• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anneme artık katlanamıyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Fark etmez yine de kendiniz hazırlamayıp annenizden beklemeniz ilginç🙄 tatile gittiniz diye hiçbir şeye elinizi sürmicek misiniz

Koca kadınsınız yiceniz keki bile annenizden bekliyorsunuz

Annenizde yapmak istemeyip sizden bekliyor annenize mi çektiniz acaba :deli:
Evet anneme çektim

Öncelikle annenizin haklı olduğu konular var.
Mesela kahvaltıyı neden ona hazırlatıyorsunuz, tabiki sizde yardım edeceksiniz. Hayır tatile gittiniz diye oda servisi falan mı bekliyorsunuz anlamadım. Kendi kahvaltımızı onunla birlikte hazırlayın siz artık o evde yaşamıyorsunuz, bir nevi misafirsiniz. Ben anneme gittiğimde elini bile sürdürmem akşam yemeğine kadar kendim hazırlarım yardım ederim ona. Anneniz sizin oda servisçiniz alınız değil, kalkıp kekinizi de kendiniz yapın bri zahmet. Gezmek isterse gezer istediğini yapar ama size kek yapıp kahvaltı hazırlamak zorunda değil yani kadın hizmetiniz mi.
Ayrıca huyunu bildiğiniz halde çoluk çocuk niye gittiniz ki? Kadın da haklı, sevmiyor olabilir, kafası kaldırmıyor olabilir kalabalıktan hoşlanmıuyoe olabilir. Bile bile lades diyip gitmek hoş olmamış. Şuan söylenme hakkınız yok bence.
10 aylık Bebeğim ile ilk kez geldim. Senede bir sefer o da. Çok yorulmuştum tek başıma başka şehirde. Ve ona geldim canım çok kek çekti rica ettim. Sarma istedim canım çekti. Emzikli kadınım canım çekti şu dünyada isteyeceğim annem var dedim istedim. Belki alt komşumdan isteseydim o bile yapardı. Benden biri istese yaparım hiç sorun değil. Senede bir sefer. Evet anneden bir kek istemek kadar terbşyewizce bir şey yok haklısınız.

Zaten öyle yapıyoruz. Kendisi 5 karış surat oturuyor. Ben kimseye bakacak Halim yok 10 aylık Bebeğim ile. Bakılacak durumda değil benden güzel hayat yaşıyor

Konu açtığına göre okumak ta hakkım, yorum yapmak ta..
Cevaplarınız baydı , gerçekten.
Kimseye bakacak haliniz yok . Ama kendinize ve bebeğe baktırmak için gidiyorsunuz. Güzelmişş..

10 aylık Bebeğim ile ilk kez geldim. Senede bir sefer o da. Çok yorulmuştum tek başıma başka şehirde. Ve ona geldim canım çok kek çekti rica ettim. Sarma istedim canım çekti. Emzikli kadınım canım çekti şu dünyada isteyeceğim annem var dedim istedim. Belki alt komşumdan isteseydim o bile yapardı. Benden biri istese yaparım hiç sorun değil. Senede bir sefer. Evet anneden bir kek istemek kadar terbşyewizce bir şey yok haklısınız.
Ben size anneden kek istemek terbiyesizce demedim farkındaysanız, anlamak istediğiniz gibi anlayıp olayı dramatikleştirmeyin. Keki kendiniz yapı etseydiniz, sarmayı da ondan rica etseydiniz. Üst üste herşeyi istemek zorunda mıydınız? 21 yaşındayım ben bile sarma sararken zorlanıyorum, belim ağrıyor çoğu zaman. Kadın sizin hizmetçiniz değil, bir kere tatile geldiniz diye kadına emirler yağdıramazsınzı, çocuğu da kendiniz için doğurdunuz anneniz için değil. Emzikli kadınım diyerek olayı dramatize etmenize gerek yok. Kahvaltımızı kendiniz hazırlayabilirsiniz ya da annenize yardım edebilirsiniz. Kadın size kahvaltı hazırlamak zorunda da değil. Prenses sendromlusunuz, kabul edin.

