Doğum günü meselesinden eşimle birbirimize girdik

Bunun için kavga etmeniz çok yorucu değilmi ya. Çevremde sizin gibi herşeye alınıp triplere giren bir kaç kişi var inanılmaz itici buluyorum. Niye gelmedi niye aramadı. Bebeğiniz henüz iki aylık yani kalkıp bunun için triplere girmeniz üstüne eşinizle kavga etmeniz bana çok anlamsızca geldi. Bakın eşinizin yaptığı doğru demiyorum ama olayı bu kadar büyütmeniz çok manasızca.

Dalga geçilecek bir şey çünkü hayatın sillesi dediği şey bebeğini görmeye gelmemeleri
Hayatin sillesi derken tabii ki cocgumu görmeye gelmemeleri degil karsiniza iyi niyetinizi kaybetmemissiniz anlaminda dedim
Leyloş bebeğin mi oldu hayırlı olsun düşündüğünü demiştin de bilmiyordum doğduğunu hayırlı olsun Rabbim CC güzel ömürler versin kuzuna.
Kocan aileci biri biliyorsun kavga etme gelsin kutlayıp gitsinler hem belki doğum gününde bebeği de görürüz aradan çıkar diye düşünüyordur
Sagol cok tesekkur ederim 😇 esim kendince bir seyler oldurmaya calismis ama olmadi illa sonu kavgayla bitti gelirlerse görmezden gelmeye calisacagim

Bunun için kavga etmeniz çok yorucu değilmi ya. Çevremde sizin gibi herşeye alınıp triplere giren bir kaç kişi var inanılmaz itici buluyorum. Niye gelmedi niye aramadı. Bebeğiniz henüz iki aylık yani kalkıp bunun için triplere girmeniz üstüne eşinizle kavga etmeniz bana çok anlamsızca geldi. Bakın eşinizin yaptığı doğru demiyorum ama olayı bu kadar büyütmeniz çok manasızca.
Mesele inanin gelmeleri degil bizi insan yerine koymayan insanlari esimin cagirmasi yoksaamca yenge gelmedi diye cocugumun bir yeri eskilmedi hatta daha iyi agirlama derdi yok ama sokakta vs karsilastigimizda tebrik dahi edilmedik ben sana hal hatir soruyorsam agzindan bi hayirli olsun cümlesi cikacak yani görgüdür bu da

Eşine kayınvaliden amcanları da çağır demiş olmasın. Genelde öyle oluyor da. Aileci tipler bir de sokma akıllı oluyor tadından yenmiyor.
Kayinvalidemle pek görüsmüyoruz o bizim evdeki organizasyona karismaz ayriyeten o da eltisiyle görüsmüyor tam tersi karisacak olsa x yengenleri cagirmayin derdi

Bizimde aynı durumumuz var bi alt katımda eşimin abisi bebeğe gelip bi altın bi tuşum bişey alıp gelmedi kv sağolsun kardeşi kardeşe düşman ediyor. Sonr aeşim sbaha ekmeğe giderken vs eltimin oglunu eşimin peşine tkaıyor eşiöde çocuga hediyeler alıyor marketten felan. Bende ona artık almamalısın bak gelemdiler değdm sne boşver kin tutuyorsun diyo. Ama onların olsa ilk ben giderim tee hamileyken koşa koşa eksiklerini alır tamamlamasına yardım ederim. Sen haklısın çagırmamakla. Ailenize yeni bir üye katılmış çokmu zor küçücük bir pastaya hoşgeldin bebek yazıp getirmek. Valla kimsenin eli kolu kopmaz tam aksine güçlenir.
Pasta vs beklemedim inanin zibin bile almasinlar sorun degil ama yolda karsilasinca bile bi tebrik bi mahcubiyet yok ee madem el yerine konuluyoruz el olalim

Genel tavırlarını bilemiyorum nasıldır ama bebek daha iki aylık yahu. Belki insanlar sonra gelecekti. Ben yakın arkadaşlarıma bile hemen gitmem. Üç ay, altı ay sonra gittiğim insanlar olmuştur.
4 günlük lohusayken karsilastigimizda selam verdim onlar bir gecmis olsun bile demediler mesele gelmeleri de degil agiz ucuyla tebrik eder insan yolda karsilasinca bi mahcup olur dimi

Esimle dün aksamdan beri konusmuyoruz belki kendince haklidir ama ben de hakliyim
Sizi haklı buldum, dediğiniz gibi illa gelsinler bebeği görsünler bizi pohpohlasınlar meselesi değil bu, eşinizin yaptığı şey sizinle hiçbir şekilde muhatap olmak istemeyen bir çifti sanki size çok meraklılarmış gibi, bebeğin doğumunu ve kızınızın doğum gününü çok kutlamak istiyorlarmış gibi zorlamak.
Aynen dediğiniz gibi aranızda hatır gönül ilişkisi olsa gelmeseler bile telefon ederler hayırlı olsun derlerdi, insanlar eşinizle de sizinle de görüşmek istemiyor gelmeyerek de sınır çizdiklerini gösteriyorlar, buna rağmen eşiniz ısrarla çağırıyor af buyurun kaba olacak ama karşı tarafa yüzsüz gibi göründüğünü fark edemiyor eşiniz.

