Araba kullanmak bu kadar mı zordur?

:44: bende bugün sinavdan çikinca kendi kendime 'ehliyet almak bu kadar mi zor be' diye söyleniyordum.
5. Sinava girişim ve şu lanet motoru daha veremedim.. Daha o arabayi kullanmasi var demi :53: :50:

:44: bende bugün sinavdan çikinca kendi kendime 'ehliyet almak bu kadar mi zor be' diye söyleniyordum.
5. Sinava girişim ve şu lanet motoru daha veremedim.. Daha o arabayi kullanmasi var demi :53: :50:

umarım bu sefer geçmişsinizdir. o sınavlara hep örnek sorulara bakarak çalışmıştım ben zamanında. yoksa ezbere akılda kalması çok zor olur sanırım. ha şimdi aradan kaç sene geçti hiçbir şey hatırlamıyorum orası ayrı zaten araba kullanırken bilmeniz gereken belli başlı şeyler var, kendi kendinize arabayı tamir etmeyecekseniz, çoğu teferruat;)

eliyet almak bence çok basit ben evde hiç çalışmadan dadece kurta aldığım eğitimle kurs birincisi olmuştum gerçek zorluk istanbul trafiğinde araç kullanmakta ama ben araba kullanmayı çok fazla sevdiğim için en sıkışık trafik bile benim için çok rahat biede benznfiyatları ucuz olsa ya

Bende bu yaz özel ders alıp direksiyon başına geçenlerdenim. O zaman görümcemin Corsa sı vardı o kullanamadığı için bizdeydi. Ben yazdan beri ama eşim hep yanımda oturarak ufak ufak çıktım. Annemler 10 dk. oraya götürdüm Anlarada yaşıyorum Anterese Atataürk Orman Çif. falan fenada değildim hani. Şimdi biz yani araba aldık Ford C-Max bu araba yüksak önü uzun kör nokta dahada kör oldu bana arka uzun Keçiörenin en kalabalı en yokuş yerinde oturuyorum gece çöp arabası yoldan geçemez kornaya basar millet arabasın çeker adamlar öyle geçer.Yani arkadaşlar ben bunu kullanamıyorum. İyice korktum zaten cesaretsiz korkağın biriyim iyice kendime güvenim kırıldı. Ne yapacagımı bilemiyorum.Eşim cesaret veriyor ama yok . Otamatik olsun diye baktık arabayı alırken bulamayınca manuel aldık. Gerçi Corsa da manueldi ama bilemiyorum. Bana bir öneride bulunun arkadaşlar.

Sanırım cesareti olmayıp da kaza yapmaktan korkanlar için harcamalık araba almak lazım ucuzundan.Tabi başkalarına verilecek can ve mal zararları için iyi araba kullanmaktan başka bi çözüm yok.Birlikte pratik yapılan ya da size ders veren kişinin karakteri de çok önemli.Sizi germeyecek biri olmalı

aslında araba kullanmayı da motoru da çok büyütüyorsunuz bende zamanında motoru nasıl yapıcam nasıl trafiğe çıkıcam diye çok düşündüm kendimi strese soktum ama boşuna bütün sınavlara sadece bir kere girdim trafik ve motordan 98 ilkyardımdan 97 aldım ve özellikle motoru çok sevdim bence kendinizi strese sokmayın o kadar da zor değil:16:ehliyeti aldıktan sonra da kendi arabamla kurstaki hocamdan direksiyon dersi aldım 8 saat ve park dersi de şimdi de gayet güzel araba kullanıyorum özel dersin çok faydası oluyor zamanla da bazı şeyler oturuyor strese girmeyin bu kadar $sofeer1wi2.gif

Sanırım cesareti olmayıp da kaza yapmaktan korkanlar için harcamalık araba almak lazım ucuzundan.Tabi başkalarına verilecek can ve mal zararları için iyi araba kullanmaktan başka bi çözüm yok.Birlikte pratik yapılan ya da size ders veren kişinin karakteri de çok önemli.Sizi germeyecek biri olmalı

doğru bak benim direksiyon hocam çok iyiydi onun sayesinde aslında başardım bu işi çok rahatlatıyordu beni sürekli güldürüyordu hatta ben ona hocam değil abi diye hitap ediyordum:46:

ay kızlar bende anlatayımmı:DDD

bende egliyetimi aldıktan 2 yıl sonra arbaa kullanmaya başladım.
evlendik kayınpederimin arabası bizdeydii(babamınşirket arabası vardı) 1 yı sonra araba aldık eşime babamın arbaası boşa çıktı ben kullanmak isteidm kayınpedeirme söyledim baba ben kullanabilrmiyim diye babamda tabi kızım dedi saolsun verdi eşim kendi arabasını vermedi sıpa :))
neyse ben trafiğe çıkmağım için beni trafikte çalıştırması lazım 3-4 çıktık dönüşlerde falan kullanayım, hemen surat ekşiyordu stresli bir adam zatenn ben direksiyona geçinc eiice geriliyordu o panik yapınca bende geriliyordum yapmayacağım hataları yapıyordum stop ediyorum falan filan biz birbirimizi yiyp bırakıyordum o beni pes ettirmeyeçalıştı bende etmedim :DD her aba akullanışımda lanet olsun istmeiyorum diyip inmemi bekledi bende kızdım, BİR İNSANIN KOCASINDA HOCAA OLMUYORMUŞ DEDİM YARIN ÖZEL DERS ALICAM DEDİM CİDDİYE ALMADI BENİ,insanın kendi paraısna gücü yetiyormuş dedim gittim hoca ayarladım 1 hafta çarşıda trafiğin en yoğun olduğu yerlerde kullandık 2 günde benim kullanacağım arabada kullandık ve ben trafiğe çıktım, hocam okadar sakinleştiriyorduki anlatamam stop ediyorum tamam birşey olmaz sollayan sollasın çokmu panik yaptın yak 4 lüleri olumsuz birşey olduğunu anlarlar seni beklemez geçerler dedi, öyle yöle derken ben 3 yılık şöförm. Kayınbabamın arabasını2,5 sene kullandım 7 ay önce kendime sıfır araba aldımm usta şöförüm :))

Son düzenleme:
Ben bu başlığa şunu diyebilirim "araba kullanmak bu kadar mı zevkliymiş" 18 yaşımdan beri kullanıyorum köyde toros kullanıyordum onun zevki daha bir başka:1:

Bende bu yaz özel ders alıp direksiyon başına geçenlerdenim. O zaman görümcemin Corsa sı vardı o kullanamadığı için bizdeydi. Ben yazdan beri ama eşim hep yanımda oturarak ufak ufak çıktım. Annemler 10 dk. oraya götürdüm Anlarada yaşıyorum Anterese Atataürk Orman Çif. falan fenada değildim hani. Şimdi biz yani araba aldık Ford C-Max bu araba yüksak önü uzun kör nokta dahada kör oldu bana arka uzun Keçiörenin en kalabalı en yokuş yerinde oturuyorum gece çöp arabası yoldan geçemez kornaya basar millet arabasın çeker adamlar öyle geçer.Yani arkadaşlar ben bunu kullanamıyorum. İyice korktum zaten cesaretsiz korkağın biriyim iyice kendime güvenim kırıldı. Ne yapacagımı bilemiyorum.Eşim cesaret veriyor ama yok . Otamatik olsun diye baktık arabayı alırken bulamayınca manuel aldık. Gerçi Corsa da manueldi ama bilemiyorum. Bana bir öneride bulunun arkadaşlar.

Sırf o sebepten ilk arabamızı citroen c3 aldırdım :34: Aslında abartıp c1 alacaktım ama bagajı yok gibi bişeydi :1: Hatcback olduğu için önünü, arkasını, yani arabanın bütün sınırını görebiliyorum. Ayrıca parkederken sedan arabayla giremeyeceğim yerlere sokabiliyorum arabayı.

en son geçen hafta trafiğin tenha saatlerinde

yolda dönüş yapıcaktım 2 manevra ile..

tam yolu kestim taksi çıkmasınmı!!!!!!geri geri gittim yol verdim....

(geri gittim diye yazıyorumda ahhhh ahhhh)

taksi geçti çok şükür(küfür yemedim:9:)

ama fazla gitmiş olacağım ki arabanın arkası kaldırama tosladı!!!!!!

arabanın ebatlarını çizemedim kafama yaaa:(

yola,arabalara,kaldırıma nekadar mesafe kalıyor nasıl ayarlıyosunuz yaa..

arabamız sıfır...tosladıkça içim yanıyor yaa:(

Ben daha önce 206 kullanıyordum sonra 3008 aldık ama şu an seat leon kullanıyorum önü kör nokta ama sonuçta şu an arabaların çoğu böyle arabanın önünü görmemeniz çok normal

kızlar ben arabanın içine oturunca resmen gömülüyorum,ne önü ne arkası

gözükmüyor:(

arkada sensörler var ama okadar hızlı menevra yapıyoruımki garibim sensörler
ötmeden geçiriyorum kaldırıma:(

araba kullanmak çok zevkli kızlar, Dranas arkadaşımızın dediği gibi şimdi tüm arabalar hemen hemen kör nokta önleri... içine gömülme olayına gelince koltuğu biraz yükseltmek yeterli oluyo.. opel astra kullanıyorum bende manuel vites... arkadaşlar kullana kullana tecrübe sağlanıyo bu bir gerçek.... :1:

Kızlarrrrrrrrrr bugun ıllk defa araba kullandm :)
kursta ilk direksiyon dersimdi ..
Ayhhh cok guzel birşey arabana kullanmak ayrıca cokkkkkkk kolay ya ..
Benı korkutmuslardı cok zor dıye ama değil
kalkışlarda ve duruşlarda çok rahattım
Direksiyon hakımıyetınde zorlandım ve bıde evet herkezın takıldığı şu mesafe olayı sınır bozucu ama çarpmadım guzelce surdum :D Allah nazardan saklasın

Ben 3 yıldır araba kullanıyorum, çok usta olmasamda rahat bir şöforum. Hiçbi trafikte strese girmeyecek kadar rahattım. Acemiliğimi attığımda erkek arkadaşım askerdeydi. O geldiğinde çok şaşırdı bu kadar hızlı geliştirdim diye. Şuanda eşimdir, lakin be,n o ne zaman kullandığım arabaya binse tekrar acemileşiyorum. O kadar çok karışıyor ve konuşuyorki strese giriyorum, o yüzden son 1 yıldır nerdeyse o varsa arabamı ona veriyorum, yan koltukta sakin stressiz yolculuk yapıyorum.
Şöylede bir ironi var, eşim araba kullanmayı benle öğrendi, birlikte boş yollarda çalıştık, tenhalarda verirdim eskiden aracı, yoğun trafikte geri alırdım. Ne zamanki acemiliğini attı benim sürüşümü beğenmemeye başladı. Bir ay önce araba kiraladık gittiğimiz bir şehirde, bi ara heveslendim ver ben sürüyüm dedim, burda veremem dedi boş bi yola girince verdi, 5 km sonrada geri aldı arabayı, trafik yoğunlaşmış ben süremezmişim.
Bekarken atlardım arabaya her yere giderdim, karışanım laf edenimde olmazdı, evlenince heralde araba sürmeyi bile beceremez oluyoruz erkeklerin gözünde..

kızlar ben arabanın içine oturunca resmen gömülüyorum,ne önü ne arkası

gözükmüyor:(

arkada sensörler var ama okadar hızlı menevra yapıyoruımki garibim sensörler
ötmeden geçiriyorum kaldırıma:(

bende de bu sorun vardı bende koltuğa minder koyuyorum bir de benim boyum kısa pedallara yetişmek için koltuğu
sonuna kadar itiyorum benim arabanın koltuğunu sonuna kadar itincede koltuğun önü havaya kalkıyor iyice gömülüyorum içine
minder koyunca yükseliyorum iyi oluyor özel bir minder yaptım aldım bir minderi sandalye minderlerinden babam sağolsun biçti dikti biraz içini boşalttı hazırladı bana:10:

Sırf o sebepten ilk arabamızı citroen c3 aldırdım :34: Aslında abartıp c1 alacaktım ama bagajı yok gibi bişeydi :1: Hatcback olduğu için önünü, arkasını, yani arabanın bütün sınırını görebiliyorum. Ayrıca parkederken sedan arabayla giremeyeceğim yerlere sokabiliyorum arabayı.

Ben halen bu arabaya alışamadım. Bir yere sığamıyorum. Kaldırıma yanaştım sanıyorum bi bakıyorum kaldırıma nerdeyse bir metre var. Çok pratik yapmam lazım çok. Ama bu Keçiörenin trafiğinde çok zor.Sağından geçenler önüne kıran şahinciler Allah Allah neler var neler.

Ya benim boyumda kısa değil ama yinede gömülüyorum sanırım eziklik psikolojisi var bende:)
kullanamıyorum ya araba beni eziyor:(

bende de bu sorun vardı bende koltuğa minder koyuyorum bir de benim boyum kısa pedallara yetişmek için koltuğu
sonuna kadar itiyorum benim arabanın koltuğunu sonuna kadar itincede koltuğun önü havaya kalkıyor iyice gömülüyorum içine
minder koyunca yükseliyorum iyi oluyor özel bir minder yaptım aldım bir minderi sandalye minderlerinden babam sağolsun biçti dikti biraz içini boşalttı hazırladı bana:10:

bizdekide y.opel astra keşke otomatiğini alsaydık ama dizellerde olmuyomus:(

araba kullanmak çok zevkli kızlar, Dranas arkadaşımızın dediği gibi şimdi tüm arabalar hemen hemen kör nokta önleri... içine gömülme olayına gelince koltuğu biraz yükseltmek yeterli oluyo.. opel astra kullanıyorum bende manuel vites... arkadaşlar kullana kullana tecrübe sağlanıyo bu bir gerçek.... :1:

Back
X