• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Araba kullanmak bu kadar mı zordur?

Bugün ilk kez işe arabamla gittim.
Otoparka parkederken arkasını hafif sürttüm ama olsun.
Eşim hata yapa yapa öğreneceksin diyor, çok anlayışlı sağolsun.
Bana bu kadar cesaret vermeseydi işim çok zordu.
Bir de alıştım boş yolda 100 yapmaya, hafif düşürmem lazım sanırım hızımı.
Ah bir de şu yolun ortasından yürüyen ve yolda zigzag çizen deliler olmasa daha güzel olacak :37:

kızlar bu trafik işi ilden ile bile değişiyormuş bence:( kastamonu dayım şimdi.burda yollar bol yokuşlu ..dar yollar...yayalar yolun ortasında her daim...
birde yollar delik deşik doğalgaz hattı döşendiği için anlatılamaz yani.her olumsuzluk mevcut..
bu durumda kendime güvenim gitti nerdeyse..bikaç kere kullandım eşim yanımdayken sanki ilk defa sürüyormuşum gibi kendimi acemi gördüm:( eşimde sağolsun bir iki hatamda beni yerle bir ediveriyor..direksiyonuma b,le müdahale etti düşünün..
birde ben diyordum ki arabayı bana bırak ben gezeceğim kastamonu da...şimdi düşünüyorunm alsın gitsin mi acaba arabayı...ama böyle olursa da hepten unutacağım azbuçuk öğrendiğim kısımları...of of...

Canım eşin sürekli müdahale mi ediyor?
Yol koşulları değişince ve zorlaşınca hata yapmamız çok normal bunu sakın unutma.
Yalnız başına çıkmayı denesen?

Canım eşin sürekli müdahale mi ediyor?n havliyle müdahale ediyor.onun ki benim
Yol koşulları değişince ve zorlaşınca hata yapmamız çok normal bunu sakın unutma.
Yalnız başına çıkmayı denesen?

evet canım can havliyle müdahale ediveriyor...benim vereceğim tepkiye güvenemiyor demek ki..sözlü müdahaleler bak burda böyle olmalıydın da vıdı vıdı vıdııı...
ya diyorum birazcık olsun olumlu ol...yok diyor böyle öğreneceksin ben sana böyle yapayım da öğren...delirtiyor beni...zaten bu hafta sonu gidecek adana ya..ben burda kalacağım arabayla:) yani mecbur çıkıcam yalnız...birde dediğin gibi yol koşulları da etkiliyor çok...

selamlar arkadaşlar,
dün neredeyse bütün gün araba kullandım. ve bu çok çok iyi oldu.
kendime olan güvenim arttı. dar yollarda kamyon, traktör çıktı karşıma. ama hiç panik yapmadan çekildim kenara. bi tane de araba solladım :32:park ettim geri geri giderek.
akşam da dönerken yine bendeydi araba. böyle devam edersem baya yol kat edicem kısa zamanda.
püf noktası kesinlikle heyecan yapmamak. ve eş de önemli. çok iyi motive etmesi lazım eşinizin yada kim öğretiyorsa..
bugün göz doktoruna gittim. gözlük yazdı. ve ehliyetime de gözlüklü diye işlenecek doğla olarak. çok rahat ettim meğer daha önce ben buğulu görüyomuşum da haberim yokmuş:9:
siz neler yaptınız nasıl gidiyor çalışmalar:6:

selamlar arkadaşlar,
kendime olan güvenim arttı. dar yollarda kamyon, traktör çıktı karşıma. ama hiç panik yapmadan çekildim kenara. bi tane de araba solladım :32:park ettim geri geri giderek.
akşam da dönerken yine bendeydi araba. böyle devam edersem baya yol kat edicem kısa zamanda.
püf noktası kesinlikle heyecan yapmamak. ve eş de önemli. çok iyi motive etmesi lazım eşinizin yada kim öğretiyorsa..
bugün göz doktoruna gittim. gözlük yazdı. ve ehliyetime de gözlüklü diye işlenecek doğla olarak. çok rahat ettim meğer daha önce ben buğulu görüyomuşum da haberim yokmuş:9:

süper bir gelişim göstermişsin:) aferin sana:)
ben şehir değiştirince bu konuda biraz allak bullak olduysamda pes etmek yok devam edeceğim:) yapacağız bu işi..yollar yapılıyor neyseki en azından bozuk yolda sürme derdi bitecek..

