Anneligi Beceremedim Diyen Var Mi ?

Simdi gazetede okudum
1.5 yasindaki bebeginin cinsel organi da dahil , yuzunde vucudunda sigara sondurmus "anne"si
Ellerini iple baglamis , ip kesmis kan revan icinde kalmis yavrucak
Yuzu gozu mosmor dayak yemis
1.5 yasinda ya , benim kizim 16 aylik , o kadar minik , o kadar korumaya muhtaclar ki
Yani demem o ki , bunlar varken sen hayli hayli iyi anne olursun koalina

Sen çok iyi bir anne olursun bence
Çünkü daha doğmadan çocuğu düşünüyorsun
İyi bir anne olacak mıyım
Pişman olur muyum
İyi bakabilecek miyim diye soranlardan çok iyi anneler çıkıyor

Çünkü etraf herkes doğuruyor ben de doğurayim
Kocam çok kötü onu düzeltir miyim
Doğurayim bana baksın
Yiyecek ekmeği yokken 6-7 çocuk yapan
Kocasıyla kavga ettiginde çocuğunu döven anne dolu etraf

Eğer inanılmaz büyük bir sorun yoksa (ki Suriyeliler bu tezimi çürütüyorlar) çocuk için hazır olmak gibi bir şeye ben inanmıyorum. Büyük bir engel ya da sorun yoksa çocuk olunca zaten hormonal olarak vücudunuz sizi bebeğe hazırlıyor ve öyle hazır oluyorsunuz. (kişisel psikolojik sorunlar, çevredeki cehennem insanlar, büyük maddi sorunlar vs. bu çevresel etkiler hariç)

Teşekkür ederim. İyi geliyor tek zorlanan olmadığımı bilmek. Bizim de sanırım 1 seneyi bulacak eylülden beri işin içindeyiz. Tekrar başladık mı tam olarak sayılmaz ama hep gündemimizde. Konuşmaya çalışıyoruz ikna etmeye çalışıyoruz hikayeler masallar.

Çok teşekkür ederim. Keşke konu açsaymışım çok güzel fikirler geldi.

Öncelikle hayırlı olsun sizi ve konularınızı uzun zamandır siteden takip ediyordum, hamile olduğunuza şaşırdım :)
Ben de sizin gibi düşünen biriyim sizin konunuzu takip edeceğim umarım ilerde de yazarsınız bana örnek olursunuz :)

Ben sizin çok iyi bir anne olacağınızı düşünüyorum...Hayırlı olsun tekrar...

Bebekle ilgili konularini her okudugumda; aslinda icten ice anne olmak istedigin ama baskiladigin hissine kapiliyordum.Dogru olmayabilir bu sadece bir his.Neden bu kadar kotu dusunuyorsun? 2 kizim var,bazen oflasam da iyiki diyorum ama misal cocuksuz hayat istesem bunu hic dillendirmem bile,burada konu acmazdim(bu konuyu demiyorum,oncekileri) Bence artik her ne olduysa oldu, o duyguyu baskilama.Hamilelik cizelgesi hazirlayacak kadar benimsedigin bebegini kabullen ve ona simsiki saril.Ilerde bu konuyu okudugunda uzulmemek icin ...

Koalina iyi bir anne olacak gibi görünüyor, yani korkular normal, endişeler sağlıklı. Bu gebelik dönemini boşu boşuna heba etmez inşallah bir tek. Tadını çıkarır bu keyifli dönemin.

Çok teşekkür ederim.

Bende evlenir evlenmez hemen plansız hamile kaldım ilk zaman cok kotu oldu ama sonra hamileligim guzel geçti fakat dogduktan sonra depresyona girdim yardım eden de yoktu ilk 3 ay falan kotuydum hic bakamıyorum elim kolum kalkmıyor Du vicdan azabı cekiyordum ama sonra insan alısıyor iyiki doğmuş diyor su an4, 5 yasında ve esim 2.istiyor ama su an kızımla mutluyum asırı korkuyorum tekrar cocuk yapmaktan benim de psikolojim bozuk

Bu konuyu okuyunca yabancılar geliyor aklıma. 4 tane 5 tane doğuruyorlar. Sonra cinsiyet öğrenme partileri falan düzenliyorlar,deli gibi çığlıklar eşliğinde. Neyse bu konuyu geçelim:)
Senin konuna gelelim. Aslında böyle bir konu beni sinir ederdi ama sen o kadar içten ve biraz da çaresizce yazmışsınki. Aslında bu kalıpları yıkmak istiyosun içten içe belkide kim bilir. Ve kolayı seçmemen gidip çocuğu aldırmaman bir umut ışığı değil mi. Ya sen bir canlı üretiyosun ne kadar muhteşem bir şey. Şöyle hissetmek lazım,böyle mutlu olmak lazım diye kalıplara sokma kendini. Belki ilk dönem çok mutsuz olacaksın ama çoğu kişinin yazdığı gibi kucağına aldığında değişecek.
Eşinde sana destek oluyor,bence başaracaksın üstesinden geleceksin ben öyle hissettim.

Anne olmak o korumacı his o coşkun sevgi doğuştan mı hormonal mi bilmiyorum ama bebekle vakit geçirmeye başlayınca ona karşı konulmaz bir sevgi besliyo insan. Bu zamanla bence öğrenilebilen bişey.

