hangi bebek anlattı bu masalı?
Herkes anne olmak zorunda değil. Ki ben kürtaja karşı bir insan da değilim ama içimden bir ses senin çok iyi bir anne olacağını söylüyor. Çok hassassın şu an. Hamileliğin ilk aylarında da çok normal bu halde olman. Senin vereceğin karar elbette ama ben kendi vücudumda bir canlı büyüdüğümü, onun benim bir parçam olduğunu ilk hareketinde anlamıştım anca. Ki ben de çok annelik sevdalısı değildim hatta 38 yaşına kadar bekledim. Sana tavsiyem bol bol gez toz. Hamilesin diye hayatından ve onu yaşama şeklinden vazgeçme. Güzel müzikler dinle. Insanın varsa iki günlük kısa tatiller ayarla mesela. Pozitif kalmaya çalış. Ve kararın ne olursa olsun kimsenin seni yargılamaya hakkı yok. Bu hakkı kimseye verme.Oncelikle cocuk sahibi olmak icin cabalayanlardan ozur dileyerek konuyu aciyorum. Eminim ki hosunuza gitmeyecek ama belki beni anlayacak 3-5 kisi olacaktir umuduyla konuyu aciyorum.
Normalde cocuk istemeyen, bu sebeple esimle evlenmiss biriyim. O da cocuk istemiyordu. Yakin zamanlarda cocuk yapmasam pisman olur muyum, ileriki yaslarda uzulur muyum, aile bagi arar miyim diye dusunceler sarmisti hatta buraya konu da acmistim. Uzerinden cok gecmeden plansiz bir sekilde hamile kaldigimi ogrendim. (burada neden plansiz oldugunu uzun uzun yazip sildim insanlara cinsel hayatimla ilgili ayrinti vermek hos olmaz diye dusundum). 2-2.5 senedir hamile kalmamis olan ben bu dusuncelere kapilinca hamile kalarak ilahi bir mesaj oldugunu falan dusundum. Doktora da gidince ikiz ihtimali oldugunu, kesenin gelisiminin ileride oldugunu ancak kalp atisi icin daha sonra gidecegimizi ogrenince hepten saskin ne yapacagini bilemez bir durumdaydim.
Bunu ogreneli 1 haftayi biraz gecti. Ilk 3-5 gun notr kaldim. Esimse ne karar verirsem vereyim yanimda olacagini boyle bir kararda kendisinin asla etkisinin olmayacagini soyledi. Bense artik karar asamasini coktan gectigimizi olusmus bir canli ve ciddi bir sebep yokken de aldiramayacagimi dusunerek herkese soyledim. Insanlar mutlu oldukca mutlu olurum zannediyordum ama 3 gundur her gun dakika agliyorum.
Ya bakamazsam? Ya bana yuk gibi gelirse? Milletin bebegi annesinin mutlulugunu hissederken benimki uzuntumu hissediyor diye de agliyorum. Bu yeterlilikte degil miyim, pisman olur muyum, hayatimi kisitladigi icin kotu davranir miyim diye dusunmekten kafayi yedim.
3 gundur esime ben cok kararsizim ve iyi degilim diyorum. O cocuk istemeyen adam kac gundur butun evin isini yapiyor, hava alalim diye bir yerlere goturuyor, eglenceli olacak, guzel olacak, evet benim de tercih ettigim bir sey degildi ama artik olmus zevk almaya bakacagiz, dunyaya iyi bir insan birakmak istiyorum, bizim gibi dusunceler cogalmali gibi seyler soyluyor. Onun tek derdi maddi olarak yetememek ve saglik problemi olursa uzuntuden guclu duramayacak olmasiymis. Bu sebeplerle cocuk istemiyormus. Benimkiyse tamamen bencillik. Anlamadigi ben daha yetistirme kismina gelemedim bile. Dogunca ya emzirmek istemezsem gibi bir suru takintilarim olustu. Artik buhun de mutsuz gorunce beni bana ne bicim kadinsin bu konularda bir erkegin sana telkin vermesi cok mantiksiz, o bebek dogunca yuzune tukurecek gibi seyler soylemeye basladi. Gecen gun de daha bos minicik bir kesenin gorundugu ilk ultrason kagidini atmistim. Sonucta bebek ultrasonu falan degil. Onu copten bulup bana ruhsuz duygusuz sen nasil atarsin diye bir suru laf saydi. Planli bir bebek olmadi ama bu kadar da degil diyerek aldi ve sakladi. Yani su an esim beni cok sasirtiyor, bense igrenc bir mahlukmusum gibi hissediyorum.
Bir de internetten acaba anne olmaktan pisman olan var midir diye baktim bir suru manasiz yazi okudum ve daha da korktum. Gercekten anne olmaktan sikilan, kacip giden, cocuguna kotu davranan anneler varmis. Ya bende de bu annelik duygusu olusmazsa?
Yakinda psikologa da gitmeyi dusunuyorum ama bilmiyorum biraz tokat atilmasina mi ihtiyacim var yoksa birinin omuzunda aglamaya mi. Kizip dovseniz mi yoksa bunlar bormal her sey guzel olacak mi deseniz inanin bilmiyorum.
