Noterden almıştır belki veraseti aynı gün çıkıyor o zaman
Konu sahibi avukat hanımın da dediği gibi enişteniz tmk 499 a göre anne ve babanızla beraber yarı yarıya mirasçı.
Şimdi hesabın sadece ablanın adına olduğunu düşünerek söylemek gerekirse; Bazı bankalar veraset ilamı ile başvurunca paranın yarısını direkt veriyor bazıları vermiyor. Bu konuda 11 hukukla 19 hukuk dairesinin birbirine taban taban zıt fikirleri vardı. Son durum ne bilmiyorum ama bildiğim kadarıyla içtihadı birleştirme yapılmadı bu konuda.
Paranın ortak hesapta olması da ortak hesap dediğimiz şeyin tanımı “müşterek olarak açılan ve eşlerden herhangi birinin, dilediği zaman, istediği kadar para çekme yetkisine sahip olduğu hesaplar” olduğu için enişte ölümden sonra şayet banka buna müsade ediyorsa ki nadir de olsa olanak sağlayan bankalar var hele hatır gönül varsa bu şekilde çekmiş olabilir. Sonra mirasçılar istediği kadar dava açmış olsun tahsil kabiliyeti olmuyor ne yazık ki. Hukuk boyutu bu olmakla birlikte ceza boyutunda ben şüpheli görüyorum.
Konu sahibi anlattıkların tamamen olanaksız olmasa da bu kadar olanaksızlığın bir araya gelmesi pek mümkün değil. Ya avukatınız yok ve çok bilinçsiz hareket ediyorsunuz ki muhtemelen öyle çünkü neyin ne olduğundan haberiniz yok ve bu şekilde verdiğiniz dilekçelerle bir yol elde edemezsiniz ya da avukat hanımın dediği gibi bir takım şeyleri farklı izah ediyorsunuz