Araba kullanmak bu kadar mı zordur?

benimde 18 yıllık ehliyetim fakat araba kullanamıyorum.Geçen gün eşim arabayı verdi nafile kaldıramadım bile

canım

kendi aracının burnuna bakmıcaksın..
ben mesela önümdekinin de önündekini takip ederim..
takip mesafesi de çok önemli..
aslında sadece sadece önündekilerle değil,sağın ve solunla da ilgili oluyo olman gerekiyo..
sen ne kadar dikkatli kullanıyo olursan ol,trafikte canavarlaşan bazı erkek sürücüler var
dikkatin sadece kendinde değil,etrafında da olucak..

tamamen katılıorum özellkle trafiğin sıkışık olduğu yerlerde sık dur kalk yaparken önündekinin önüne bakman gerekio:) ya bu işi erkekler yapıosa biz akıllı bayanlar yaparız diorum...atın kendinizi yola sonrası gelio zaten.öle ewde oturup cesaretin gelmesini 3 4 yıl bekledim ama gelmedi boşa beklemeyin derim ben:))))

kızlar bugün 3.günümdü direksiyon dersinde..halen hatalarım var halen varmoralim bozuldu çok bugün.dönüşlerde halen kötüyüm son düzeltip yola geçme evresinde.birde 2.vitese takmayı unutuyorum..bikaç kez stop ettirdim..ama dur kalklı bir yolda başarılı oldum..
ne bileyim ya

hatalarının olması çok normal hataların varki ders alıyorsun yeterki hatalarını düzeltmek için çaba harca ve asla pes etme.. belki bi kaç ay sonra bu yaptıklarına güleceksin..
inşallah bende şu korkumu atlatırım..

not:'insan kaybedince değil vazgeçince kaybeder' arabaya her bindiğimde bu sözü hatırlayarak hırslanıyorum..

Yaptığınız hatalar sizi pes ettirmek yerine dahada kamçılamalı kadınların başaramıyacağı iş yoktur sadece 1 adım..

Ümraniye Dudullu tarafında olan varmı? Bende özel ders almaya karar verdim. Eşime söyledim Hafta sonu Gebze tarafına gidecektik dönüşte sen kullanırsın dedi otobanda. Ya zaten mevcut bi tırsaklık söz konusuyken ben birden bire nasıl otobana çıkayım... Olmıcak bu iş böyle ama kararlıyım yani. Araba kapının önünde dururken ben leş gibi sigara içen adamlarla midem ağzımda minibüslere sürünüyorum... Ya olacak ya olacak çok pis azim yaptım, inşallah çabuk sönmem :) Söylediğim lafı idrak edemeyen insanlar trafikte canavar gibi, az aklı selim herkesin yapabileceği bişey ama sadece biraz cesaret ve pratik diye düşünüyorum. Ben araba konusundan ziyade trafik korkusu yaşıyorum, aslında girsem mantığını çözsem gerisi gelecek ama hadi bakalım... Hepimize bol şans

kızlar buranın sayesinde bi gerçekle yüzleştim ve sorunun babamla araba kullanmakta olduğuna kanaat getirdim.
dün erkek kardeşimi yanıma aldım ve trafiğe kapalı alanda,hem dönüşlerimde hem geri gitmede hemde park etmede hiç bir sorun yaşamadım..ve araba kullanmanın tadını aldım..akşam babam geldiğinde onu arka koltuğa oturttum bak nası kullanıcam dedim..adam şok geçirdi..olmuşsun sen yaa dedi :))
baya beğendi..şimdi trafiğe çıkmak kaldı..onuda özel dersle halledicem...burdan bi arkadaş sayesinde hocanın numarasını aldım..yarın bi kaç saat ders alcam..oh bee özgüvenimi kaybetmiştim ne beceriksizim ben diye..sonunda hatanın bende olmadığını anladım

otobanda araba kullanmak çok daha rahat bence
ilk basta insan cekiniyor kamyonlar filan var diye
ama inan ara yollardan ya da e5ten cok daha rahat bence otoban
birincisi seritler daha genis
ikincisi ara yollar ya da e5te oldugu gibi ikide bir şerit degistiren ya da ara yollardan cok baglanan olmuyor
sadece acemiyken sol seritte kullanmayacaksın arabanı
ilk acemiligimi yendigim yerlerden biriydi otoban benim
ilk baslarda kamyonlarla birlikte en sagdan 70 80 le cok gittigim zamanlar oldu :)
sonra gencligin verdigi hevesle en sola dadanmıştık , şimdi orta şeriti buldum :)

bir de bunu genel olarak yazıyorum eger mümkünse yani size yeni araba alınacaksa ya da araba degistirmeyi düsünüyorsanız otomatik vitesten yana kullanın tercihinizi.

