Araba kullanmak bu kadar mı zordur?

kızımın gössterisi vardı seyhan kültür merkezinde..oaraya kadar eşim yanımda gittim geldim amaaa...ama o neydi nasıl trafikti..ne hatalar yaptım ne hatalar..birinde kırmızı yanmış tam geçmişim eşim uyardı..birde önümde bisikletli vardı hızını azaltınca bende aniden hız düşürdüm kurtardım gerçi bunda hatam yok..sonra sola geçmem gerek ama ben korkak..geçtim ama nice sonra..birde kızlar yolu bilmek cidden önemliymiş..o yolda ilk defa sürdüm..eşim şurdam sola burdan sağa..sonra dönüşte kızım ayakkabım ayakkabım ağlar ben bu sesler arasında sürdüm ya..heryerde sürerim artık diyorum..ama cidden gözüm de korktu..
birde şey oldu soldan gidiyorum araçlar ilerlemior bir türlü meğer araba arıza yapmış..ama sağdan sürekli trafik akıyor..sinyal verdim ama geçmem sanki zor oldu ya da ben halen anlayamıyorum sinyal verdiğimde arkadaki aracın bana yol verdiğini nasıl anlayacağımı??

2 gündür bende eşimle çıkıyorum.arkadaş ayarlamıştım yanıma o sonradan kazık atıp bıraktı beni neyse..eşimle çıktık beni ölee biyere götürdüki hiç bilmediğim ara yollar heryer park etmiş araba kayınıyo bi taraftan yayalar tek yönlü yol nere gideceğimi bilmiyorum ara yola geliyoruz şurdan dön,başka yola geliyoruz burdan dön dön ama ben salakmıyım söle adam gibi ilerden dön falan yollar takır takır araba zıplaya zıplaya gidiyo gidiyoruz nere diyorum git ileri ileri ama önüm bahçe duvarı sitenin park yerine giriyo sinirlensim durdurdum arabayı o bana ben ona kızdık sonra sakinleşmek için arabayı çay bahçesinin oraya park ettim ihtiyaç molasındna sonra bindim arabaya devam ettim bildim yola trafiğe çıktım sınava girdim yerlerden tırlarla kamyonlarla döndüm sürüdm arabayı eşimin çenesi bitermi yokserii vites değiştir arabanın devri düştü vitesi küçült yaparsın yanlış zamanda yaptın
daha ben yola adepte oluyorum devirleri biliyorum ama daha okdar serii değilim istop ettirmem direksiyom hakimiyetim ,iyi falan filan ama ömrümü yedi bugün .
ilk kullanmayı öğrenirken gayet sakindi son 2 ündür farkettim benden çok şey bekliyo
ben ralli sürücüsü değilim sonuçta trafiğe 2 çıkışım trafiği okumaya algılamaya konsantre olmuşum dırdırın ne alemi var gerisi sonradan gelir..zaten eski renolarda öğrendim araba kullanmasını onu bile başardım şimdi kendi arabam var şükür ama işte yanımda bri olmayınca çıkamyorum hoca tutsan verdiğin paraya değecek inanın hoca bulmak zor..

bi gözümü karartsam tek başıma çıkıcam ya işte cesaretim yok ..

cnm mrb.
2.5yıllık evliyim.
eşimin araba kullanamadığı için sağlık sorunları yüzünden,benim araba kullanmamı çok istiyordu.benden çok o hevesleniyordu.arabası vardı ama ehliyeti yoktu.biyere giderken rezil oluoduk.kayınbabam bırakıp o alıodu.hep hayal edioduk.acaba bi gün bizde sadece ikimiz romantik bi şekilde kendi arabamızı kullanabilirmiyiz die.eşiminki imkansızdı ve bu bana iyi bi gaz oldu.hazır araba varr.eşimi mahcup etmemek ve kimseye muhtaç olmadan saolsun kayın babam hayatımda ilk defa bana araba kullandırdı.ayy nasıl zor gelio anlatamam ilk defa.o hafta kaynanam bize geldi.onun ehliyeti var ama kullanamıo korkuo.anne hadi çıkalım ben araba kullanım sen yanımda dur bişi olursa araba kullanmayı öğretiodum dersin dedim ve çıktgık yolla.arabayı çalıştırmadan gaza basıom görsen halimi.anne bu araba bozuk gitmio diyorumşimdi, anlatım gülüyrz.ehliyetsiz ben 4ay trafiğe çıktım hemde en kalabalık trafiklere.sonra ehliyetimi aldım.herkes bendeki bu azime şaşırdı.eşimin bi arkadaşı arabayı tanımıo.adam minibüs kullanıomuş ona yol vermemişim beni erkek şoför sanmış.görünce tanımış.hemen arayıp eşime anlatmış bende bi şişmeler şımarmalar.hani eşime el ayak oluyrm ya onun mutluluğu.ehliyetimi nisanda aldım ve ben haziran ayında 4saat süren bi şehir dışı gezisine gittim.arabayı sadece ben kullandım.

