Araba kullanmak bu kadar mı zordur?

bende ilk ehliyeti aldığımda herşeyi ezberlemişim sular seller gibi..sabah oğlumu aldım teyzeme kahvaltıya gidicez. araba kapının önünde bi edayla bindim. (evimde çarşıda esnaf kapı önlerinde camdan vs biyerleden görüyor.)arabayı çalıştırıyorum gitmiyor. herşey öğretildiği gibi.insanlar bana bakıyor ama olmuyo gaz ver gaz ver gitmiyo... en sonunda arabayı kapattım dolmuşla gittim .akşam eşime söyledim. aferin dedi. ama ben arabayı kaldıramadım dedim .neden dedi anlattım. el frenini çektin mi dedi...
beynimde şimşekler çaktı..ve tabii son oldu bidaha arabayı hiç evin önünden çıkarmaya cesaret etmedim.tenhalarda sürdüm ama olmadımı olmuyo...hele arkadaşım 5mt pasat arabayı ben sokak aralarında törpüler de geçerim...

bende direksiyondan 95le geçtim
ama erkek arkadaşım veriyo altıma arabayı hakikaten yok
onlarla kullnmak ölüm sanki
bağırıyoo biliyorsun hata yapıyorsun
diyo sanki kırk yıllık kullnaıcıyım
kuzenim 1haftaders aldı şimdi sorunsuz gidiyo
gerçi otomatik vites onunki

Kızlar yaz tatili nedeniyle İstanbul insanları başka başka memleketlere tatil'e gittiler İstanbul trafiği az da olsa hafifledi bende bunu fırsat bilip geçen trafiğe, tabi biraz nişanlımın zoruyla çıktım artık direksiyon başında heyecanlanmıyorum zaten dur kalkınız iyiyse trafiğe çıkmakta geç bile kalmışsınız demektir ki ben bunu anladım.. Ben dörtlülerle çıkmayı tercih ettim bu yüzden karşlından gelen insanlar biraz daha dikkatli davranıyorlar ama arada gidişli gelişli dar bir yola girdim hala ordan nasıl geçtiğime şaşarım.. Şuan gayet iyi gidiyorum MAŞALLAH bU trafiğe çıkma olayınıda sevdim..

kizlar benim 8 senedir ehliyetim var.ama tecrübe derseniz bu ara cogalttim bu topiki okuyup tekrar heveslendim bu sefer oldu sanirim yarin kendim yalniz cikiyorum insallah birsey olmaz

ve sürdüm yalnoz basima biraz acemiydim ama olur o kadar yokusta hemen kalkamadim mesela ama iyi geldi bana

selam surucu bayanlar :76:
ben de araniza katildim :86:
1.5 yil once yazili sinavdan gectim fakat direksiyon sinavi icin yasadigim ulkede en az 6 ay beklemek gerekiyordu...
ben daha fazla beklemek zorunda kaldim...
gecen hafta direksiyon dersi almaya basladim, 1 saat suruyor her ders...
hocam sana 5 ders yeter cok iyisin dedi, hatta trafige bile cikardi beni cunku esimle sik sik pratik yapmistik, araba kullanmayi bana o ogretti...
4 ders daha alip direksiyon sinavina gircem insallah ama bence park etmek zor :18:
en cok korktugum olay park...

yine sürdüm kizlar kizlarimi okula biraktim bugün daha iyiydim sanki sürdükce hosuma gidiyo yapacam galiba kizlar

aferin canım...bende halen park olayında zorlanıyorum hele dar alanlarda dar manevralar öldürüyor beni
zaten en zoru oymuş..

