Araba kullanmak bu kadar mı zordur?

canım zor olanı başarmışsın.başına talihsizlikler gelse de soğuk kanlılığını korumuşsun.bundan sonra daha rahat geçer. ne güzel çevrendekiler de yardım etmiş. burada ben pek yardım edecek kişi çıkacağını sanmıyorum.

benim de aslında moralim bozuk. yarın akşam arkadaşım bizde kalacaktı çarşamba sabahı okula beraber gidecektik.ama malesef işleri çıktığını söyledi. insanın kendine yetebilmesi gerektiğini düşünüyorum ve yarın kendimmm okula gitmeyi düşünüyorum.ders aldığım hoca çık artık bekleme demişti.yavaş yavaş dikkatli dikkatli gitmeyi düşünüyorum
zaten ehliyeti alırken de hırs yapmıştım.bostancıdan caddeye gidene kadar 3 taksi değiştirmiştim.trafik yüzünden bir bahane bulup indirdiler.yok karşının taksisiyim yok yolu bilmyorum
hemen o gün kursa yazıldım ve 1 ay içinde ehliyetimi aldım.Allah izin verirse yarın okula TEK gideceğim.

cnm bencede bekleme ve tek çık artık..
şöyle yapabilirsin,çok bunalırsan 4lüleri yak cnm..
ozaman çevredeki araçlar sana dikkat kesiliyor ve rahatsızlık vermiyor..
şahsen tek çıkıcağım zaman uzun bi süre 4lüleri yakıp çıkıcam trafiğe..

sağol canım inşallah bundan sonra hep tek çıkarım..benim bi arkadaş 7 yıllık şöfer ben sni trafiğe alıştırırım dedi bende sevinmiştim yanımda bir bayanla öğreneceğim için zaten tarfiğe girmek için can atıyordum.1 -2 gün boş yerlerde gezdik sonra demezmi benim vaktim yok başkalrına öğreticem diye nasıl moralim bozulmuştu ben zorla rica etmemiştimki hemcinsim olarak daha çok destek alacağımı düşünmüştüm ama öle olmadı baheneler buldu kendini bişi sandı.o gün dedim kimseden bişi ummucaksın kendin başını becereceksin özellikle araba konusunda deli gibi sürmek isterken yok eşim yanımda olsun yok arkadaşım olsun demicekmişin kendin başının çaresine bakıcaksın.sende öle yap bak derste almışsın inan tek başına çıkmak çok farklıymış kimseye minnet etme bismiilah de çık kendin..

sağol tatlım zor durumda kalırsam tavsiyene uyacağım.inşallah gerek bile kalmaz....

evet ya insana en çok koyan da başkalrına muhtaç kalmak. çok sinirlendim ama belli etmedim.bundan sonra ona bel bağlamamyı bir köşeye yazdım.

yarın inallah eve gelince buraya yazarım nasıl geçtiğini. güzel geçmiş olur da güzel şeyler yazarımm.

eminim başarıcaksın canım ve yarın heyecanla zor olmadığını bize anlatıcaksın..
başarıcam de ve kimseye ihtiyacın olmadığını kanıtla herkese..

neyse ki topic normale dönmüş:)
bende bugün okul dönüşü bir arkadaş beni de bırakırmısın dedi..yolumun üstü bir yere.
neyse iyi güzelken otobüsün arkasında kaldım sinyal verdim sola alacağım ama solda boş yok..derken stop ettim...ay gıcık bir durumdu..hadi çalıştırım sinyalim var zaten geçişvereyim dedim yanımdan hızla sürtmeye ramak kala hızla bir araba geçiverdi...aslında ben sinyal verip geçmişim o hatalıydı...ama baya korktum ilk ciddi vakam bu şimdilik...gitgide ben korkuyorum sanki...

