iyi de iki kisi evleniyor diye 1 milyarlik altin takmak, düğünü evi vs herseyi eksiksiz yapmak size mantikli geliyor mu?
iste öyle olunca böyle oluyor. insan para verdigi seye karisma hakkını kendinde buluyor böyle. ben de birine 150 gram altin ederinde iyilik yapsam muhtemelen ben de hayatina karisma hakki bulurdum.
böyle zamanlar ici "ne şam'in sekeri ne arabin yüzü" diyoruz. onlardan aldigin bir sey olmasaydi daha en basindan gereken sınırı rahatca çizerdin. benim dedemin tum ogullari kendi avlusunda dizinin dibinde yasamis, onun isini devam ettirmis. amcalarımin eslerini dedem secmis. ya da begendigi kisiye dedem onay vermemis. evlerini dedem kurmus, gelinlere bilezikleri dedem bakmis. ama her an da otoritesi altinda kalmis herkes, yaslaninca da zaten onlar bakmis. babam kucuk yasta sehir disina calismaya gjden bir cocuk. ailesinin onaylamayacagi biriyle evlenmis soylememis, bosanmis söylememis. sonra annemle evlenmis. ailesi misafir gibi gelip gitmisler otobus paralarini bile babam vermis. anneme bir kurus yararlari yok ama bir tane nazlarini da cekmemis kadin. oysa yanında yasayanlarin kolu bilezik dolu, adama 'puf' diyemiyorlar.
ne bileyim, ben böyle düşünüyorum. bana göre normali bu. zaten koca adayim adet madet asla bilmez, hayatinda altin bilezik gormemis:) babasi nikahimiza kalkip gelecek biri degil. kendi ailem de onu bunu almasin masraf yapmasin diye daha onlarla tanistirmadan evin tum eksiklerini aldik beraber ödedik. cunku ikimiz de 30u coktan gectik yani neden bu yasta yasli insanlara maddi yuk olalim ki?
mesela bu ne sacma bir beklenti. kocaman adam.okumus memur olmus. ailesi 150 gram altin yapmış borcsuz evlendirmis. kayinailesi daha da fazla altin yapmış, borcsuz evlendirmis
ve bu adam boyle bolluk icinde hala araba alirken kayinbabasindan - oz babasindan aman bekliyor, yardim gözlüyor.
size nasil mantikli gelir asla anlayamiyorum. bana basiretsizlik gibi geliyor. eger sizin istediginiz gibi babanizdan para gelecek diye sevinip kendi babasindan da beklenti icinde girseydi oyle kocadan sogurdum ben. aile elinden geleni yapmış. bu saatten sonra sizin kendi yaginizda kavrulup artık onlara yardim eder hale gelmeniz gerekiyor.