Annemin bana uyguladığı psikolojik şiddet

Sizi o kadar iyi anlıyorum ki bende hep annemi düşünürüm sırf o yalnız kalmasın diye köye gitmesi gerektiğinde Ya da başka bi yere gittiğinde canım istemese de onunla giderim kardeşim sürekli beni azarlar bağırır hatta bana vurur ki benden 6 yaş küçük ama annem hep çevreye beni kötü gösterip kardeşime toz kondurmaz ki annemi en çok düşünen ben olmama rağmen sanırım bu bir imtihan sabretmek gerekiyor

allah arzı olsun canım benım babacıcgının ve cumlemızın olmuslerıde nurlar ıcınde yatsın..
bak var ya rabbımın ıznı ıle bebegınız gelsın..takmayı uzulmeyı bırakıcaksın..ruhundakı tum boslukları doldurucak..
bambaska bır duygu..

Ben bu imtihanı mümkünse 8 ay ertelemek istiyorum. Allah bana 40 yaşında bir lütuf verdi. Bunu tehlikeye atamam.
Ablamla darp olayından beri konuşmuyorum. Yokluğunu aramıyorum. Zaten hayatımızın hiçbir döneminde yıldızımız barışmadı. Ama anneme acıdığımda kendime zarar veriyorum. Beni kavgalara, kaosa, dedikoduya çekiyorlar. Ben herkes gibi sakin, huzurlu bir hayat istiyorum.

Bir müddet uzak dur çekirdek ailenle ol hamilesin kimsenin de seni üzmesine izin verme ilk önce sen değerlisin.

Ablana da Allah akıl fikir versin çok kızdım

Başın sağolsun canım bu arada kesinlikle sakin bir dönem geçir hamilesin dikkat et lütfen olur mu evet annen ama şuanda da kendi çekirdek ailen için çaba vermen gerekiyor

esım oldu baba evınde 11 gun zor durdum..gercekten..
annen uc cocuk yapmıs ama uc cocuk ıdare edecek yaoıda bır kadın değil..dıger ıkı kardesınde varkı neden acıyorsun ılgılenmezlermı annenle

En yakın arkadaşımda öyle diyor. Hayatında tatmadığın bir duyguyu yaşayacaksın diyor. “Çocuğun bir yana, dünya bir yana” diyor
Annem belki de benim çocuğum yok diye diğer iki kardeşimi daha kayırıyordu. Onların çocuklarıyla hep fotoğrafını paylaşıyor. Bir kere aklımdan geçirmedi “Nihal üzülür mü” diye. Arkadaşına söylediği söz çok içime oturdu. “onun çocuğu olmuyor” demesi.

Transfer olduğumda profilimde yaZmıştım. Buradaki tanıdığım tanımadığım pek çok hanım Allah razı olsun benim için dua etti. Ve ben ilk defa pozitifi gördüm. Ben inanıyorum yine duaların gücüyle evladımı kucağıma almakta nasip olacak inşAllah

anne olmak garıp bır sekılde guclu hıssetırıyor..
kasımın 24 unde esım vefaat etmıstı..
bır ay sonra yılbası kızkardesım esıyle falan dans etmıs bana gondermıstı..bence cok dusuncesızler..hassas değiller
ablanın sana satasmasından bellı

Başın sağolsun canım bu arada kesinlikle sakin bir dönem geçir hamilesin dikkat et lütfen olur mu evet annen ama şuanda da kendi çekirdek ailen için çaba vermen gerekiyor
Niloyatospikk Allah razı olsun niloyacım Bu sefer Önce ben ve bebeğim. Benim iy niyetimi suistimal etmesine izin vermeyeceğim. Uzak duracağım.

Ewet kesinlikle bu süreçte ailenizden uzak kalmanız faydanıza olacaktır çünkü gerçekten kendiniz haklı olduğunuzu bildiğiniz halde ailenizin sizi anlamaması sizin sinirlerinizi yıpratır hani bunu yapan bizi anlamayıp psikolojik şiddete, hoş olmayan kıyaslamalara iten, arkadaş çevremiz olsa hayatımızdan çıkarıp yolumuza selametle devam edebiliriz ama bu insanlar kendi annemiz kardeşimiz ablamız olunca onları hayatımızdan çıkarmak mümkün olmadığı gibi birde bu davranışların en yakınımızdan gelmiş olmasının verdiği üzüntüyü yaşıyoruz.Rabbim yardım etsin.İnşaAllah bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alın ve çok mutlu olun

esım oldu baba evınde 11 gun zor durdum..gercekten..
annen uc cocuk yapmıs ama uc cocuk ıdare edecek yaoıda bır kadın değil..dıger ıkı kardesınde varkı neden acıyorsun ılgılenmezlermı annenle
Onlar kendi düzenini bozmuyor. Annemle ben Antalya’da yaşıyoruz. Küçük kız kardeşim Ankara’da. Ablam şu an Ankara’da ama eşinin işi sebebiyle İngiltere’ye gideceğim diye ayaklanmış. Bizim ailede tüm planlar ablamın isteklerine göre oluşur. Geçen sene ben Antalya’ya taşındığımda Annem “sen ablana fırsat vermedin. Yoksa o da taşınacaktı” dedi. Bu sene gelsin dedim “ O İngiltere gidecek” diyor.

ıste bu psıkolojık baskıdır..esı gıdecek olsa ablan burdamı kalacaktı..
uzulme bosver arkadasım..vallahı ınsanın aılesıde ınsanı yıyıp bıtırıyor ...

annenle aynı sehırde olmasaydın ıyıydı..belkı hep senın elın ustunde ama uzak olan kıymetlı olur

ıste bu psıkolojık baskıdır..esı gıdecek olsa ablan burdamı kalacaktı..
uzulme bosver arkadasım..vallahı ınsanın aılesıde ınsanı yıyıp bıtırıyor ...
Ablam hayatta hep kendi planlarını uygular. Geçen sene gelmeye niyetlendi. Sonra korona dedi, kızımın kreşi var dedi. Biz apar topar İstanbul’dan taşındık. Babam vefat ettiğinde eşimle annemin evinde 1 ay kaldık. Sırf bizle oyalansın, kafası dağılsın diye. Ama annem diyor ki “ sen Mine’ye fırsat vermedin.” Neyse Mine yurtdışına giderse annem burda yalnız kalamaz. Beni de kaçıracak. Belki küçük kardeşimin yanına Ankara’ya geri döner.

kafanı takma kendılerı ıyı kotu yasadılar...ınsanları memnun edemezssın..evıne odaklan..zaten kızım hamıle bu halde onu uzmemem lazım demesı gerekırdı

Ben şunu merak ettim konu sahibi.Ablanızfa size karşı herhangi bir mahcubiyet varmı? Yada ozurdiledimi?

Ben şunu merak ettim konu sahibi.Ablanızfa size karşı herhangi bir mahcubiyet varmı? Yada ozurdiledimi?
Varmış evet. Anneme “çok pişman olduğunu, geceleri rüyalarına girdiğini, Ya bana bir şey olsaymış diye düşündüğünü” söylemiş.
Ama nasıl ki bu olay onda rahatlama sağladı, senelerin zehirini akıttı bende de aynı şekilde onla bütün ipleri kopardı. Önceden yine bana sözel tacizler yapardı. Ben bir şekilde affederdim. Bu sefer kesinlikle istemiyorum. Ölen benimde babamdı. Benimde en çok desteğe ihtiyacım olduğu zamanlardı. Beni yalnız bıraktılar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…