Anneligi Beceremedim Diyen Var Mi ?

Çocukları sevmeyen anne olmayı pek de istemeyen ama nasıl bişey olduğunu da merak ederdim. Anneyim ve bu muht sem bişey, tüm gebeliğin zorlu geçti kucağa alınca olay bitiyor ve aşk başlıyor. Çocuk sevmeyen ben tüm çocukları seviyorum, meleğinin emrinden çıkmıyorum,çok şükür Allah a. Allah im bı kaç tane daha nasip eder insallah. Kendini kötü hissetme , evlattt aşk ask aşk

Benim 3. Kızım geç konuştu bu sebebten akranları wc alışkanlığı edinirken biz bezliydik
Bir yandan pedagog desteği de alıyordum ama inanın bu wc konusunda hiç bir açıklama uyarı vs yapmadı pedagog ! Zamana bırakın ve böyle bir sorun yokmuş gibi davranın dedi öyle yaptım
En zoru da çevre baskısıydı tabii
Uzatmayayım 4 yaşa bir kaç ay kala hallettik diyebilirim
Sakin olun elinizden geldiğince sakin kalmaya çalışın Allah yardımcınız olsun

Koalina , özür dilerim son mesajım

eğer siz, yanlış bir tutum sergilediğinizden kesin eminseniz ve çocuğunuz bilerek bazı tavırlarda bulunuyorsa o zaman pedagog değil çocuk psikoloğundan yardım almalısınız (hatta her konuda psikologdan yardım almalısınız, pedagoglardan değil)
yani mesela diyelim ki çocuk denemeye başladığınızdan itibaren 15-20 günde alışamadı, siz eğitime ara vermeden mi devam etmeye çalıştınız?

bana bu konuya çok takılmışsınız gibi geldi
ister istemez ruh haliniz çocuğa yansıyordur
bakın, endişe - korku - kaygı vb. duygular doğuştan var olmayan, öğrenilen duygulardır
çocuklar bu duyguları büyüklerden öğrenir
mesela gece kapıyı, gündüzden farklı olarak sıkı sıkıya kitlediğinizi gören çocuk, geceden korkmayı öğrenir siz en ufak bir söz etmeseniz dahi
tuvalet eğitiminde de, sözcüklere dökmeseniz bile, yaptığınız küçücük bir hareket bile etkiliyor olabilir oğlunuzu
6 ay uzun bir süre, öğrenmesi veya öğrenememesi için değil, cebelleşmek için
sizi nasıl yıprattıysa, onu da yıpratmıış olabilir, tepki veriyor olabilir
dediğiniz gibi konuyu çok böldük, Allah yardım etsin, kolaylık versin size inşallah

Doğurmaya az kaldi. Ben hâlâ yetebilir miyim diye düşünüyorum. Allah dagina göre kar veriyor. İnanıyorum banada kolaylığını verecek. Dua ediyorum bana bakabilme gücü ver diye. Çünkü 2 kere bel fıtığı ameliyatı oldum. Ve doğumdan bir zaman sonra bebeğime tek ben bakacagim. Yakinimda akrabamda yok. Akışına bırak. Kendine bir hobi edin oyalan bence. Bu tür düşüncelerden de uzaklaşmış olursun

Benmki farkli becerememk degl de. Bazi kadinlar gercktn anac ruhlu. Hepsi degl kesnlikle. Mesela ben onlardan degilm. Ama becerebilmek baska bisey. Inan bana dogar dogmaz sanki yillardir anneyms gibi biliyosn bazi seyleri. Bazi seylerde ise ne yapmaliyim diye tedrgn olup arastrmalara giriyosun. Hamilelkte ise ilk adim kalp atislari sonra harektler. Zaten git gide anne olmaya basliyorsn. Bu acilardan hic korkma. Esinde istiyormus demekki gercktn:) ama hamilelik bulantilar vs bir suru yan etkisi dedgmz durum var isteynler bile zor tahamml ederkn sen naparsin bilemedm. Ins ucunuz icinde en hayrlis olur:)