Bende sınavları verdim çok şükür ama bu seferde çevremde öğretecek kişi kalmadı, kardeşim "aman benimle çıkma hiç gerilemem" diyor beni hala ilk gün ki gibi sürüyor sanıyor Nişanlım sürekli erteliyor... Evde isyan çıkarıcam yarın "ya bana sürmeyi öğretirsiniz ya da bundan sonra olucaklardan sorumlu değilim" diye Bir kaç kez sınav yerime gidip orada sürüş yaptım gayette güzel sürüyorum hatta bir kez kavşaktan dönerken ters yola girmiş bir adam üzerime üzerime geliyordu öbür yola bakarken son anda farkettim ve fren yaptım, duruşum tepkim gayet sakindi..Ama arabaya birşey olucak korkusu yüzünden hala trafiğin sık olduğu yerlere girecek cesareti bulamıyorum bir kaç kez daha trafiğe çıksam bir ara arabayı alıp bende tek başına yola koyulacağım ama evdekilerin ihmalkarlığı yüzünden beklemedeyim..

korkmana gerek yok , olacak böyle ufak tefek acemiliklerin , dert etmeyeceksin öyle öyle pişeceksin .....elimde imkanım olsa erkeklerin pek çoğunun ehliyetini iptal ederdim, kadınların araba kullanmasını çok görürler ama çoğu kural filan bilmezler, bilseler de uymazlar ....trafikte sen ne kadar dikkatli olursan ol karşındaki dikkatli değilse ufak tefek sorunlar yaşaman kaçınılmaz . bu durum seni asla yıldırmamalı , hiç aklına gelmeyecek durumlarla karşılaşabiliyorsun trafikte ve bunların hepsi sana tecrübe olarak geri dönecek , ilerde hangi durumda ne yapman gerektiği hakkında daha kısa sürede daha kolay kararlar vereceksin ve hani refleks dedikleri olay var ya o gelişecek işte sende....
geçen gün eşimle laf döndü dolaştı araba kullanmama geldi , seninle gurur duyuyorum çok iyi bir şoför oldun dedi , sayende dedim ( ama kinayeli dedim :)) sonra da ilk zamanki hallerim aklıma geldi çok güldüm kendime , itiraf ediyorum çok kötüydüm di mi ilk zamanlar dedim ....ben senden hiç öyle basit hatalar beklemiyordum da o yüzden sana tepki veriyordum dedi , iyi ki de tepki vermiş beni gaza getirdi de azmettim öğrendim :)

kızlaaaar:)))

bugün ablam yeğenimle bana gelmişti.dönüşte akşam 9 gibi onları eve ben bıraktımmm.çok mutlu oldum.çok fazla hatalarım yoktu.ama biraz tedirgindim.minibüs caddesinden gittik.ama en komiğii dönüşte arabanın arka sileceklerini yanlışlıkla çalıştırdım ve durduramadım. yol boyunca öyle geldim.millet deli demiştir:)))
bir ara minibüs dınk diye durdu.tabi ben arkasında kaldım. kornaya basıorumm gitmiyor.zor bela sola geçtim de kurtuldum.

bakalım inşallah yarın da iyi geçer..

benim de aklımdan sık sık bu düşünce geçiyor ancak esas amacım düz vitesi kullanabiliyor olursam-gerçi vitesin pek zorluğu yok benim için- kendimi arabaya daha hakim hissederim gibi gelecek ve de başka arabayı da kullanabileceğim. ama ileride 2. aracımı alırken büyük ihtimalle otomatik seçerim gibi geliyor.

ben de hocadan ders almak istiyorum kesinlikle. tabii ki vites, duruş-kalkış bunlar zamanla pratikle çok daha düzgün olacak şeyler ancak akan trafikte ve sıkışık istanbul trafiğinde karşılaşılacak durumları önce eğitim aracında daha güvenli şekilde tecrübe etmek, tutacağı maliyeti fazlasıyla hak ediyor diye düşünüyorum. sonuçta bu trafik, can söz konusu.

