Ayrıca sizi nezakete davet ediyorum yorum yaparken. Yalvarmadım. Sadece emek verdiğimiz yuva için elimden geleni yaptım. Büyük konuşmanızı yaşamadan bu dünyadan ayrılmazsınız dilerim..Evi terk eden sensin ama ayriligi anlamiyorsun. Bende onu anlamadim. Madem bu kadar yalvaracaktin neden gittin. Esim evden cikip gitse degil 10 gun 10 saat bile aramasa o is biter benim icin. Askimdan oluyor olsam yine donmem.
Onun ve ailesinin açtığı dil yaraları ne olacak?Eski nişanlın ailesi hakkında ne söylerse söylesin annenin söz söylemeye hakkı yok. Ben ailemle görüşmem ama kimse benim yanımda ailemi kötüleyemez. Bana ne yaparlarsa yapsınlar bu benimle ailemin arasındaki sorundur. Yakın gördüm anlattım diye ailem hakkında ileri geri konuşma hakkını kendinde görenin alnını karışlarım. Eski nişanlın hata etmiş size ailesi ile olan sorunları anlatmakla. Bak annen hemen yüzüne vurmuş, ağıe konuştu ailesi ve kendisi hakkında diyorsun. Ben olsam sizin aileyi ağzıma bile almam, sen ise neden böyle yaptı kimse anlamıyor diyorsun. Ailesinin ağzına bakan eski nişanlını arada bırakan sensin. Siz sayın sövün o size çiçeklerle gelsin, oldu hangi kraliyet ailesine mensupsunuz acaba? Baktı sizle baş edemeyecek kaçmış adam ne yapsın? Sen duruşunu belli etseydin yanında olurdu bence. Seviyor diye ömrü boyunda bunları çekmek zorunda değil. Geri dönmez o adam, dönse de ne seni ne kendini mutlu edebilir artık. Çünkü kırıldığı yerin onarımı çok zor. Bıçak yarası geçer ama böyle ağır dil yarası geçmez.
Adam yerine koymayan onun ailesi, daha öncede dediğim gibi bunları öne sürerek ailesi hakkında ağır konuşmaya hakkı yok annenin. Yani telefon açıp ileri geri konuşursa annen biter ilişki. Sorunun varsa sen halledecektin annen karışmayacaktı. Fazla müdahil olmuş olaylara. Annen ne derse yapmışsın, burnu sürtsün demiş gitmişsin. Niye yönlendirilmeyi kabul edip ne denirse yapıyorsun. Aranızda olanları ailene söylemeyecektin. Baktın olmuyor o aileyle ayrılma kararını verdiğin zaman devreye girecekti senin ailen. Mesela sen annene söyledin mi, anne neden arayıo böyle şeyler söylüyorsun ben kendim halledebilirim olmadığı yerde biter bu iş diye? Kendi aileni kuracaksan sorumluluk almayı göze alacaksın, kararlarını sen vereceksin. Karşındaki insanda geri adım atmayı öğrenie böylelikle. Yoksa onun ailesi, senin ailen diye diye biter aşklar. Daha önceki konunda yazmışsın ailesine rest çektiği de oldu diye. Misal annem seninkinin yaptığını yapsa rest çekerdim. Karışmaya hakkın yoktu diye.Onun ve ailesinin açtığı dil yaraları ne olacak?
Saygısızlıkları ne olacak?
Kendi oğullarını adam yerine koymayışları ne olacak?
Olaya ne kadar taraf tutarak bakıyorsunuz!
Geri dönmezse dönmesin, ben elimden geleni yapmak adına uğraştım olmuyorsa vardır bir hayır.
sevdiğim insana terk etme blöfü yapmayacak kadar aklı başında bir insanım. gerçi hiç bir konuda blöf yapmak tarzım değildir. o ergenlik davranışlarını ergenlikte bıraktım. sizede tavsiye ederim.o yüzden böyle bir şey yaşayacağımı sanmıyorum. kaldı ki annenizin lafıyla hareket edip aile olduğunuzu anlayamadığınız için terk edilende sizsiniz ben değilim.geçmiş olsun tekrardan..Ayrıca sizi nezakete davet ediyorum yorum yaparken. Yalvarmadım. Sadece emek verdiğimiz yuva için elimden geleni yaptım. Büyük konuşmanızı yaşamadan bu dünyadan ayrılmazsınız dilerim..
