• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anneme artık katlanamıyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Annem ısrar sonucu bizi çağırdı ben aslında ablama geçmek istedim. Bebeğimi görsün bilsin diye geldik. Ve birazda bize bana değişiklik olsun dedim. Sanırım bu çok garip bir hareket. Annesi başkası ile evlendi çocuk yaptı babasına bıraktı. Babası ise şu anda Bodrum’da fasıllarda kadeh tokuşturuyor. Neden biliyormusunuz bize güveniyor babaannesine ve halalarına. Nasıl olsa bakanlar var diye adam hayatınınyasıyor. Pardonda babası hayat iken ben biz niye bakalım? Adam keyfi bırakıyor diyorum anlamıyorsunuz. İli gücü parası var zevki için bırakıyor. Siz kalkmıssınız esirgeme kurumu diyorsunuz.
Hep nefret etmişimdir bu laftan. Anası babası bakmıyor ben mi bakacak. Evet bakarım. Annemin babamın bakmadığı bana başkaları yardım etti. İyiki ettiler sayelerinde okudum iş sahibi oldum. Halamda başı çekiyordu yardım konusunda. Hemde anne ve babamdan nefret etmesine rağmen yardım etti bize. Allah razı olsun ondan ve onun gibi düşünenlerden. O iyi kalpli insanlar iyiki varlar. Abime gıcıkta olsam yiğenime bakarım ben ve eşim benden önce atlar zaten alalım bakalım die. Anneniz en azından evini açmış. Siz onu bile yapmıyorsunuz. Birde gelmiş şımartılmaktan kekten börekten bahsediyorsunuz. Pessss.

Benim annem de sizin gibi ve aynı durumda biri olarak sizi suçlu buldum. Anneniz muhtemelen hayatta mutsuz, insan çekemiyor, sizlere bile zor tahammül ediyor bakın benimkisi daha da beteri. Seni seviyorum bile demedi, demez ancak annemi anlamaya gayret ediyorum. Küçükken ben de isyan ederdim, kıskanırdım başkalarının annesini. Ancak artık büyüdük ki siz bir de evli ve çocuklusunuz, madem kadın istemiyor sizin ne işiniz var annenizin evinde? Şu anda annem yazlıkta ben gitmedim, annem çağırmadan gitmem, kafa dinlemeye gitti çünkü, bayramda gelirsin dedi bana da. Annemden asla iş beklemem, aç dururum söylenmesindense gene iş buyurmam. Sürekli bana laf sokar, gözün batarım ama yine idare ederim. Ayrı eve çıkarsam bayramlarda vs sadece ziyaret etmeyi düşünüyorum. Annemi aramıyorum bile o beni arıyor naber ne yaptın diye. Kadın yaşlandı, sorunları var, kimseyi çekemiyor, sizinki de öyle. Siz neden ablanız ile birlikte gittiniz ki evine kadının, birde ondan kahvaltı, kek vs bekliyorsunuz? Diğer konuya gelince benim annemin henüz torunu yok, abim ve bana sakın bana çocuğunuzu getirmeyin bakmam diyor şimdiden. Zaten oğlu kendi çocuğuna bakmıyor, torunu kadının üstüne atmışsınız, üstüne bir de siz gidiyorsunuz. Yiğeninize bakıcı tutun. Bir daha otele gidin. Biraz olgun düşünün, küçükken sizin gibiydim ama şu anda annemi başkalarının annesini sevdiği gibi sevemesem de anlamaya çalışıyorum. Çünkü biliyorum ki sorunları var. Kimbilir anneniz neler yaşadı ki bu hale geldi. Yaşlı kadın kimbilir neresi acıyor. Aman anne sana kek yapayım diyeceğinize evli barklı kadın olarak ondan istiyorsunuz. Lütfen hatanızı görün.

Sadece ilk mesaja yazarak yorum yaptım, yani sadece konu sahibinin annesi ile ilişkisini yorumladım, genelde başka yorumlardan etkilenmemek için direkt ilk konuyu okur cevap yazar sonra geçmişe doğru bakarım.