yine sürdüm kizlar kizlarimi okula biraktim bugün daha iyiydim sanki sürdükce hosuma gidiyo yapacam galiba kizlar

evt sen artık başlangıcını yapmışsın en zor kısmı atlatmışsın...sürdükçe gelişiyor zaten..ama ben burda süremez oldum evdeyim genelde gene gidiverdi kendime güvenim

slm kızlar .. artık daha iyi gibi benmde araç kullanmam .. akşam çıktık eşimle vitesi 3de artık rahat alıyormuş ve meğerse geçen sefer aracın teklemesinin sebebi benm vitesi alamam değil aracın kendi sorunundan kaynaklanan bi durummuş.. onu öğrenince güvenim tekrar geldi.... ama bu 2 .sorunla karşı karşıya geldim idare eder şekilde atlattım sayılır.. ana yola çıkıp dönüş alacaktm bir toprak yüklü kamyon kediyi ezmemek için heralde direksiyon kırıp kaza yapmış kamyon devrilmemişti heralde sadece toprak vardı ve ölü kedi.. bugün bizde bilmiyorduk ben hızla yola girdim ve bir baktım kanlar içinde birşey yolda ama aracı kıradım sola çünkü arkamdan hızla kamyon geliyordu yollar hep toprak allahtan taş değilde topraktı kedide ölmüş tabi arkamda da kamyon var diye bende kedinin üzerinden geçtim sonra taşlar boyutunda topraklar üzerinde arkamda kamyon fren fren yavaşladm.. sağa geçtim .devam ettm. iyi yırttım .. sonra merkeze girdim ve bir tümsekte araç durdu 3.sünde anca aracı kaldırabildim. ama eşimde ilk çıktığında orda benm gibi bir kaçdefa durduğunu söledi içim rahatladı... .

yarın yada ertesi gün 45- 50kmlik yol gidiş dönüş yapıcaz kullancam ..direksiyon hakimiyetimi geliştirmem lazım..... araaba kullanmayı çok seviyorum kazasız belasız kullanır inşallah herkez... önemli olan ani şeylerde panik yapmamak

ben hızı çok sevdiğimden midir nedir ayağımn ayarı yok eşimde hep yavaş kullan diyor.. ani manevralarla siteye grip park etmeme deli oluyor.. ..

canım bende üç yıl once aldım ama tecrübe kullandıkca olur biz geçen sene eşimle gece 1-2 gibi çevreyolunda kullanmaya başladım git gite daha erken saatlerde sürmeye başladım yaklaşık bir ay sürdüm hatta en son geçen sene ramazanda tamm iftar vakti o yoğun trafikte kullanarak eşimden aldğım eytimi tamamladım bugüne kadarda şehir içinde hep kullandım bugün çokdaha öenmli bir tecrübe yaşadım izmrde oturuyorum karaburuna gittim geldimböylece o boooooooool virajlı yoldada uzun yol tecrübesi edindim he bida gidersmisin dersen asla o yola karaburuna gitmemmmmm

korkma kendinden emin ol izmirinde adanadan kalır yanı yok sen kendi tecrübene ve kurallar uy yeter başarılar dilerim kazasız belasız

gözünüzde büyütmeyin, yavaş kullanın yeter, ufak tefek çarpmalar olması normaldir. Özellikle otomatik vitesi tavsiye ederim. İnanılmaz rahat ediyor insan. Araba kullanmak bir keyiftir, eziyet olarak görmeyin. Herkes araba kullanabilir.

cnm sen artık usta bir şöförsün.... ben karaburun yolunda hüngür hüngür ağlıyorum. viraj,yükseklik bide dar yollar.kendime hakim olamıyorum.. çocukluğumdAn beri bu böyle. desene benim ehliyet çöpe gidicek.bende heveslenmiştim öğrenicem diye, ama karaburun yolu aklıma geldi vazgeçtim....

bu gün ehliyeti olmayan bi arkadasla sürdüm onu bir yere götürüp getirdim cok tedirgin oldum ama oldu iste yine yapacam yarin kizlar insallah
:18::18: sorun cikmaz

off kızlar bende araba kullanamamktan dertliyim.ya şu vites olayını nedense kayvıraymıyorum.vitesi düşünmekten kafam allak bullak oluyor.başkada sorunum yok.bakalım eşimle bizde başlıcaz çalışmalara.şimdi pratik yapmaya epey ara verdim bakalım yapabilecekmiyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…