Daha çok yeni hamilelik bu düşüncelerin olması çok normal ben ilkinde isteyerek hamile kalmama rağmen çok endişeliydim ağlamıştım sorumluluk duygusu yapamamak
Çok doğal bir süreç gibi geldi bana istemiyordun ve sürpriz gelen bir bebek ikincim sürpriz hala tam alıştım diyemem bunlarında etkisi var bir süre hamile değilmişin gibi düşün zama içerisinde büyüdükçe ultrason fotoları hareketleri ona aldığınız eşyalar kıyafetler ona bağlanmanı sağlayacak birde içgüdüsel bişey annelik bende emzirmek çok ilginç gelir biraz da tuhaf yapamam gibi ama onu da yaptım
Aam gene de hormonların etkisiyle insan hamilelikte kendini tanıyamıyor duygusala bağlıyor aşamam dersen uzmana gitmek en iyisi

Benimde bu ilk hamileliğim plansız bir şekilde oldu. Bazı sorunlar oldu bebeğimi kaybedicem diye o kadar korktum ki! Genel anlamda çok merhametli bir insanım bir hayvana eziyet edildiğini görsem hüngür hüngür ağlarim, arkadaşlarımın bebeklerini besledim altlarını değiştirdim oyunlar oynadim, ama bende arada geceleri basımı yastığa koyunca düşüncelere dalıyorum. İyi bir anne olacak miyim? Ona iyi bakabilecek miyim? Ya beslerken boğulursa diye kafamdan delice seyler geçiyor ( arkadaşımın basına geldi o günden beri çok korkuyorum bebeğimiz hayata geri döndü çok şükür ) tek korkum aslında besleme korkusu suan icin. Onun disinda Allah'ın izniyle yaparım diyorum bana arkadaş bile olur. Mükemmel bir insan değilim, mükemmel bir hayatım Yok ve asla olsun istemiyorum kafamı böyle şeylerle bozmak yerine hayatın biraz da olsa tadını çıkartmaya çalışıyorum. Aslında sen bunları düşünüyorsan emin ol çok iyi bir anne olacaksın hemde şanslısın ki öğretmensin çocuklarla aran iyi azda olsa onların psikolojilerini bilirsin buda sana kolaylık sağlar. Olumlu düşün. Ama ne olursa olsun istemediğin hiç birşey icin kendini zorlama.

Bence siz cok iyi bir anne olacaksiniz. Mukemmelliyetci birisiniz sanirim. Merak etmeyin zamanla ona baglanacaksiniz simdi olmasa da dogdugunda kucaginiza savunmasiz size ihtiyaci olan bi bebege karsi koyamazsiniz eminim. Bi de dusunsenize o sizden ve esinizden olan bir sey. Cok acayip ve muciZevi degil mi? İyi hissetmek icin bir psikologa gidin derim.

Bunun uzaktan yakindan alakasi yok birbiriyle:)

Başlığa cevabım evet ben varım ben beceremedim.

Emin ol pişman olmayacaksın bak benim 10 aylik çok tatlı bir kızım var hamileliğim offf çok zor ama çok zor.gecti bebeğim doğdu 4 aylıkken meme reddetti tekrar alıştırmaya çalışmak derken şuan ek gıdayı vermek benim için savaş demek geceleri meme için 10 kez kalkar suan bile emziriyorum meme keyfi yapıyor prenses dis çıkarma döneminde amam allahım ateslenmeler ağlamalar derken çok zor geçiriyoruz ama o güzel gözleriyle bana bakıp ağlıyor benden çare istiyor ya da mutluyken o kocaman gülümsemesini size hediye ediyor ve simdi emekliyor kızım heryerde parmak izleri oluyor ve her silisimde şükrediyorum çok şükür sağlıklı bir evlâdım var diye hele bir de uyku problemimiz var ki uyutmak benim için zulüm:) ama diyorum ya bir kez hareketini hissedin doğduğunda bir kez kokusunu alın o kocaman gözleriyle size bir baksın ıyi ki diyeceksiniz o size Allahın bir emaneti sadece size annesine ihtiyacı var unutmayın

Daha cumartesi sabahına kadar hamileydim.
Hemde 15.hafta
Ben cok saglikli bir hamilelik yasiyorum zannediyordum.
13 sene sonra 2. Cocugu istedik.
Ekim ayinda 1 dusuk yasamistim.
Ama o daha kandı bisi anlayamadik.