Daha önce ki konularımı biliyorsanız yazdığımı da bilmeniz lazım.Yani madem bitti oturup konuşması gerekirdi onunda. Eteğindeki tüm taşları dökmesi gerekiyordu. Olmuyorsa olmaz zaten ama en azından durum netlik kazanırdı. Böyle görümce arıyor merak ettim özge diye falan ne bileyim.. muallakta bırakmakta hoş değil. Dik durup bitti ama bundan bundan dolayı bitti, dönüşü olmaz güvenmiyorum dese sen de rahatlardın. En azından bilirdin. Korkaklık var biraz eski nişanlında da. İkinizde aileleri devre dışı bırakıp sorunlarınızı beraber çözseydiniz mutlu olurdunuz belki.
Ne bu tavrin, tribin Allah askina, millete ne saldiriyosun? Ne konu aciyosun aksi gorusleri kabullenemeyeceksen?Ayrıca sizi nezakete davet ediyorum yorum yaparken. Yalvarmadım. Sadece emek verdiğimiz yuva için elimden geleni yaptım. Büyük konuşmanızı yaşamadan bu dünyadan ayrılmazsınız dilerim..
O zaman karşısında çıkıp bitti mi diye sormasaydın keşke. Tutacaktın kolundan tamam bitti ama ben gerçek sebepleri öğrenmek istiyorum, barışalım demiyorum ama ne olup bittiğini, düşüncelerini öğrenmek hakkım diye diretseydin konuşurdu. Çöllere düşmüş mecnun gibi avare avare dolaşması ayrılmak istemediğinin göstergesi. Her ne varsa kafasında evlenirsek ileride mutsuz olacağım düşüncesini getiriyor ona. 2 seçeneğin var; ya bu adam ayrılmayı bile beceremiyor korkup kaçıyor diyerek sileceksin, ya da yukarıda yazdığımı yapıp konuşturacaksın. Biterse böyle biter diyeceksin. Yalnız şunu da yazayım, inancı bitmiş, zayıf karakterli erkeklerden pek hayır gelmiyor. Ben zaten biliyordum boşanacağımızı lafını söylüyor hepsi sonunda. Zayıf bir karakteri mi var yoksa seni çok sevdiğinden deliliğe mi vurdu bunu sen bilirsin ancak. Depresyona da girmiş olabilir ayrılık yüzünden.Daha önce ki konularımı biliyorsanız yazdığımı da bilmeniz lazım.
Annemin yaptığı yanlışı savunmadım, tam tersi bu konuda anneme kızdım ve neden arıyorsun neden öyle konuşuyorsun neden ailesinin yaptıklarını geçmişte bırakmıyorsun diyerek tartışma yaşadık. Annem Nişanlımı aradı özür diledi, Nişanlım da annemin yüzüne telefon kapattı.
İşte bende tam o noktadayım. Bitirmenin bi üslubu vardır. Ben onun sevgilisi değildim, açıklama yapmadan konuşmadan aileler devreye girmeden neyin bitirmesi bu??
Çocuk muyuz biz, 30 yaşına gelmiş insanlarız. Böyle kaçarak ayrılmak istemediğini anlıyorum. Benim ayrılık düşüncem olsaydı masaya oturur böyle böyle anlaşamıyoruz üzülüyoruz şöyle böyle deyip helallik alır kalkardım o masadan. Koskoca yaşanmışlıklar var, hatır var, ev tutulmuş eşya alınmış düğüne kalmış 1 ay. Ama onun yaptığı tek şey köşe bucak kaçmak.
Bu durumda ne yapmam gerekiyor.
Bende bittiğine kendimi hazırladım, eşyaları kişisel eşyaları hepsi şuan benim yaşadığım evde, eee o zaman onları bari al git nereye gidiyorsan.
Şu durumda resmen yarı yolda bıraktı beni.
Annen falan diyor ama yemin ederim onlar daha beter şeyler yaptılar bizi ayırmak adına ve ben ayrılmak istediğimde, bugünler geçecek bana İnan seni bırakamam diyordu. Eee şimdi aynı konuda niye tüm kapıları yüzüme kapatıyorsun?
Madem böyle bitirecektin güvenmiyordunda bana, niye 1 ay önce nişan yaptın? Niye 1 ay sonraya düğün tarihi aldın?
