• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Araba kullanmak bu kadar mı zordur?

ahh ahh ilk zmanlarım geldi aklıma.
az ağlamadım az dövünmedim.
şimdi oldumu oldu...
hemde arabasına bindiğim bir çok erkketen daha güzel oldu.
ama tabi benim özgüven eksikliğim ve güvensizliğim her daim dibimde olduğu için hala idare eder diyebiliyorum.
kolay değil hemde hiç değil.
ama bir zamn sonra yaptıkça oluyor,bırakırsan kayboluyor.
Allah hepinizin yardımcısı olsun:24:

dün yine karayoluna çıktım tabi eşimle beraber bide arabaya otogaz aldım ordan otobana girdim ama otoban bence daha zor hızlı kullanmak gerekiyor 5.vitese kadar çıktım 4.viteste kullanmıştım ama 5 ne bilim korktum 80-100 yaptım, eşim otobandaysan hızlı kullanacaksın dedi gaza basmaktan sanki ayağım uyuştu gibi oldu hissetmez oldum eşimede söyledim oda ayağı birçek geri bas kendine gelsin ayağın dedi tabi ben yapamadım korkudan, otobanda özellikle çok stres yüklendim hoşuma gitmedi sanki :44:

5. ya da 6. vitese atabilmek bir dönüm noktası bence :) ben de ilk 5'e attığımda çok heyecanlanmıştım :) ama arabanın frene bastığında yavaşlayacağını bilmek yeter. birkaç kere deneyip güvenin yerine gelebilir. 5te giderken bas frene yavaşla yavaşla ve vites düş; direkt 3'e düşersen motor da fren yapacağından gayet normal bir hıza inmiş olursun zaten.
trafik cidden acayip; erkekler hödük; dün acıbademe giderken bir parti minibüsü kavşakta resmen önümde durdu; napıyosun sen diye seslendim adam öpücük atmaya başladı! sonra bastım başka yoldan gittim mecbur; deli dolu memleket!

dün yine karayoluna çıktım tabi eşimle beraber bide arabaya otogaz aldım ordan otobana girdim ama otoban bence daha zor hızlı kullanmak gerekiyor 5.vitese kadar çıktım 4.viteste kullanmıştım ama 5 ne bilim korktum 80-100 yaptım, eşim otobandaysan hızlı kullanacaksın dedi gaza basmaktan sanki ayağım uyuştu gibi oldu hissetmez oldum eşimede söyledim oda ayağı birçek geri bas kendine gelsin ayağın dedi tabi ben yapamadım korkudan, otobanda özellikle çok stres yüklendim hoşuma gitmedi sanki :44:

bende otobanda 100km çıkmıştım hızlandıkça korktum hocam bas bas diyodu hala ürkmüştüm baya:52:

bunun sebebi ise acemi olmamız ve hala korkularımız olması öle olmasa otabanda herkes 50 km giderdi.birde hızlı giderken direksiyon hakimiyetini kaybetmiyorsan bu iyiye işaret..

5. ya da 6. vitese atabilmek bir dönüm noktası bence :) ben de ilk 5'e attığımda çok heyecanlanmıştım :) ama arabanın frene bastığında yavaşlayacağını bilmek yeter. birkaç kere deneyip güvenin yerine gelebilir. 5te giderken bas frene yavaşla yavaşla ve vites düş; direkt 3'e düşersen motor da fren yapacağından gayet normal bir hıza inmiş olursun zaten.
trafik cidden acayip; erkekler hödük; dün acıbademe giderken bir parti minibüsü kavşakta resmen önümde durdu; napıyosun sen diye seslendim adam öpücük atmaya başladı! sonra bastım başka yoldan gittim mecbur; deli dolu memleket!

henüz hödüklerle karşılaşacak kadar trafik deneyimim yok ama koltuğun altına bide sopa bulundurmayı düşünüyorum :27:
---------------
kızlar ben hala tek başıma trafiğe çıkamadım eşim hazır olduğumu geç kaldığı söğlüyo ve tek çıkmassan hep yanına birini bulundurarak aylar geçirirsin diyo:36: ben ise ürküyorum özgüven eksikliğim var siz ne zaman tek başınıza çıkmaya başladınız.

