- Konu Sahibi benimminikelam
-
Kızlar anılarımı depreştirdinizDaha 2 yıllık şoförüm ama maşallahım var dimi
Geçen yıl düğün hazırlıkları yaparken araba o kadar büyük bir ihtiyaç haline gelmişti ki delirmek üzereydim. Canım babamın arabası ve ehliyeti yok. Annemin evladiyelik 3 tane bileziğini bozdurup bana Şahin aldı hahahha. Bildiğiniz beyaz şahin :) Bi ferdi kasetim eksikti yani
Ben de araba kullanmaya hep güzel araclarla başladım. Honda, Mercedes, Opel vs. Oturduğum koltuğa süremiyorum. Direksiyonu devasa ibreler görünmüyo :) Hidrolik denen olay yok çevir Allah çevir kas yaptım resmen. Aynalar berbat. Dikiz aynası ikidebir düşüyo
Ama sürüş mesafelerim o kadar kısaydı ki. 100 mt falan. Ben kullanamadığım için haliyle eşim kullandı. Bana sürekli al sen kullan, al dene alışırsın falan diyodu ama yok olmuyo. Süremiyorum bir türlü. Mümkün değil ben süremem bu külüstürü diyordum. Bi taraftan da üzülüyorum. Ben kesin unuttum araba kullanmayı, bir daha hic araba süremeyeceğim diye
Eşimle çok şiddetli bir kavga ettik. Beni araba ve anahtarıyla başbaşa bırakıp gitti.Ben arabaya bakıyorum araba bana bakıyo. Bismillah deyip oturdum direksiyona :) Ama eve nasıl gittim hatırlamıyorum.
Bir de millet beni şahinde görünce iyice arabayı sıkıştırıp kafayı camdan çıkarıp "hehehe kıza bak şahin sürüyo" "bas abla bas anca gidersin" diyodu. Güleyim mi ağlayayım mı bilemedim :)
En son seyranbağlarında dik bi yokuşta kaldım. Bi arabaya yol verdim. Bana neyse gec git işte ne bekliyosun. El freni cekmeden kalkamıyordum(debriyaj berbattı kavrama noktası falan yok). Arkama araba dizildi, kornaya basıyorlar. Beni ter bastı ağladım ağlıycam. Ayağım frende de değil. Geri kaçsa kaldıracam arabayı ama yok kalkmıyo araba. Patinaj yapa yapa lastikleri yakıcam. Kapattım kontağı indim aşağı. Bi taksici durdu. "Noldu abla" dedi. "Kalkmıyo" dedim. Aldı anahtarı uğraşa uğraşa kaldırdı arabayı kenara çekti.
Anahtarı verirken. "helal olsun abla sana. ben 20 yıllık şoförüm zor cıkardım bu arabayı. Kullanmam imkansız sen nasıl sürüyorsun." dedi. Ben de gururlabindim şahinime evime gittim. Şimdi tır bile sürerim valla
valla bacım seni tebrik ederim bende araba kullanıyorum da şahin kullanmayı asla istemem hela trafikte
kaynımda var şahin kocam al şu arabayı bi tur at diyo yook ben asla direksiyon bile kütük gibi maşallah sana bacım
şahin kullanmanın da bi raconu vardır ara gazı falan veriyomusun bakimm
şaka bi yana biz kadınlar isteyince şahin bile mersedese dönüşüyo dimi
Korkunç yaa. Hani küçümsemek için söylemiyorum ama konforun k si yok. Sürüş keyfi Ankara trafiğinde sürüş eziyetine dönüşüyodu. Araba boştayken ara gazı veriyodum kro gibi
Biz kadınlardan korkulur ama cidden
bence de araba sürmek bi keyf ayrı bi zevk şahinle berbat edemem de bende dün eşimin ısrarına dayanamayıp kısa mesafe kullandım
tam kavenin önünde indi arabadan al eve götür dedi benim araba otamatik senelerdir manuel kullanmamıştım neyse bari rezil olmıyım eve götürüyüm dedim stop etmesin diye gaza öyle bi yüklenmişim ki kavedeki adamlar çıktı şok gözlerle bana baktılar
sonra eşimden bi mesaj senin arabayı satıp şahin alıyoruzz
bazı erkekler de şahin ve manda kasa mersedes merakı var ayrı bi zevk yani bana kalsa arabanın heryeri otamatik olmalı
Dimi git deyince gitmeli, dur deyince durmalı..
kızlar bu konuda çok konu açıldı bunu bilerek kusura bakmazsanız dertleşmek istiyorum
5 yıl önce ehliyetimi aldım..ama hiç kullanma hevesinde olmadım mecbur bir işmiş gibi aldım o zamanlar..
bu sıralarda içimde çok heves var illa öğrenmek istiyorum işime arabayla gidebilmek istiyorum..adana da oturuyorum ve buranın trafiği çok fena..öncelikle çok korkuyorum..
eşim iki haftadır akşamları sakin sokaklarda çalıştırıyor beni..ama halen hatalarım var hızımı kontrol edemiyorum seri değilim vs
sürücü kurslarından 10 saatlik ders alıyım diyorum sen bu halde sürücü kursuna başlarsan ondan da fayda alamazsın diyor..durumumu çok vahim görüyor..,
ne yapmalıyım nasıl öğrendiniz siz bayanlar ne yaptınız?
Bende yeni aldım ehliyetimi.Bende çok korkuyodum ama korkulacak bişey yokmuş.Öncelikle korku,panik,heyecan olmamalı bunlar olursa trafiğe çıkamazsın.Sakin ve dikkatli olmalısın.Kesinlikle özel ders almalısın eşinle zor öğrenirsin.. yanında yabancı biri olunca daha iyi kavrıyosun.Arabanız vitesi manuel mi? otomatik mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?