İşte bunların karşılığı KOSKOCA BİR SORU İŞARETİ!
Herhangi bir tavrım ve tribim yok. Aksi görüşleri kendim yazıyorum zaten, kabullenmeme gibi bir tutum içerisinde değilim. Olaylara tek taraflı bakılması çok enteresan.Ne bu tavrin, tribin Allah askina, millete ne saldiriyosun? Ne konu aciyosun aksi gorusleri kabullenemeyeceksen?
2 tarafli da bakip bu sonuca ulasiyodur insanlar belki?Herhangi bir tavrım ve tribim yok. Aksi görüşleri kendim yazıyorum zaten, kabullenmeme gibi bir tutum içerisinde değilim. Olaylara tek taraflı bakılması çok enteresan.
su konunuzu tekrar okursaniz insanlarin neden boyle dusundugunu anlarsiniz. Adam bitmis artik sonlarda.. kk da erkegi hakli buldugum cok az konu var bu da onlardan biri.Mutlu bir yuva kurmuşken, gerçekten beni anlayan seven hoşgörülü, en ufak surat asıklığımda beni güldürmek için kılıktan kılığa giren, tüm ailemin hatta sülalemin ne kadar beyefendi saygılı sıcakkanlı diye övdüğü,asla kötü bir sözü olmayan, dünya iyisi bir adamı ne hale getirdim.. öfkeli vurup kıran saygısız biri haline soktum. Tek sebebi de ailesini sevmemem, onların da benden çok hoşlanmaması ama oğullarını kaybetmemek için seviyor gibi yapmaları, benim de keza Nişanlımı sevdiğim için onlara saygılı olmam ama en ufak tartışmamızda geçmişi açmam, bize yaşattıkları sıkıntıları Nişanlımın yüzüne vurmam.. her zaman kendimden önce ailemin mutluluğunu düşünmem, bazen nişanlımla aldığım kararlarda anneme danışıp kararımı değiştirmem...
Düğünümüze 1 ay var, evimizi tuttuk, eşyalarımızı aldık..
Ama ben boş boğazlığım yüzünden nişanlımı kaybetmek üzere gibiyim.. biliyorum beni bırakmaz, çok seviyorum, hayallerimizi terketmez ama ama işte..
Telefonlarıma bakmıyor, kaçıyor, konuşmak istemiyor...
Ve istemiyorum diyor.. ama dilde biliyorum, gözlerine bakınca ne kadar yorulduğumu yıprandığını bıktığını görüyorum her şeyden...
Beraber özene bezene kurduğumuz yuvada bekliyorum..
Benim için Dua eder misiniz..
Kimseye ders vermek düşüncesinde değilim, kimseden ders alma gibi durumumda yok. Bana tuhaf gelen durumları paylaşıyorum ve farklı görüşleri bekliyorum. Bu görüşler yapılırken de "hayatında sanki hiç hata yapmamış, mükemmel ilişki ve eşlere sahipmiş" gibi yorumlar yapılması beni güldürüyor. Bir insanı evi terkedecek duruma getiripte, sonra neden evi terkettin denmez. Nişanlım önce beni bu duruma getirdi sonra da şımarıklığa vurdu.Size yazila mesajlara cvp olarak evlilik kurumuna hakim olmadigimizi evliligin degerini bilmedigimizi sevgiyi emegi anlamadigimizi ima ediyorsunuz. Actiginiz tum konulari okudum. Uzgunum ama evlilik isini beceremeyen sizsiniz.. Burada yuzlerce kisi var. Evli bekar bosanmis nisan atmis aldatilmis tum bunlari karsilamak yurutmek bazen evliligi iliskiyi bitirmek bunlar yurek gerektirir cesaret karakter gerektirir şeyler. Oyle anlar olur ki cok seversin ama bitmedi gerekir ki karakterin kalsin. Oyle anlar olur ki dur yapma demen gerekir ki sevgin bakii kalsin. Siz annenizin agzina bakip adami harcayip sonra resmen tacize basliyorsunuz. Adam esya dahi istemiyorum diyor bunu bile hayra yoruyorsunuz. Adam seviyor olabilir sevmis olabilir ama bikmis. Adama dondolas sonra gel diyecek seviyeye dusmussunuz bir kadin olarak. Kimse sizden iliskiler uzerine ders alacak durumda degil bence.