Ben size anneden kek istemek terbiyesizce demedim farkındaysanız, anlamak istediğiniz gibi anlayıp olayı dramatikleştirmeyin. Keki kendiniz yapı etseydiniz, sarmayı da ondan rica etseydiniz. Üst üste herşeyi istemek zorunda mıydınız? 21 yaşındayım ben bile sarma sararken zorlanıyorum, belim ağrıyor çoğu zaman. Kadın sizin hizmetçiniz değil, bir kere tatile geldiniz diye kadına emirler yağdıramazsınzı, çocuğu da kendiniz için doğurdunuz anneniz için değil. Emzikli kadınım diyerek olayı dramatize etmenize gerek yok. Kahvaltımızı kendiniz hazırlayabilirsiniz ya da annenize yardım edebilirsiniz. Kadın size kahvaltı hazırlamak zorunda da değil. Prenses sendromlusunuz, kabul edin.
Tamam öyleyim.

Bebek bakımı ile beni aynı kefeye koymuşsunuz ne desem bilemedim? Anneme kaçtım biraz dinleneyim dedim beraber bakarız güzel vakit geçiririz dedim. Bir bir kek istedim canım çekmişti o gün. Sürekli tepemde bir bebekle zordur bilmiyorum siz sanırım Süpermen modunda yaşıyorsunuz. Oğlum bana ağır gelmedi sadece biraz dinlenmek istedim bir kaç gün. Anneme sığınmak nefes almak istedim. Sizlere göre buda yanlış. Aynı kafada insanlar değiliz sanırım.

Evde yemeğinizi ve temizliginizi yapıyorsunuz neticede , yapmayın bir hafta bakalım nasıl dönüş oluyor ?

Annenizi biliyordunuz sonuçta, yıllardır anne aynı anne, beklentiye girmeniz hata.

Bence annelik size yük gelmiş gibi. Annenizde normal değil ama sizde fazla beklentiye giriyorsunuz.

yani anlamadım kendisi "10 aylık bebeyle", "emzikli halimle", "kucağımda çocukla" vs vs deyip durmuş, anası en azından 3 çocuk büyütmüş.
kendisine daha 10 ayda -ki çalışmıyorken- annelik bu kadar zor geliyor ama annesiyle empati bile kuramıyor. üstelik haftaya da kocişiyle tatile de gidecek.
Kadın 3 çocuk artı torun büyütüyor, kızına gezmesi bile dert olmuş
yok efendim geziyormuş enerjisi varmış... var da kendine var.
bir salın kadını yahu!

Boş kadın sizsiniz istediğiniz yorumlar gelmedi diye hemen hakaret eden tiplerden bir de istese milyon yılda bir olsun yapmak istemiyorsa yapmaz sizi büyütmüş evlendirmiş üzerine düşen vazifeyi yapmış kadın artık ne torun bakmaya ne de sizi doyurmaya mecbur değil beğenmiyorsanız bir daha gitmezseniz.

Burada hiç onaylamayanlar bile konu sahibine çok tembelsin ya da mızmızsın gibi birşey dememişlerken kendisini destekler yorum yapmayana yekten “boş kadın “demek.. ben bunu hakaret addederim. Mecbur muyuz size evet efendim, sepet efendim demeye.. laflarınıza dikkat edin. Yorum kaldıramıyorsanız konu açmazsınız.

Bir de gelecekteki anneliğinizi de çok abartmayın derim. Habire 10 aydır çocuğuma yAlnız baktım demişsiniz. Bu kadar mı zor bir bebeğinize bakmak? Ödül mü verilmeli yani şimdi size ? Madem çok yoruluyorsunuz tutun bir yatılı yardımcı, bu kadar basit. İnsanlar bir küçük çocuğun üzerine ikiz bebek bile bakıyorlar hatta tek başlarına. Bunlar ayrı konu da, konu sahibisiniz diye insanlara hakaret etme hakkına da sahip değilsiniz. Richtig ?

Alıntım @izguben den, sözlerim ise elbette konu sahibine..

Normalde iyi olup şimdi öyle davransa anneniz haksız derdim ama hep böyleymiş anneniz. Senede birde olsa çekemiyor demekki kimseyi, bence hiç gitmeyin gitseniz de iki üç gün kalıp dönün. Bazıları zora gelemez, hizmet etmez, üşengeçtir, anneniz de böyle galiba.
Bebeğimle biraz dinlensem annem bize el atsa demişsiniz ama maalesef her anne öyle anaç ruhlu değil, uzak durmak en iyisi.