2.hamileligimde ise 13. Haftada bebeğin kalbi durmus.
Ben cumartesi sabahı kanama olunca doktora gidip ogrendim.
1.5 hafta olmus öleli.
O kürtaj kelimesi okadar soguk ki.
O evreler bebeğinin alinmasi.
Perişan olduk.
Ameliyathanenin soğuk yuzu.

Zorunlu bir kurtajdi benimki ama cok agladim.
Bunu bilerek bebeğine kendine yapan nasil dayanir ki dedim.

Bence iyi dusunulmeli.

Tesekkur ediyorum herkese yapici yorumlari icin. Cok isteyenler bile telasa ve korkuya dusmus. Yasim az degil 33'un icindeyim ve bir gun cocugum olur mantigi tasimadim hic. Sanirim bu sebepten bayagi korktum. Bir de dogan buyur mantigim yok. Annelik Mune nin dedigi gibi hic bitmeyen bir durum. Buyudu, rahata erdim diye bir sey yok bunun da bilincindeyim ve ister istemez korkutucu buluyorum.
Hayatimin kisitlanma durumu ise aslinda bakinca cok da serbest bir hayatim yok. 12 tane evcilim var ve yazlari uzun sureli bir yere gidemeyiz. Ya onlari da goturmem gerek ya en fazla 1 gece 2 gun kalmamiz gerek. Bayramlar falan da ayni sekilde 4 gun 5 gun kaldigimiz olmamistir hic. Simdi bakiyorum da bir seyin eksikligini hissetmedim ve birakip gidince aklim hep kuslarimda. Ozellikle engelli olani birine emanet edince bile "yumurtasi verildi mi, ucuruldu mu, havuc verildi mi, simdi nasil" diye sormazsam olmuyor.

Carsamba kalp atislari icin gidecegim, hakkimda hayirlisi olsun.

Ben de iyi bakamadigimi dusunuyorum koacigim. Yalniz degilsin. Bazen cok sinirleniyorum,tahammul gucum asiri zorlaniyor. Baska annelere hayretler icerisinde bakarken buluyorum kendimi. Millet ay canim ay bebegim yapiyor,resmen cocuk dogurmak icin dunyaya gonderilmisler, cocuklari her seyin otesinde,dogmadan once yarimdim simdi tam bir kadin oldum diyenler var. Ulan o nasil is diye sasiriyorum. Nasil oluyor yani? Degisik.

Sen egitimcisin,baskalarinin cocuklarina cicek gibi davranirken kendi cocuklarina cok daha guzel seyler verebilecegini dusunuyorum.

Planlı gebelikte dahi insanlar bocalıyor. Hiç çocuk düşünmeyen bir çiftmişsiniz ve plansız şekilde hamile kalmışsın. Bence yaşadığın durum çok çok normal.

Ama küçük detayları kafana takmamaya çalış. Emzirmek istemezsen emzirmezsin mesela. Pek çok anne emzirmiyor artık. Mükemmel bakmak zorunda da değilsin...

(Ben oğluma hamile kaldığımda mesleğimin başındaydım. Tecrübe kazanmam gereken zamanda, rahat bir hamilelik geçireyim, sakin bir çocuğum olsun diye işi bıraktım. Doğduğu zaman sütüm gelmedi, gelsin diye uğraştım. Az uyurdu zaten, uyuduğu zamanda da makine ile süt sağardım arttırmak için. Geceleri 5 dk uyku uyumadığım günler oldu. Sonunda sütüm arttı. Tam 2 yıl da emzirdim. Ek gıda zamanı herşeyin organiği olsun dedim, sağlıklı besleyeyim dedim, uğraştım ettim. İlk ek gıdaya geçtiğimizde yoğurdu, meyve püresini yedi, sonra birşey yemedi. Hep emmeyi tercih etti. Ama zayıf kaldı. Memeden kesilince hepten zayıfladı. Şimdi 4 yaşında ve yediği şeyler 1 elin parmaklarını geçmiyor. Ben kendim bakmak için işe başlamadım, kitaptı, oyundu, çok üstüne düştüm, çok ilgilendim. Ama zor ve inatçı bir çocuk oldu... eltimin 1 yaş küçük oğlu var, emzirmek istemedi, sevmedi de çocuğu, istemediği çok belli. Babaannesi baktı hep. Ne kitap okuyan oldu ne oyun oynayan oldu. Ama kendi kendine oynayan çok sakin ve çok neşeli bir çocuk... Kimse ona özel ek gıda hazırlamadı, organik yesin demedi. Kilo olarak oğlumun 2 katı, ne versen yiyor, vermezsen istiyor, çok iştahlı... Yani kısacası, iyi bakılmayan, ilgilenilmeyen çocuk da büyüyor. Hatta bazen daha rahat bir çocuk oluyor)