Bakın ben onuda anlıyorum. Yorulmuş yıpranmış olabilir. Ama bunun tek sebebi ben değilim. Bu yorgunluğunun %70 sebebi kendi ailesi. Kalan sebepler de ben ve annem. Ki Nişanlımın abarttığı kadar büyük bir durum yok ortada.su konunuzu tekrar okursaniz insanlarin neden boyle dusundugunu anlarsiniz. Adam bitmis artik sonlarda.. kk da erkegi hakli buldugum cok az konu var bu da onlardan biri.
Kendinizi kandirmaniz durumunuzu degistiriyorsa devam edin. Alintiladigim konunuzda herseyi tum acikligiyla anlatmissiniz o konuda kim simarik ortada. Siz iliskinizde de buradaki gibiyseniz baska sikintiya gerek yok. En dogrusunu herzaman siz biliyorsunuz en iyisi sizin gerceginiz.. buradaki insanlar belki de mukemmel esleri olmadigi basarili iliskileri olmadigi icin deneyimlidir ne dersiniz ? O kadar negatifsiniz ki.. buraya kadar ulasiyorKimseye ders vermek düşüncesinde değilim, kimseden ders alma gibi durumumda yok. Bana tuhaf gelen durumları paylaşıyorum ve farklı görüşleri bekliyorum. Bu görüşler yapılırken de "hayatında sanki hiç hata yapmamış, mükemmel ilişki ve eşlere sahipmiş" gibi yorumlar yapılması beni güldürüyor. Bir insanı evi terkedecek duruma getiripte, sonra neden evi terkettin denmez. Nişanlım önce beni bu duruma getirdi sonra da şımarıklığa vurdu.
Benim buraya yazma amacım TESELLİ değil.
Olaylar sadece bana mı tuhaf geliyor onu araştırmak.
Kendimi kandıracak avutacak yaşı çoktan geçtim. Sizin dediğiniz gibi adamın terkettiği falan yok, sadece şımarıklık yapıp çektirmek istiyor. Bunu da buraya yazıyorum.
Ben hislerine güvenen bir insanım. Yani hislerim kuvvetlidir. Onun geleceğini biliyorum. Çünkü davranışları tutarsız. Ne istediği belli ne istemediği. Ve benden nefret dahi ediyor olsa benimle konuşmasını hakediyorum. Tek başına yaşamadı bu ilişkiyi. Bana açıklama yapmak zorunda bu işi bitiriyorsaO zaman karşısında çıkıp bitti mi diye sormasaydın keşke. Tutacaktın kolundan tamam bitti ama ben gerçek sebepleri öğrenmek istiyorum, barışalım demiyorum ama ne olup bittiğini, düşüncelerini öğrenmek hakkım diye diretseydin konuşurdu. Çöllere düşmüş mecnun gibi avare avare dolaşması ayrılmak istemediğinin göstergesi. Her ne varsa kafasında evlenirsek ileride mutsuz olacağım düşüncesini getiriyor ona. 2 seçeneğin var; ya bu adam ayrılmayı bile beceremiyor korkup kaçıyor diyerek sileceksin, ya da yukarıda yazdığımı yapıp konuşturacaksın. Biterse böyle biter diyeceksin. Yalnız şunu da yazayım, inancı bitmiş, zayıf karakterli erkeklerden pek hayır gelmiyor. Ben zaten biliyordum boşanacağımızı lafını söylüyor hepsi sonunda. Zayıf bir karakteri mi var yoksa seni çok sevdiğinden deliliğe mi vurdu bunu sen bilirsin ancak. Depresyona da girmiş olabilir ayrılık yüzünden.
Evet ilişkimde de burada ki gibi her şeyi açıklığı ile dile getirip, hata bende olduğunda hatasını kabul edip özür dileyen telafi için uğraşan birisiyim.Kendinizi kandirmaniz durumunuzu degistiriyorsa devam edin. Alintiladigim konunuzda herseyi tum acikligiyla anlatmissiniz o konuda kim simarik ortada. Siz iliskinizde de buradaki gibiyseniz baska sikintiya gerek yok. En dogrusunu herzaman siz biliyorsunuz en iyisi sizin gerceginiz.. buradaki insanlar belki de mukemmel esleri olmadigi basarili iliskileri olmadigi icin deneyimlidir ne dersiniz ? O kadar negatifsiniz ki.. buraya kadar ulasiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?