Araba kullanmak bu kadar mı zordur?

Benim bulundugum ulkede mesela ehliyet almak hic mi hic kolay degil.Yani alabilmek icin gercekten adam gibi surmeli ve sakinligini korumalisin.Hani teori dersleri kolay ama ehliyet sinavinda gercekten zorluyorlar ve ogrendiklerinizin hemen hemen hepsini yaptiriyolar.Park etme,kavsaklar,sollama vs. ...Ama tabii sansin da varsa iyi bir gozetmene denk dusersen geciyosun.Ve 1 yil arabanin arkasinda L isareti tasimalisin

ben gayet terbiyeli aklı başında senin gibi bomboş bir insanın seviyesine inmeyecek kadar zeki bir insanım....başkalarına'' eksiğiniz var deyip'' kendisi mahalle kadınlarından beter bir üslupla konuşan biri olarak ,sen kim olduğunu bir anlasan???????

süper,inşallah burada da böyle olacak ve artık hem bayanlarda hem de trafikte ki diğer sürücülerde sıkıntı çekmeyecek.böylelikle trafik kazaları bir nebzede olsa azalmış olur

hangi ülkede yaşıyorsun? keşke burada da böyle bir sistemle ehliyet alabilseydik. şimdi hiç zorlanmadan kullanıyor olabilirdim.ama napalım ben de kendi imkanlarımla baya ilerlemem kaydettim.inşallah sorunsuz tarfiğe çıkabilirim. bu hafta önemli benim için.

yaparsın canım,sadece biraz sakin olup kendine güven...

bir de gözün kulağın yolda olsun

ayrıca dedem şöyle der;her zaman önünde ki arabanın bir kaç araba önüne de bak....bende öyle yapıyorum,gerçekten bu çok önemli

bir de şöyle birşey söylemişti;farz etki 90 la gidiyorsun,şimdi gözünü hemen kapat aç,sence kaç metre ilerlemişsindir ? işte bu kadar önemli saliseler bile ....

Ispanyada canim.Yani hakkaten dedigim gibi ehliyet alma meselesi.20-25 dk kullandirtan bile oluyor.Dedigin gibi insallah duzgun bir sistem koyarlar da su kazalari azaltiriz.
Sana da bol sans diliyorum,umarim bir sorunla karsilasmassin da iyi gecer.=)

Son düzenleme:
sevgili zzzzzzzzzz
Ne yazık ki sen bu foruma yakışmayan bir üyeliksin.. bütün yorumlarını okudum bu topicle ilgili.. ya sen nasıl bir insansın :) nasıl bir kadınsın ki eksikliklerini burda gereksiz gereksiz cevaplarınla gidermeye çalışıyorsun? Nasıl bir özgüven bu ? bukadar şey bilmiyorken nedir bu sesinin yükselişi ? bukadar insan sana cevap verip ağzını kapattırmaya çalışıyor (argosu bana yakışmıyor yazmıyorum oyüzden ama sen yaz sana çok yakışır :) ) , cahilliğin saçma sapan yaşadığın ülkeyi savunmaya ÇALIŞMAN, kökenin,ırkın olan türklükten, türkiyeden bu kadar uzak ve onu karalamakla meşgul bir insansın utandım ben senin için, yazık diyorum sadece..
Lütfen rica ediyorum artık sus topiği kirletme emi hadi biraz söz dinle :)
Azcık edepli olsan bukadar uzatmazdın bu konuyu ya.. neyse.