Herkes anneden birşey bekliyor, kimi çocuğuna baksın , kimi elimi sıcak sudan soğuk suya sokmasın, kimi dinleneyim tatil edeyim. Anneniz kaç yaşında bilmiyorum ama sanki onun da anlaşılmaya, rahat etmeye , belki bir tatile ihtiyacı var. Ben anneme hamileyken de gittim küçük bebekliyken de. Ama annemdir yapmalı demedim. Biliyorum ki hayal kırıklığı olacaktı benim için. Çünkü tanıyorum. O yüzden annemden beklentim sıfır.
Ayrıca bence üzgünüm ama konuyu kendiniz için değil yeğeniniz için açsaydınız sizi haklı bulabilirdim. Burada asıl dertli olan o çünkü. Onunkinin yanında sizinkiler biraz şımarıklık olarak kalıyor.

Muhteşem 🙏

Herkese merhabalar. Annem ile ilişkimiz her geçen gün kötüye gidiyor gerçekten buna çok üzülüyorum. Şöyle anltayım; geçen hafta annemin evine tatile geldik bebeği ile. Ayrı şehirlerdeyiz. 10 Aydır gelmemiştik. Dinleniriz denize gireriz diyerekten çıktık geldik. Annem çok suratsız sürekli mutsuz hırçın inatçı herkese karışan bir kadın. Sabahları uyandık ben bebeğimle uğraşıyorum o ise kahvaltı hazırlamaz isterki beraber hazırlayalım. Söylerim anca öyle hazırlar. Söylene söylene kaldırır sofrayı. Bu sürede hep 5 karış surat ama. Evdeki diğer yeğenlerime kendi torunlarına sürekli bağrınır. Bir tanesi 6 yaşında babası bir süreliğine bize bıraktı ve onu çok azarlıyor. Defalarca uyardım ama inatla bildiğini okuyor. Çok üzülüyorum. Bende dinlenmek için tatile gelmişim evde böyle şeyler yaşıyorum. Evde sürekli gerilimli bir hava mevcut. Kendisi sürekli ama sürekli internette oyun Facebook instagramda. Bizimle hiç muhabbet etmez güzel tatlı bir söz yok. Anca laf sokar başkalarının çocuklarını över eşimin ailesini yerer bizleri aşağılar evdeki çocuklara genç kızlara azarlar daha sayamayacağım bir sürü şey. Bizlere asla yemek hazırlamaz mesela kalkın kendiniz hazırlayın der. Çocuklarına ve torunlarına yemekler hazırlamayı enayilik gibi görüyor. Kek börek yapalım bir gün dedim canımız çekti yapmadı. En ufak eleştiride acayip sesini yükseltir içeri gider ağlar. Olmaz olsun sizin gibi evlatlar der. Ablamla sürekli konuşuruz neden böyle diye? Bir çok kişi anne evinden kendi evine gitmek istemezken ben geldiğime pişman oldum. Tatilimiz burnumudan geldi. Ters bakışlar laf sokmalar gözümüzün önünde küçük yeğenime sürekli bağırmaları. Ve bu küçük yeğenimin annesi babası ayrı annesi onları istemedi çocuk babası ile yaşıyor. Bunca şeylere rağmen babaannesi tarafından ititlip kakılıyor. Resmen sinirini boşaltıyor çocukla. Dün sabah ayağa kalkıp zorla yanaklarını sıkıp ağzını açıp yemek tıkıştırdı. Yere bardak döktü diye tüm site duyacak şekilde bağırdı. Çocuk içeri gidip bana sarılıp ağladı babama götür beni diye. Kucağımda Bebeğim ne yapacağımı şaşırdım. Ne yapmalıyım arkadaşlar ? Çok üzülüyorum senelerdir bu böyle... küçükken bize yaptıklarını şimdi bu yeğenime yapıyor bize hala yapıyor.. siz olsanız ne yapardınız nasıl hareket ederdiniz?
Keske annene gitmeseydin annenin rahatı bozulmuş ondan böyle davranıyor.. O çocuğa yazık annesi bakmıyor atmış oraya senin annen se bunalımda olmalı ki böyle...

Keske annene gitmeseydin annenin rahatı bozulmuş ondan böyle davranıyor.. O çocuğa yazık annesi bakmıyor atmış oraya senin annen se bunalımda olmalı ki böyle...
Keşke gelmeseydim evet. Annem rahatına düşkün bir kadındır. Rahatını bozduk bebeğimle rahatsız ettik bence. Annem kalabalığı sevmiyor. Çocuk torun sevmiyor. İstemiyor kimseyi yanlız hayatını seviyor. Annesi babası başından atmışlar çocuğu ona o kadar üzülüyorumki. Ama annemde hiç kızmıyor oğluna bu konuda.

