• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Araba kullanmak bu kadar mı zordur?

Kızlar anılarımı depreştirdiniz :1: :1: Daha 2 yıllık şoförüm ama maşallahım var dimi :1:

Geçen yıl düğün hazırlıkları yaparken araba o kadar büyük bir ihtiyaç haline gelmişti ki delirmek üzereydim. Canım babamın arabası ve ehliyeti yok. Annemin evladiyelik 3 tane bileziğini bozdurup bana Şahin aldı hahahha. Bildiğiniz beyaz şahin :) Bi ferdi kasetim eksikti yani :1:

Ben de araba kullanmaya hep güzel araclarla başladım. Honda, Mercedes, Opel vs. Oturduğum koltuğa süremiyorum. Direksiyonu devasa ibreler görünmüyo :) Hidrolik denen olay yok çevir Allah çevir kas yaptım resmen. Aynalar berbat. Dikiz aynası ikidebir düşüyo :1:

Ama sürüş mesafelerim o kadar kısaydı ki. 100 mt falan. Ben kullanamadığım için haliyle eşim kullandı. Bana sürekli al sen kullan, al dene alışırsın falan diyodu ama yok olmuyo. Süremiyorum bir türlü. Mümkün değil ben süremem bu külüstürü diyordum. Bi taraftan da üzülüyorum. Ben kesin unuttum araba kullanmayı, bir daha hic araba süremeyeceğim diye :60:

Eşimle çok şiddetli bir kavga ettik. Beni araba ve anahtarıyla başbaşa bırakıp gitti.Ben arabaya bakıyorum araba bana bakıyo. Bismillah deyip oturdum direksiyona :) Ama eve nasıl gittim hatırlamıyorum.

Bir de millet beni şahinde görünce iyice arabayı sıkıştırıp kafayı camdan çıkarıp "hehehe kıza bak şahin sürüyo" "bas abla bas anca gidersin" diyodu. Güleyim mi ağlayayım mı bilemedim :)

En son seyranbağlarında dik bi yokuşta kaldım. Bi arabaya yol verdim. Bana neyse gec git işte ne bekliyosun. El freni cekmeden kalkamıyordum(debriyaj berbattı kavrama noktası falan yok). Arkama araba dizildi, kornaya basıyorlar. Beni ter bastı ağladım ağlıycam. Ayağım frende de değil. Geri kaçsa kaldıracam arabayı ama yok kalkmıyo araba. Patinaj yapa yapa lastikleri yakıcam. Kapattım kontağı indim aşağı. Bi taksici durdu. "Noldu abla" dedi. "Kalkmıyo" dedim. Aldı anahtarı uğraşa uğraşa kaldırdı arabayı kenara çekti.

Anahtarı verirken. "helal olsun abla sana. ben 20 yıllık şoförüm zor cıkardım bu arabayı. Kullanmam imkansız sen nasıl sürüyorsun." dedi. Ben de gururla:72: bindim şahinime evime gittim. Şimdi tır bile sürerim valla :1:

Kızlar anılarımı depreştirdiniz :1: :1: Daha 2 yıllık şoförüm ama maşallahım var dimi :1:

Geçen yıl düğün hazırlıkları yaparken araba o kadar büyük bir ihtiyaç haline gelmişti ki delirmek üzereydim. Canım babamın arabası ve ehliyeti yok. Annemin evladiyelik 3 tane bileziğini bozdurup bana Şahin aldı hahahha. Bildiğiniz beyaz şahin :) Bi ferdi kasetim eksikti yani :1:

Ben de araba kullanmaya hep güzel araclarla başladım. Honda, Mercedes, Opel vs. Oturduğum koltuğa süremiyorum. Direksiyonu devasa ibreler görünmüyo :) Hidrolik denen olay yok çevir Allah çevir kas yaptım resmen. Aynalar berbat. Dikiz aynası ikidebir düşüyo :1:

Ama sürüş mesafelerim o kadar kısaydı ki. 100 mt falan. Ben kullanamadığım için haliyle eşim kullandı. Bana sürekli al sen kullan, al dene alışırsın falan diyodu ama yok olmuyo. Süremiyorum bir türlü. Mümkün değil ben süremem bu külüstürü diyordum. Bi taraftan da üzülüyorum. Ben kesin unuttum araba kullanmayı, bir daha hic araba süremeyeceğim diye :60:

Eşimle çok şiddetli bir kavga ettik. Beni araba ve anahtarıyla başbaşa bırakıp gitti.Ben arabaya bakıyorum araba bana bakıyo. Bismillah deyip oturdum direksiyona :) Ama eve nasıl gittim hatırlamıyorum.

Bir de millet beni şahinde görünce iyice arabayı sıkıştırıp kafayı camdan çıkarıp "hehehe kıza bak şahin sürüyo" "bas abla bas anca gidersin" diyodu. Güleyim mi ağlayayım mı bilemedim :)

En son seyranbağlarında dik bi yokuşta kaldım. Bi arabaya yol verdim. Bana neyse gec git işte ne bekliyosun. El freni cekmeden kalkamıyordum(debriyaj berbattı kavrama noktası falan yok). Arkama araba dizildi, kornaya basıyorlar. Beni ter bastı ağladım ağlıycam. Ayağım frende de değil. Geri kaçsa kaldıracam arabayı ama yok kalkmıyo araba. Patinaj yapa yapa lastikleri yakıcam. Kapattım kontağı indim aşağı. Bi taksici durdu. "Noldu abla" dedi. "Kalkmıyo" dedim. Aldı anahtarı uğraşa uğraşa kaldırdı arabayı kenara çekti.

Anahtarı verirken. "helal olsun abla sana. ben 20 yıllık şoförüm zor cıkardım bu arabayı. Kullanmam imkansız sen nasıl sürüyorsun." dedi. Ben de gururla:72: bindim şahinime evime gittim. Şimdi tır bile sürerim valla :1:

valla bacım seni tebrik ederim bende araba kullanıyorum da şahin kullanmayı asla istemem hela trafikte
kaynımda var şahin kocam al şu arabayı bi tur at diyo yook ben asla direksiyon bile kütük gibi maşallah sana bacım :nazar::nazar::nazar::nazar:
şahin kullanmanın da bi raconu vardır ara gazı falan veriyomusun bakimm :1::1:
şaka bi yana biz kadınlar isteyince şahin bile mersedese dönüşüyo dimi :1:

valla bacım seni tebrik ederim bende araba kullanıyorum da şahin kullanmayı asla istemem hela trafikte
kaynımda var şahin kocam al şu arabayı bi tur at diyo yook ben asla direksiyon bile kütük gibi maşallah sana bacım :nazar::nazar::nazar::nazar:
şahin kullanmanın da bi raconu vardır ara gazı falan veriyomusun bakimm :1::1:
şaka bi yana biz kadınlar isteyince şahin bile mersedese dönüşüyo dimi :1:

Korkunç yaa. Hani küçümsemek için söylemiyorum ama konforun k si yok. Sürüş keyfi Ankara trafiğinde sürüş eziyetine dönüşüyodu. Araba boştayken ara gazı veriyodum kro gibi :1: :1:

Biz kadınlardan korkulur ama cidden :1:

Korkunç yaa. Hani küçümsemek için söylemiyorum ama konforun k si yok. Sürüş keyfi Ankara trafiğinde sürüş eziyetine dönüşüyodu. Araba boştayken ara gazı veriyodum kro gibi :1: :1:

