• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Araba kullanmak bu kadar mı zordur?

selam melahat..
sadece 2 saat özel ders aldım cnm..
ilk arabayı aldığım dönemdeydi,senlede konuyla ilgili msjlaşmıştık..hoca yanımdayken çok rahattım,ama sonra akşam yanımda babam olunca aslında çok bişe öğrenmediğimi sadece rahat olduğumu anladım..
sonra babamla ve kardeşimle çıktım trafiğe..istisnasız her akşam çıktım yarım saat dolaşıp döndüm..
bu ancak bol bol pratikle öğreniliyormuş..hocaya 70 tl verip 2 saat ders almaktansa,70 liarlık benzin koyup 2 hafta boyunca her akşam dışarı çıkmayı seçtim..neticede artık iyce trafiğe alıştım..çok şükür şuan gayet iyim..sende maşallah baya ilerletmişsin..henüz tek çıkamıyorum ben,sorunsuz bi şekilde çıkarsın inş.:16:

kesinlikle katılıyorum !!! özel dersle,hocayla felan olmaz.o parayla arabaya benzin koyun,ve arabayı dinleyin....boş bir alanda arazide ileri geri gidin,sağ sol yapın,toplayın ilerleyen zamanlarda el freni çekin ne oluyor ne bitiyor anlamaya çalışın...ben böyle yaptım...

şuan istanbul trafiğindede rahat araba kullanıyorum....istanbuldan şehir dışına 500 km lik yolda yapabiliyorum...

illaki hatalarım oluyor ama çekinmeyin,utanmayın,olabilir,çok ama çok normal....

selam melahat..
sadece 2 saat özel ders aldım cnm..
ilk arabayı aldığım dönemdeydi,senlede konuyla ilgili msjlaşmıştık..hoca yanımdayken çok rahattım,ama sonra akşam yanımda babam olunca aslında çok bişe öğrenmediğimi sadece rahat olduğumu anladım..
sonra babamla ve kardeşimle çıktım trafiğe..istisnasız her akşam çıktım yarım saat dolaşıp döndüm..
bu ancak bol bol pratikle öğreniliyormuş..hocaya 70 tl verip 2 saat ders almaktansa,70 liarlık benzin koyup 2 hafta boyunca her akşam dışarı çıkmayı seçtim..neticede artık iyce trafiğe alıştım..çok şükür şuan gayet iyim..sende maşallah baya ilerletmişsin..henüz tek çıkamıyorum ben,sorunsuz bi şekilde çıkarsın inş.:16:

canım senin için hangisi doğruysa onu yapmışsın.ama benin senin gibi bir şansım yoktu .eşim çalışıyor geç saatlerde eve geliyor.başka da kimse yok çalışabileceğim. o yüzden mecburen aldım ama bana çok faydası oldu. hocam çok güven verdi , ilerlememi sağladı.hoca yanımda yokken de püf noktaları hep aklıma geliyor.mesela yokuş aşağıya inerken ilerde bir yerde trafik ışığı var orda hoca hep yavaşla yavaşla diyordu ben de kendime kendime yavaşla yavaşla daha yavaş diye telkinlerde bulunuyorum.
her gün yarım saat çıkman harika olmuş.epey oturmştur artık çoğu şey.aslnda tek çıkarsın ama insan hemen cesaret edemiyor. benim çarşamba günü inşallah sorunsuz geçer de güvenim kırılmaz.

birşey daha eklemek istiyorum....

koltuğu direksiyona yapıştırmayın,ne kadar tedirgin oturursanız o kadar hata yapar,kullanamazsınız...

rahat oturun,ayaklarınız pedallara erişebilcek kadar ayarlayın,ama koltuğu dimdik yapıştırmayın,rahat oturun,psikolojik olarakta daha rahat olursunuz.

ayrıca arabada oturuşunuz dışardan bakanlar için çok önemli bir izlenim,acemi ve tedirgin olduğunuzu anladıklarında,sıkıştırırlar,önünüze atlarlar,zor durumda kalırsınız...

e ehliyeti aldigini söylüyor arkadas. ehliyeti alan kisinin direksyon hakimiyeti de olmasi gerekmez mi? ehliyeti aldiktan sonra özel dersle araba mi kullanilirmis? ehliyet kurslarina ne diye gidildi o zaman hakikaten sasirdim yani. yanlis biliyorsam düzeltin lütfen

evet bende kursa gittiğimde çok şaşırmıştım,bu açıdan doğru söylüyorsunuz,vites değiştirirken vitese bakıp arabayı sağ şeritten sol şeride kaydıran,arabayı kaldırırken 3 kere stop edenlere bile ehliyet vermişlerdi.