henüz hödüklerle karşılaşacak kadar trafik deneyimim yok ama koltuğun altına bide sopa bulundurmayı düşünüyorum :27:
---------------
kızlar ben hala tek başıma trafiğe çıkamadım eşim hazır olduğumu geç kaldığı söğlüyo ve tek çıkmassan hep yanına birini bulundurarak aylar geçirirsin diyo:36: ben ise ürküyorum özgüven eksikliğim var siz ne zaman tek başınıza çıkmaya başladınız.

ben spin atmadan önce ehlyieti alır almaz çıkıyordum deli cesareti; ama spinden sonra eşim hatalanınca işe arabayla gelmek zorunda kaldığım gün çktım; köy yolundan sakin sakin; akşam da trafik azalınca döndüm; sonra baktım oluyor hiç bırakmadım
kuaförüne doktoruna arkadaşlarına kendi başına gidersin büyük rahatalık gözünün karart bence

sana tavsiyem arkadasim cevrende bos bi yerler varsa magzalarin parki, bos arazi gibi yerler oyle yerlere tek basina git .. esinle gidersen bile esin olmasin arabada
once dur kalk birinci vites ikinci vites 2,3 gun sur bi bastan bi basa sonra 3. vites 4. vites bos bi yerde ilk heycanini panigini atarsin sonra yavas yavas trafige cik .. yalniz yapamam dersen samimi bi arkadasini al yanina cunku insan esinin babasinin yaninda mutlakaki panik yapiyor .. ama kesinlikle trafige yalniz cikmani tavsiye ederim insanin kendine guveni geliyor .. inan yaparsin kesinlikle zor degil .. sadece kendine guven ..

birde sunu diyecegim turkiyedeki ehliyet kurslarina, seri bi sekilde kullandirip, trafige cikartmadan ehliyet veren insanlara zehir zikkim olsun aldiklari o paralar diyorum .. ehliyeti veriyorlar sonra bide gidip parayla ders veriyorlar nasil bi sistem bu nasil bi mantik bunlarin ki
kizlar cok sinirliyim bu konuda kusura bakmayin sizler para veriyorsunuz ehliyet sahibi olmak icin ehliyet cebinizde ama trafige cikamiyorsunuz tek sorumlusu ehliyet kursu bu durumda ..

bi bayan esinden babasindan abisinden araba kullanmayi ogrenmek zorundami ya nasil bi sacmalik bu ..

ben fransada yasiyorum burda en az 20 saat ders almak zorundasin halada olmazsa mecbur ders saatini yukseltiyorlar
gorumcem 4. sefer kaybetti ehliyet sinavini son kaybedisinde sadece stop cizgisini biraz gecip oyle durmus ama affetmiyorlar iyikide etmiyorlar
turkiyede trafige girmek resmen can pazarina girmek gibi birsey

bende otobanda 100km çıkmıştım hızlandıkça korktum hocam bas bas diyodu hala ürkmüştüm baya:52:

bunun sebebi ise acemi olmamız ve hala korkularımız olması öle olmasa otabanda herkes 50 km giderdi.birde hızlı giderken direksiyon hakimiyetini kaybetmiyorsan bu iyiye işaret..

ehliyetimi alalı şurda 1 ay oldumu bilmem yani daha yeniyim genede iyi kullanıyorum benim kanaatim ama nebilim otobanı sevmedim tamam rahat ama hızlı gidemem ben yaa acemiyim korkuyorum, direksiyon hakimiyetim var ama Allah muhafaza hızlı giderken hakimiyetimi kaybetsem fena olur ondanda ürkürüyorum.:26:

haklısın canım bana da geçenlerde arabadan çıkkıp el salladılar bişeyler hız yaptılar önümde...sinir bir durum

bir cesaret çık...insan sürdüğünü tek çıktığında anlıyormuş..

:) canım püf noktalarına teşekkürler çok...bişey sorucam aynı dediğin gibi döner kavşakta hep debriyajda ayağım sen deyince anladım yani hızı 1 e felan mı alayım normalde o durumda 2 bile bana hızlı gelebiliyor..karışık döner kavşaklarda.

bende otoban deneyimi yapmadım hiç bakalım nasıl bir duygudur?