kızlar bu trafik işi ilden ile bile değişiyormuş bence:( kastamonu dayım şimdi.burda yollar bol yokuşlu ..dar yollar...yayalar yolun ortasında her daim...
birde yollar delik deşik doğalgaz hattı döşendiği için anlatılamaz yani.her olumsuzluk mevcut..
bu durumda kendime güvenim gitti nerdeyse..bikaç kere kullandım eşim yanımdayken sanki ilk defa sürüyormuşum gibi kendimi acemi gördüm:( eşimde sağolsun bir iki hatamda beni yerle bir ediveriyor..direksiyonuma b,le müdahale etti düşünün..
birde ben diyordum ki arabayı bana bırak ben gezeceğim kastamonu da...şimdi düşünüyorunm alsın gitsin mi acaba arabayı...ama böyle olursa da hepten unutacağım azbuçuk öğrendiğim kısımları...of of...

hayır böyle düşünmeyin. pozitif düşünün bence bu konuda.
kastamonuda oturmuyorsunuz anladığım kadarıyla. yolları bilmediğiniz için de kendinizi acemi hissediyor olabilirsiniz.
eşinizin dediklerini de duymayın. ben ilk direksiyon başına oturduğum zamanlar yani yaklaşık 2 yıl önce eşim bana da çok kızardı bağırır çağırırdı. sonra o da fark etti bu tavrının beni olumsuz etkilediğini. artık çok daha ılımlı, sakin.
kötü düşünmeyin, trafikteki bunca kadın anasından doğduğunda bilmiyordu ya araba kullanmayı. zamanla olacak herşey.

3 hafta önce evlendim. eşimin arabası yok benim vardı ama kullanmıyordum. şimdi arabayı sürekli onun kullanması gerekiyor. artık kıskançlık mı diyin fesatlık mı diyin acayip gaza geldim. her çıkışta birimiz götürüyorsa diğerimiz getiriyor. kalabalık yol dese de dinlemiyorum. o kadar çalışıp çabaladım aldım, kullanıcam işte bu sefer kararlıyım :47: ilk kez araba konusunda hırs yapıyorum oysaki 7 yıldır ehliyetim var.

kızlar 1 haftadır okula arabayla gidip geliyorum. çok zorlanmıyorum ama önümdeki arabalr bazen çok acaip davranıyorlar. ben de o durumda biraz saçma davranıyotum.bugün yeditepenin orada zınk diye önümde araba durdu. ben de kornaya bastım raba hareket etmedi. ben de sola geçtim arkama bakarak ama sinyal vermeyi unuttum. arkadaki çok hızlı geliyormuş.baya kornaya bastı. ucuz atlattım.önümdeki saçma sapan davranınca ben de panik oldum .sinir oldum kendime.

kızlar 1 haftadır okula arabayla gidip geliyorum. çok zorlanmıyorum ama önümdeki arabalr bazen çok acaip davranıyorlar. ben de o durumda biraz saçma davranıyotum.bugün yeditepenin orada zınk diye önümde araba durdu. ben de kornaya bastım raba hareket etmedi. ben de sola geçtim arkama bakarak ama sinyal vermeyi unuttum. arkadaki çok hızlı geliyormuş.baya kornaya bastı. ucuz atlattım.önümdeki saçma sapan davranınca ben de panik oldum .sinir oldum kendime.