çarşamba günü sınav mı var ben kaçırdım sanırım orayı, başarılar eğer öyleyse.

kesinlikle katılıyorum çok görüyorum direksiyona yapışmış insanları, çoğunlukla da bayanlarda oluyor tabii. anlayamadığım nkta direksiyona öyle abanmışken nasıl aynaları kontrol ediyorlar:26:

maalesef durum böyle, 5 dakikalık bir sürüşle ehliyet alınıyor. ben zaten ehliyet sınavından sonra trafikten iyice korkar oldum:84:

sözde dün direksiyon dersi için anlaştığım hoca arıcaktı bende telaştan aramadım bügün gittim önceden anlaştığımız saatler yerine farklı saatlerde çalışmayı önerdiler o saatlerde bana uymuyo kurs kurs gezdim sabah hepsi dolu en sonunda bi kursla anlaştım 5 saati 200 tl yarın sabah başlıcam eğer uygun olduğumu görürlerse ozaman kendi arabamla çalışacakmışım .aslında çok düşündüm ders alıp alamamala ilgili tamam tek çıkıyorum ama hala birsürü eksiğim var mesela park etme heryere park edemem prak ettiğim yerde araba çoksa zor çıkartırım ,yada giderken gittiğim yoldan geri gelmem icab edicek nasıl dar yoldan yadabenzeri geri geri gidicem gitsem direksiyonu nasl ayarlıcam bunun gibi ayrıntılar için istiyorum özel dersi inşallah derslerden sonra hala acaba yapabilirmiyim demem..

internette yaptığım araştırmalar ve etraftan duyduklarımla ben kesin kararlıyım özel ders almaya. hep okuduklarım püf noktalarını öğretiyor hocalar vb. tabii ki iyi hocaya denk gelmek şartıyla, her konuda olduğu gibi.
ben 500-1000 tl bile ayırdım bütçe hoca için. sonuçta canım her şeyden pahalı. ondan sonra da arabanın şurasını burasını çok hasar ederek öğrenirsem o da para tutacak ve kendime güvenimi kaybedeceğim. o yüzden ben o güveni rahat rahat bulana kadar almak istiyorum. bir de kursların sitelerinde okudum 10 derslik paket programlar var. basitten zora doğru. ister köprüyü geçip otobana giriş bile var. yokuş kalkışları, ya da en çok kullanılan güzergahta pratik gibi. hiç olmazsa insan o yolda kendine güvenli kullanırsa yavaş yavaş açılır diye de düşünüyorum.

bende şubat yazılı sınav martta direksiyon sınavını başarıyla geçenlerdenim.ehliyetimi daha almadım.
bencede sürücü kursunda öğrendiğimizledışardaki etrafımdaki kullanan insanların arasında dağlar kadar fark var
haftada 2 gün 3 er li gruplarla toplamda 15 er dakikalık derslerle öğrendim.hiç memnun kjalmadım ehliyetimi alıcam
ama kesinlikle kesinlikle babamdan özel ders alıcam.hocalar müfredat üzerinden anlatıyor ama yakınınızdan birileri yıllardır
araba kullanıcısıysa onlardan öğrenelim derim ben direksiyon dersine verilecek paraylada benzin alırız.

Arkadaşlar okudum yazdıklarınızı :) başta şunu söyliyebilirimki araba size hükmediyoo bikere bunu aklınızdan çıkarmayın çünki kimse bunu öğrenmiş doğmuyoo ..sadece biraz sabır refleksleriniz zamanla oluşuyoo ve bir zaman sonra beyin kendiliğinden ezbere alıyoo :) trafikte kesinlikle diğer aracları takmayın müziğin sesini sonuna kadar açın ve sadece yola konsantre olun debrajdan ayağınızı yavaş yavaş kaldırdığınızda araba titremeye başlar ve siz bunu hiisedersiniz işte o noktada gaza basın :) yokuşlarda elfireni kullanın alışana kadar ... ve en önemlisi kendinize güveninnn sonucta bu bir arac ve onu siz kontrol ediyosunuz ayağınızın altında fren var korkmayın cesur olun :) ve inanın trafikte neler var kimler arac kullanıyooo :) siz neden yapamıycaksınız kii :)) heycan panik yokkkk GÜVENNN VAR ben yapabilirimmm dediğiniz yerde aksi söz konusu değildirr :))) ayrıca ben çok acemi erkek gördümm bizden daha komiklerr emin olun