çok şükür kii kanunlar,yönetmelikler değişti,bir kaç ay sonra sistem değişiyor,uygulama saatleri arttırıldı,2 yılda stajyer sürücü sayılacaksınız....

e ehliyeti aldigini söylüyor arkadas. ehliyeti alan kisinin direksyon hakimiyeti de olmasi gerekmez mi? ehliyeti aldiktan sonra özel dersle araba mi kullanilirmis? ehliyet kurslarina ne diye gidildi o zaman hakikaten sasirdim yani. yanlis biliyorsam düzeltin lütfen

malesef burada yurt dışındaki gibi tam öğretilerek ehliyet verilmiyor. yani kişiden kişiye göre değişiyor.bazıları daha önceki deneyimleri olması sebebiyle ya da kendi yeteneğiyle ehliyetini alır almaz direk trafiğe çıkıyor. ben ilk defa kursta oturdum o koltuğa. bir çok kişiye göre de gayet iyiydim .ama malesef istenbul trafiğine kursta öğretilenlerle çıkmam benim için imkansızdı.en aızndan beni motive edecek birilerine ihtiyacım vardı.özel ders alarak okul yolumda gidip geldim.kursta hiç o yola gitmemiştim. ehliyetimi alır almaz da o yola gidip gelmem hem de tek başıma o tarfikte pek de olur birşey değil.hala kaygılarım var ama herkes yapıyorsa ben de Allah ın izniyle yaparım diye düşünüyorum.

cok sasirdim dogrusu. bencede kesinlikle degismeli. ben ehliyetimi alirken 12 saat teorik ders aliyorduk ve 24 saat direksyon oluyordu. bunlardan 4ü gece sürüsü, 2 otobandi. sinav da 30 dakika sürüyordu.

evet bende kursa gittiğimde çok şaşırmıştım,bu açıdan doğru söylüyorsunuz,vites değiştirirken vitese bakıp arabayı sağ şeritten sol şeride kaydıran,arabayı kaldırırken 3 kere stop edenlere bile ehliyet vermişlerdi.

çok şükür kii kanunlar,yönetmelikler değişti,bir kaç ay sonra sistem değişiyor,uygulama saatleri arttırıldı,2 yılda stajyer sürücü sayılacaksınız....

ben yeni ehliyet alan birisi olarak şöyle söyeleyebilirim . benim girdiğim sınavdan 25 kişiden 18 kişi sınavı geçmişti. 7 kişi geçemedi onlar da stop ettirenler, vites değiştiremeyenler, çok heyeceanlı olanlar.ama bu geçen kişiler ben de dahil olmak üzere 3 dakika ya sürdük ya sürmedik. 3dakika ile kimn nasıl sürdüğünün anlaşılması pek de mümkün değil.

ben yeni ehliyet alan birisi olarak şöyle söyeleyebilirim . benim girdiğim sınavdan 25 kişiden 18 kişi sınavı geçmişti. 7 kişi geçemedi onlar da stop ettirenler, vites değiştiremeyenler, çok heyeceanlı olanlar.ama bu geçen kişiler ben de dahil olmak üzere 3 dakika ya sürdük ya sürmedik. 3dakika ile kimn nasıl sürdüğünün anlaşılması pek de mümkün değil.

eeeee bosuna demiyorummm bakkaldan sakiz alir gibi ehliyet alio herkessss....yav turkiyenin hali bu iste geri kalmis bi ulkeee ve boylede devam ederrr

eeeee bosuna demiyorummm bakkaldan sakiz alir gibi ehliyet alio herkessss....yav turkiyenin hali bu iste geri kalmis bi ulkeee ve boylede devam ederrr

her ülkenin geri kaldığı noktalar vardır.

bunu da düzeltiyorlar,bilmem okudunuz mu ama,değişti diyorum kanunlar.