Konu açtığına göre okumak ta hakkım, yorum yapmak ta..
Cevaplarınız baydı , gerçekten.
Kimseye bakacak haliniz yok . Ama kendinize ve bebeğe baktırmak için gidiyorsunuz. Güzelmişş..
Annem davet etti bizi bizde oğlumla geldik.. cevaplarım baydıysa okumazsınız olur biter. Anlatabildim mi?

Annem davet etti bizi bizde oğlumla geldik.. cevaplarım baydıysa okumazsınız olur biter. Anlatabildim mi?

“Anlatabildim mi “ derken ??
Sözlerinize dikkat edin.
Etmezseniz karşılığını alırsınız, bu bir.

İkincisi istediğimi okur, istemediğimi okumam.
Bu seçimi ben yaparım. Siz neyi okuyup, neyi okumayacağıma dair fikir yürütemezsiniz bile.
Ve madem konu açtınız ve madem ben de okumayı seçtim, eğer cevaplarınız beni baydı ise bunu da net olarak yazarım.

Şimdi.. siz AN LA DI NIZ MI ??

Bebeğim var ben bir işle ilgilenemiyorum. Tüm kış onunla ilgilendim yoruldum. Annemin yanında biraz dinlenmek istedim yardım ilgi istedim. Her çocuk ister bekler bence bu normal. Anneler evlatlarına yardımcı olmalı böyle köstek olmamalı

Madem dinlemeye tatil yapmaya ihtiyacınız var o zaman otelde tatil yapacaksınız. Annenizin hiç bir mecburiyeti yok artık. size bakmış büyütmüş emek vermiş. Kolay değilmiş di mi çocuk büyütmek? yazdığınız Mesajlarınızı hayret ederek okudum.. Birde isteklerinizin maşallahı var.
İçli köfte , sarma, kek , börek kahvaltı... bulaşığı da emretmişsiniz öyle kaldırmış. Yemiş, içmiş, yatmışsınız yani. Bu durumda kim rahatına düşkün oluyor?? Toplam 3 torun ve hiçbir işe el atmayan ve istekleri bitmeyen bir evlat. Evinizde hizmetçileriniz mi var diye sordum cevap vermediniz. Bebeğinizle iş yapamıyorsunuz ya hani. Kahvaltıyı eşinizden bekliyor olmalısınız. Çünkü siz 8 ay önce Doğum yapan eşsiz bir kadınsınız.
‘8 aylık hamileydim annem evime geldi bize yemek yapmadı dışardan yemek söylemek zorunda kaldım’ diyecek kadar da rahatsınız. Kendi evinizde bile kadından yemek beklemişsiniz. Pes diyorum

Madem dinlemeye tatil yapmaya ihtiyacınız var o zaman otelde tatil yapacaksınız. Annenizin hiç bir mecburiyeti yok artık. size bakmış büyütmüş emek vermiş. Kolay değilmiş di mi çocuk büyütmek? yazdığınız Mesajlarınızı hayret ederek okudum.. Birde isteklerinizin maşallahı var.
İçli köfte , sarma, kek , börek kahvaltı... bulaşığı da emretmişsiniz öyle kaldırmış. Yemiş, içmiş, yatmışsınız yani. Bu durumda kim rahatına düşkün oluyor?? Toplam 3 torun ve hiçbir işe el atmayan ve istekleri bitmeyen bir evlat. Evinizde hizmetçileriniz mi var diye sordum cevap vermediniz. Bebeğinizle iş yapamıyorsunuz ya hani. Kahvaltıyı eşinizden bekliyor olmalısınız. Çünkü siz 8 ay önce Doğum yapan eşsiz bir kadınsınız.
Evet eşşiz şımarık bir kadınım

‘8 aylık hamileydim annem evime geldi bize yemek yapmadı dışardan yemek söylemek zorunda kaldım’ diyecek kadar da rahatsınız. Kendi evinizde bile kadından yemek beklemişsiniz. Pes diyorum

😂🙏❤️

Bir ilave yapayım.
Doğumu on ay önce yapmış ama 8 aylık hamile iken annesi yemek yapmadığı için yemekleri dışarıdan söylüyormuş 😂 7 aylık hamile iken yemek işini nasıl yapıyordu , henüz onu bilmiyoruz.

Yeğeniniz için bile bir şey yapmazken komşunuz için sarma yapacağınızı hayal edemedim doğrusu..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back