Kendine neden sinir oluyorsun canım ama gittiğin yer çok hızlı akan trafiğe sahip
Sinyal verki arkadan gelenler niyetini bilip ona göre davransın
Zamanla önündekinin yanındakinin arkandan gelenin az sonra neler yapacağını kestirebileceksin dert etme
Zamanla oluyor herşey

Kendine neden sinir oluyorsun canım ama gittiğin yer çok hızlı akan trafiğe sahip
Sinyal verki arkadan gelenler niyetini bilip ona göre davransın
Zamanla önündekinin yanındakinin arkandan gelenin az sonra neler yapacağını kestirebileceksin dert etme
Zamanla oluyor herşey

haklısın canım zaten ondan snir oldum kendime.heyecanlanıp sinyal vermeyi unuttum. trafikte genel olrak insanlar çok dikkatli eğer sinyal veriyorsan genelde bekliyorlar ya da kornayla uyarıyorlar geçyorum bak geçme diyeee.çok fazla sorunla karşılaşmadım şükürler olsun.kendimden kaynaklanan acemelikler hariç.yoksa şükür trafikte sıkıştıran falan olmuyor.

benimminikkelam merak ettim.kastamonu da kullanabiliyor musun artık araba? alıştın mı?
ben de birazdan ablamla yeğenimi alıp idealtepe sahile gideceğiz.biraz alışveriş yapacağız.umarım sorunsuz gideriz.ilk defa gideceğim yerlerden çok tırsıyorum.1 gün önceden telaşı tutuyor.ne zaman atlatacağım acaba?illa ki yanımda yolu iyi bilen biri olsun istiyorum.

benimminikkelam merak ettim.kastamonu da kullanabiliyor musun artık araba? alıştın mı?
ben de birazdan ablamla yeğenimi alıp idealtepe sahile gideceğiz.biraz alışveriş yapacağız.umarım sorunsuz gideriz.ilk defa gideceğim yerlerden çok tırsıyorum.1 gün önceden telaşı tutuyor.ne zaman atlatacağım acaba?illa ki yanımda yolu iyi bilen biri olsun istiyorum.

canım hç çıkmadım trafiğe fırsat olmadı bir türlü..ama böyle çıkmadıkça kendime güvenim azalmaya başladı gibi:( birde yollar yapılıyor hemen hemen her yerde bir yol yapım çalışması..
birde annemler de canımı sıkıyor sen iyice öğren şehir içine çıkma burda trafik karışık vs..kocamdan beterler vallahi.:( bende duurm kötü tek kelimeyle:(

kızlar bu konuda çok konu açıldı bunu bilerek kusura bakmazsanız dertleşmek istiyorum:(
5 yıl önce ehliyetimi aldım..ama hiç kullanma hevesinde olmadım mecbur bir işmiş gibi aldım o zamanlar..
bu sıralarda içimde çok heves var illa öğrenmek istiyorum işime arabayla gidebilmek istiyorum..adana da oturuyorum ve buranın trafiği çok fena..öncelikle çok korkuyorum..
eşim iki haftadır akşamları sakin sokaklarda çalıştırıyor beni..ama halen hatalarım var hızımı kontrol edemiyorum seri değilim vs:14::14:
sürücü kurslarından 10 saatlik ders alıyım diyorum sen bu halde sürücü kursuna başlarsan ondan da fayda alamazsın diyor..durumumu çok vahim görüyor..,
ne yapmalıyım nasıl öğrendiniz siz bayanlar ne yaptınız?:kkk::kkk:

ya bu eşler yani erkekler neden böyle anlamıyorum benimde altı sene önce bekarken arabam avrdı kullanıyordum bir sene kullandım sonra sattım son altı senedir hiç araba kullanmadım sonra evlendim araba aldık kullanayım diyom eşim izin vermiyor bir yere çarparsın diyor sinir oluyorum bende tamam unutmuşum kullanmayı ama kullana kullana öğrenirim diyom anlamıyor bir kaç kez çıktık birlikte gezdik ben sürüyordum ama arabayı mahvettin filan diyor sinire oluyom ama yapacak bi şey yok sonra şey diyor otobanda uzun yolda veririrm sana diyor biizm burdada trafik çok kötü haklı biraz ama bende kullanmak istiyorum nasıl olcak bilmiyom her konusun açtığımda çok sinirleniyor anlamadım gitti

istanbulda kullnamak çok zor.özellikle minibüsçüler ve otobüsçüler hiçbir trafik kuralına uymuyorlar kimseye de saygıları yok.