Almanya'nın verdiği rahatlık içerisinde uzaktan ülkemiz hakkında bu tarz yorumlar yapmanız hiç hoş değil.

konu araba kullanmak,ama siz burada ülkemizin eksiklerini öne çıkarmaya,eleştirmeye çalışıyorsunuz,tekrar söylüyorum !!!

kanunlarımız değişti,bu eksiklikte giderilecek !!! hadii sağlıcakla

Son düzenleyen: Moderatör:
ülkenizin herseyi eksik bunu düzeltseniz nolurrr keske tek sorunuz bu olsa.........

Kendi ülkenizde size mutluluklar o zaman,biz kendi vatanımızda iyisiyle kötüsüyle mutluyuz !

madem "ülke-niz" diyorsunuz,sizi hiç ama hiç ilgilendirmez eksiklikleri ve yanlışları.

:72::72::72::72::72::72::72::72::72::72:

Kendi ülkenizde size mutluluklar o zaman,biz kendi vatanımızda iyisiyle kötüsüyle mutluyuz !

madem "ülke-niz" diyorsunuz,sizi hiç ama hiç ilgilendirmez eksiklikleri ve yanlışları.

:72::72::72::72::72::72::72::72::72::72:

mutlu olursunuz tabi baska carenizmi varr...hala bana o ulkeyi savunmayin milletin acliktan agzii kokarken yiyecek tek lokma ekmek bulamasken 2.kopruyu kuruyorlar tek eksiginiz buydu sanki.......

mutlu olursunuz tabi baska carenizmi varr...hala bana o ulkeyi savunmayin milletin acliktan agzii kokarken yiyecek tek lokma ekmek bulamasken 2.kopruyu kuruyorlar tek eksiginiz buydu sanki.......

hem nasıl bu kadar genelleme yaparak konuşabiliyorsunuz ki? Almanya ' da yaşayan bir çok Türk' ün halini de biliyoruz. Ama onlar hiç değilse Türklükleriyle gurur duyuyorlar. Vatan hasreti ile ve gururlarıyla yaşıyorlar.

allahım yarabbim sana geliyorum !!!!

bizim bütün sülale ordaydı annem 48 yıldır,dedemler 55 yıldır.

noldu çok mu toksunuz ?

€uro ya geçtikten sonra ne hallere düştünüz bilmiyormuyuz ?

ekmek 1 markken 2 € oldu gelirler atıyorum 1000 markken 1000 € oldu,biz bilmiyoruz dimi oraların halini vaziyetini,AB üyesi ülkeler iflas bayraklarını çekerken siz bize neyi anlatıyorsunuz ?

ne işiniz var Türk forumunda o zaman ?

Türkçe niye konuşuyorsunuz hala ?

zaten anlayamadığım bir noktada uzaktan vır vır eleştirenler ne hikmetse Türkiye'den de vazgeçemezler her yaz kış koştur koştur ülkemize gelirler.

ne havası hava ne suyu su ne insanı insan oranın

ahlakmı var orda örf adet namus birlik beraberlik kültürmü var ?

AB üyesi ülkeler bizi kıskanarak birbirimize düşürmeye çalışırken sizde onlara bir güzel ayak uydurup ülkenizi satmışsınız belli

para değildir herşey biz bize yeteriz çünkü biz Türkiye'yiz

allah sizi bu ülkeye muhtaç duruma düşürmesin,tıpış tıpış gelmezsiniz inşallah

seviyesiz muhabbetinize daha da katılamayacağım malesef

ne cevap verirseniz verin cevapta vermeyeceğim,kendi kendinize ah cevap veremedi işte falan demeyin !

NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE...!!!!!!

:72::72::72::72::72::72::72::72::72::72::72::72::72::72::72::72::72::72::72::72::72::72::72::72:

Back
X