Biz kadınlardan korkulur ama cidden :1:

bence de araba sürmek bi keyf ayrı bi zevk şahinle berbat edemem de bende dün eşimin ısrarına dayanamayıp kısa mesafe kullandım
tam kavenin önünde indi arabadan al eve götür dedi benim araba otamatik senelerdir manuel kullanmamıştım neyse bari rezil olmıyım eve götürüyüm dedim stop etmesin diye gaza öyle bi yüklenmişim ki kavedeki adamlar çıktı şok gözlerle bana baktılar :53::53:
sonra eşimden bi mesaj senin arabayı satıp şahin alıyoruzz :1::1:
bazı erkekler de şahin ve manda kasa mersedes merakı var ayrı bi zevk yani bana kalsa arabanın heryeri otamatik olmalı :1::1:

bence de araba sürmek bi keyf ayrı bi zevk şahinle berbat edemem de bende dün eşimin ısrarına dayanamayıp kısa mesafe kullandım
tam kavenin önünde indi arabadan al eve götür dedi benim araba otamatik senelerdir manuel kullanmamıştım neyse bari rezil olmıyım eve götürüyüm dedim stop etmesin diye gaza öyle bi yüklenmişim ki kavedeki adamlar çıktı şok gözlerle bana baktılar :53::53:
sonra eşimden bi mesaj senin arabayı satıp şahin alıyoruzz :1::1:
bazı erkekler de şahin ve manda kasa mersedes merakı var ayrı bi zevk yani bana kalsa arabanın heryeri otamatik olmalı :1::1:

Dimi git deyince gitmeli, dur deyince durmalı.. :1::1:

kızlar bu konuda çok konu açıldı bunu bilerek kusura bakmazsanız dertleşmek istiyorum:(
5 yıl önce ehliyetimi aldım..ama hiç kullanma hevesinde olmadım mecbur bir işmiş gibi aldım o zamanlar..
bu sıralarda içimde çok heves var illa öğrenmek istiyorum işime arabayla gidebilmek istiyorum..adana da oturuyorum ve buranın trafiği çok fena..öncelikle çok korkuyorum..
eşim iki haftadır akşamları sakin sokaklarda çalıştırıyor beni..ama halen hatalarım var hızımı kontrol edemiyorum seri değilim vs:14::14:
sürücü kurslarından 10 saatlik ders alıyım diyorum sen bu halde sürücü kursuna başlarsan ondan da fayda alamazsın diyor..durumumu çok vahim görüyor..,
ne yapmalıyım nasıl öğrendiniz siz bayanlar ne yaptınız?:kkk::kkk:

Bende yeni aldım ehliyetimi.Bende çok korkuyodum ama korkulacak bişey yokmuş.Öncelikle korku,panik,heyecan olmamalı bunlar olursa trafiğe çıkamazsın.Sakin ve dikkatli olmalısın.Kesinlikle özel ders almalısın eşinle zor öğrenirsin.. yanında yabancı biri olunca daha iyi kavrıyosun.Arabanız vitesi manuel mi? otomatik mi?

Türkiyede hala 100 lerce kişi şahin doğan vb araba kullanıyor okadarda aşşaa çekmeyelim arabayı
ben ilk araba kullanmaya reno r9 lar varya sw hani torosların alt modeli onda kullanmaya başladım
e zormu zor vitesi kolum kadar debriyajı falan ayam yetişmez koltuk haraket etmez kocaman araba ama hakkıyla sürdüm arabayı onda eşim sen bunu kullandın her arabayı kullanırsın demişti .

nisanda kendime peugeot 206 aldı tabii çok rahat herşeyiyle
ama ben cesaret eksikliğimden tek başıma süremiyorum

şimdi araba çok önemli ok yağ gibi giden var kağnı arabası gibi giden var ama önce marifet cesaret edip sürmekte onu anladım ..

daha sabah bindim arabaya göya arabayı yerine park edicem önümde eşimin arabası
bende onun önüne park edicem arabay binene kadar sevinçle bindim oturunca debriyajdaki ayağım titremekten camdan fırlıcak diye korktum bi heyecan bi heyacan sonrada az durdum ölee araba çalışıyo bu arada bakındım düşündüm hala bacak titiriyo tabe sonra indim sanki arabadna bişi alıp çıkmış gibi. ama ço k zoruma gitti haraket edememek bilmiyorum böle işte..