İtiraf ediyorum Benim Doğum sonrası çoook zorlandığım şey sadece yeni bedenime uyum sağlamak oldu kendimi 34 bedenden 44 bedende gördüm. Kocaman vıcık vıcık göbek ikinci çoçuğumu Doğum yaptım ne kadar sıkılaşmaya çalışsamda göbeğim var. Göbek gibi değil ya buruşuk sarkık deri. Ne yapsamda düzelmiyor sanki

bende 5. ayımdayım hamileliğimin. planlıydı cok istedik buna rağmen 4. aya kadar hiç birşey hissetmedim.kendimi suçladım. son 2 aydırsa inanılmaz bağlandım birdenbire oldu bu. ardından endişeler başladı. nasıl bakıcam ya emziremezsem ya iyi yetiştiremezsem bunun gibi bir sürü düşüncem vardı yavaş yavaş kendimi telkin ederek yapabileceğime inanıyorum. eminim herkes bunu hissediyordur ama dozunda bırakmaya calısın en güzel günlerinizin tadını çıkarın

Demek ki neymiş, büyük konuşmamak lazımmış:) Daha önce çocuk istememek, çocuk sevmemek gibi konularda keskin yorumların olduğunu hatırlıyorum. O konulara aynı buraya yazılan yorumlar yazıldığı zaman karşı çıkıp dalga geçiyordun. Şimdiyse hadi yazın, beni ikna edin moduna geçmişsin. Hayat böyle bir şey işte.
Senin adına sevindim, annelik çok güzel bir duygu, evlat sevgisi bambaşka. Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.

Güzel bakin.

Tek önerim bu zira siz zaten bilinçli ve duyarlı bir insansınız.

Güzel bakın sadece.
Güzeli düşünün.

Bir insanı koşulsuz sevebilme duygusu o kadar özel ki.

Bir premses veya şehzade yetiştirmek zorunda değilsiniz. Dünyanın en mükemmel annesi olmak zorunda da değilsiniz. Yalnızca 'anne' de olmayacaksınız. Siz de bunu görebiliyorum ben. Sizin hayatınız da devam edecek biraz sinirli evet ama bu kısa bir süre.

Ben bebeğim 10 günlükken disarilara çıkmaya başladım. 3 aylıkken Karadeniz turu yaptım, 5 aylıkken deniz tatiline gittim. Kaldı ki çalışmıyorum calissan daha da kaliteli vakit geçirirdim bebegimle çünkü daha çok özlerdim.

Biraz karışık oldu ama kendi hayatınızın bittiğini düşünmeyin. Şu an bir şey hissetmiyor olabilirsiniz kalp atışı bile yok henüz. İnanın degisicek.

Kucağınıza aldığınızda bin yıllik anne olacaksınız. :)

Bu bir uyum süreci yalnızca.

İnternet bir sürü kirlilikle dolu, okumayın o hikayeleri lütfen.

Kolaylıklar dilerim. Çok içten geldiniz bana sımsıkı sarılmak istedim size.

Bir sürü yorum yazılmış hiç birini okumadım. Sadece şunu söyleyeceğim.
Senin kadar şiddetli olmasada benzer çekinceleri yaşamış 1 senelik anne olarak söyleyebilirim ki,

Dünyada bu kadar zor olmasına rağmen bu kadar güzel olan başka hiç birşey yok. Alkış yapmayı öğrendiğinde, seninle ilk oyununu oynadığında, gözlerine aşkla baktığında hissedilen duygunun yerini hiç bişey tutamaz

kucağına al bı kokusunu cek sonra bıdaha yaz buraya.gecer bunlar annelık tarıfsızdir.ve öğretılecek bır duygu değildir
.taddıktan sonra anneliği aslan kesılırsın korkma

Buyuk konustugum sey cocuk istememek, ne degisti hala istemiyorum. Hala ayni fikirdeyim, ben ikna degil sucluluk hissini bastirmak istiyorum. Ayrica kimseyle dalga gecmedim imkani olmamasina ragmen5. Cocugunu dogurmuyorsa. Keskin yorumlarim ve dusuncelerim kendim icin de gecerli.

Ya kaolina bende senin gibiyim
Bende istemiyorum
Takip ediyorum konuyu
Sende değişim olacakmı olmayacakmı diye
Yani hamile kalınca o his değişecekmi zamanla acaba
Belkide bir kaç haftaya mutluluk başlar
Hormonlar belki böyle yapıyor seni
Yani bende hamile kalırsam birgün
Başta istemeyip sonraları aşık olurmuyum içimdeki mucizeye
Off bilmiyorum

Eee hamilesin sonuçta, daha ne istememesi, bebek geliyor hayırlısıyla.
Benim konuya değinme amacım, böyle konularda keskin yazılmasını yanlış bulduğum için. O konuları kararsız kadınlar veya düşüncesi tam oturmamış gencecik kızlar da okuyor. Yazılanlardan mutlaka etkileniyorlardır. Belki birileri senin yazdıklarını okuyup bebek fikrinden vazgeçti ama şimdi kendin hamilesin.
Bundan sonra aynı yönde yorumlar yazacağını sanmıyorum, duyguların değişecektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…