Yazdığınıza harfi harfine katılıyorum, yine banaannesi çocuğu evinde tutuyor, babası bakmıyor ben niye bakayım diyen konu sahibi babaannesi sinirlri el verdiğince baktığı halde eleştiriliyor. O kadın psikolojisi bozuk bu kadarını yapıyor, yiğenine yardım edeceğine, annesinin yükünü hafifleteceğine konu sahibi ilgi bekliyor. Hem de ilgilenmek istemediğini açıkca söyleyen annesinden...

Birkaç arkadaşın yazdığı gibi bu konunun asıl Öznesi evde babaannenin bakımına bırakılan küçük çocuk olmalıydı gerçekten de. O yavru için hepimiz çok üzüldük. VE aslında o yavruyu öyle ya da böyle, evinde barındıran tek kişinin de yine Babaanne olduğunu, konu sahibi olan halanın bu konuda herhangi bir adım atmak gibi bir niyeti olmadığını ve canının kek,börek, sarma vb. Bilumum şeyler çektiğini çünkü “emzikli” olduğunu da ayrıca öğrenmiş olduk.

Yani Konunun geri kalanı bizzat konu sahibinin yukarıda kabul ettiği gibi “eşsiz bir şımarıklık”..

Konu sahibi gözünüz Aydın.
Artık yazmayacağım.
Siz “anlatabildiğiniz” için değil tabii, şımarıklık sevmediğim için.

Üstteki mesajı size yazmıştım ama alıntılamay unuttum.

Annem ısrar sonucu bizi çağırdı ben aslında ablama geçmek istedim. Bebeğimi görsün bilsin diye geldik. Ve birazda bize bana değişiklik olsun dedim. Sanırım bu çok garip bir hareket. Annesi başkası ile evlendi çocuk yaptı babasına bıraktı. Babası ise şu anda Bodrum’da fasıllarda kadeh tokuşturuyor. Neden biliyormusunuz bize güveniyor babaannesine ve halalarına. Nasıl olsa bakanlar var diye adam hayatınınyasıyor. Pardonda babası hayat iken ben biz niye bakalım? Adam keyfi bırakıyor diyorum anlamıyorsunuz. İli gücü parası var zevki için bırakıyor. Siz kalkmıssınız esirgeme kurumu diyorsunuz.
6 yaşındaki öz yeğenize babası parası varken keyfi bakmıyor biz niye bakalım diyorsanız..
Annenizde kaç yaşına gelmiş evli barklı kızına keyfi olarak yemekler hazırlamayabilir..
Bir yorumunuzda kabul ettiğiniz gibi annenize benziyorsunuz gerçekten..

Hangi konuda hatalı buldunuz. Bebeğim bana yapışık su an her yeri kurcalıyor sürekli emmek istiyor nasıl yemek yapabilirim nasıl işlenebilirim? Ben 40 um çıkana kadar aç yattığım günleri bilirim. 8 aylık hamileyken aç aç durduğum günleride. Önüme bir kap yemek hazırlayıp koymadı. Oyun oynamaktan foto çekip oraya buraya koymadan vakit bulsaydı belki bana bir faydası olurdu. Uzaktan konuşmak çok kolay sizde haklısınız.
Biz bunları bilemeyiz, konuyu açtığınız mesaja göre siz hatalısınız bana göre.
Anlamakta zorlanıyorum, madem bu kadar vahim durum, niye gidip kalıyorsunuz kalmasanız daha iyi değil mi?

6 yaşındaki öz yeğenize babası parası varken keyfi bakmıyor biz niye bakalım diyorsanız..
Annenizde kaç yaşına gelmiş evli barklı kızına keyfi olarak yemekler hazırlamayabilir..
Bir yorumunuzda kabul ettiğiniz gibi annenize benziyorsunuz gerçekten..
Benzetmeniz çok anlamsız hiç alakası yok onla bundurumun. Laf olsun torba dolsun :)

Şiddete karşıyım ama elime geçse eski yengeyi döverdim yaaa. Bakmayacaginiz çocuk doğurmayın arkadaş. Yazık günah değil mi? Annen ayrı merhametsiz. Sanki çocuk dedi beni doğurun sonra ayrılın, babaannem de bana kötü davransın.
Yenge olacak şahısla konuşsanız olmaz mı? Ya da abinize söyleyin annenizin yaptıklarını bakıcı tutsun. Sizin ya da ablanızın bakma şansı yok mu peki?