Bende yeni aldım ehliyetimi.Bende çok korkuyodum ama korkulacak bişey yokmuş.Öncelikle korku,panik,heyecan olmamalı bunlar olursa trafiğe çıkamazsın.Sakin ve dikkatli olmalısın.Kesinlikle özel ders almalısın eşinle zor öğrenirsin.. yanında yabancı biri olunca daha iyi kavrıyosun.Arabanız vitesi manuel mi? otomatik mi?

vitesi manuel canım..bu arada epey yol aldım hocadan ders aldım..dün ilk defa tek trafiğe çıktım..ama okula bir süre daha eşim yanımda ben kullanarak gidip geleceğim..sabahları trafik çok yoğun..kızlar birşey soracağım size..bu ara yollar sokaklarda kullanırken hız yapmıyorum haliyle dönüşlerde felan ama çok mu yavaşım diye düşünüyorum azcık hız yaparsam bu sferde dönüşlere hızlı dalıveriyorum bir türlü oralarda hızımı ayarlayamıyorum..birde tümsekler sinirimi bozuyor her seferinde hızı azalt vitesi 1 e tak.işmiş gibi..serileşemedim daha ya:(

geçen gün yine eşimle beraber trafiğe çıkıp markete manava gittik, araba kullanmayalı olmuştu nerdeyse 4-5 gün sanki unutmuş gibi oldum eşimde ikide bir direktif veriyor sola geçsene hızlansana yok vitese küçült frene bas dönsene hadi, falan park et hadi ,benden 40 yıllık şoförlük bekliyor strese soktu beni iyice şapşala döndüm nasıl sürdüğümü anlamadım, manava dönmeden daha park yerinde yer varmı baksana diyo yolamı bakim park yerinemi onun yüzünden arabaya yan park ettim, evede gelince yok yok iyisin diyor sen bana karışmasan daha iyi kullanırım dedim, işin kötüsü bana ben olmadan kullanma diyor sen olursan sen kullan bana ne gerek var dedim bende ne için aldım ehliyeti dedim bırak azcık tek kullanayım gidip geleyim biryerlere diyorum yok gıcık ya :63:

bence tamamen allah vergisi birşey:26: kullanabilenleri hep gözümde büyütmüşümdür:23:
bi kere soğukkanlılar ve o el gerektiği anda kendiliğinden vitese gidiyor.
erken yaşta öğrenmek lazımmış :59:

dün kızımla daha önce birkaç kez araba kullandığım mesafeye gezmeye gidicektik eşimde işyerinin arabasıyla yol üstü diye bizi bırakacaktı oradan gideceği yere gidecekti ama telaşından bizi almayı unuttu ben aşağıya inip arayınca aaa ben sizi unuttum yoldayım dedi ee napıcaksınız dedi bende napalım arabayla giderim dedim gidebilirmisin falan dedi bende giderim dedim yedek anahtarda çantamdaydı hooop atladım arabaya hemen zaten eşimlede gittiğim aynı yoldu sadece eşim yoktu,yalnız ufak bir hata yaptım 4.vitesteyken biraz yavaşlayayım dedim oda çok yavaşlamışım gaza basınca araba gaz yemedi hemen vitese 2 ye düşürdüm ama biraz sarstım arabayı aslında 3.viteste gidilecek bir yoldu ben dönüş yapıcam diye hızlanmaya korktum sonra zaten ışıkta durdum durumu toparladım eşimede söylemedim kızar yoksa, banada ders oldu bu olay :1:

bugün arkadaşım uğramıştı bana..aldım onu evine bıraktım:) ama o yolu ezberledim artık:) trafikli bir yol birde akşam trafiği vardı..arkadaşım beğendi sürmemi ama tedirginliğimi o da farketmiş..
yarın okuluma kendim gideceğim kızlar gözümü kararttım inşallah muvaffk olurum..

