- Konu Sahibi benimminikelam
-
dün yine karayoluna çıktım tabi eşimle beraber bide arabaya otogaz aldım ordan otobana girdim ama otoban bence daha zor hızlı kullanmak gerekiyor 5.vitese kadar çıktım 4.viteste kullanmıştım ama 5 ne bilim korktum 80-100 yaptım, eşim otobandaysan hızlı kullanacaksın dedi gaza basmaktan sanki ayağım uyuştu gibi oldu hissetmez oldum eşimede söyledim oda ayağı birçek geri bas kendine gelsin ayağın dedi tabi ben yapamadım korkudan, otobanda özellikle çok stres yüklendim hoşuma gitmedi sanki :44:
5. ya da 6. vitese atabilmek bir dönüm noktası bence :) ben de ilk 5'e attığımda çok heyecanlanmıştım :) ama arabanın frene bastığında yavaşlayacağını bilmek yeter. birkaç kere deneyip güvenin yerine gelebilir. 5te giderken bas frene yavaşla yavaşla ve vites düş; direkt 3'e düşersen motor da fren yapacağından gayet normal bir hıza inmiş olursun zaten.
trafik cidden acayip; erkekler hödük; dün acıbademe giderken bir parti minibüsü kavşakta resmen önümde durdu; napıyosun sen diye seslendim adam öpücük atmaya başladı! sonra bastım başka yoldan gittim mecbur; deli dolu memleket!
henüz hödüklerle karşılaşacak kadar trafik deneyimim yok ama koltuğun altına bide sopa bulundurmayı düşünüyorum
---------------
kızlar ben hala tek başıma trafiğe çıkamadım eşim hazır olduğumu geç kaldığı söğlüyo ve tek çıkmassan hep yanına birini bulundurarak aylar geçirirsin diyoben ise ürküyorum özgüven eksikliğim var siz ne zaman tek başınıza çıkmaya başladınız.
bende otobanda 100km çıkmıştım hızlandıkça korktum hocam bas bas diyodu hala ürkmüştüm baya
bunun sebebi ise acemi olmamız ve hala korkularımız olması öle olmasa otabanda herkes 50 km giderdi.birde hızlı giderken direksiyon hakimiyetini kaybetmiyorsan bu iyiye işaret..
henüz hödüklerle karşılaşacak kadar trafik deneyimim yok ama koltuğun altına bide sopa bulundurmayı düşünüyorum
haklısın canım bana da geçenlerde arabadan çıkkıp el salladılar bişeyler hız yaptılar önümde...sinir bir durum
kızlar ben hala tek başıma trafiğe çıkamadım eşim hazır olduğumu geç kaldığı söğlüyo ve tek çıkmassan hep yanına birini bulundurarak aylar geçirirsin diyoben ise ürküyorum özgüven eksikliğim var siz ne zaman tek başınıza çıkmaya başladınız.
5. ya da 6. vitese atabilmek bir dönüm noktası bence :) ben de ilk 5'e attığımda çok heyecanlanmıştım :) ama arabanın frene bastığında yavaşlayacağını bilmek yeter. birkaç kere deneyip güvenin yerine gelebilir. 5te giderken bas frene yavaşla yavaşla ve vites düş; direkt 3'e düşersen motor da fren yapacağından gayet normal bir hıza inmiş olursun zaten.
trafik cidden acayip; erkekler hödük; dün acıbademe giderken bir parti minibüsü kavşakta resmen önümde durdu; napıyosun sen diye seslendim adam öpücük atmaya başladı! sonra bastım başka yoldan gittim mecbur; deli dolu memleket!