Siz büyüksünüz, eviniz barkınız ayrı, annenle görüşmeseniz de olur ama o yavrucaga çok üzüldüm..
O yengeyi bir bulsam zaten ne diyeceğimi ne yapacağımı biliyorum.

Yegenınıze cok uzukdum bence babasını arayın gelıp alsın. O cocuk hep itile kakıla buyurse psıkolojık sorunlsrı olur yazık yavrucagızs aşlah yardm etsn

Benzetmeniz çok anlamsız hiç alakası yok onla bundurumun. Laf olsun torba dolsun :)
Valla haklısınız bir tarafta 6 yaşında annesi babası tarafından terkedilmiş halasının umrunda olmayan babanesi tarafından sürekli azarlanarak büyütülen masum bir çocuk..
Diğer tarafta annesinden börekler kahvaltılar bekleyen eli ayağı tutan çoluk çocuk sahibi evli bir kadın..
Gerçekten çok anlamsızmış hata ettim kusura bakmayın:)

Siz evinize döneceksiniz de yeğeniniz ne olacak peki, çok sinirlendim. Abinize haber verin bırakmasın bir daha, offf!

Konu sahibi üzerine gelinince konunun odak noktasına yeğenini koymuş.
Çekişkilerle dolu onca sayfa mesajı da çevir kazı yanmasın olmuş.:KK47:
Sayfalarca annesinin anneliğini beğenmemiş "mükemmel anne" olarak ama biraz tatil yapayım düşüncesinden de geri kalmamış!!!
Bizim çocukluğumuzda da böyleydi diyip hala anneden yardım beklemek suç mu diyor ??? Bişeyi yap diyince yaparmış yoksa yapmazmış mış ta mış, çocuk mu eğitiyosunuz hayırdır?? Kahvaltı hazırlamaz yemek yapmaz binbir suratla sofrayı toplar kek çörek börek yapmaz diye başlayıp "emzikli kadınım bi kek istedim ne var" diyerek kendinizi haklı çıkarmak için onca sözü keke çevirdiniz ama biz yedik mi? Cikkks yemedik.:dondurma:
İçinden gelirse sağlığıda el verirse yapar,yapmayınca anneliği "sizin kadar" becerememiş hak etmemiş mi oluyor??
Ayrıca teşekkür edin bence,sizce anne gibi anne değil ama sizin kadar "mükemmel(???)" bir anne yetiştirmiş (!)

Yine ama mecbuurr değil anneniz sizi ağırlamayalar havada uçuşmuş. Annne bu anne senede bir kere çocukları torunları görmeye gidiyor, asıl onun pervane olması lazım, Annne yemeği, anne ilgisi diye bir şey var kaç yaşına gelirseniz gelin burnunuzda tüter.
Kaldı ki konu sahibi hep böyleydi diyor hasret kalmış bu duygulara. Sanki 365 gün annesinden ilgi bekliyor.

Ben iki kişi gittim Bebeğim ve ben. Diğerleri ise aynı şehirde yaşadığı kendi torunları. İki genç kız. Ben oraya geldim diye geldiler beni görmeye.senede 1 sefer oluyor bu durum.ama insan senede bir sefer gittiği annesinin evinde sıcak bir ortam sıcak anne yemeği beklemesi çok mu fazla. İki Güler yüz tatlı söz Bebeğim ile az ilgilenmesi??? Nesi fazla bunların ?
Hiç fazla değil, çok normal beklentileriniz.

