Annemin bana uyguladığı psikolojik şiddet

duruguzel

Only positive vibes 💕
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
17 Mart 2021
7.423
24.572
İyi akşamlar hanım arkadaşlarım.
İlk konumu açtım çünkü beni son derece rahatsız eden bir konu hakkında görüşlerinizi almak istiyorum.
Geçen sene babamı kaybettik. 16 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra çoklu organ yetmezliğinden vefat etti. Babamın vefatının ardında ablam mal mülk yüzünden benle kavga etti. En sonunda ablam benim kafamı cep telefonu ile darp etti. 1 hafta kafamda 3 dikişle dolaştım.
Annem bu olan biten karşısında tarafsız kaldı. “Sen de ona bir sürü laf sözledin” dedi. Ama bence sözlü tartışmak ile darp aynı kefede tutulacak bir şey değil. Kafama 3 kez darbe aldım. Allah korusun beyin kanaması bile geçirebilirdim. Vurduğu anda yere yıkıldım. Ben ona itme şeklinde dahi olsa herhangi bir karşılık veremedim.
Son günlerde yaşadığım 2 olay beni gerçekten çok demoralize etti.
İlkinde annem telefonda arkadaşıyla konuşuyor, benim duyduğumu bilmiyor. Arkadaşı çocukları soruyor. Annem “Mine’nin bir kızı var. Merve’nin ikizleri var. Nihal Türkiye’nin en iyi doktorlarına gitti ama çocuğu olmuyor” dedi. Arkadaşı da “ Evliliği iyi olsunda çocuk işleri nasip” dedi. Daha sonrasında ben 5. Tüp bebek tedavimde şu an hamileyim. Yani ben tedavi oluyorum evet ama arkadaşına böyle diyemez miydi? “Tedavi oluyor, uğraşıyor, inşAllah olur.” dese benim için daha iyi dilekte bulunmuş olmaz mıydı?
İkinci olay ise yine kavga ettiğim ablam yüzünden. Malum yaz geldi. Ablam tatil yapmak, annemin yanına gelmek istiyor. Annem kuzenime diyor ki “Ben Nihal’e yemeğini yollarım, karşılaşmasınlar. Mine Nihal’den korkuyor. Nihal’de kendini çok masum göstermesin” Yani kafama darp yiyen benim ama korku duyan Mine.
Ben bu olaylar karşısında annemin ablamdan taraf olduğunu ve aramızdaki dengeyi kuramadığını düşünüyorum.
Sizce ne yapmalıyım. Hamileliğimin ilk 3 ayı kritik olduğu için mümkün olduğunca uzak durmayı düşünüyorum. Yarın bir gün yanlız kaldığı için yine beni yanına çağırır ama artık gerçekten ruh halim annemin gel gitlerine müsade etmiyor.
Hepinize şimdiden cevaplarınız için teşekkür ediyorum.

Vurmak mı yuhh. Ablan gidene kadar uğrama, gidersen yine kavga gürültü, Hele ki şu hassas döneminde gölge etmelerine izin verme. Annenin tel konuşması banada nahoş geldi. Haklısın. Sağlıcakla bebeğini kucağına al inşallah.

Ayrıca gerçek ismini ve resmini kullaniyosun galiba. Tanıdık denk gelmez umarım.

Darp için şikayet etmedinizmi
Ettim. Annem etme diye çok diretti. Ama hastaneden çıkınca şikayetçi oldum.
ablamın sicili temiz olduğu için basit yaralama kapsamında 5 sene içinde tekrar etmemek koşuluyla hükmün açıklanmasının geri bırakılması olarak sanırım para cezası aldı.

Bence siz uzun bir süre özellikle gebelik süresince uzak durun. Çünkü ne olursa olsun üzülüyorsunuzdur.
Anneler bazen hem patavatsız olabiliyor, hem evlat ayrımı yapabiliyorlar. Sadece size has bir durum değil.
Dediğim gibi ne kadar uzak o kadar tatlı

Aman boşver be güzel arkadaşım :))
5.tüp bebek diyorsun pozitifi görmüşsün keyfini çıkar bırak Allah aşkına ne halleri varsa görsünler,bebişine odaklan.

Annenle mesafeni koru, darpçı ablayla da muhattap olma olsun bitsin.
Miras belli, mal paylaşımı belli ne diye kavga ediyor sizle densiz.

Gerçek ismim, fotoğrafım evet.
Bende sizin gibi düşündüm. Annem arkadaşlarına ve de kuzenime benim hakkımda düşmanca konuşuyor. Diğer 2 çocuğuna tavrı böyle değil. Onlara asla toz kondurmaz. Ama ben darp edildiğim halde ablamda savunulacak bir taraf buluyor.

Mi-Ok Yun evet Mi-ok’cum
En azından bu kritik süreçte kesinlikle uzak duracağım. Adım gibi eminin. 2 güne yine “gel” diye beni aramaya başlar. Ama ben onun egosunu tatmin edeceği stres topu değilim.

