• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Araba kullanmak bu kadar mı zordur?

evet kesinlikle başarmamız lazım..zaten kendi adıma bir kere başladım bırakırsam benden hayır yok bir daha:)
biliyorum huyumu canım:)
bugün öğrencilerden biri hocam neden sizinde arabanız yok siz neden gelip gitmiyorsunuz dedi..bayan hocaların çoğu aracıyla geliyor gidiyor nasıl özeniyorum onlara varya..
:49:

sorma cnm bende baya alay konusu oldum şirkette.
araba aldın ama garajda çürüteceksin,hala şirkete arabanla gelemdin felan diyolar.
sanki arabayı alınca bide yanında süratli trafiğe çıkma beyni veriyolarda.
dur bismillah daha çok yeni..
yemek saatlerinden nefret eder oldum o yüzden.
konuşcak konuları yok bu ara her gelen ne zaman çıkıyosun trafiğe,vay efendim hala çıkamadınmı,sen çıkınca haber verde biz o gün trafiğe çıkmayalaım..
çoğuna lafı yapıştırıyorum ama çoğundada aman salla boşver diyorum..
neyse olcak bu iş inanıyorum :)

otobanda araba kullanmak çok daha rahat bence
ilk basta insan cekiniyor kamyonlar filan var diye
ama inan ara yollardan ya da e5ten cok daha rahat bence otoban
birincisi seritler daha genis
ikincisi ara yollar ya da e5te oldugu gibi ikide bir şerit degistiren ya da ara yollardan cok baglanan olmuyor
sadece acemiyken sol seritte kullanmayacaksın arabanı
ilk acemiligimi yendigim yerlerden biriydi otoban benim
ilk baslarda kamyonlarla birlikte en sagdan 70 80 le cok gittigim zamanlar oldu :)
sonra gencligin verdigi hevesle en sola dadanmıştık , şimdi orta şeriti buldum :)

bir de bunu genel olarak yazıyorum eger mümkünse yani size yeni araba alınacaksa ya da araba degistirmeyi düsünüyorsanız otomatik vitesten yana kullanın tercihinizi.

evet kesinlikle otomatik vites olmalı süper rahatlık:66:

kızlar benim özel dersim yarım kaldı,bi akşam çıkabildim snrasında hasta oldum 1 hafta yattım evde,derken aracımızı abime verdik bi iş için hala gelmedi,ya çok istiyorum bende,inşallah yakında arabımıda alıcam,busabah istedıgım arabadan gordum,gozumu alamadım cocuklar gıbı:26:hele bi öğreneyim asfaltı ağlatıcam:52: derse baslayayım tekrar yazışırız yıne hepınıze iyi sürüşlerr kızlarr..

bana da biraz cesaret lazım.Annemin arabası yeni alındı hemde otomatik vites ama bende kullanmaya cesaret yookk! :( nişanlımla bazen bizim arabayla dışarı çıkıyoruz adam beni eve bırakıp tekrar taksiye biniyo artık kullanmam lazım cesaret hapı falan var mı acaba :5: aslında aldığım zaman gayet iyi kullanıyorum hakimiyetim süper ama gel gör ki geç direksiyona dediklerinde karnıma ağrılar giriyo eller buz gibi oluyo :2:

bazı eşlerin öğretmekten çok köstek olduğunu düşünüyorum:15::15::15::15:
4 yıldır kullanıyorum ve eşim hep aynı cümleyi söyler
''sana otomatik vites araba lazım''
bence trafiğin az olduğu yerde araba kullanmaya başlayın

bugün hocayla dersim bitti.son anda arabayı bahçeye parkederken hoca kendin yapacaksın dedi gayet güzel yaptım amaa..son anda el frenini çekmeden ayağımı frenden çekince araba önümüzdeki ağaca çarptı ağaç dal gibi küçük..ama plakanın bir tarafı hafif üst kısmı çatlamış gibi bişey olmuş.çok mühim değil gibi görünüyordu ama moral bozdu bana:(

bugün hocayla dersim bitti.son anda arabayı bahçeye parkederken hoca kendin yapacaksın dedi gayet güzel yaptım amaa..son anda el frenini çekmeden ayağımı frenden çekince araba önümüzdeki ağaca çarptı ağaç dal gibi küçük..ama plakanın bir tarafı hafif üst kısmı çatlamış gibi bişey olmuş.çok mühim değil gibi görünüyordu ama moral bozdu bana:(

Nazar olmuş :) Üzmee kendini hiç. Kendini rutine alıştır. Kontağı kapat, el firenini cek. Viteste bırak arabayı. Yokuş aşağı park ettiysen geri, yukarı parkettiysen 1 e tak.

