Araba kullanmak bu kadar mı zordur?

Araba kullanmak için kendine güven lazım, cesaret lazım..
Çok zor bir iş değil inan..
araba bu sen ne dersen onu yapar,ben araba aldım sakaryadan aldım istanbulda oturuyorum..Hiç trafiğe çıkmışlığım da yoktu..Sakaryadan istanbula tek başıma geldim..Yani hani deli cesareti derler ya işte o bazen çok işe yaıyor

selam kızlar benim ehliyetim daha yeni sayılır martta aldım ama tek başıma buzamana kadar araba kullanmadım sağolsun eşim çok panik sınavdan sonra ben trafikte egitim almama ragmen hocayla istanbulda gitmedigimz yer sokak cadde kalmamasına ragmen eşim hemen öle trafige çıkılmaz zor araba kullanmak birsine çarparsın şöle böle diye diye hevesimi kırdı cesaretim bitmişti yapamıcam kullanamıcam demeye başlamıştım bu konu sayesinde kendime geldim sagolun bugün tekrar derslere başladım 1.ders ilk 10dk biraz zor geçti yanlış yaptımmı kendimi kasa kasa bi hal oldum ama sonra düzeldim bikaç gün daha devam edicem hocayla ders bitiminde busefer eşim olmadan çıkıcam trafige çok pis hırs yaptım

herşey heves kırmakla başlıyor zaten eşleriniz size yaparsın olur çalışa çalışa pratik yaparak olabilecek birşeydir diyebilir aslında ama arabaları kıymetli tabi birazda ...tabi ki hemen trafiğe atlamamak gerekir ilk öncede...
ben ehliyetimi aldığım zaman ilk direksiyon kursumda daha trafiğe cıkmıstım hocam direksiyon hakimiyetimi çok beğenmişti tabi hoca ile belli bir zaman çalışılıyor..bir aile yakınıyla bu işe kalkışılınca olay bitmiştir...dayımla birlikte iken evin önune park ettiğimde arabayı okadar insanın içinde sana ehliyet verenın aklına tüküreyim ben kim verdi sana dediğinde benim için herşey bitmişti

ve ben ehliyeti 2004te almıştım şu an 2011 ve bu yıl şubat ayında başladım kullanmaya....
eşimle pratik yaptık ve çok beğendi onca zamana karşın..
neyse sen eğer eşinle ve ya senin moralini bozmayacak bir aile ferdin yok ise hoca ile bu işin üstesinden geleceksin arkadaşım... umarım başarılı olursun yapamayacağımız şey yok kii

inanamıyorum cidden deli cesaareti:) aferin sana:)

evet kesinlikle yanında kasılmayacağın biriyle çalışman şartt...hoca en iyi seçenek...

haftasonu baya pratik yaptım.arabadan inesim gelmedi.hatta pratik yaptığım yerden eve kadar getirdim aracı.biraz daha trafiğe alışmak için kalabalık olan bi yolda çalışmaya devam ettik.ama bu erkek şöförler beni deli etti.gayet düzgün gidiyorum arkadan korna basmaları yokmu çıldırtıyor beni.hata yapmışım gibi yada onların şeridini ihlal etmişim gibi panikliyorum..sonra keskin bi dönemeç vardı ordan dönmek için yavaşladım,arkadaki aracın çok acelesi varmış gibi gene
korna bastı.offfffffffffffff aslında erkek şöförler olmasa yapamıycağımız iş değil
şaka bi yana bir an önce h.sonu gelsin diye saat sayıyorum.sanırım tam anlamıyla öğrendikten sonra evdekiler beni tutamıycak

Son düzenleme:
ben de bi süredir çalışıyorum işime gidip geliyorum(3 km )hergün ...bikaç konuda ilerleyemedim ..bunlardan birisi park...diğeri geri çıkışlar ...mesela bugün geri geri çıkıyorum önden ağaca çarpmasın die aracın burnuna bakarken arkama bi minübüs gelmiş ben görmedim boş sanıyorum ya arkayı öne bakarak gidiom..derken bi bağırma durr die..nasıl bastım frene hala hatırlamıyorum..çok yaklaşmışım...münübüs şoförü de baya sinirli gözüküyodu...böyle olunca hevesim kırılıyo hep...

bu akşam tekrar çıkıcam..
nası saat sayıyorum iş bitsede eve gitsem diye..
aradan 1 gün bile geçse korku sarıyo insanı,acaba sürebilcemmi hata yapcammı diye..
bu işi becermemiz lazım kızlaaaaaaaaaaaaarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