Arkadaşlar okudum yazdıklarınızı :) başta şunu söyliyebilirimki araba size hükmediyoo bikere bunu aklınızdan çıkarmayın çünki kimse bunu öğrenmiş doğmuyoo ..sadece biraz sabır refleksleriniz zamanla oluşuyoo ve bir zaman sonra beyin kendiliğinden ezbere alıyoo :) trafikte kesinlikle diğer aracları takmayın müziğin sesini sonuna kadar açın ve sadece yola konsantre olun debrajdan ayağınızı yavaş yavaş kaldırdığınızda araba titremeye başlar ve siz bunu hiisedersiniz işte o noktada gaza basın :) yokuşlarda elfireni kullanın alışana kadar ... ve en önemlisi kendinize güveninnn sonucta bu bir arac ve onu siz kontrol ediyosunuz ayağınızın altında fren var korkmayın cesur olun :) ve inanın trafikte neler var kimler arac kullanıyooo :) siz neden yapamıycaksınız kii :)) heycan panik yokkkk GÜVENNN VAR ben yapabilirimmm dediğiniz yerde aksi söz konusu değildirr :))) ayrıca ben çok acemi erkek gördümm bizden daha komiklerr emin olun

evet haklısın benimle aynı sınava giripte yokuşta kalkış yapamayıp arabayı sarsan istop ettirenlerin çoğu erkekti
erkeklerden çok bayanlar geçti direksiyon sınavını

mesela benim eşim acayip panik atak köyde bomboş yolda bile devamlı istop ettiriyor ben bile
e-5 de sürdüm deyince gülüyor.

Aslında en büyük düşman heycan +panik biraz rahat olabilseniz sıkıntı olmaz diğer her şey ayrıntıı :) birde en önemlisi gözlem çok iyi gözlemci olabilirseniz çözersiniz bu olayıı :) ben gözlemlemekle öğrendim ve hiç ders almadım kimsede sağ koltukta oturup yönlendirmedi :) arabayı aldım kullandım ve trafiğe çıktım kursta diğer öğrencilerden korktum ve hiç kullanmadım :)) kızlar kendinize güvenin çok güveninn yapabilirsiniz tabiki başlarda hatalar olucak ama o hataları hep bir kere yapıcaksınız inananın iki olmıycaktır ..imkanı olanlar arabalarına binsin ve gitsinnn kaldığınız yerde yardım alırsınız zatenn önemli olan o arabayı alıp gitmekkkkk yolda kalsanızda bu size cesaret vericekk

kızlarrrr.
size güzel haberle geldim.bugün okula arabayla gittim. sadece evden çıkması sorun oldu. bahça kapısından ana caddeye çıkmak gerekiyor. güvenlik görevlisinden yardım istedim.sorunsuz hallettik.güvenim yerine geldi sorunsuzca gidip geldim.inşalalh böyle devam eder.
eğer çevrenizdekiler (yani sizi gözlemleyenler ) çıkabileceğinizi söylüyorsa bir cesaret çıkın kızlar.inanın tek başına daha dikkali oluyor insan.
ama önce en az 2-3 defa yanınızda iyi bilen biri ile çıkın ki olur versin. en önemlisi can güvenliği.

canım bende senin gibi araştırdım sordum soruşturdum ders almaya karar verdim çevremdeki çoğu kişi hocaya para vermenin mantıksız olduğunu ,derslerden sonra bile aklımda hiç bişeyin kalmıcanı ancak kendim pratik yaparsam zamanla öğreneceğimi söğlüyorhocaya vericen parayla deponu doldur istediğin kadar gez diyorlar ayy kafam karıştırdılar icee.
malesef canım Türkiyede ehliyet almak çok kolay ve alanların yüzde doksan dokuzu bırakın trafiğe çıkmayı evin önündeki arabayı yerinden kaldıramıyor...bide sana tavsiye sakın yakının olan birinden ders alma babadan eşten hoca olmuyor malesef..

zaten o heyecan ve panik olmasa neler yapıcaz heyecan arabaya hükmetmemizi engelliyo,kendimize olan özgüveni icee diplere düşürüyor.
tebrik ederim canım sende başardın inşallah gerisi gelir..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…