Ben neden daha önce görmemişim bu topiği :84: ilk 30 küsur sayfayı okudum ama yarın iş günü yatmam lazım lütfen öğrenen konu sahibi arkadaşım ve diğerleri elinizi çekmeyin buradan püf noktalarını paylaşalım, tecrübelerimizi

hemen kopyaladım bunları notlarıma sağ olun. acemiyim demeyi ben de düşünebilirim en azından diğerlerine üzerime gelme hakkı doğurmam

ben bu yolda dökülen paraya acımıyorum en az 10 luk 2 set şeklinde 20 dersi bile gözden çıkardım, yarısı aracı almadan yarısı aracı alınca

Canım böyle bir yere park etmek zorunda kalsan bile öne mutlaka biraz kayar gaza iyice basarsan arabayı geri çekersin.

cmt akşamı ilk defa akşam araba kullandım ama çok korkarım akaşam araba sürmekten yokuş aşağı park etmişti kocam arabayı 2 kez stop ettirdim 1. vitesde gittim motoru yakta rahatla dedi ne heves kaldı ne istek diycem ama demiycem inadına sürücem sizin bu yazdıklarınız bana güç veriyo arkadaşlar sayenizde başaracağıma inanıyorum hepinizi seviyorum teşekkürler

İmkanı olan otomatik vites alsın.Eşimin gazına gelmiştim ilk arabamızda ' Bu kadar düz vites kullanan bayan var senin ne eksiğin var' demişti o gazla 1.5 yılda 10 yıl yaşlandım stresten.Olmuyorsa olmuyor zorlamıcaksın kendiini ..Şartlar müsaitse otomatik al kullan

bende otomatik kullanıyorum acayip rahat bişey. önceleri hep duz vites kullandım cok zorlandım hatta kaza yaptım bi kac ay kullanmadım ama baktım arabasız olmuyor. otomatik daha uygun bence bayanlar.

yok yok inat ettim inatttttt düz vites sürücem şu otomatik kullanıyo tüm bayanlar olayı varya beni çileden çıkarıyo ifrit oluyorum neden neden yapamıycakmışım ben de yapıcam işte onlar doğuramaz ama ben düz vites kullanırım

Bunun gibi yokuşlarda duran arabayı kaldırmak için iki yol vardır kızlar.
1- Debriyaj kavrama: Bakın şimdi; vitesi 1 e veya geri vitese aldıktan sonra ayağınızı debriyajdan çekerken araba kavrama noktasına gider. bunu da anlamanın en kolay yolu (usta olana kadar ) vites titrer az da olsa o anda gaza basmaya başlamanız lazım. Zaten alıştıktan sonrası kolay. İlk başlarda stop ettirirsiniz normal ancak alışınca pek sorun olmaz. Ancak gene de zorlanırsanız yarım debriyaj yapıp çok bırakmadan gaza basın.
2-El freni kullanma: El frenini çekin,bir ayak debriyaj da diğer ayak gaz pedalında iken vitesi 1'e veya geri vitese takın. Hafif hafif gaza basıp sol ayağını debriyajdan kaldırıken (araç kavrama noktasına gelecek ve arabanın burnu ya da kıçı kalkacak) el frenini indirin. Gaza yüklenin. Debiyajdan hafifçe ayağınızı kaldırın. En dik yokuşlarda bile bu şekilde kalkabilirsiniz.

Aslında en yüzeli kendinize boş ve rahat bir yokuş bulun ve o yokuşta frene basmadan sadece gaz-debriyaj ikilisi ile arabayı durdurup kaldırmaya çalışın. Arabayı kavrama noktasında tutmayı bir kere öğrenir ve o sese alışırsanız bir daha kolay kolay fren kullanmazsınız. (tabii ışıklarda falan uzun beklerken kavrama ile durmayın bu sefer de debriyaj balatasını yersiniz, kulaklarım çınlamasın )

Son düzenleme:
arkadaşlar sabah oğlumu kursuna bıraktım .yanımda oğlum olduğu için biraz heyecanlandım sonra başarıcam dedim yoğun trafiğe girdim okuluna bıraktım