kullandıkları araçlar büyük olduğu için bana birşey olmaz mantığı ile yollarda terör estiriyorlar.

selamlar arkadaşlar,

:))))

bende acemiyim ecemiyim diyordum. meğer gözlüksüz kullanmamdan kaynaklıymış :)

bende ehliyetimi aldığımda hamileydim dolayısıyla bir süre araç kullanamadım
bende adanadayım ve burdaki trafiğide trafikteki karmaşayıda burdakiler bilir.
neyse sonra kendimi iyi hissettiğim bir anda kuzenim (iyi bir şöfördür bilir herşeyi :)
konu sahibi arkadaşım sen bilirsin adanada gölün diğer tarafı varya şu topalak denen yer felan var
biz hergün 1,2 saat orda çalıştık
yaklaşık 1 hafta birlikte çalıştık
sonra bizim araba istasyon meydanı varya ordaydı işten çıktım eşime dedimki
orda sadece park etmeye çalışayım felan dedim
trafiğe çıkamam dedim
sonra gititm bindim arabaya bir baktımki önümde duran arabaya bir tane genç bitti bastı gaza gitti
çok imrendim özendim içim gitti
yahu herkes sürüyor bir benmiyim böyle dedim ve bastım gaza
ama nasılım inanılmaz dikkatli ve kontrollü davrandım ve bi bakmışım evdeyim
bizim arabada passat variant ti uzun nerdeyse 5 m lik araba trafikte çok kolay değildir
ama şimdi herhangi bir arabaya binip hiç panik yapmadan sürebilirim yani
biraz cesaretlendir kendini
öyle kafanda şartlanma ay trafiğe çıkamam felan diye herkes anasının karnında öğrenmedi ya

offf kızlar bugün ablamla idealtepe sahile alıişverişe gideceğiz diye yazmıştım.neyse sabah sorunsuz gittik.kendim park ettim falan.herşey çok güzeldi.ablam çok iyisin falan dedi. sonra ablama döndük.baktım bir tane elbise almıştım onu unutmuşum orada. akşam 8 gibi bir daha gittik.tabi her yer dolmuş. orada park görevlilerinden yarım aldım park ederken.sonra çıkarken arabanın arkasına bir araç park etmiş.o çktıktan sonra görevli yibne yardım ediyor. gel gel diye. ama ben gaza basıyorum araba vııın vıııın falan adam daha yavaş diyor. zaten araba kıpırdamıyor ki. sonra adam el fireni mi çekik dedi.ben de indirdim ayağım da gazda.hani gitmiyordu ya ben de yükleniyordum.araba uçtu resmen. nasıl frene bastığmı bilemedim.arkdan araba geçiyordu .nasıl çarpmadı anlamadım.adamın ağzı açık kaldı.sana ehliyet verenin de neler neler demiştir içinden.hiç bir şey demedi.çok üzüldüm yaaaa.böyle bir hata yaptığım için.Alalhtan hiç bir şey olmadı.ama bu da bana ders oldu.
yarın memlekete gidiyorum inşallah. oraya arbayı götürmüyorum.1 ay ara vereceğim.dönüşre inşallah unutmuş olmam.

bende ehliyetimi aldığımda hamileydim dolayısıyla bir süre araç kullanamadım
bende adanadayım ve burdaki trafiğide trafikteki karmaşayıda burdakiler bilir.
neyse sonra kendimi iyi hissettiğim bir anda kuzenim (iyi bir şöfördür bilir herşeyi :)
konu sahibi arkadaşım sen bilirsin adanada gölün diğer tarafı varya şu topalak denen yer felan var
biz hergün 1,2 saat orda çalıştık
yaklaşık 1 hafta birlikte çalıştık
sonra bizim araba istasyon meydanı varya ordaydı işten çıktım eşime dedimki
orda sadece park etmeye çalışayım felan dedim
trafiğe çıkamam dedim
sonra gititm bindim arabaya bir baktımki önümde duran arabaya bir tane genç bitti bastı gaza gitti
çok imrendim özendim içim gitti
yahu herkes sürüyor bir benmiyim böyle dedim ve bastım gaza
ama nasılım inanılmaz dikkatli ve kontrollü davrandım ve bi bakmışım evdeyim
bizim arabada passat variant ti uzun nerdeyse 5 m lik araba trafikte çok kolay değildir
ama şimdi herhangi bir arabaya binip hiç panik yapmadan sürebilirim yani
biraz cesaretlendir kendini
öyle kafanda şartlanma ay trafiğe çıkamam felan diye herkes anasının karnında öğrenmedi ya