ben spin atmadan önce ehlyieti alır almaz çıkıyordum deli cesareti; ama spinden sonra eşim hatalanınca işe arabayla gelmek zorunda kaldığım gün çktım; köy yolundan sakin sakin; akşam da trafik azalınca döndüm; sonra baktım oluyor hiç bırakmadım
kuaförüne doktoruna arkadaşlarına kendi başına gidersin büyük rahatalık gözünün karart bence

haklsın canım sanırım gözümü karartıp çıkmassam böle biri yanımda olsun diye bakarsam 2 çocukla hep yaya kalıcam birde tatilde 2 oğlumuda yaz okuluna yazdırdık servisle gidecekler ama benimde küçük oğlum için beslenme götürmem lazım ve evime uzak mesafe araba kullanmak şart oldu belkide bu bahane olur bana.
sana tavsiyem arkadasim cevrende bos bi yerler varsa magzalarin parki, bos arazi gibi yerler oyle yerlere tek basina git .. esinle gidersen bile esin olmasin arabada
once dur kalk birinci vites ikinci vites 2,3 gun sur bi bastan bi basa sonra 3. vites 4. vites bos bi yerde ilk heycanini panigini atarsin sonra yavas yavas trafige cik .. yalniz yapamam dersen samimi bi arkadasini al yanina cunku insan esinin babasinin yaninda mutlakaki panik yapiyor .. ama kesinlikle trafige yalniz cikmani tavsiye ederim insanin kendine guveni geliyor .. inan yaparsin kesinlikle zor degil .. sadece kendine guven ..

birde sunu diyecegim turkiyedeki ehliyet kurslarina, seri bi sekilde kullandirip, trafige cikartmadan ehliyet veren insanlara zehir zikkim olsun aldiklari o paralar diyorum .. ehliyeti veriyorlar sonra bide gidip parayla ders veriyorlar nasil bi sistem bu nasil bi mantik bunlarin ki
kizlar cok sinirliyim bu konuda kusura bakmayin sizler para veriyorsunuz ehliyet sahibi olmak icin ehliyet cebinizde ama trafige cikamiyorsunuz tek sorumlusu ehliyet kursu bu durumda ..

bi bayan esinden babasindan abisinden araba kullanmayi ogrenmek zorundami ya nasil bi sacmalik bu ..

ben fransada yasiyorum burda en az 20 saat ders almak zorundasin halada olmazsa mecbur ders saatini yukseltiyorlar
gorumcem 4. sefer kaybetti ehliyet sinavini son kaybedisinde sadece stop cizgisini biraz gecip oyle durmus ama affetmiyorlar iyikide etmiyorlar
turkiyede trafige girmek resmen can pazarina girmek gibi birsey

canım benim oturduğum şehir kütahya ve küçük bir şehir istanbul kadar tarfik yok belki ama burdada araba çok kişi başına 2 araba düşüyormuş . en yoğun trafik çarşı göbeği ve çevresi ..
ben sokağımdan arabayı çıkartıp işim olan yerlere market dr kuaför vb gitme için önce normal sonra orta tarfik olan yerlere ve hep 4-5 yolun kesiştiği yerlere girmem lazım saatine göre buralar araba kaynar bazen işte o benim gözümü korkutuyo kestirmeden çıkım diyorum ilk çıkacağım yol 5 yolla birleşiyo ve yolun biri sanayiye bağlı düşün vızır vızır araba kamyon çıkıyo böle boş yere gitmem için bu yolları aşmam lazım uff .. bi kere tek çıksam gerisi gelicekte işte çıkmıyorum ve arabaya geyet iyi hakimim hani karşına araba çıkınca yada kırmızıda sapıtmam en iyisi yarın gözümü karartıp çıkım olmucak çıkıcam ve başarıcam..
ve son olarak türkiyedeki kurslar için söğlediklerin az bile en az 800 tl bayıyoruz ben direksiyon sınavında resmen hocaları gezdirdim zaten araba kullanmasından az çok anlıyordum ölee geziyrduk..
sonra direksiyonu geçen veer elini trafik halbuki ehliyet alanların yüzde doksan beşi kesnlikle hiç anlandan atıyo kendini yollara..

ehliyetimi alalı şurda 1 ay oldumu bilmem yani daha yeniyim genede iyi kullanıyorum benim kanaatim ama nebilim otobanı sevmedim tamam rahat ama hızlı gidemem ben yaa acemiyim korkuyorum, direksiyon hakimiyetim var ama Allah muhafaza hızlı giderken hakimiyetimi kaybetsem fena olur ondanda ürkürüyorum.:26:
bende mayısta direksiyon sınavına girdim canım henüz taze ehliyet benimde.hızlı giderken senin yaşadığın korkuları bende yaşıyorum ..

