- Konu Sahibi benimminikelam
-
hadi uğurlar olsun ,,çok zorda kalmadıkça hem burda hem başka yerlerde fazla yorum yapma ...çünkü onlarca insan seni anlayamadığına göre eksik sende değil onlarda ...
sizin üslubunuza sahip olsaydım yazıcağım tek kelime "defol" olurdu.
ama o seviyeye düşmycem..
kendime yakışır şekilde cvp verip,selametle gidin ve gelmeyin diyicem[/QUOTne sacma sapan konusuyosun be bende sizin uslubunuza sahip olsaydim salakmissin nesin be derdim ama demiyorum susuyorum
Benim bulundugum ulkede mesela ehliyet almak hic mi hic kolay degil.Yani alabilmek icin gercekten adam gibi surmeli ve sakinligini korumalisin.Hani teori dersleri kolay ama ehliyet sinavinda gercekten zorluyorlar ve ogrendiklerinizin hemen hemen hepsini yaptiriyolar.Park etme,kavsaklar,sollama vs. ...Ama tabii sansin da varsa iyi bir gozetmene denk dusersen geciyosun.Ve 1 yil arabanin arkasinda L isareti tasimalisin
Benim bulundugum ulkede mesela ehliyet almak hic mi hic kolay degil.Yani alabilmek icin gercekten adam gibi surmeli ve sakinligini korumalisin.Hani teori dersleri kolay ama ehliyet sinavinda gercekten zorluyorlar ve ogrendiklerinizin hemen hemen hepsini yaptiriyolar.Park etme,kavsaklar,sollama vs. ...Ama tabii sansin da varsa iyi bir gozetmene denk dusersen geciyosun.Ve 1 yil arabanin arkasinda L isareti tasimalisin
hangi ülkede yaşıyorsun? keşke burada da böyle bir sistemle ehliyet alabilseydik. şimdi hiç zorlanmadan kullanıyor olabilirdim.ama napalım ben de kendi imkanlarımla baya ilerlemem kaydettim.inşallah sorunsuz tarfiğe çıkabilirim. bu hafta önemli benim için.
hangi ülkede yaşıyorsun? keşke burada da böyle bir sistemle ehliyet alabilseydik. şimdi hiç zorlanmadan kullanıyor olabilirdim.ama napalım ben de kendi imkanlarımla baya ilerlemem kaydettim.inşallah sorunsuz tarfiğe çıkabilirim. bu hafta önemli benim için.
ben gayet terbiyeli aklı başında senin gibi bomboş bir insanın seviyesine inmeyecek kadar zeki bir insanım....başkalarına'' eksiğiniz var deyip'' kendisi mahalle kadınlarından beter bir üslupla konuşan biri olarak ,sen kim olduğunu bir anlasan???????
kızlar ben aktif olarak araba kullanıyorum. ve nacizane tavsiyelerimi şöyle sıralayabilirim;
1- kesinlikle, baba, abi, erkek kardeş ya da eşinizle araba kullanmayı öğrenmeye çalışmayın. erkekler bu konuda doğal bir kabiliyete sahip olduğundan size çok karışık gelen vites, debriyaj, ayna kontrolü gibi konular onlar için çok basittir ve bu yüzden beklemediğiniz tepkiler vererek hevesinizi kırabilirler.
2- mutlaka kendinize güvenin. hiç kimse anasının karnından araba kullanmayı bilerek çıkmıyor. sizin çektiğiniz sıkıntıları çeken ve çekecek olan binlerce kişi var.
3- eğer kendi arabanız varsa, özel ders alacaksanız mutlaka ama mutlaka kendi arabanızda ders alın. genelde kurslar sizi önce kendi araçlarıyla ders almaya yönlendirirler ki bu bence para tuzağından başka birşey değildir. çünkü normalde 10 derste alışacağınız sürüş için önce 5 ders kendi arabalarında sonra 10 ders sizin arabanızda ders vererek 15 derse çıkartırlar ve para kazanırlar. çünkü bir arabayı kullanınca hepsini kullanabileceksiniz diye birşey söz konusu değil.