1.5yıllık şoförüm şükür hiç korkulacak bişeyi yok.

inş sana yardımcı olmuşumdur cnm.azim azim azim

canım sana sorayım yine en son mesajımda da yazdım gerçi.bugün sol şeritten giderken önümdeki araç kaza yapmış durmuş.mecbur sağa geçeceğim ama sağda çok kalabalık trafik akıyor sinyali verdim.ama ne zaman geçmeliyim sağdaki araçlar bana yol verdi mi vermedi mi iste o kısmı ayırt edemiyorum

cnm senin sola dönmeyeceğin takdirde hep sağdan gitmen gerek zaten normalde.
ya sana yavaşlayıp selektör yaparlar yada durur senin geçmeni beklerler sen yan aynadan onu ayarlaman gerek.

bende yeniyken kırmızı ışıktan çok korkardım.tam ışıklara gelince hep sarı yanardı.geçip geçmemek arasında kalırdım.ama zamanla o akdar basitleşiokii.otomatikmen herşeyi kendiliğinden yapıosun.bak mesela biz biyerden akşam gelirken evin çevresinde yarım saat gezerdik.ben çok heveslenirdim araba sürmeye.onlar bana çok tecrübe oldu.

canım, sol şeritten sağdaki akan şeride geçmek için sinyal verip beklemekten başka çaren yok, onun için bi kural yok çünkü, nasıl anlayacağım demişsin ya, ancak birisi sana yol veririse içinden gelir de, öyle geçerisn,o da belli eder, arkadaşın dediği gibi selektör yapabilir sana, yavaşlar bekler arkanda, geçersin. en kolay yolu da bakarsın, sağdan gelen araç azcık geride kalmış, hemen sağa atacksın kendini sana kalmış, ya geçmelerini bekle, ya da fırsat bulunca gazla... yol verecek kişi de yavaşlayıp, bekelr senin arkanda, onu da yan aynadan görürsün ancak kazasız günler...

ben dur kalkta ışıkta felan hani onları azbuçuk aştım..ama tek derdim soldan sağa felan geçmek..birde burda bazı yollar dar sağı otobüsler işgal ediyor..soldan gitmek gerekiyor..hızımı ayarlıyorum zaten ona göre..ama işte mesela soldayım sağa dönmem gerek ileride sağ şerite geçmeliyim onda zorlanıyorum kendime güvenim yok..arkadaki aracın geç ya da geçme demek istediğini anlayamıyorum..

Kaza yapan veya aniden durup stop eden arabaların arkasından çıkmak için :
Usta olana kadar takip mesafesini iyi koru derim.Trafik sıkışık bile olsa,önündeki arabaya fazla yapışma ki gerektiğinde arkasından çıkman kolay olsun.
Duran şeritten akan şeride geçerken,sinyal verip hafif hafif sağa kay veya burnunu çıkar.Yol veren olmasa bile,sen sağa kaydıkça şerit daralır ve durmak zorunda kalırlar.
Korkma,onların da frenleri var :) Çok hızlı gelmedikleri sürece dururlar.

Sol şeritteyken sağa dönmek için :
Bence (alışana kadar) döneceğin zaman,ucu ucuna şerit değiştirme.Biraz daha önceden sağa geçmeye çalış.Yine aynı mantıkla,sinyal ver,ufak ufak sağa kay.Trafik sıkışıksa burnunu çıkar.Daha olmazsa,yanyana geldiğin arabanın sürücüyle göz teması kurarsın,1 dk. işareti yaparsın.