:)evt ya ben de öleyim..bikaç gün sürmesem tekrar oturunca süremicem gibi geliyo....ya mesela dün el frenini indirmeyi unutmuşum iş çıkışı....stop ediyo araba insanın aklına gelmez mi hiç ...koşullamışım kendimi benden kaynaklanan bi hata olur die...bi arkadaşa soruyorum arkada bişey mi var çıkamıyorum die...demesin mi el frenini indirdiniz mi die...ya hala böyle bi hata yapmama inanamadım...ve bu hatalar iş çıkışı oluyo hep giderken sorun olmuyo hiç...çok yoruluyorum acaba o mu etkiliyo

kesinlikle ondan cnm..
yorgun olman etkliyor.
sende de var mı merak ettim,geçen gidiyorum sanırım biraz yavaşım diye kornaya bastı arkadaki adam ben bi panik bi korku,hemen önünden çekildim,bu korku ne zaman geçer merak ediyorum.
her çalınan kornayı üstüme alınıyorum,babamda delleniyor,sen yoluna bak sana değil o korna diye (

cnm ben hep seridim de gidiyorum yol boş olsada..onun için pek üstüme alınmıyorum çalınan kornaları...ama bazen sollamadan önce de basıyolar kornaya haber verme açısından...heralde deneyim kazandıkça atacağız korkuları ...ama şu bi gerçek ki trafikte dikkat çok önemli...een ufak bi dikkatsizlik kötü sonuçlar doğurabilir..1 aydır süren kısa deneyimlerime dayanarak söylüyorum bunudikkatli olunacak ve hız yapılmayacak...hiç 4 vitese atmadım mesela..en fazla da 60 yapıyorum...

bu bende de oluyor kendimi soldan gitmeye hiç yakıştıramıyorum mesela diyorum daha sen oraya layık değilsin:) ama bazı yollar var sağdan gitsen otobüsler işgal etmiş sola alsan bu seferde arada çalan kornalar bana mı oluyorum...

bu arada kızlar siz maşallah başlamışsınız epey..kendiniz gidiyorsunuz geliyorsunuz..ben daha yalnız yapmaya cesaret edemiyorum..hocayla hep akşamları okulumun yolunda yoğun yerlerde çalışıyoruz..
dün öğlen eşim yanımdayken işten eve kadar getirdim arabayı ..ama yine yanımda birileri oldu hep..bu hafta hocayla böyle çalışayım..haftaya da eşim yanımda işe gideyim dönüşte eşim olmayacak ama...zaten sorun sabah gitmekte trafik fena yoğun..okulumun çıkışı 3 20 geçe o saat biraz daha sakin dönmeyi gözze alabiliyorum...sabah geçiş kısmı korkutucu..

Vitesler bişi degil parketmete kolay ama yokuş yada meyilli bir yolda dur kalk yapmak çok korkutuyor benii:18::18::18::18:

Vitesler bişi degil parketmete kolay ama yokuş yada meyilli bir yolda dur kalk yapmak çok korkutuyor benii:18::18::18::18:

canım bana da o kolay geliyor...yokuşta dur kalk yapmak ..kavrama noktasını yakalayınca verion gazı...yarım debriyaj yap sonra bas gaza...park olmuyo nedense burnu kurtarayım derken arkayı unutuyorum arkayı derken burnu...offf offff