Yüksek
Yine ama mecbuurr değil anneniz sizi ağırlamayalar havada uçuşmuş. Annne bu anne senede bir kere çocukları torunları görmeye gidiyor, asıl onun pervane olmadı lazım, Annne yemeği, anne ilgisi diye bir şey var kaç yaşına gelirseniz gelin burnunuzda tüter.
Kaldı ki konu sahibi hep böyleydi diyor hasret kalmış bu duygulara. Sanki 365 gün annesinden ilgi bekliyor.
Zaten konu sahibi misafir gibi ağırlanmak derdinde değil.bir insanın anne canım şunu istedi demesi de suç değil.annemize demeyeceksek kime dicez.
Ürkütücü derecede ağır paylaşımlar gördüm.sanki kız bebeğini annesinin başına sarmış ayağını uzatmış da kek börek bekliyor.ne kadar çok telaffuz etmişler kek börek diye...anne keki diye bir şey var değil mi yemek tarifleri sitelerinde:) anneler kek yapmasaydi adı öyle olmazdı.kek borek yapmasın da hadi yemek yapsın bakayım hanım anne? Bir işin ucundan tutsun küçücük yavrucaga kötü davranmasin.su hayatta insanin başını annesi oksamazsa kimse oksamiyor.insan baba evine gidip rahat etmek istese suç mu olurmuş...kayinvalidemin evinde aç kaldık yazsa kayınvalideyi topa tutardı herkes.
Öyle bir yazlık varken neden gitmesin konu sahibi neden tatil istemek suç olsun..aklım almıyor
Kim annesine canım şunu bunu istedi demez bu çok büyük bir yük mu annenin kaldıramayacağı...hem de ortada iş bölümü de sozkonusuymus.sadece hayata ofkeli diye insan yavrusuna psikolojik şiddet uygulamamali.insan kaç yaşında olursa olsun annesinin yavrusudur.anne insanın en kıymetli degeridir.ondan da Güleryüz bir şefkat gormeyeceksek vah halimize.

Hiç fazla değil, çok normal beklentileriniz.
Ömrü boyunca böyle şeyler yapmayan kadından bunları beklemek nasıl normal söyler misiniz?
Ben annemden beklerim çünkü benim annem fazlasıyla yapar, beklerim derken yapmak zorunda anlamında demedim.Hayatı boyunca yapmayan bi kadından ne düşünülerek beklenebilir ki?

Yüksek

Zaten konu sahibi misafir gibi ağırlanmak derdinde değil.bir insanın anne canım şunu istedi demesi de suç değil.annemize demeyeceksek kime dicez.
Ürkütücü derecede ağır paylaşımlar gördüm.sanki kız bebeğini annesinin başına sarmış ayağını uzatmış da kek börek bekliyor.ne kadar çok telaffuz etmişler kek börek diye...anne keki diye bir şey var değil mi yemek tarifleri sitelerinde:) anneler kek yapmasaydi adı öyle olmazdı.kek borek yapmasın da hadi yemek yapsın bakayım hanım anne? Bir işin ucundan tutsun küçücük yavrucaga kötü davranmasin.su hayatta insanin başını annesi oksamazsa kimse oksamiyor.insan baba evine gidip rahat etmek istese suç mu olurmuş...kayinvalidemin evinde aç kaldık yazsa kayınvalideyi topa tutardı herkes.
Öyle bir yazlık varken neden gitmesin konu sahibi neden tatil istemek suç olsun..aklım almıyor
Kim annesine canım şunu bunu istedi demez bu çok büyük bir yük mu annenin kaldıramayacağı...hem de ortada iş bölümü de sozkonusuymus.sadece hayata ofkeli diye insan yavrusuna psikolojik şiddet uygulamamali.insan kaç yaşında olursa olsun annesinin yavrusudur.anne insanın en kıymetli degeridir.ondan da Güleryüz bir şefkat gormeyeceksek vah halimize.
Kültürümüzden uzak yorumlar var hayret ediyorum okudukça, Avrupa da mı yaşıyoruz dedirten cinsten. Anne baba aile kavramına neler oluyor. Anne mecbur değil demek bile abes. Zaten bir anne mecbur olduğu için değil içten yapar evladına ne yapıyorsa.
Konu sahibinin duygularını çok iyi anladım ben. Çoğu yorumda da yazıldığı gşbnl kendi de yapardı o keki, böreği ama annesinden istemiş, çünkü anne eli başka. Bu duyguyu tatmak istemesi çok normal.

