Araba kullanmak bu kadar mı zordur?

merhaba herkese
dün akşam işten çıktım ve eşimle eve gittik çarpıntıdan ölecektim çünkü bayağı trafik vardı ama olsun çok kalabalıktı bi ara eşim müdahele etti yavaşla şimdi sağa geç diye çünkü bilen bilir ankarada altgeçit olayı bir efsanedir tabii ordan çıkmak ve üstten gelen arabalara çarpmadan sağa geçebilmekte problem oluyor
Allah yarımcımız olsun isteyen herkese yardım etsin

geçen bi sizin yazdıklarınıza bakıp birde kendime tabii bir sürü güldüm millet kendi arabasını almış kendi gidip geliyo bi yerlere ben daha ehliyet bile alamadım(ki sınava giricem daha yania alamadım dediğim beceriksizlikten değil:)))))) ve benim arabam da yok çok güldüm ya ...benim olay ''adamın biri yolda bir nal bulmuş sevinmiş bundan 3tane daha bulup birde at buldummu tamamdır demiş'' olayına döndü:))))çohh pis inat ettim ama ,araba alamasam da sepetli motosiklet alıcam

Dün arabayla alışveriş merkezinin önünde bir bayanın arabayı park etmesini bekliyoruz park edince de biz yolumuza devam edeceğiz bayan acemiydi sanırım baya bir uğraştı park etmek için eşim baya bir söylenip durdu sonunda camı açıp kadına uçak mı kaldırıyorsun dedi. Ben tabi şok kadın da neye uğradığına şaşırdı.

Dün bu konuda eşimle tartıştım.Artık trafiğe çıkmak istiyorum ama eşim buna karşı.Arabayı garajdan çıkar gündüz ben çıkayım diyorum olza diyor.Akşam inat uğruna bıraktı dışarda arabayı.Bende birazdan doktora gidecem arabayı alacam.İnşallah bir problem yaşamam

ölücem heyecandan az önce saat 9,30 da işten çıktım arabayla evime gittim kızımı aldım okula götürdüm karnesini aldık tekrar eve götürdüm ve ordanda işe geri geldim tabii giderken sağa geçemedim neden sol şeride gittimki ben hayır süper sol şerit fakat sağa geçmek problem kaldım orda taa batıkente gittim yahuu bana tecrübe oldu sol şerit yok bitti artık yeter solun bi yanı benim için tam süper olur herkese sevgiler Allah hepimizi kazalardan korusun ve bize dikkat ve azim versin aminn

kızlar ben karar verdim özel hocadan ders alıcam hafta içi problem çıkmassa 5 ders alıcam.neden ders aldığıma gelince tek başıma hala trafiğe çıkamıyorum henüz ehliyet çok yeni ama o ehliyetin bu cesaretsizliğim yüzünden cüzdana mahkum olmasını istemiyorum.cesaret öle oturmakla gelmiyo bi yerden başlamak lazım son haftada 4 defa eşimle yoğun trafiğe girdim ama farkettimki gerçekten eşle yada başka bir aile bireyiyle bu iş olmuyo onlar kendileri gibi araba kullanmanızı istiyorlar empati yapamıyorlar sizinle ,korkularınız onlara saçma abartı geliyo .
bende madem kullanmaya karralıyım bu arabayı ne kadar arabayı çoğu kişiden güzel kullansamda hocadan ders alıcam ve başarıcam bu işi.

inanın önceden hoca işi çok saçma gelirdi kendi adıma çünki eşim bıkmadan anlatıp öğretiyordu ...ama şimdi herkes hocadan ders alıp trafiğe çıkmalı ve bu işi ciddiye almalı diye düşünüyorum..inşallah derslerden sonra tek başıma trafiğe çıkarım...

birde kızlar ben ders için paket program falan istemedim şimdilik 5 ders olsun dedim sonra duruma göre devam ederim dedim ve kurs arabasıyla eğitim vericez dediler sonra duruma göre kendi abanızda ders veririz dediler.. bu 5 dersi arabamlamı alsam yoksa kurs arabasıylamı acep

merhabalar ben de daha yeni ehliyet aldım.ve özel ders aldım 6 ders. bunun 5 dersi hocanın arabası ile 1 dersi kendi arabamla .sondersten sonra hoca artık kendin çıkabilirsin dedi. daha bugün son dersimizdi. akşam eşim gelsin ilk defa hoca olmadan çıkacağım trafiğe.inşallah sorunsuz hallederiz.

