- Konu Sahibi benimminikelam
-
evet kesinlikle başarmamız lazım..zaten kendi adıma bir kere başladım bırakırsam benden hayır yok bir daha:)
biliyorum huyumu canım:)
bugün öğrencilerden biri hocam neden sizinde arabanız yok siz neden gelip gitmiyorsunuz dedi..bayan hocaların çoğu aracıyla geliyor gidiyor nasıl özeniyorum onlara varya..
otobanda araba kullanmak çok daha rahat bence
ilk basta insan cekiniyor kamyonlar filan var diye
ama inan ara yollardan ya da e5ten cok daha rahat bence otoban
birincisi seritler daha genis
ikincisi ara yollar ya da e5te oldugu gibi ikide bir şerit degistiren ya da ara yollardan cok baglanan olmuyor
sadece acemiyken sol seritte kullanmayacaksın arabanı
ilk acemiligimi yendigim yerlerden biriydi otoban benim
ilk baslarda kamyonlarla birlikte en sagdan 70 80 le cok gittigim zamanlar oldu :)
sonra gencligin verdigi hevesle en sola dadanmıştık , şimdi orta şeriti buldum :)
bir de bunu genel olarak yazıyorum eger mümkünse yani size yeni araba alınacaksa ya da araba degistirmeyi düsünüyorsanız otomatik vitesten yana kullanın tercihinizi.
bugün hocayla dersim bitti.son anda arabayı bahçeye parkederken hoca kendin yapacaksın dedi gayet güzel yaptım amaa..son anda el frenini çekmeden ayağımı frenden çekince araba önümüzdeki ağaca çarptı ağaç dal gibi küçük..ama plakanın bir tarafı hafif üst kısmı çatlamış gibi bişey olmuş.çok mühim değil gibi görünüyordu ama moral bozdu bana
canım bak bu bilgi süper oldu benim açımdan çünkü bunu ne eşim ne hocam demişti:)Nazar olmuş :) Üzmee kendini hiç. Kendini rutine alıştır. Kontağı kapat, el firenini cek. Viteste bırak arabayı. Yokuş aşağı park ettiysen geri, yukarı parkettiysen 1 e tak.
Her zaman viteste bırakırım ben. Eşim köpürüyo yoksa hahaha
bugün hocayla dersim bitti.son anda arabayı bahçeye parkederken hoca kendin yapacaksın dedi gayet güzel yaptım amaa..son anda el frenini çekmeden ayağımı frenden çekince araba önümüzdeki ağaca çarptı ağaç dal gibi küçük..ama plakanın bir tarafı hafif üst kısmı çatlamış gibi bişey olmuş.çok mühim değil gibi görünüyordu ama moral bozdu bana
kızlar size bişey sorucam..yarın özel dersim var ve eşimin de semineri varmış..arabayla öğrencimin evine kızımı alıp geçsem cesaret edip..yoksa daha var mı tek çıkmama yol da biraz trafikli adana yı bilenler bilir mavi bulvardan gidiliyor..ne yapsam acaba?
kendime güven kısmını anlayamıyorum işte ön koltuğa oturana kadar kendime güvenim yok..oturunca geliveriyor bir cesaret yapabilirim hissi:)
ama hiç yalnız çıkmadım daha...evet çıkarsam ela yı yanıma mecburen almam gerek..çıkmazsamda gidiş kısmım çok zor olacak...bende şaşırdım..
Ehliyet aldıktan bir hafta sonra Ankara Bursa yapmıştık. Ailede benden başka kimse araba kullanmayı bilmezdi. Annem arkaya babam yanıma oturdu. Yasin okuyordu arkada, babam da bildiği bütün dualarısağa sağlim gittik ama şimdi diyorum ki; "ben olsam aceminin arabasına binmezdim. sizde ki iyi cesaret" babam da;" biz sana güvenmeseydik, sen kendine asla güvenmezdin" der...
Şimdi şöyle düşün; önünde sonunda o trafiğe çıkacaksın. Minik yavrunu da bugün olmazsa haftaya götürmek mecburiyetinde kalacaksın.
Sakin olursun, her kontağı çevirdiğinde besmele cek. Dörtlüleri yak ve yavaş yavaş git. Niye yavaş git diyorum arabada bebek var. Sen hata yapmazsın ama Allah korusun karşıdaki yapar. İki kez bu şekilde gidersen 3. de alışırsın zaten
Evet aslında en zoru acemı bir şöförün yanına binmek
:) bende olsam benim yanıma oturamazdım:)
dörtlüleri yakmak iyi fikirde..dörtlüler hasta vs.acil durum için kullanılmıyor mu?
:) bende olsam benim yanıma oturamazdım:)
dörtlüleri yakmak iyi fikirde..dörtlüler hasta vs.acil durum için kullanılmıyor mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?