Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Bence para kendi üzerindeydi yada ölüm kayda geçmeden hallettiya acaba parayı daha kadinin öldüğü gün telefonlardan mesajla onaylayarak mı hesap aktarması yaptı.
yada dediğiniz gibi para eşin uzerindeydi zaten
ön rapora göre ölüm "doğal ölüm" olarak kayıtlara geçti ama biz otopsi talep ettik. ailesi mirasçı konusunda demişsiniz ama durum pek öyle değil maalesef nereye gittiysek kocası mirasçısıdır cevabını aldık.
Aynen öyle. Biz babamın üstüne olan telefon hattımı kendi üstüme almak için bile üç kişi gitmiştik mirasçılar olarak.Basiniz sagolsun oncelikle. Yanlis biliyorsam hukukcu arkadaslar duzeltsin ama cocugu olmayan evli biri vefat edince miras eş ve anne/baba arasinda paylastiriliyor. Mirasci belgesi olmadan olum belgesiyle banka o kadar yuklu bir meblayi da cikaramaz. Orda da bir katakulli var.
Direk müge anlıya gidin . Çok değişik …11 eylülde ablam vefat etti. yatağında ölü şekilde kocası tarafından bulunuyor. doktor raporu olarak kanda ketoasidoz ve beyinde epileptik bulgular olarak rapor verdiler. ablam 9 senelik devlet memuruydu. kocası bizi aramaz sormaz çok sessiz birisi. 1.5 senelik evliliklerinde sperm hareketsizliği hastalığı yüzünden çocuk sahibi de olamadılar tedavi görüyorlardı. ölümünden 1 gün sonra ablamın kocası tarafından telefonu satılmış, kendi parasıyla bekar zamanında aldığı arabası sarı siteye ilana konmuş. bankadaki 900 bin lira civarındaki birikimi ölüm raporu ibraz edilerek çekilmiş(hepsinin belge ve saat şeklinde kayıtları var). tabi biz duyar duymaz şok olduk. hem babam hem ben aradık telefonunu dahi açmadı bize. bir insan neden yangından mal kaçırır gibi eşyalarını satar ki en azından telefonunu hatıra olarak bize bırakabilirdi. öğretmen arkadaşı hem de komşusundan öğrendiğimiz kadarıyla eşi olacak şahıs 13 eylülde evi boşaltmış ve başka eve geçmiş onca kıyafetler eşyalar ne oldu bilmiyoruz. ablamın yaşadığı şehir bize baya uzak erkek kardeşim ve babam olay olur olmaz gittiler ama kapı duvar adam evde bile değilmiş. kocası telefonu sadece polise açıyor bizimle asla konuşmuyor. babam arıyor açmıyor erkek kardeşim arıyor açmıyor sadece polise açıyor numarayı işin tuhafı numaralarımızı da engellemiyor. bu şüpheli davranışlarından dolayı savcılığa şikayetçi olduk benim asıl sormak istediğim şey bu adam neden böyle davranıyor? zaten eşi olarak hukuken miras kendisinde neden yangından mal kaçırır gibi her şeyi satma telaşına girdi?
Evet ben de izledim o konuyu hatta evde ölünce otopsi yapılıyormuşBence müge anliya çıkın. Daha yeni böyle bir adam zehirlenerek ölmüş. Kronik rahatsızlık demişler. Otopsi talep ettiniz mi..müge anlida gündem oluyor o yüzden oraya çıkın bence.
Ölüm belgesiyle veraset ilamı farklı şeyler Mirta, evde ölüm halinde belediye tabipliğine haber veriyorsunuz şüpheli gibi görünüyorsa olay yeri incelemeye de haber veriliyor, gerekli tetkikler vs yapıldıktan sonra belediyenin tahsis ettiği doktor ölüm belgesi veriyor, bu belgede vefat edenin ölüm tarihi ve ölüm sebebi yazıyor, mirasçı bilgileri bu belgede yazmaz, defin işlemleri bu belgeyle yapılıyor ama mirasçılık işlemleri için hiçbir hükmü bulunmuyor, veraset ilamı ölenin yerleşim yerindeki sulh hukuk mahkemesinden veya noterden çıkarılıyor, telefon hattını ölüm belgesiyle kapattırabiliyorsunuz, ölüm belgesi, evlilik cüzdanı ve adamın kendi kimlik bilgileriyle hat kapattırılıp telefon da satılabilir ama bankacılık işlemlerinde veraset ilamı olmadan ve tüm mirasçılar bankada hazır bulunmadan tek kuruş vermiyorlar hele de o banka devlet bankalarından biriyse, ki kadın devlet memuruymuş kuvvetle muhtemel maaşı devlet bankasına yatıyordur ama birikim hesapları özel bankadaysa sadece eşin beyanını kabul ederler mi bilemiyorum ama yine de bu ihtimal zayıf, ortak hesapta birikim yapılıyorsa çiftlerin ikisinin de imzası gereken bir ortak hesap değilse, buna bir parantez açayım genelde kadınlar ortak hesap zannettikleri hesaplarda tongaya düşüyorlar kendi imzaları olmadan rahatça içi boşaltılabilen ortak hesaplar açılıyor, bu sözde ortak hesapların boşanma aşamasına gelinince erkek tarafından boşaltıldığına dair bir sürü örnek oldu etrafımda, hiçbirinde kadınların ruhu bile duymadı, buraya da bir not düşeyim eğer anlatılanlar gerçekse kadına ölüm belgesi düzenlenmeden önce veya düzenlendikten hemen sonra adam interaktif bankacılık sisteminden parayı kendi hesabına aktarmış olabilir zira ölüm belgesi düzenlense de kişinin öldüğü bilgisinin sisteme geçmesi birkaç saati alıyor.Ablanıza Allah rahmet eylesin, başınız sağ olsun. Ancak umarım konu gerçek değildir gerçekse çok üzücü.
Bana gerçek olmadığını düşündüren şeyler anlattığınız şeylerin prosedürlere uygun olmaması. Ruhsatı ablanızın üstüne olan bir arabayı nasıl satabilir? Ölüm belgesi dediğiniz şeye veraset ilamı diyoruz, mahkeme veriyor ve orda sizin anne babanızın da mirasçı olduğu paylarıyla beraber yazıyor. Bu durumda banka tüm parayı değil olsa olsa eniştenizin hakkı olan kısmı ona teslim eder. Anlattıklarınız mantıklı gelmediğinden konuya şüpheyle yaklaşıyorum. Ancak telefonu satabilir onun dışındaki şeyler hiç mantıklı değil.