Her zaman viteste bırakırım ben. Eşim köpürüyo yoksa hahaha

geçen akşam babamla çıktık..
bu sefer biraz daha yoğun trafiğin olduğu caddede sürüş yapcaktım..
babam normalde bana ismimla hitap etmez,taktığı lakaplar var onları söyler hep..
neyse direksiyona geçince ismimle hitap etmeye başladı..
orda bi garipsedim zaten,sanki yanımdaki yabancı gibi..
neyse gayet düzgün gidiyodum..
babam sağa gir dedi,bende yandan araba geliyo diye,sağa girmek yerine dümdüz devam ettim..
ayy nası kızdı anlatamam..ben sana sağa gir dedim,neden dinlemiyosun,niye korkuyosun,ani fren yaptırdı bana..herkes bana bakıp durdu :(((
neyse vicdanı sızladı heralde sonra yumuşadı biraz.
bide ben 4lüleri yakmak istemiyorum,inadına yaktırıyor..
gelen araçlar sana dikkat etsin diyor..
ama ne bilim biraz gurur yapıyorum sanırım..:(
zaten ikimizde tövbe ettik..artık onla değil kardeşimle çıkıcam trafiğe..
babayla bu iş olmuyor :63:

Son düzenleme:
Kardeş eş baba bunlarla çalışılmaz kızlar benden demesı

Bağır cagır bıldığınıde unuttururlar :1:insana

Nazar olmuş :) Üzmee kendini hiç. Kendini rutine alıştır. Kontağı kapat, el firenini cek. Viteste bırak arabayı. Yokuş aşağı park ettiysen geri, yukarı parkettiysen 1 e tak.

Her zaman viteste bırakırım ben. Eşim köpürüyo yoksa hahaha
canım bak bu bilgi süper oldu benim açımdan çünkü bunu ne eşim ne hocam demişti:)

evet kızlar bence de babayla kocayla olmaz bu iş..ki babam yanaşmadı bile zaten vakti zamanında öğretmeye..kocam da beğenmiyor beni hiç..bu sabah evden okula kadar ben kullandım arabayı:) önce kızımı kreşe bıraktım sonra okula geçtim eşim yanımdaydı..önce handi aradan girecektik diye bir sordum ayy şu aradan görmüyor musn diye bir çıkıştı bana..ne bu ses tonun azarlar gibi hiç ağzını açma sakın dedim..ama o bile bana nasıl negatif etki..sonra trafikli yoğun yolda bile yaptım..neyse ki sorunsuz gittim okula..böyle böyle sabahları okula eşimle geçeceğim..sonra bir cesaret yalnız geçeceğim..
kızlar size bişey sorucam..yarın özel dersim var ve eşimin de semineri varmış..arabayla öğrencimin evine kızımı alıp geçsem cesaret edip..yoksa daha var mı tek çıkmama yol da biraz trafikli adana yı bilenler bilir mavi bulvardan gidiliyor..ne yapsam acaba?

hiç üzme canım kendini ilk öğrenmeye çalıştığın zamanlarda illaki olabilir. ama insan ister istemez çarpınca biyerlere yada yanlış bişe yapınca moral sıfıra iniyor ve bir daha kullanmak istemiyorsun.. ben hiç çarpmadım ama çok sıyırdığım oldu :D:1::1: en yakını dün gece arkadaşa giderken eşim yanımda ben kullandm dönüşte tekrar ben kullandm akşamları tenha bi ana cadde de .bu arada dün akşam kafama koydum vitesi 3 e alcam diye dün aldım çok rahatmış ama ilkinde alamadıığım ve araç teklediği için korkup almak istemiyordum hiç vitesi 3e. seninkide öle bi korku ama bu sefer yapmıcam de dikkatli ol başırırsın emin ol.. dün aracı site içerisine koyarken arabanın arkasını az daha vurcakmışım yani kocam öle sölüyor hızlı girmişim:1: ödü patladı arabasına bişe olcak diye. :1:
ama allahtan tekrar kullanmcan gibi laflar etmedi gerçi etsede sökmez bana:1::1: ama arabaya hakim oldukça öncesinden sana çok kısa gelen yollar uzuyor artık bunu farkettim dün ...eşim araç kullanmayı pek sevmez ama ben bayılıyorum.. ve inşallah bu hevesle çabuk öğrenirim..sende hiç sitres yapma.. dikkatli ol her zaman.ve en son el frenine hep dikkat et.. SEVGİLER.
:71::71:

kızlar size bişey sorucam..yarın özel dersim var ve eşimin de semineri varmış..arabayla öğrencimin evine kızımı alıp geçsem cesaret edip..yoksa daha var mı tek çıkmama yol da biraz trafikli adana yı bilenler bilir mavi bulvardan gidiliyor..ne yapsam acaba?

Çok mu yoğun trafik. Panik yapar mısın, hata yapmaya müsait misin? Bunların hepsini sen daha iyi bilirsin tatlım..

Eğer tam anlamıyla kendine güvenmiyorsan tek başına evladınla cıkma :) Ama yok yavaş yavaş giderim diyorsan al git.

kendime güven kısmını anlayamıyorum işte ön koltuğa oturana kadar kendime güvenim yok..oturunca geliveriyor bir cesaret yapabilirim hissi:)
ama hiç yalnız çıkmadım daha...evet çıkarsam ela yı yanıma mecburen almam gerek..çıkmazsamda gidiş kısmım çok zor olacak...bende şaşırdım..

kendime güven kısmını anlayamıyorum işte ön koltuğa oturana kadar kendime güvenim yok..oturunca geliveriyor bir cesaret yapabilirim hissi:)
ama hiç yalnız çıkmadım daha...evet çıkarsam ela yı yanıma mecburen almam gerek..çıkmazsamda gidiş kısmım çok zor olacak...bende şaşırdım..

Ehliyet aldıktan bir hafta sonra Ankara Bursa yapmıştık. Ailede benden başka kimse araba kullanmayı bilmezdi. Annem arkaya babam yanıma oturdu. Yasin okuyordu arkada, babam da bildiği bütün duaları :1::1: sağa sağlim gittik ama şimdi diyorum ki; "ben olsam aceminin arabasına binmezdim. sizde ki iyi cesaret" babam da;" biz sana güvenmeseydik, sen kendine asla güvenmezdin" der...

Şimdi şöyle düşün; önünde sonunda o trafiğe çıkacaksın. Minik yavrunu da bugün olmazsa haftaya götürmek mecburiyetinde kalacaksın.

Sakin olursun, her kontağı çevirdiğinde besmele cek. Dörtlüleri yak ve yavaş yavaş git. Niye yavaş git diyorum arabada bebek var. Sen hata yapmazsın ama Allah korusun karşıdaki yapar. İki kez bu şekilde gidersen 3. de alışırsın zaten

Son düzenleme:

Ehliyet aldıktan bir hafta sonra Ankara Bursa yapmıştık. Ailede benden başka kimse araba kullanmayı bilmezdi. Annem arkaya babam yanıma oturdu. Yasin okuyordu arkada, babam da bildiği bütün duaları :1::1: sağa sağlim gittik ama şimdi diyorum ki; "ben olsam aceminin arabasına binmezdim. sizde ki iyi cesaret" babam da;" biz sana güvenmeseydik, sen kendine asla güvenmezdin" der...

Şimdi şöyle düşün; önünde sonunda o trafiğe çıkacaksın. Minik yavrunu da bugün olmazsa haftaya götürmek mecburiyetinde kalacaksın.

Sakin olursun, her kontağı çevirdiğinde besmele cek. Dörtlüleri yak ve yavaş yavaş git. Niye yavaş git diyorum arabada bebek var. Sen hata yapmazsın ama Allah korusun karşıdaki yapar. İki kez bu şekilde gidersen 3. de alışırsın zaten

Evet dörtlüleri yakıp gitmek çok mantıklı, ben de bi deniyim böyle

:) bende olsam benim yanıma oturamazdım:)
dörtlüleri yakmak iyi fikirde..dörtlüler hasta vs.acil durum için kullanılmıyor mu?

Yok cnm sadece onlar için değil,araba arızalı olunca,yada şöför acemi oluncada yakılır 4lüler..
yani karşı taraf aracında bi problem olduğunu anlayıp daha dikkatli hareket eder..
aslında 4lüler yanınca korna çalan bile olmuyor:1:

Back
X