken iyi ben onların parasını yerken mi sıkıntı? İnanın ben ailede en olgun kişiyim. Ailem kardeşimin okul başarısını bile beni sorumlu tutuyor neden çünkü kardeşim İstanbulda lise kazandı ben sorumluğunu almam dedim diye. Onların kafa yapısı bu yani kızımız var tamam her şey onun yükü olsun. Ama her şey onun suçu olsun. Şimdi annem kabul etmiyor ama babam istiyor yine arada ben kalıyorum? Her şeyde fikrimi alan ailem. Ben evden gittiğim zaman tam bir kaos oluyor genelde kavgalarını bile ben ayırıyorum. Geçen annem hastalandı sürekli bana öleceğim diye baskı kurdu hastaneye gitmemek için direndi en son kucağıma alıp zorla götürdüm yani ailem çok mu normal ben anormalim? babam Cat sattı her şeyi ne olacak sonra anneme. Evleniyorum diye bile beni suçluyorlar evlenme sen yapamazsın diyorlar ama altında yatan sebep gardenofx gidiyor. 23 yaşıma kadar da ben kendim geldim merak etmeyin ne annem ne babam çok umrunda olan bi çocuk değildim. Başıma da bir sürü olay geldi. en basiti babam beni evden kovuyordu lisede saçma sapan sebepler yüzünden yani bu yaşıma kadar evet maddi olarak zorluk görmedim ama manevi olarak destek hiç görmedim.

Son düzenleme:
Kredi kartı borçlarını babana topluca öde ve arsayı al. İleride arazisi alan kazanacak. Tarımın geldiği durum açık. Ramazan Kurtoğlunu takip edersen ileride arazi alıp herkesin kendi gıdasını üretmesini tavsiye ediyor.

sahibi babama gelmiş komşu olduğu için satacağım ilgileniyor musun diye. Para derdini yapmıyorum ama elimde arabam varken satıp arsa alıyorsa ben boşta kalıyorum araba da hemen alabileceğim bir şey değil. Ailemle sürekli yaşadığım kavgalar olduğu için ailemden kaynaklı sorunlar yaşadığım için şüphe duyuyorum. Ve annem istemiyor babamın almasını sonra diyor alsın ama senin üstüne olsun tamamı. Babam nasıl anlatsam telefonla ararlaar ya kredi için öyle aradığında bile kredi çekiyor hemen ayıp olmasın diyor yani böyle bir adama tekrar iş yaoabilecegi borca gireceği bir alan bırakmak istemiyorum haksız mıyım bilmiyorum. Sonuçta hen gideceğim ve annem tsk basina uğraşmak zorunda kalacak ve malesef ben küçük yaştan beri ailemin sorunları ile uğraşıyorum sürekli arada kalıyorum

Yav kızım sen cahil misin? Hangi banka öyle kredi veriyor, bunların şartları var. Çoğu insan bir işe girişirken, nakitini kullanmaz, kredi çeker. Daha sonra kazandıkça kredisini öder. Bugün 1000 liralık ürüne bile kredi çekiliyor, faizi düşük, peşin ödeme yapılıp, elden para gitmesin diye.

Hem ailemle travmam var, hem ailem üzerinden geçineyim olmaz kusura bakma. bir aileni kötülüyorsun bir diyorsun yok bana kredik artı verdiler, traktör verdiler,araba verdiler. Ya ailenle gerçekten sıkıntın vardır, taşınır gidersin, maddi destek kabul etmezsin, ya da susarsın. Sen ne istiyorsun belli değil.

Tartışılan konuda gereksiz. Ay almayalım arsayı deyip konuyu kapat. Ne dert yapıyorsun bu kadar. O arsanın bir sürü vergisi, evrak işi olacak, hem daha tapusu uygun mu ona bakılmamış, üzerinde şer var mı yok mu belli değil. Tarıma mı uygun, inşaata mı uygun, izinleri vs belli değil. Önce bunları araştır, öğren bari öyle tartış.

Kredi kartı borçlarını babana topluca öde ve arsayı al. İleride arazisi alan kazanacak. Tarımın geldiği durum açık. Ramazan Kurtoğlunu takip edersen ileride arazi alıp herkesin kendi gıdasını üretmesini tavsiye ediyor.
yarısını veririm diyor ama bu sıkıntı hem annem de çok gönüllü değil

Yav kızım sen cahil misin? Hangi banka öyle kredi veriyor, bunların şartları var. Çoğu insan bir işe girişirken, nakitini kullanmaz, kredi çeker. Daha sonra kazandıkça kredisini öder. Bugün 1000 liralık ürüne bile kredi çekiliyor, faizi düşük, peşin ödeme yapılıp, elden para gitmesin diye.

Hem ailemle travmam var, hem ailem üzerinden geçineyim olmaz kusura bakma. bir aileni kötülüyorsun bir diyorsun yok bana kredik artı verdiler, traktör verdiler,araba verdiler. Ya ailenle gerçekten sıkıntın vardır, taşınır gidersin, maddi destek kabul etmezsin, ya da susarsın. Sen ne istiyorsun belli değil.

Tartışılan konuda gereksiz. Ay almayalım arsayı deyip konuyu kapat. Ne dert yapıyorsun bu kadar. O arsanın bir sürü vergisi, evrak işi olacak, hem daha tapusu uygun mu ona bakılmamış, üzerinde şer var mı yok mu belli değil. Tarıma mı uygun, inşaata mı uygun, izinleri vs belli değil. Önce bunları araştır, öğren bari öyle tartış.
valla cahil sensin sanırım çünkü bana bile defalarca arayıp ihtiyaç kredisi çektirmeye çalıştı bankalar. babamın geliri yüksek ve çiftçi olduğu için kredi çekme olanağı daha yüksek. Şuan kredi çekme gibi durum yok babam direkt arabanı verip alalım diyor. Benim ailemle aram kötü ama yüklerini ben çekiyorum onlara da düşkünüm bu yüzden çekip gitsem bile geri dönüyorum. Ben ailemle tartıştım ev tuttum gittim oturdum babam geldi kapıya ne diyeyim baba git mi? özür diliyor kendini ifade ediyor hatalarım oldu diyor mexnuren kıyamıyorum. Annem bana annelik yapmadı ömrüm boyunca ben ona annelik yaptım ama geliyor yanıma yatıyor ağlıyor ne diyim anne git mi? kolay mı bunları söylemek bilmiyorum. Arsa bana mantıklı geliyor bu nedenle sordum belki daha önce ailesiyle ortak iş yapan vardır diye. Rahatsızsan okuma konularımı mesaj atma zorunda değilsin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X