giderken tam yokuşta 4 yoldan karşıya geçicem araba istop etti basıyorum hızla geri gidiyo arkama arabalar birikti sonra bi bey geldi abla yardım lazımmı kenara çekim trafik aksın sonra götür arabanı dedi indim kenara çekti gazaa ice bas dedi kaldırımdaki amcalarda kızım gazaa ice bas diye bağırıyo bastım dik yokuşu çıktım.. hiç gocunmadım üzülmedim normal çünki acemiyim arkadakilerde sağolsun hiç korna çalmadılar..ama çok komikti herkesin arabayı kaldırırken bass bass diye bağırması..neyse okulun oraya geldim odane yol değişmiş kenara çektim önümde otobüs durağı sordum simitçiye yolu devam ettim okulda dimdik yokuşta arabayı parkettim oğlanı kursa bıraktım yoldan geçen birine rica ettim araba aşşa yöne çevirin diye sağolsun çevirde bende yapardım belki ama yokuşta akan tarfike arabayı döndürmekten tırstım ..eve dönerken çarşı trafiğine kadar dar yollardan geçim içimden bi seste kenara parket diyo yolun sonu karış tarafik çünki hayır pes etmicem dedim akan tarfikte kaç tane 4 yol ayrımında durdum arabayı eve getirmeyi başardım..
sırtım su gibi olmuştu bi ara eve hiç varamıcam gibi geldi ama kendime güvendim başardım .başarmamdaki en büyük sebeb eşimin bana güvenmesi ve heyecanlanmadım hatta bi ara arkama yaışan arabalara camdan kafamı uzatıp bağırdım gel gell üstüme ık anca gücünüz kadınlara yeter diye
tek beni sinir eden okulun youşundan inince 4 yoldan karşıya geçicem tarfik yoğun sağdan soldan hastane var okulun yanında onun için tarfik çok geçicem arab geliyo sağdan soldan arkama kocaman otobüs geldi yapıştı arakama korna çalıyo sall sall aşşa bağırıyo geçicem ama araba geliyo nasıl geçim hani korkmadım neasıl geçim diye ama araba dolu hala geç geç bağırıyo kaldırımda duran bey eliyle gelen arabalrı durdu hemen geçtim giderkende bağıra bağıra otobüs şöförüne kızıyorum zorla kaza yaptırcaklar diye.tarfikte kızanlara çok sinir olurdum gerçekten insanlar ço anlayışsız terbiyesiz..

çok uzattım ama kızlar çok mutluyum burdaki yorumların etkiside çok büyük bende.demekki sadece cesaret lazımmış .
inşallah gerisi gelir bundan kelli..

arkadaşlar sabah oğlumu kursuna bıraktım

cnm valla tebrik ederim seni
büyük bi cesaretle çıkmışsın ve sağ salim dönmüşsün..
bence işin en büyük kısmını halletmişsin..yani özgüven..
bi kaç kere daha böyle çıksan,zamanla yaptığın hataları yapmayıp gayet güzel sürersin..
ben henüz tek çıkmadım hiç,biraz daha zaman var :18:
insanlar ne düşünür,arkadaki araba korna çalarmı,karşıdan gelen üstüme sürermi diye düşünmeden
kendi yolumuza konsantre olsak olcak bu iş te..işte biz bayanlar biraz fazla detaycıyız,araba kullanırken farklı şeyler düşünüp konsantremizi dağıtıyoruz..
olca olcak yılmak yok kızlar

çok sağol canım .inan bende he zamanım var diye oyaladım kendimi işin sırrı tek başına çıkmakmış hem güvenim geldi hemde eşimin yanında yaptığım hataların hiç birini yapmadım ve beni kasanında eşim olduğunu anladım çünki sürekli müdahale ediyolar siz kendinizi saflaşmış ve kukla gibi hissediyorsunuz bi gayret de çık tek başına kısa mesefaye inan bende çık diyenlere kolay olsa derdim içimden hakkaten tek başıma çıkınca anladım arabaya binmeyi kontrol etmeyi..bide detay konusuna katılıyorum çok fazla kurallara uyuyoruz birde çok temkinliyiz trafikte ama şimdilik böğle olmak iyi zamanla herşey oturur.
bugün kendi kursum vardı telaştan unuttum iptalmi etsemki kursu .üç beş daha kendim çıktımı baya ilerlicem gibi geldi bana hocaya verdiğim parayı benzin alıp gezsemmi kullanmayı öğrencem diye bi depo benzini çeyreğe düşürmüşüm ben arabaya odaklandım depoya bakmak aklıma bile gelmiyo.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…