ilk dersi zaten kendi aracınla vermiyorlar senden emin olmak istiyorlar.ben 2 dersten sonra kendi aracıma geçebilirdim ama araba o ara servisteydi.bence 2 dersten sonra kendi aracınla al.çok daha çabuk adepte oluyorsun.

arkadaşlar kendi arabanızda ders alın derim ben ha ben süpermi kullanıyorum yok ama bende 5 ders aldım hocanın arabasında ıh ıh olmuyo 6 sonra kendimi trafiğe attım çok tırsıyorum

bugün yaşadıklarımı ille anlatmam lazım..arkadaşlarla çıktık yemekten sonra bir yerde oturalım diye..adana yı bilen bilir.tahta masa diye bir yer.ama ben ilk defa gidiyorum yanımda arkadaş var park ettim..sonra dönüşe çıkarken geri taktım gaza verdim ama araba öne gidiyor öne meyilli ya ben de korkutan yine frene basıyorum..geriye düzgün taktım mı die kontrol ediyorum ama yok yine ileri gidiyor..artık orda çalışan birinden yardım aldım o da hafif öne kaçırdı ama geri aldı sonrasında..bugün bunu da görmüş oldum böylesi bir duurmun varlığını...yani öne meyilli yerde park edince dibine kadar park etmemek gerekliymiş:) araba öne gidiyormuş çünkü..delirdim kötü hissettim kendimi..
hiç tam olamıyor hep bir eksiğim bir şeyim...

evet haklısın canım kendi arabamla ders almak banada daha mantıklı geliyo sonuçta biz acemiyiz usta değilizki bi araba sürdükmü hepsini aynı şekilde rahatça kullanalım.pazartesi bi derslere başlayayımda konuşurum hocayla bunu..

.

canım aynısı benim başımada gelmişti boş araba park yerinde çalışırken arabayı parkettim ama yer öne meğilliydi geriye takıyorum aa araba ileri gidiyo 2-3 defa geri takıp denemiştim en sonunda geriye gitmiştim..eşime sordum meğilli yerde çok dibe parketmiceksin ve arabanın bi miktar öne kaçması normal dedi.işte pratik yapa yapa arabı kullana kullana bunun sırlarını tek tek bohça gibim açıcaz..

merhabalar,

dün akşam 9 dan sonra eşimle çıktık. bostancıdan yeditepe kadar gidip geldim. fazla trafik yoktu.ilk defa gece deneyimi yaşadım. fena değildim ,pek hatalrım yoktu. ama parkkk(( eve geldik.iki aracın arasına dümdüz gireceğim ,en basit park ama ben aradaki açıyı ayarlayamadım. geri git sağ yap,sol yap derken 5 dakikada ancak park yapabildim.. bugün de eniştemle çıkıcağım. haftaya işe artık kendim gidip geleceğim inşallalh...

oğlumu yaz okuluna yazdırdık servisle gidip gelicek .ama ilk günün sabahı veliler çocukları okula bırakıcakmış eşim sen bırakıcaksın diye tutturdu evimize baya uzak okul ben otobüsle götüreyim diyorum eşim eğer sen hala çocuğu okula götürmekte tereddüt ediyorsan hiç kullanma araba dedi.sana güveniyorum güvenmesem zaten otobüsle götür derim dedi.ve acil çocuklara bişi olduğunu farzet sen taksi ambulansmı bekliceksin hayıır ben hazır değilim götüremem çocuğu diye başkasından yardım alırsan aldığın ehliyetin neye yarıcak diyor..
böğle söğleyince baya kendime güvenim geldi bakalım yarında böğle cesaretli hissedecekmiyim..

hadi bakalım zemus oğlunu bırak:)
kızlar bende bu aralar moraller yerde..geçen anlattığım olayı çözdüm ama..dün eşim yanımda gezmeye çıktık..eve gelince arabayı park edeceğim başka bir araba ters bir park etmiş yerimi değiştirmem gerekti alan dar ben bişeyler yapmaya çalıştım ama..eşim beğenmedi beni..indim arabadan ne halin varsa gör die..bana demez mi ben arabanın halen nerde ne yaptığını idrak edemiyormuşum bilmem ne ciddi kızdım yaa..birde bana dar yollarda nerdeyse diğer arabalarla sıyırma noktasıyla gidiyorsun dedi..dedi de dedi..