Doğum gününe gelmezlerse eşiniz amcası ve yengesinin görüşmek istemediğini anlar umarım.

4 günlük lohusayken karsilastigimizda selam verdim onlar bir gecmis olsun bile demediler mesele gelmeleri de degil agiz ucuyla tebrik eder insan yolda karsilasinca bi mahcup olur dimi
Dört gün önce doğum yapan insana gitmedim diye niye mahcup olayım? Dört günde zaten gidilmemesi doğru olan.
Evet hayırlı olsun deseler olurmuş. Ama ben de 2 ayda gitmez biraz bebek toparlasın derdim. Tam salgın zamanı bir de.
Cidden abartıyorsunuz

Dört gün önce doğum yapan insana gitmedim diye niye mahcup olayım? Dört günde zaten gidilmemesi doğru olan.
Evet hayırlı olsun deseler olurmuş. Ama ben de 2 ayda gitmez biraz bebek toparlasın derdim. Tam salgın zamanı bir de.
Cidden abartıyorsunuz
Khomyuk yani sanmıyorum ki doğum yapmış birini görüp hadi gözün aydın ne bileyim geçmiş olsun bir şey demeyeceğini. Bu insanlarla birkac kere karşılaşmış ve dememişler.

Khomyuk yani sanmıyorum ki doğum yapmış birini görüp hadi gözün aydın ne bileyim geçmiş olsun bir şey demeyeceğini. Bu insanlarla birkac kere karşılaşmış ve dememişler.
Tabii ki. Gözün aydın denir. Ama iki ayda ben kardeşim yakın arkadaşım kuzenim değilse gitmem hayırlamaya şahsen. İki ay bu tip ziyaretler için çok erken

Bence akrabaların gelmemesi daha iyi 😃çocuğum olsa sürekli misafir olmasın diye toptan bi görüşme yapıp bitiririm ayrı ayrı herkesi ağırlamak çok yorucu.
Ama demek ki siz beklediniz eşiniz sizi biliyor tanıyorsa ona göre hareket etmesi lazımdı.

Biliyor bilmez olur mu gelirlerse mesele tatliya baglanir diye düsünmüs kendince
Bence bunlar gelmeyebilir ya da hödük gibi eli boş gelirler. O yüzden eşin olacak safa de ki gelmezlerse ben haklıyım, gelir de bebege bir sey getirmezlerse de ben haklıyım. Eger ellerine yeni dogmus cocuguma da bir sey alip gelirlerse o zaman ben de tatliya baglarim. Ben hakli çıkarsam sen bi daha bana sormadan is yapmayacaksin.