4- trafiğe çıkınca mümkün olduğunca sakin olun. stop edince telaş yapmak yerine sakin sakin gülümseyin etrafınıza. inanın herkesin yüzü biranda gülümser ve sakinleşirler. ben acemilik zamanlarımda bana çok kızanlara kafamı camdan çıkarıp "hem bayan şoförüm hem de acemiyim, ne yapayım" diyip gülümsüyordum, kimsede asık surat kalmıyordu
5- kimsenin lafına bakmayın. yapamazsın, edemezsin diyenlere kulak asmayın. eğer eşinizle ya da babanızla aynı aracı kullanacaksanız özellikle, arabalarını paylaşma fikrinden hoşnut olmayacakları için bu tarz şeyler söyleyebilirler. siz onlara bakmayın. onların bu cümleleri kamçılasın sizi.
umarım ufacık da olsa bir faydam olur sizlere. biz bayanlar istersek dağları dize getiririz, araba kullanmak da neymiş:13::13::13:
hatalarının olması çok normal hataların varki ders alıyorsun yeterki hatalarını düzeltmek için çaba harca ve asla pes etme.. belki bi kaç ay sonra bu yaptıklarına güleceksin..
inşallah bende şu korkumu atlatırım..
not:'insan kaybedince değil vazgeçince kaybeder' arabaya her bindiğimde bu sözü hatırlayarak hırslanıyorum..
evet canım ben şimdi sadece öğrenme derdi,ndeyim..birde dediğin kısımlarla uğraşacağız.
kursu bitirdim bugün cidden çok katkılı oldu..hele bugün kendime iyice güvenim geldi dönüşleride hemen hemen hallettim..
bu hocayla anlaştım bana bir hafta da kendi arabamda ders verecek..maliyeti 200 olucak..çok para döktüm g,ibi oldu ama bu yola başkoydum olacak bu iş:) zorla kafama soka soka da olsa
okulumun yolunda çalıştıracak bol bol..sonrasında kendim çıkacağım artık trafiğe o güvende iyice gelmiş olur diyorum..
bugün yaşadıklarımı ille anlatmam lazım..arkadaşlarla çıktık yemekten sonra bir yerde oturalım diye..adana yı bilen bilir.tahta masa diye bir yer.ama ben ilk defa gidiyorum yanımda arkadaş var park ettim..sonra dönüşe çıkarken geri taktım gaza verdim ama araba öne gidiyor öne meyilli ya ben de korkutan yine frene basıyorum..geriye düzgün taktım mı die kontrol ediyorum ama yok yine ileri gidiyor..artık orda çalışan birinden yardım aldım o da hafif öne kaçırdı ama geri aldı sonrasında..bugün bunu da görmüş oldum böylesi bir duurmun varlığını...yani öne meyilli yerde park edince dibine kadar park etmemek gerekliymiş:) araba öne gidiyormuş çünkü..delirdim kötü hissettim kendimi..
hiç tam olamıyor hep bir eksiğim bir şeyim...
bugün yaşadıklarımı ille anlatmam lazım..arkadaşlarla çıktık yemekten sonra bir yerde oturalım diye..adana yı bilen bilir.tahta masa diye bir yer.ama ben ilk defa gidiyorum yanımda arkadaş var park ettim..sonra dönüşe çıkarken geri taktım gaza verdim ama araba öne gidiyor öne meyilli ya ben de korkutan yine frene basıyorum..geriye düzgün taktım mı die kontrol ediyorum ama yok yine ileri gidiyor..artık orda çalışan birinden yardım aldım o da hafif öne kaçırdı ama geri aldı sonrasında..bugün bunu da görmüş oldum böylesi bir duurmun varlığını...yani öne meyilli yerde park edince dibine kadar park etmemek gerekliymiş:) araba öne gidiyormuş çünkü..delirdim kötü hissettim kendimi..
hiç tam olamıyor hep bir eksiğim bir şeyim...
arkadaşlar sabah oğlumu kursuna bıraktım
cnm valla tebrik ederim seni
büyük bi cesaretle çıkmışsın ve sağ salim dönmüşsün..
bence işin en büyük kısmını halletmişsin..yani özgüven..
bi kaç kere daha böyle çıksan,zamanla yaptığın hataları yapmayıp gayet güzel sürersin..
ben henüz tek çıkmadım hiç,biraz daha zaman var :18:
insanlar ne düşünür,arkadaki araba korna çalarmı,karşıdan gelen üstüme sürermi diye düşünmeden
kendi yolumuza konsantre olsak olcak bu iş te..işte biz bayanlar biraz fazla detaycıyız,araba kullanırken farklı şeyler düşünüp konsantremizi dağıtıyoruz..
olca olcak yılmak yok kızlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?