Benim de 1 gun gecmisti. Son kullanma tarihi mayis olan test vardi evde. Nasil olsa atarim bunlari diye oylesine yaptim. Ve sonucKoalina
Ben 6 yllık evlıyım . Bugune kadar hep bir bahanem vardı çocuk ıstememek için ama geçen oturdum dusundum sanırım bende aynı senın gibi düşüünüyorum ..
2 kedım var evet çook merhametlıyım ama hayvanlara karşı
Mesela ben sokakta bı çocuk görsem onu kucagıma alıp mıcc mıcc sevmek ıstemem. Yegenlerım dahil
Ama bi kedi göreyım deliriim , çıldırım onu sevmek için ağzımdan milyon tane tatlı söz çıkar
Ama arada da diyorum bu kadar uzattım ya bu bencilliğimden ötürü rabbim nasip etmezse
Bazen heveslenıyorum hamıle insan görunce sonra dıyorum saçmala nasıl uğraşıcaksın
Not: Reglim 2 gun gecikti
Allahım sen hakkımda hayırlısını eyle . Ama şuan hazır değilimNolur mevsimsel bir gecikme olsun.
6 yıldır ilk defa regl gecikince psikolojım bozuldu . Senın de hamileliğini görünce bunaldum
Benım evımde hiç öyle bişey yok . Çünkü hiç ihtiyacım olmadı sağolsun hep 1 2 gun önce gelirdı böyle düşündürmezdiBenim de 1 gun gecmisti. Son kullanma tarihi mayis olan test vardi evde. Nasil olsa atarim bunlari diye oylesine yaptim. Ve sonuc
Oğlumu 3 yaşında tuvalet eğitimine başladım. Öncesi demedim, başarılı olmayınca zorlamadım. 3 yaşında sıkı denetime başladım. Çok zordu. 7 ay bezsiz gezdirdim. Tuvalet saatlerini ezberlemiştim, ben götürünce yapıyordu ama kendisi yapmıyordu.Tam 3.
O yorumdan çok bu yoruma koptum..
Sosyal medya saçmalıkları.
Ben bunları paylaşanları takipten çıkarıyorum artık..
Ben de bir çok anne çocuk, etkinlik vs. sayfasını takip ediyorum ama böyle basit paylaşımları dikkate alıp bir de paylaşmak?
Yanlış tutum daha çok aşırı zorlamadan ileri geliyor. Çocuk da inatlaşmaya başlayabiliyor bilinçaltında. Bilerek değil, içten gelen bir direnç oluyor.Erkeklerdeki erken boşalma gibi cinsel sorunların tuvalet eğitiminde annelerinin yanlış tutumlarıyla alakalı olabileceğine dair çok fazla makale var.
Yorumunuz için de teşekkür ederim bazen sakinim bazen sakin değilim yoruldum aylardır sürüncemede kaldığı için sanırım :)
Bu arada konuyu da sabote ettim özür diliyorumKoalina
paylaşım alıntısımıydı
ilk defa duydum böyle birşeyi ben.
insan okuduklarını akıl süzgecinden geçirmeli.
komik duruma düşer yoksa
Hayırlı olsun canım.İnşallah bunların hepsi geçecek sen pozitif düşünürsen pozitif olur.Bak eşin ne kadar güzel davranış sergiliyor daha ne olsun.Kimbilir kucağına aldığında benim eşimle yaptığımız gibi beşik tarafında yatma kavgası bile yaparsınız :) Eşim ikizler olunca gündüz ben baktığımdan gece de o sütlerini veriyordu fakat beşik tarafında kontrol amaçlı ben yatmak istesem beni yatırmıyordu sen uyu ben bakarım diyordu :) muhtemelen senin eşinde bu yönüyle sana destek çıkacağa benziyor.Sen hamileliğini güzel yaşa dua et herşey güzel olur Allahın izniyle.Çok kafa yorma iyi bir annemi olucam kötümü olur acaba diye .Sen istediğin kadar düşünsen de yavrunun kokusunu almadan bu duyguları asla öğrenemeyeceksin ki.Emin ol o koku seni de büyüleyecek.Melekler sağlıkla getirsin kucağına inşallah.Oncelikle cocuk sahibi olmak icin cabalayanlardan ozur dileyerek konuyu aciyorum. Eminim ki hosunuza gitmeyecek ama belki beni anlayacak 3-5 kisi olacaktir umuduyla konuyu aciyorum.
Normalde cocuk istemeyen, bu sebeple esimle evlenmiss biriyim. O da cocuk istemiyordu. Yakin zamanlarda cocuk yapmasam pisman olur muyum, ileriki yaslarda uzulur muyum, aile bagi arar miyim diye dusunceler sarmisti hatta buraya konu da acmistim. Uzerinden cok gecmeden plansiz bir sekilde hamile kaldigimi ogrendim. (burada neden plansiz oldugunu uzun uzun yazip sildim insanlara cinsel hayatimla ilgili ayrinti vermek hos olmaz diye dusundum). 2-2.5 senedir hamile kalmamis olan ben bu dusuncelere kapilinca hamile kalarak ilahi bir mesaj oldugunu falan dusundum. Doktora da gidince ikiz ihtimali oldugunu, kesenin gelisiminin ileride oldugunu ancak kalp atisi icin daha sonra gidecegimizi ogrenince hepten saskin ne yapacagini bilemez bir durumdaydim.