Kızımız 4 yaşına giriyor pazar günü aile arasında pasta kesecektik cok heves ettigi elbise vardı Elsalı onu aldık.Ikimizin ailesi bir de görümcem ve esi gelecekti doğum gününe öyle parti tarzi değil maksat cocugumuzun gönlü olsun.Dün aksam konusurken eşim demesin mi amcam ve yengemi de çagırdım diye tartışmaya basladık normalde cagırsın bir şey demem şimdi istememe sebebim şu ben 2 ay önce dogum yaptım aynı sokakta oturmamıza aramızda hic bir sorun olmamasına ragmen bebek icin hayirli olsuna gelmediler.Gelmesinler ben de Ingiltere veliahti dogurmadim ama bunlar da bir kültürdür madem yakiniz madem sık sık karsilasiyoruz nezaketen gidilir hic gitmek istemedin görünce bi aciklama yapilir gönül alınır dimi.
Gelmedikleri gibi sokakta vs de karsilastigimizda da kusura bakmayin kizım/oglum bebeginiz oldu gelemedik vs gibi aciklama da yapmadilar.Hic bir sey olmamis gibi devam yani.Ne bir arama ne bir mesaj.Öyle saglik enfeksiyon vs düsünen birileri değiller inanmazlar o tarz seylere.
Gelmediler diye oturup aglayacak degilim ama hatrimizi sayip bir cocuk hayirli olsununa bile gelmeyen insanlari dogum gününde istemedim neden cagirdin ki diye sitem ettim.Esim de deve gibi kincisin bu kinciligin beni yordu dedi.Ne olsun gelsinler kafasinda bu safligi beni öldürecek.Hatrimizi sayip gelmemisler de simdi mi gelecekler seni cok sevseler simdiye coktan gelirlerdi hadi gelemediler aciklama yaparlardi dedim.Epey bir tartistik kendini saf yerine koydurmasi beni biktirdi ayni sebepten onlarin her isine kosturmasi yüzünden de kavga etmistik seni insan yerine koymuyorlar sen her islerinde varsin davet ediyorsun vs agzima geleni saydim.O da her şeyin cetelesini tut hatta yaz kara kapli deftere aman unutma sakın dedi vs vs fena tartıstık.
Bu sinirle kutlamayi iptal bile etmek istedim ama kizima kiyamadim eger gelirlerse nasil davranayim ? Ve gelmemeleri normal mi ? Esimle dün aksamdan beri konusmuyoruz belki kendince haklidir ama ben de hakliyim
Erkekler garip yaa. Bebek ziyaretinden bağımsız zaten aileler gelecek. Teyze dayı davet edilmemiş ki durduk yere birini davet etmiş. E ev zaten ne kadardırki bu kadar insan yeterli zaten. Bebek görmeye gelmeme olayını bilemedim. Yani ben pek samimi değilsem gelsinler istemem zaten. Geldiklerinde normal davranın bence. Hem kızonız için hem de bişey deseniz cevap verirler kaleye de alınmazsınız. Zaten samimi olduğunuz insanlar da değiller muhtemelen. Yani sizin kırgınlık onlarda bir anlam da ifade etmez.
Bir de kavga anlarında insanlar gerçek fikirlerini belirtir. Eşiniz sizinle evli neticede kinci olduğunuzu düşünüyorsa bı kendinize bakmanızı tavsiye ederim. Birlikte ömür geçiriyorsunuz evlat büyütüyorsunuz. Dikkate almakta fayda var derim ben şahsen.

Erkekler garip yaa. Bebek ziyaretinden bağımsız zaten aileler gelecek. Teyze dayı davet edilmemiş ki durduk yere birini davet etmiş. E ev zaten ne kadardırki bu kadar insan yeterli zaten. Bebek görmeye gelmeme olayını bilemedim. Yani ben pek samimi değilsem gelsinler istemem zaten. Geldiklerinde normal davranın bence. Hem kızonız için hem de bişey deseniz cevap verirler kaleye de alınmazsınız. Zaten samimi olduğunuz insanlar da değiller muhtemelen. Yani sizin kırgınlık onlarda bir anlam da ifade etmez.
Bir de kavga anlarında insanlar gerçek fikirlerini belirtir. Eşiniz sizinle evli neticede kinci olduğunuzu düşünüyorsa bı kendinize bakmanızı tavsiye ederim. Birlikte ömür geçiriyorsunuz evlat büyütüyorsunuz. Dikkate almakta fayda var derim ben şahsen.
Siz eşlere bakmayın.Onlar az biraz safça olduklarından biz onlara göre kinciyiz, kendilerini de karşıdan görseler acaba ne derlerdi :) Ben de hiç bir seyi unutmam,aklımda tutmak için çaba gösteriyor degilim, sadece bende kayıtlar kolay kolay silinmez.
Ve insanlara zihnimde oluşturdukları profile gore vaziyet alırım, eşime de kapsül hatırlatmalar yaparım:)
Ee ne demişler, "Beni aldatanın Allah belasını versin, 2ci kez aldatırsa Allah benim belamı versin" :KK70:

Soranlar olmus pazar günü dogum günü yaptik ve gelmediler esime de senin davetine ragmen gelmediler sen bu insanlar yüzünden benimle kavga ettin buyur bak gör ne kadar sevildigini bir daha davet etmeyeceksin dedim bastan hik mik etti ama anladi hakli oldugumu bir daha da cagiramaz

Soranlar olmus pazar günü dogum günü yaptik ve gelmediler esime de senin davetine ragmen gelmediler sen bu insanlar yüzünden benimle kavga ettin buyur bak gör ne kadar sevildigini bir daha davet etmeyeceksin dedim bastan hik mik etti ama anladi hakli oldugumu bir daha da cagiramaz
Leyloş acaba bunlar bir şeye bozuldular da trip mi atıyorlar? Hiç normal gelmediler bana. Çok önemli de değil gerçi uzak olsunlar.

X