dün yine karayoluna çıktım tabi eşimle beraber bide arabaya otogaz aldım ordan otobana girdim ama otoban bence daha zor hızlı kullanmak gerekiyor 5.vitese kadar çıktım 4.viteste kullanmıştım ama 5 ne bilim korktum 80-100 yaptım, eşim otobandaysan hızlı kullanacaksın dedi gaza basmaktan sanki ayağım uyuştu gibi oldu hissetmez oldum eşimede söyledim oda ayağı birçek geri bas kendine gelsin ayağın dedi tabi ben yapamadım korkudan, otobanda özellikle çok stres yüklendim hoşuma gitmedi sanki :44:
ben spin atmadan önce ehlyieti alır almaz çıkıyordum deli cesareti; ama spinden sonra eşim hatalanınca işe arabayla gelmek zorunda kaldığım gün çktım; köy yolundan sakin sakin; akşam da trafik azalınca döndüm; sonra baktım oluyor hiç bırakmadım
kuaförüne doktoruna arkadaşlarına kendi başına gidersin büyük rahatalık gözünün karart bence
sana tavsiyem arkadasim cevrende bos bi yerler varsa magzalarin parki, bos arazi gibi yerler oyle yerlere tek basina git .. esinle gidersen bile esin olmasin arabada
once dur kalk birinci vites ikinci vites 2,3 gun sur bi bastan bi basa sonra 3. vites 4. vites bos bi yerde ilk heycanini panigini atarsin sonra yavas yavas trafige cik .. yalniz yapamam dersen samimi bi arkadasini al yanina cunku insan esinin babasinin yaninda mutlakaki panik yapiyor .. ama kesinlikle trafige yalniz cikmani tavsiye ederim insanin kendine guveni geliyor .. inan yaparsin kesinlikle zor degil .. sadece kendine guven ..
birde sunu diyecegim turkiyedeki ehliyet kurslarina, seri bi sekilde kullandirip, trafige cikartmadan ehliyet veren insanlara zehir zikkim olsun aldiklari o paralar diyorum .. ehliyeti veriyorlar sonra bide gidip parayla ders veriyorlar nasil bi sistem bu nasil bi mantik bunlarin ki
kizlar cok sinirliyim bu konuda kusura bakmayin sizler para veriyorsunuz ehliyet sahibi olmak icin ehliyet cebinizde ama trafige cikamiyorsunuz tek sorumlusu ehliyet kursu bu durumda ..
bi bayan esinden babasindan abisinden araba kullanmayi ogrenmek zorundami ya nasil bi sacmalik bu ..
ben fransada yasiyorum burda en az 20 saat ders almak zorundasin halada olmazsa mecbur ders saatini yukseltiyorlar
gorumcem 4. sefer kaybetti ehliyet sinavini son kaybedisinde sadece stop cizgisini biraz gecip oyle durmus ama affetmiyorlar iyikide etmiyorlar
turkiyede trafige girmek resmen can pazarina girmek gibi birsey
bende mayısta direksiyon sınavına girdim canım henüz taze ehliyet benimde.hızlı giderken senin yaşadığın korkuları bende yaşıyorum ..ehliyetimi alalı şurda 1 ay oldumu bilmem yani daha yeniyim genede iyi kullanıyorum benim kanaatim ama nebilim otobanı sevmedim tamam rahat ama hızlı gidemem ben yaa acemiyim korkuyorum, direksiyon hakimiyetim var ama Allah muhafaza hızlı giderken hakimiyetimi kaybetsem fena olur ondanda ürkürüyorum.:26:
Konu sahibi arkadaş hala öğrenemedi mi araba kullanmayı :)) konu ne zamandır güncel..
benimminikelam
canım bu konu için sana sonsuz teşekkürler..
ilk arabaya bindiğimde allahım ne kadar becerisizim diyip duruyodum,
özgüven sıfırdı,korku tavan yapmıştı..
ama bu konu sayesinde baktımki tek acemi ben değilim ve herkes benzer sorunlar yaşıyor..
bi nevi güç aldım bu topicten..
bende en yoğun trafiğe çıkar hale geldim şükür..
istanbul trafiğinde öğrenmek baya zaman alsada,başarılmıycak bişe değil..
korkan ve yapamıycam arkadşlara şunu demek istiyorum,
oto sanayide el kadar çocuklar çalışıyor ve vızır vızır o araçları sahiplerinden alıp sanayinin içine sokuyolar,
düşünün 10-11 yaşlarında çocukların başardığını biz neden başaramıyalım..
canım öğrendim:) gidip geliyorum heryere artık:) ama burda ben gibi daha öğrenme aşamasında olan ve dertleşen arkadaşlarda var:) paylaşımlar sürüyor..
ama ben öğrendim:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?