Bunu ogreneli 1 haftayi biraz gecti. Ilk 3-5 gun notr kaldim. Esimse ne karar verirsem vereyim yanimda olacagini boyle bir kararda kendisinin asla etkisinin olmayacagini soyledi. Bense artik karar asamasini coktan gectigimizi olusmus bir canli ve ciddi bir sebep yokken de aldiramayacagimi dusunerek herkese soyledim. Insanlar mutlu oldukca mutlu olurum zannediyordum ama 3 gundur her gun dakika agliyorum.
Ya bakamazsam? Ya bana yuk gibi gelirse? Milletin bebegi annesinin mutlulugunu hissederken benimki uzuntumu hissediyor diye de agliyorum. Bu yeterlilikte degil miyim, pisman olur muyum, hayatimi kisitladigi icin kotu davranir miyim diye dusunmekten kafayi yedim.
3 gundur esime ben cok kararsizim ve iyi degilim diyorum. O cocuk istemeyen adam kac gundur butun evin isini yapiyor, hava alalim diye bir yerlere goturuyor, eglenceli olacak, guzel olacak, evet benim de tercih ettigim bir sey degildi ama artik olmus zevk almaya bakacagiz, dunyaya iyi bir insan birakmak istiyorum, bizim gibi dusunceler cogalmali gibi seyler soyluyor. Onun tek derdi maddi olarak yetememek ve saglik problemi olursa uzuntuden guclu duramayacak olmasiymis. Bu sebeplerle cocuk istemiyormus. Benimkiyse tamamen bencillik. Anlamadigi ben daha yetistirme kismina gelemedim bile. Dogunca ya emzirmek istemezsem gibi bir suru takintilarim olustu. Artik buhun de mutsuz gorunce beni bana ne bicim kadinsin bu konularda bir erkegin sana telkin vermesi cok mantiksiz, o bebek dogunca yuzune tukurecek gibi seyler soylemeye basladi. Gecen gun de daha bos minicik bir kesenin gorundugu ilk ultrason kagidini atmistim. Sonucta bebek ultrasonu falan degil. Onu copten bulup bana ruhsuz duygusuz sen nasil atarsin diye bir suru laf saydi. Planli bir bebek olmadi ama bu kadar da degil diyerek aldi ve sakladi. Yani su an esim beni cok sasirtiyor, bense igrenc bir mahlukmusum gibi hissediyorum.
Bir de internetten acaba anne olmaktan pisman olan var midir diye baktim bir suru manasiz yazi okudum ve daha da korktum. Gercekten anne olmaktan sikilan, kacip giden, cocuguna kotu davranan anneler varmis. Ya bende de bu annelik duygusu olusmazsa?
Yakinda psikologa da gitmeyi dusunuyorum ama bilmiyorum biraz tokat atilmasina mi ihtiyacim var yoksa birinin omuzunda aglamaya mi. Kizip dovseniz mi yoksa bunlar bormal her sey guzel olacak mi deseniz inanin bilmiyorum.
Öncelikle sakin olun, her bilinçli anne bu duygu ve düşünceleri yaşar. Şu anda içinde bulunduğunuz duruma odaklanın. Kalp atışını duyduğunuz an birçok güzel duygunuz başlayacak o an olmazsa hareketlerini hissettiğinizde o da olmadı kucağınıza alıp gözlerinizin içine baka baka emmeye başladığında. Siz bakmayın çocuğunu bırakıp kaçanlara, onlar kendi ruh hallerini iyi özümseyip bir çok noktada kendilerine yardımcı olamadıklarından böyle. Bir psikologdan destek alın, facebookta "danışman anne " diye bir sayfa var ona göz atın, herşey güzel olacak inşallah :)Bugun butun tup bebek ve evlat edinme konularini dolastim belki kendimden utanirim diye 1-2 saat oturup agladim. Sonra yine ayni hisler.
Bunu bana yazdınız sanırım alıntı hatalı olmuş :)
Üzülüyorum çünkü hiç başaramayacağız gibi geliyor. Ve pedagogla konuştuk bu yaz mevsimini de geçirirsek sonrasının artık bilinçli alışkanlığa dönüşeceğini söyledi bu yüzden de endişeliyim. Ve katı tuvalet eğitimi ileride cinsel yaşamını etkileyebilir. Bilemiyorum nerde hata yaptım. Ama durum kötü işte. Tam tuvalet meselesine alışırken ev hatta ülke değiştirdik, babasından biraz ayrı kaldı falan. Bilmiyorum.
Oncelikle cocuk sahibi olmak icin cabalayanlardan ozur dileyerek konuyu aciyorum. Eminim ki hosunuza gitmeyecek ama belki beni anlayacak 3-5 kisi olacaktir umuduyla konuyu aciyorum.