kızlar, görümcem birkaç sene önce ehliyet almış aynı sizler gibi eşiyle kullanmaya çıkıyorlarmış, eşide sürekli onu yapma bunu yap, öyle değil böyle vs konuşup duruyormuş. birgün sinirlenmiş almış arabayı çıkmış tek başına yollara :) o gün öğrendim ben araba kullanmayı diyor.

bugün tüm aileyi gezmeye götürdüm..
baya baya kavradım artık,otoparkta iki araç arasına girmede sorun yaşamıyorum ancak şu yol kenarındaki iki aracın arasına partk etmede biraz panik oluyorum..bugün babam yanımdaydı biraz heycan yaptım,sonra rahatladım ve baya gezdirdim onları..şimdi telefonda dayıma beni anlatıyolardı

henüz tek başıma hbiç çıkmadım..aslında bi cesaret çıkmam gerek..
neyse onada az kaldı..kendime hedef koydum ..yaz bitimince artık şöför olmuş olcam..
ne hata yaparsanız yapın sakın moralinizi bozmayın..herkes bu acemilik safhasından geçiyır..
hatalarımız olmasa doğruyu öğrenemeyiz..geçen u dönüşü yapılmaması gereken yerden döndüm,tabelayı fark etmedim ilk,sonra karşıdan araçhiç durmadan hızlı bi şekilde gelince ne yapıyo bu beni görmüyomu diye kardeşime sordum,farkındaysan yasak yerden döndün ve yol onun dedi..bu bana ders oldu,,tabelalrı dikaktlice inceliyorum artık..yani yaptığım hata bana bişe öğretmiş oldu..

selam ezgitanem,
sen de epey ilerletmişsin bu işi.benim özel dersler bitti 6 ders aldım bitirdim. sen ne yaptın?
bugün eniştemle çalıştığım okula gidip geldik.artık çık tek başına dedi.salı günü arkadaşım bende kalacak onunla ertesi gün okula gideceğim dönüşte tek olacağım.inşallah kazasız belasız hallederim.hepimizi Allah kazalardan belalardan korur inşallah.bir sorun çıkmazsa artık tek gidip geleceğim.

canım ben de park ederken çok zorlanıyorum.eşim de aynı şeyi söyledi bana arabanın nereye gideceğini anlamıyormuşum park ederken.direksiyonu toplamam gereken yerde toplamıyormuşum da muşummmm.

selam melahat..
sadece 2 saat özel ders aldım cnm..
ilk arabayı aldığım dönemdeydi,senlede konuyla ilgili msjlaşmıştık..hoca yanımdayken çok rahattım,ama sonra akşam yanımda babam olunca aslında çok bişe öğrenmediğimi sadece rahat olduğumu anladım..
sonra babamla ve kardeşimle çıktım trafiğe..istisnasız her akşam çıktım yarım saat dolaşıp döndüm..
bu ancak bol bol pratikle öğreniliyormuş..hocaya 70 tl verip 2 saat ders almaktansa,70 liarlık benzin koyup 2 hafta boyunca her akşam dışarı çıkmayı seçtim..neticede artık iyce trafiğe alıştım..çok şükür şuan gayet iyim..sende maşallah baya ilerletmişsin..henüz tek çıkamıyorum ben,sorunsuz bi şekilde çıkarsın inş.

yahu sağ sol ne dedi boşverin..!!!

ben geçen sene ehliyetimi aldım mayısın 30unda,ertesi gün gidip araba kiraladım,bilecikte okuyorum,eskişehire eğlenmeye gittik....

evet çekincelerim vardı,ama kendime güvendim.bu dünyada milyonlarca insan şu lanet arabayı kullanabiliyorsa bende kullanabilrim.özellikle boş arazilere çıkın arabayı deneyin orda.

en önemlisi arabayı hissetmek,sanki sizden bir parçaymış gibi onunla bütün olabilmek.sesini,direksiyonunu,vitesini,heşeyini hissedin.

ayrıca trafikte bazen bazı noktalarda kendime güvenemediğimde gayet ağır hareket ediyorum.millet bas bas kornaya basıyor ama duymamazlıktan geliyorum.önce yavaş yavaş arabayı tanıyın.sonra profesyonelleşme...

kendinize ve arabanıza güvenin.

ve allah korusun eğer ki kaza yaparsanız sakın ara koymayın,mümkünse hemen o gün arabanız kullanılabilecek haldeyse kendi arabanızla,değilse bir başka araba bulup mutlaka yarım saat te olsa kullanın.çünkü bir kere korkup araya zaman koyorsanız,bir daha kolay kolay toparlayamazsınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…