Başınız sağolsun mal mülk yüzünden ablanız tarafından darpmı edildiniz, insanların bu para hırsı ne olacak böyle..
Annenizin yaptığı telefon konuşması hoş değil evet. Ablanız gidene kadar hiç gitmeyin bence annenizin evine, şuan biraz hassas dönemde olduğunuz için olanları düşünüp üzmeyin hiç kendinizi.

Not: Darp için şikayet etmişsiniz çok iyi olmuş, kan bağı var diye yapılan gözardı edilmemeli

Sakın kimsenin hatrı için o spikopatla aynı ortama girmeyin. Yok yere huzurunuz kaçıcak. Bende de vardı bu numunelikten. Annemin Hatri için hep sineye çekerdim. Şimdi hayatimin uzak bir yerinde duruyor kafam rahat. Sevmem öyle boş kardeş edebiyatını

Six Feet Under evet canım arkadaşım. Annem çok dengesiz. İyi mi kötü mü tarafı belli değil.
Dün gelmiş “Senin için hatim indireceğim” diyor. Beni tüp bebek tedavimde motive etmedi ki. “Olur kızım” demedi. O benden umudunu kesmişti ama ben Allah’tan umudumu kesmedim.
Üzerinde kendi emeğimiz olmayan mal mülk yüzünden ablam benimle kavgaya düştü. Babamın kemikleri sızlıyordur

Hamile iken mi darp edildiniz?
Ekim 2020’de darp edildim.
Büyük ihtimal babamın vefatından sonra yaşadıklarım yüzünden tüp bebek tedavilerimde hep olumsuz sonuçlandı. En sonunda bu ay pozitif gördüm. Bu kadar uğraştıktan sonra annemin beni manipüle etmesine izin vermeyeceğim.

Sizin zaman zaman yorumlarınıza denk geliyorum böyle şeyler yaşadığınıza çok sasırdım.

Benim de bir kız kardeşim var adamızda sürtüşmeler de oldu ama telefonla darp etmek çok bambaşka birsey. Üzüldüm açıkçası...

Bebeğinizi de sağlıkla kucaklayın. Bence kritik süreçte ne kardeşinizle ne de annenizle görüşün, ikisiyle de görüşmeyin...

Nihal,oncelikle insanlari yonetiyorsun,onlara yon veriyorsun,koordineli olmadiklarinda ise toparlamaya,birikteliklerini saglamaya calisiyorsun ama isler aileye geldiginde tikaniyorsun degil mi :) Cunku kendi sokugumuzu dikemiyoruz.
İsten insanlari cikaririz,yeri gelir onemli kararlar alirizi,bazen alakamiz olmasa bile icranin basi oldugumuz icin butun aksilikler bize fatura edilir ki bunlara zaten alistik :)
Bu nedenle aile konusunda da biraz objektif bakmamiz lazim geliyor.
Oncelikle abla,ilk goz agrisi.İster istemez Anne ona karsi bir cekim hissediyor.Abla buyuk oldugu icin hep hakli,kardes ise kucuk oldugu icin hep haksiz oluyor.Konusup bagirmasi gereken abla yutup susmasi gereken hep kardes oluyor.
Ve Annen net bir bicimde ablandan cekiniyor,sen kusersen bile gonlunu alabilecegini dusunurken ablanin kendisine kusmesini dusunmek dahi istemiyor.
Bu yemegini yollarimlar kendini masum gostermesinler hep ablani motive etmek icin.Hata yaptiginin farkinda sadece seni geri kazanabilecegini bildigi icin bu konuda diretiyor.Emin ol bir hastalik gecirse (Allah korusun,evlerden uzak)ilk tercihi gelip sende kalmak olur,neden biliyormusun..Sefkatli ve merhametli oldugunu bildigi icin :) Yani ablana telefon bile edemez cekincesinden :)
Hic uzme kendini,hatasinin farkinda ve duzelecek.Mecbur kalacak.Sen bu sekilde durmaya devam et yeter.

Son düzenleme:
Öncelikle tebrik ederim canım, sağlıcakla kucağına alırsın inşallah

“Annelik kutsaldır” küçüklüğümüzden beri bize empoze edilen çok yanlış bir önerme. Sırf bu yüzden insanlar vicdan yapıp toksik annelerinden uzaklaşamıyor.

Maalesef annen çocukları arasında denge kuramıyor. Uzaklaşabildiğin kadar uzaklaş. Canını sıkmaya değmez, sadece bebeğine odaklan.

Annem bayramda çok ısrar etti. Ajitasyon yaptı. “Ölmeden son isteğim üçünüzün aynı sofrada bir arada olması” dedi. Ama ben affedemiyorum. Ben ablamı affetmedikçe annemde bana karşı daha agresif oluyor. Korku duyan Mine imiş ben kafamdan bir hafta çekiç sesiyle dolaştım. Telefonu kafama çekiç gibi vurdu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…