Son düzenleme:
kızlar bende hafta içi kursumu bitirdim bugün başka bir hoca ile çalıştım yarında son kursum bitiyor..
bugünkü hoca öncekinden çok iyiydi..keşke en baştan bu hoca ile çıksaymışım..tek elle direksiyon hakimiyetini dönmenin pratikliğini öbür elimde viteste öyle çalıştırdı..şehir içinde 3 e taktırdı..öteki 2 ile canımı çıkarıyordu..yarın sorun olacak yarın öteki hoca ile çalışmak istemiyorum..bugün kü hocaya da dedim sizle çıkalım yarın diye..o da bakalım dedi..okulumun yolunda çalıştıracak..

yetmezse gayriresmi kendi arabamda da ders alacağım okul yolunda..arayı soğutmadan kendimi bir şekilde trafiğe atmak istiyorum..halen eşimle çıkmak istemiyorum..bende hata bulucak güvenimi sarsacak diye korkuyorum..o yüzden biraz pahalıya gelecek bana ama bu hoca kabul ederse bu hocayla kendi aracımda da biraz ders almak istiyorum..bakalım artık...
yaptıkça insanın kendine güveni geliyor cidden..bol çalışma ötesi geliyor bunu günden güne görüyorum kendimde:)

Yolda giderken bazı kadınlar öyle bir bakıyorkı abıww bir yere

girmezsek ıyı dıyorum.

Kızlar araba kullanmak zor değil pratıkle halledılır ama bak yıne dıyorum

yolda gıderken kendınızı kollamak durumundasınızda

bunu 50 mt ötemde dolmuşunu yolumu kesip ,kapısnı açıp

arabayı geri vitese ,ve bıldım duaları okumaya başladığımda daha ıyı anladım

Adamla aynı anda kırmızıda kalkıyorsun ,adam kendince strat verıyor yarışa ya

neler neler

evet canım ben şimdi sadece öğrenme derdi,ndeyim..birde dediğin kısımlarla uğraşacağız.
kursu bitirdim bugün cidden çok katkılı oldu..hele bugün kendime iyice güvenim geldi dönüşleride hemen hemen hallettim..
bu hocayla anlaştım bana bir hafta da kendi arabamda ders verecek..maliyeti 200 olucak..çok para döktüm g,ibi oldu ama bu yola başkoydum olacak bu iş:) zorla kafama soka soka da olsa
okulumun yolunda çalıştıracak bol bol..sonrasında kendim çıkacağım artık trafiğe o güvende iyice gelmiş olur diyorum..

kaza yapmaktan korkarak araba sürerseniz kaza yaparsınız sıkmayın kendinizi, korna çalanlara çok takılmayın siz kurallara uyun sakin olun yeter

Bu erkekler beni trafikte çok tehlıkleı hale getırdıler

Erkek yayalar da dahıl hiç birine yol vermem

sollamaya kalktıklarında benı ıyıce hızlanırım ,karsı yoldakı sürücülerle burun buruna getırırım

mümkün olduğundada kıstırırım

dişe dişe tacizse alın alası

ama bazen korkmuyor değilim ,hanı şu el frenını cekıp

durdukları an

haftasonu eşim yanımdayken trafiğe çıktık yine,minik hatalar dışında nerdeyse eşim gibi kullanıyorum kendiside beğendi, bugün sabah sağlık ocağına gitmem gerekti ben akşamdan niyetliydim eşimse ben yokken kullanma deyip duruyordu bende yarın çıkıcam demedim, lafı uzatmayayım eşim arabaya bindiğimde öğrendi pek gönlü olmadı hatta ne işin var heves ediyorsun bak bişey olur dedi bende ilacım bitti deyince ne halin varsa gör deyip kızdı birazda ama ben aldım arabayı çıktım valla, yalnız bizim burası küçük yer öyle sıkı sıkı arabalar gelip gitmedi sokak aralarından s.ocağına gittim ilacımıda yazdırdım aldım geri evede geldim sağsalim, tabi eşim beni dışarda bekliyor işyeri evimize yakın olunca, sonrasında az önce aradı sen böyle arabayı alıp alıp gidicenmi dedi bende sen sevinsene kendi işini kendi halleder oldu kaygısı benden gitti desene dedim, ama hala yalnız kullanmama gönlü yok

hiç araba kullanamayacak biri varsa, o da bendim. 2 senedir çok şükür kullanıyorum. tabi bunun son bir yılında ayda bir falan sürmüşümdür. hala indiğimde pancar gibi oluyorum, ilk günlere nispeten daha rahatım. araba öğrenmede arabanın modeli markası da önemli.. yeni bir araba, hidrolik direksiyon, abs fren sürüşü inanın çok kolaylaştırıyor. arabaya güveniyorsunuz kendine güvenmeseniz de.. benimki tabi 10 senelik araba olunca debriyajı da epey yukarıda kavrayınca öğrenmesi epey güç oldu. trafikten yayayken korkan ben bile araba sürüyorsam hepiniz öğrenirsiniz. yeter ki isteyin:)

bu kendi arabamızda ikinci gün çalışımız bugün baya baya iyiydim..

aracımız 2008 polo anlayan varsa hani özelliklerini bilir ben pek anlamam ama kurs araçlarından sonra debriyajının çok hafif olduğunu farkettim yalnız debriyaj baya yukarıdan kavrıyor ona da ayak uydurudm..
kızlar benim iki sorunum var şimdi biri dönüşlerde oda iki tarafımdaki araçları iyi ayarlayıp güzel dönemeyebiliyorum halen birde önümdeki şeritte bir araç durmuşsa sağından öteki yola da tam girmeden geçmek istediğimde sanki direksiyonu tam ayarlayamıyorum arada hoca müdahale ediyor ama tek müdahalesi bu zaten kendi aracımızda çalışıyoruz..eli el fresninde olabiliyor kalkamazsam geri kaçırırsam felan diye ama allaha şükür o kısımda sorun yok.. tek bu iki durumda sorunum var önerir misiniz bişeyler bana??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…