kızlar bugün dersim geçti..eşimde sen kendin gidip gelebilirsin dedi..çıktım saat 9 gibi önce kızımı bıraktım sonra okula geçtim ama nasıl bir heyecan bendeki..ela nın kreş yolları sokak sakin yollar tümsekler var..tümseğin birinde stop ettirdim:( allah tan trafikte bişey yapmadım olumsuz..birde dönerken okuldan yolun bir kısmında kavşak dönüşlerinde sanırım hızım mı az geldi birkaç kere araba titredi..nedne anlamadım:( arabaya bişey yapacağım diye de korkuyorum:( birde korkak kullanıyorum ya..diyelim ki önümdeki araç çok yavaş ama ben sollama durumu var sollayıp önüne geçeyim desem aman boşver diyorum..zamanla daha kolaylar inşallah:)
kızlar hadi bir cesaret..yapalım hep bera ber...:7:

bende bugün 7 yıılık usta şöfer arkadaşı ayarladım kendisi sanayiye dahi kendi gider arabasıyla
bugün bismillah dedik başladık girdim az trafik olan yere nasıl rahatladım ve çok cesaretlendim
evim öüne kadar getirirp süper bi şekilde park ettim inşallah devamıda böle olurçok mutluyum.
şunu farkettim sağolsun eşimde sabırla öğretti hiç kızmadı arabaya değer vermedi ama
yanınızda hemcinsinizin olması daha rahatlatıcı ve motive edici sizinle empati yapabiliyor en azından..

Son düzenleme:
ben de 7 yıllık heliyet shibi ama 1 yıldır araç kullanıcısıyım.eşimin ısrarları üzerine okula gidip gelmek için tarfikte süremye alıştım. iyi de yapmışım valla, her yere arabayla gitmek ne büyük bi zevk, dolmuş otobüs derdi yok. istediin gibi arkadaşlarını alıyosun,evine bırkıyosun falan çok güzel oluyor :) umarım sizler de başarırsınız...:31:
kolay öğrenmenin en güzel yolu, tek başına trafiğe çıkmak... bundan ötesi yok. hiç bilgin olmasa da tek çıktın mıydı, arabayla başbaşasın, hata da yapıyorsun ve hatayı başkası sana söylemiyor,sen zaten anlıyorsun,bi dahaki sefere yapmamaya çalışıyorsun...

uff herkese merhaba ,
bu araba işi bizde yılan hikayesine döndü ama şu bir gerçek ki arada birkaç tane çıksa da bütttün erkekler eşlerine aynı tepkileri vermişler :) sizlerin yazdıklarınızı okurken sanki kendimi okudum :69: ehliyetimi 2000 yılında aldım ben de ama araba yoktuki süreyim sonra araba oldu cesaret olmadı şimdi ikisi de var da korkuyorum çok nasıl olacak bilmiyorum. arabayı çarpmaktan korkuyorum eşim de az değil hani çok korkutuyor birini ezersen hapse girersin yok kendin ölürsen ben ve kızın ne yaparız sana otomatik alalım ve daha şu an aklıma gelmeyen neler neler ne kavgalar ettik anlatamam eylülde bi niyetlendim ders aldım falan ama yok kabullenemiyor bir türlü yanımda olunca bildiğimi unutuyorum sanki aşırı derecede bağırıyor kendi bacağına vuruyor sürekli olmaz öyle dursana vitesi küçült bağırttırma arabayı vb artık kaldıramıyorum arabasına bişey olacak diye ödü kopuyor oysa arabayı evlendikten sonra birlikte aldık :) neyse işte yarın gene yola çıkıcam öğrenmem lazım biliyorum ama bu korku beni bitirdi yarın eryamandan çıkıp otobandan yaşamkente gidicem inşallah arka cama bende yazı asıcam süper fikir bence aman kimse bana ilişmesin de hiç sorun değil yazı beni kasmaz :51: biraz daha ders almalımıyım yoksa yarın çıkmalımıyım eryaman içinde geziyorum da bilmiyorum hadi fikir verin nolur :43:

Back
X