kızlar ben artık iyiden iyiye ilerlettim..okula oraya buraya hep arabayla geçiyorum..dün arkadaşlarımı aldım gezmeye bir arkadaşa geçtik..onlarda beğendiler..ama bir tedirginlik var mı var maalesef...

ilk araba kullanmayı manuelde öğrenmiştim ama arabamız otomatik vites o kadar alıştım ki manuele binsem kullanamam sanırım.

benimminikelam
canım bu konu için sana sonsuz teşekkürler..
ilk arabaya bindiğimde allahım ne kadar becerisizim diyip duruyodum,
özgüven sıfırdı,korku tavan yapmıştı..
ama bu konu sayesinde baktımki tek acemi ben değilim ve herkes benzer sorunlar yaşıyor..
bi nevi güç aldım bu topicten..
bende en yoğun trafiğe çıkar hale geldim şükür..
istanbul trafiğinde öğrenmek baya zaman alsada,başarılmıycak bişe değil..
korkan ve yapamıycam arkadşlara şunu demek istiyorum,
oto sanayide el kadar çocuklar çalışıyor ve vızır vızır o araçları sahiplerinden alıp sanayinin içine sokuyolar,
düşünün 10-11 yaşlarında çocukların başardığını biz neden başaramıyalım..:8::8:

benimminikelam
canım bu konu için sana sonsuz teşekkürler..
ilk arabaya bindiğimde allahım ne kadar becerisizim diyip duruyodum,
özgüven sıfırdı,korku tavan yapmıştı..
ama bu konu sayesinde baktımki tek acemi ben değilim ve herkes benzer sorunlar yaşıyor..
bi nevi güç aldım bu topicten..
bende en yoğun trafiğe çıkar hale geldim şükür..
istanbul trafiğinde öğrenmek baya zaman alsada,başarılmıycak bişe değil..
korkan ve yapamıycam arkadşlara şunu demek istiyorum,
oto sanayide el kadar çocuklar çalışıyor ve vızır vızır o araçları sahiplerinden alıp sanayinin içine sokuyolar,
düşünün 10-11 yaşlarında çocukların başardığını biz neden başaramıyalım..:8::8:

canım asıl ben teşekkür ederim:) o dönem ciddi bir dertleşme gereği duyuyordum ve burası sizler bana güç verdiniz..
yapabilirlik hissi verdinizi zaten bu en önemlisi:) neyse sonuç çok iyi oldu hepimiz adına:)artık bırakmak yokk:)

Kızlar merhaba,
Bu topiği sürekli takip ediyorum.
1 ay kadar önce otomatik vites araba aldık.
8 yıldır ehliyetim var ama sürmek bugüne kısmetmiş.
Ehliyet aldığım günden beri hiç kullanmamıştım.
Arabayı aldı ve eşimle ara sokaklarda sürmeye başladım.
1 hafta bıyunca sürekli aralarda dolaştım.
Daha sonra trafiğe çıktım yavaş yavaş kısa mesafelere gidip geldim.
Yanımda sürekli biri vardı.
Ve dün akşam başıma geleni sizlerle paylaşmak istiyorum :)
İstanbul'da yaşayanlar bilir mesafeyi.
Avcılar metrobüsün oradan eşimi almak için yola çıktım.
Yenibosnaya gidecektim.
Bu arada ilk kez yalnızım.
Saat akşam 9 suları.
Ana yoldan giderken yan yola nereden gireceğimi şaşırdım ve kaldım e5in ortasında.
Gittikçe gidiyorum.
Eşimi aradım dedim ben yolu kaçırdım, bu gidişle mecidiyeköye kadar gidicem sanırım.
Ve öyle de oldu.
Tam 30 km yol yapıp mecidiyeköye gittim.
Oradan dönmeyi başardım :)
Sağ salim gidip geldim çok şükür.
Bu benim ilk ciddi deneyimimdi.
Eşimi aldım, eve geçtik.
Adam yolda pek çaktırmadı, eve gittik bana bittim ben bu akşam diyor.
Çok korkmuş yalnızım diye.
Ama tebrik etmeyi ihmal etmedi :)
Dün akşamdan sonra bayağı bir güven geldi.
Özellikle otomatik arabası olan arkadaşlar, hiç korkmayın.
İnsan zevk almaya başladıktan sonra hiç bırakası gelmiyor.

Son düzenleme:
Back
X