Kolay gelsin.

sevgili ablalarım kardeşlerim arkadaşlarım =D nooooolur acemiyken size rahat geliyo diye sol şeridi kapatmayın =) en az 70 80le gidilen bi yolda 50yle gitmek kazaya sebebiyet vermektir... bide anlık paniklerde arabayı başka şeritlere kırmayın bi anda lütfen... yoksa ben acemi birini farkettiğimde korna bile çalmam panik yapmasın diye hatta hatunlara özellikle yer veririmki bekleyip durmasınlar

:)canım saaolasın:) ben tekrar yazıyorum solda gidiyorsam hızımı önümdeki araçlara göre sağlıyorum zaten..hani o dediğini yapmamaya çalışıyorum:) birde evet aniden şerit değiştirmemek gerek kursta ilk öğrendiğim şey o oldu...nerdeysen o şeritte..bu dediğinde haklıısn...e napalım kuzum bizde böyle böyle öğreneceğiz siz gibi..

dün çıkamadım,üşendim kızlar..zaten evede geç gitmiştim..
bu akşam çıkıcam inşallah..
bende bu tek şeritli dönmlerde biraz zorlanıyorum,yani sıfır alıp dönmem gerekirken,biraz geniş dönüyorum,anayoldan gelen kişiyi hiç hesaba katmıyorum bazen,yani ona dönecek fırsat vermiyorum,ama bilinçli yapmıyorum bunu,tamamen panikten
onun haricinde çok bi eksiğim kalmadı,hı en önemlisi park..
off şöyle kaldırıma sıfır park etmeyi bi öğrensem

ben şimdilik hep sağ şeridi ve trafikteki rabaların hızıyla kullanmaya çalışıyorum .sol boşsa sinyal vererek geçiyorum hızlanıyorum baktım arkadan araba geliyo ve hızımı dahada arttırmıcaksan hemen boşsa sinyal verrek sağa geçerim.
yavaş yavaş öğrenicez işte benim bugün trafiğe 3 çıkışım olucak baya alıştım gibi her gittiğimde önceki hatalardan eser kalmadığını görüyorum kırmızı yanınca otamatikman durduğumu farkettim
en azından hiç heyecanım yok .ama tek başıma hiç çıkmadım eşim hep tek çık diyo işte ben cesaret edemiyorum.bide dün 2 yere arabayı park ettim eri geri çıktım çıkarken arabalar geliyo hemen dururyorum panik yapmadan ve 2 yerdende başarıyla çıkardım arabayı.sonra ilerlerken dar bi yoldu ve park etmiş araba dolu karşıdan münübüs geldi ee geçemicek bende icee kenara yaklaştım direk var bide önümde çarpmadanki zaten kendime güvenerek yaptım bunu araba geçti bende arabayı topladım geçtim.eşime göre ne gerek varmış adam üstüme çıkıcak mecburum gıcık etti beni..
ayy çok uzattım ama araba konusunda çok hırslıyım ve paylaşmadan duramıcam..

yenileme ya da yeniden alma fırsatım olsaydı otomatik tercih ederdim ama maalesef düz vites arabamız.
artık öğrendim bunda da iş iyice kendimi geliştirmeye kaldı.

bizim araba da düz vites otomatik istemiyorum sırf şu erkekler yüzünden sen otomatik kullansana yada bayanlar genelde otomatik kullanır sen de öyle al sanane gıcıklık değilmi düz vites sürcem işte

korkuyorum araba kullanmaktan
daha ehliyet almadım araba kullanma deneyimim ise sıfır
kullanmayıda istiyorum fakat bi korku var

aslında kızlar sizler istanbul trafiğinde kullanıyorsunuz bu bence büyük başarı, yoğun akan araçlar arkasında seyretmek ilerlemek gerçekten zor bana göre. benim yaşadığım yer küçük yer E-5 e çıkıyorum ama yollar aşırı kalabalık değil ışıklar bazen kalabalık oluyor, beni sıkıntıya sokan apartman aralarında hani dar sokak araları olur ya oralarda ilerlemek ve park etmek, dün akşam yine eşimle çıktık ben kullandım ışıkların biri çok kalabalıktı ve arkamdada araç vardı eğimde vardı kaydırıcam diye çok korktum birazda araba bağırdı ama kaydırmadan kalktım eşim aferim böyle böyle kaydırmadan kalkmayı öğreneceksin dedi onun dışında her geçen gün biraz daha rahatlıyorum iyi kullanıyorum artık ayağımı debriyaj üstünde basacak gibi bekletmiyorum kenara yere basıyorum genel olarak eşim beğeniyor kii eşlerden hoca olması çok zor o beğendiyse iyiyim demektir zamanında öğretirken bana etmediğini bırakmamaıştı

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…