asla pişman olmayacaksınız, şu kadarını söyleyeyim gerçek aşk'tır evlat, hiçbir sevgi bunun kadar üstün ve ayrıcalıklı değildir, zaten elinizde olmadan bunu siz bu şekilde hissedip yaşayacaksınız, içinizi ferah tutun, hayırlı dogumlar dilerim :)

Ben seneler once , ikinci cocugim da dogmadan once, bir yazi okumustum, cok ustune dusen annelerdense, serbest birakan annelerin cocuklari daha mutlu ve kendine guvenli oluyormus diye. Sizin yazdiginizi okuyunca aklima o geldi.
3 kuzum var cok sukur, ilkinde cok dustuk ustune, yapi meselesi de var tabi ama, en zor cocugum o. Ikincisini biraktim istedigi gibi yedi, giydi, benim sinirlarima uyan, gayet anlayisli ve mutlu bir kuzu oldu. Ucuncu henuz bebek, o biraz daha zorlayacak ikinciye gore, belli, cok hareketli filan, ama mutlu bir bebek, o nedenle icim rahat. Sanirim halledecegim bu isi.
Konu sahibine tavsiyem su nacizane, bu konuyu cok takiyorsunuz, artik dusunmeyi birakin. Size iyi gelmiyor. Zaten arastirmalar da, benim gozlemlerim de onu gosteriyor ki, cocuklar almasi gereken minimum ilgi alakayi aldilarsa gayet de huzurlu oluyorlar.
Mukemmel cocuk yetistiremeyeceginizi kabul edin, zaten mukemmel insan yok. Ancak iki kisilik hayatiniza mukemmel bir katki olabilir. Endiselenmeyi birakin, bebekler stresi sizinle birlikte yasiyor, ona verebileceginiz en guzel vitamin mineral destegi bu olur.

Ben kötü bir anneşey olacağını zannetmiyorum tam tersi onu çok seveceksiniz. Şimdi yeni olmasının şoku var üzerinizde. Kötü anneler acaba çocuğuma yetermiyim, iyi anne olurmuyum diye yormazlar kafalarını.

günaydin,

Böyle hissetmeniz , korkulariniz, endiseleriniz normal koalina.Isin icine bir de hormanlar giriyor.Sadece böyle duygular icine girdiginizde kafanizi dagitacak bir sey yapin.Hamileligin tadini cikarmaya bakin.Ben her seyin iyi olacagindan eminim.Güzel bir hamilelik diliyorum size.

Koalina
Ben 6 yllık evlıyım . Bugune kadar hep bir bahanem vardı çocuk ıstememek için ama geçen oturdum dusundum sanırım bende aynı senın gibi düşüünüyorum ..
2 kedım var evet çook merhametlıyım ama hayvanlara karşı
Mesela ben sokakta bı çocuk görsem onu kucagıma alıp mıcc mıcc sevmek ıstemem. Yegenlerım dahil
Ama bi kedi göreyım deliriim , çıldırım onu sevmek için ağzımdan milyon tane tatlı söz çıkar
Ama arada da diyorum bu kadar uzattım ya bu bencilliğimden ötürü rabbim nasip etmezse
Bazen heveslenıyorum hamıle insan görunce sonra dıyorum saçmala nasıl uğraşıcaksın

Not: Reglim 2 gun gecikti
Allahım sen hakkımda hayırlısını eyle . Ama şuan hazır değilim Nolur mevsimsel bir gecikme olsun.
6 yıldır ilk defa regl gecikince psikolojım bozuldu . Senın de hamileliğini görünce bunaldum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…