Bende kendi ehliyet ve araç kullanma hikayemi anlatayım; üniveriste son sınıfta başladım ehliyet kursuna ve ehliyeti 2000 yılında koydum cebibe :) ama araba kullanmak bana çok uzaktı... babam ehliyeti aldıktan sonra pratik yapmama yardım etmek için arabası ile eğitim vermeye başladı ama insanın babası, kocası, sevgilisi, ablası, annesi, abisi... bunlar araba kullanımı eğitimi için hiç uygun değiller çünkü sizin için çoooookkkk endişe duyuyorlar ve eğitimi onların araçlarında aldığınız için araçlarının sağlığından endişe duyuyorlar :)
Neyse bu şekilde bir yıl geçti bir ağustos günü sabah 06 da babamın arabasını kaçırdım :)
Arabayla 2 alt sokağa indim tam evin sokağına dönerken araba istop etti yokuş yukarı, tekrar çalıştırdım kaldırırken biraz kaydı ve istop etti tekrar denedim aynısı, ve denemelerim sonucunda arka tarafta park halinde ki bir araba ile aramda bir adamlık mesafe kaldı bir kez daha denesem araba kayacak ve o arabaya çarpacak ... eee el mahkum arabayı istop ettim el firenini çektim arabayı kilitledim ve evin ziline bastım babam balkona çıktı aşağı çok acil gelmesini söyledim... Adam korkmuş indi aşağıya olanları anlattım arabaya gitti evin önüne park etti. Arabadan indi önce tatlı tatlı fırçaladı sonra bu cesaret bende olduktan sonra mutlaka araba kullanmayı öğreneceğimi söyledi ...
Aradan koca bir altı ay geçti ve ben arabanın ön koltuğuna bile yanaşmadım... Ta ki....
Bir denetim için İstanbuldan İznik'e gidecektik bir iş arkadaşımla ... sabah beni evden aldı yola çıktık ona yolda araba kullanmak ile ilgili hikayemi anlattım bir anda sağa çekti geç direksiyona dedi bende hayır yapamam dedim geç geç yoksa denetime geç kalacağız dedi neyse bindim direksiyona yalpalıya yalpalıya gittik feribota kadar , ben istop ettim arabayı ben feribota sokamam al sen sok çıktıktan sonra yine ben alırım dedim .. hayır dedi bu arabayı vursanda parçalasanda ( şirket arabası tam kaskolu) bugün bu iş bitecek ömür boyuda bana dua edeceksin dedi ... O gün o iş bitti arkadaşlar o gün bugündür arabadan hiç inmedim Allah nasip etti kendi arabamıda aldım... Çok iyi şöför olduğumu söyler herkes, özellikle araba park etmek konusunda başarılarım hem iş hemde aile arasında şaşkınlıkla karşılanır :) babam bile yoynuz kulağı geçti der :) kazasız belasız bugünlere geldim ... Ben hep şöyle düşündüm kimler araba kullanıyor benim neyim eksik ki...
En kısa zamanda hız limitleri içinde iyi sürüşler dilerim ...
Benim için araba kullanmak bir zevkkk ...Umarım sizin içinde öyle olur...

canım ben trafiğe çıkmadım henüz...okulum ev arası 3 km ..çok fazla araçta olmuyo yolda onun için yalnız çıkabiliyorum..ama trafiğe daha var dio eşim..iyice deneyim kazan bu yolda bikaç aya çıkarız dio...bi kere çıktın mı yalnız cesaretin gelir 1 hafta sonra da korkun kalmaz...inş.başaracağız:)

keeper cim hikayen muhteşemdi:)
inşallah canım bizde başarırız..bende de sağdan sol şerite alma korkusu var diyelim sola döneceğiz sola yaklaşmak gerekecek ya geçemezsem kalırsam orda gibi.
korkularım çeşit çeşit gerçi
ama arada o zevki aldığımı hissediyorum sürüşümü beğendiğim zaman zamanlamayı ve hamleyi düzgün yaptığım zaman..

keeper hikayen çok hoşuma gitti.
araca kasko yaptırım öyle çıkmak gerek aslında,
bişe olsa bile kasko öder diyip daha rahat davranır insan sanırım :))
bakalım başarıcaz kızlar,yılmak yok..
bu işe beraber başladık,beraber üstesinden gelicez :)

evet kesinlikle başarmamız lazım..zaten kendi adıma bir kere başladım bırakırsam benden hayır yok bir daha:)
biliyorum huyumu canım:)
bugün öğrencilerden biri hocam neden sizinde arabanız yok siz neden gelip gitmiyorsunuz dedi..bayan hocaların çoğu aracıyla geliyor gidiyor nasıl özeniyorum onlara varya..

kavrama noktasını yakalayıp kalkış yapmayı hiç denemedim eşim kendi nasıl kullanıyorsa hep öyle ögretti gaz pedalına basıyorum gazı ayagımı frenden çekiyorum aynı anda debriyajı bırakıyorum yavaş yavaş bi cayırtı resmen asvalt aglıyor bu hafta sonu birde senin tarif ettigin gibi yapim bakim

park ederken geri geri park ediyorum ben boş bir yol degilse araya girmek lazımsa diyelim sag tarafa park edicem öndeki arabanın arka kapısı benim yanımdan görünecek kadar gidiyorum direksiyonu tam sag yapiyorum geri geri gidiyorum yavaşça tam sag yapıp gidince zaten arabanın arkası içeri giriyor önü dışarıda kalıyor ön arka kaldırıma yaklaştıgında hemen sola sola topluyorum direksiyonuyine hafif gaz vererek düm düz yanaşıyor kaldırıma sonra direksiyonu düzeltip bırakıyorum.... sol kaldırıma çekerkende tam tersi tam sol gir sonra sag yap topla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…