Herkese merhabalar. Annem ile ilişkimiz her geçen gün kötüye gidiyor gerçekten buna çok üzülüyorum. Şöyle anltayım; geçen hafta annemin evine tatile geldik bebeği ile. Ayrı şehirlerdeyiz. 10 Aydır gelmemiştik. Dinleniriz denize gireriz diyerekten çıktık geldik. Annem çok suratsız sürekli mutsuz hırçın inatçı herkese karışan bir kadın. Sabahları uyandık ben bebeğimle uğraşıyorum o ise kahvaltı hazırlamaz isterki beraber hazırlayalım. Söylerim anca öyle hazırlar. Söylene söylene kaldırır sofrayı. Bu sürede hep 5 karış surat ama. Evdeki diğer yeğenlerime kendi torunlarına sürekli bağrınır. Bir tanesi 6 yaşında babası bir süreliğine bize bıraktı ve onu çok azarlıyor. Defalarca uyardım ama inatla bildiğini okuyor. Çok üzülüyorum. Bende dinlenmek için tatile gelmişim evde böyle şeyler yaşıyorum. Evde sürekli gerilimli bir hava mevcut. Kendisi sürekli ama sürekli internette oyun Facebook instagramda. Bizimle hiç muhabbet etmez güzel tatlı bir söz yok. Anca laf sokar başkalarının çocuklarını över eşimin ailesini yerer bizleri aşağılar evdeki çocuklara genç kızlara azarlar daha sayamayacağım bir sürü şey. Bizlere asla yemek hazırlamaz mesela kalkın kendiniz hazırlayın der. Çocuklarına ve torunlarına yemekler hazırlamayı enayilik gibi görüyor. Kek börek yapalım bir gün dedim canımız çekti yapmadı. En ufak eleştiride acayip sesini yükseltir içeri gider ağlar. Olmaz olsun sizin gibi evlatlar der. Ablamla sürekli konuşuruz neden böyle diye? Bir çok kişi anne evinden kendi evine gitmek istemezken ben geldiğime pişman oldum. Tatilimiz burnumudan geldi. Ters bakışlar laf sokmalar gözümüzün önünde küçük yeğenime sürekli bağırmaları. Ve bu küçük yeğenimin annesi babası ayrı annesi onları istemedi çocuk babası ile yaşıyor. Bunca şeylere rağmen babaannesi tarafından ititlip kakılıyor. Resmen sinirini boşaltıyor çocukla. Dün sabah ayağa kalkıp zorla yanaklarını sıkıp ağzını açıp yemek tıkıştırdı. Yere bardak döktü diye tüm site duyacak şekilde bağırdı. Çocuk içeri gidip bana sarılıp ağladı babama götür beni diye. Kucağımda Bebeğim ne yapacağımı şaşırdım. Ne yapmalıyım arkadaşlar ? Çok üzülüyorum senelerdir bu böyle... küçükken bize yaptıklarını şimdi bu yeğenime yapıyor bize hala yapıyor.. siz olsanız ne yapardınız nasıl hareket ederdiniz?
Götürün doktora sakinleştirici falan birşey versin psikoloji iyi değil

Ömrü boyunca böyle şeyler yapmayan kadından bunları beklemek nasıl normal söyler misiniz?
Ben annemden beklerim çünkü benim annem fazlasıyla yapar, beklerim derken yapmak zorunda anlamında demedim.Hayatı boyunca yapmayan bi kadından ne düşünülerek beklenebilir ki?
Bu duyguları tatmak, bu duygulara hasret kalmak hissiyle bekliyordur belki değil mi! Siz tatmışsınız, bu kadın tatmamış. Beklediği kişi komşu teyze değil annesi.
Demek ki içinde kalmış.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back