canım bende adana dayım..bir aydır kendim okula gidip geliyordum baya kullanıyordum yani..:)
kastamonu ya gelince işler biraz değişti burda meğer daha zormuş..zorluğun sebebi de yollar dar..insanlar arabaları takmadan yolaa atlıyorlar felan:) ama bugün baya kullandım yine kendime güvenim gelir oldu bakalım:) yazın araba bende sık sık çıkacağım başka yolu yok:)

offf kızlar bugün ablamla idealtepe sahile alıişverişe gideceğiz diye yazmıştım.neyse sabah sorunsuz gittik.kendim park ettim falan.herşey çok güzeldi.ablam çok iyisin falan dedi. sonra ablama döndük.baktım bir tane elbise almıştım onu unutmuşum orada. akşam 8 gibi bir daha gittik.tabi her yer dolmuş. orada park görevlilerinden yarım aldım park ederken.sonra çıkarken arabanın arkasına bir araç park etmiş.o çktıktan sonra görevli yibne yardım ediyor. gel gel diye. ama ben gaza basıyorum araba vııın vıııın falan adam daha yavaş diyor. zaten araba kıpırdamıyor ki. sonra adam el fireni mi çekik dedi.ben de indirdim ayağım da gazda.hani gitmiyordu ya ben de yükleniyordum.araba uçtu resmen. nasıl frene bastığmı bilemedim.arkdan araba geçiyordu .nasıl çarpmadı anlamadım.adamın ağzı açık kaldı.sana ehliyet verenin de neler neler demiştir içinden.hiç bir şey demedi.çok üzüldüm yaaaa.böyle bir hata yaptığım için.Alalhtan hiç bir şey olmadı.ama bu da bana ders oldu.
yarın memlekete gidiyorum inşallah. oraya arbayı götürmüyorum.1 ay ara vereceğim.dönüşre inşallah unutmuş olmam.

ohooo bende park konusunda çok yardım aldığım oldu:) boşver hiç takılma bunlara:) hatta dediğin gibi yanlışlar insana daha bir ders oluyor..allah korusunda neticede:) yapacağız pes etmek yok..birde araba sende kalsın verme eşine:) bak ben öyle yaptım araba bende kalacak..eşim hafta sonu dönüyor adana ya..amaa araba bende:)

15 senelik bir sürücü olarak size tavsiyem; ayağınızın altında fren olduğunu bilmeniz....

Korkmayın, isterseniz başarabilirisiniz...Kurstaki hocam bize şunu derdi hep;Araba kullanmak 5 yaşındaki çocuk zekasına bakar...

cnm benim de en büyük yaram.. 3 yıl oldu ehliyeti alalı...odun gibi oturuyorum yok böyle bi şey.. eşimin işyerinden arabası var elimizdekini sattırdım kullanamıyosun demesin diye. utanıyorum artık. şimdi hamileyim araba şart iki tane çocuklaarabasız olmaz dedi eşim,şimdide araba alıyor... ama bi stres bastı anlatamam. hap kadar araba al bana dedim. düz yolda şehir dışında tamam...ama gel gör ki şehir içi ve parketme hatta geri bile gidemiyorum. eşimin ailesinin yanında bikere arabayı geri döndüremedim utandım bidaha da binmicem dedim zaten.o araba kullanan insanlar gözüğmde büyüyo böyle başka türlü bakıyorum onlara...

Back
X