Anneligi Beceremedim Diyen Var Mi ?

Simdi gazetede okudum
1.5 yasindaki bebeginin cinsel organi da dahil , yuzunde vucudunda sigara sondurmus "anne"si
Ellerini iple baglamis , ip kesmis kan revan icinde kalmis yavrucak
Yuzu gozu mosmor dayak yemis
1.5 yasinda ya , benim kizim 16 aylik , o kadar minik , o kadar korumaya muhtaclar ki
Yani demem o ki , bunlar varken sen hayli hayli iyi anne olursun koalina

Sen çok iyi bir anne olursun bence
Çünkü daha doğmadan çocuğu düşünüyorsun
İyi bir anne olacak mıyım
Pişman olur muyum
İyi bakabilecek miyim diye soranlardan çok iyi anneler çıkıyor

Çünkü etraf herkes doğuruyor ben de doğurayim
Kocam çok kötü onu düzeltir miyim
Doğurayim bana baksın
Yiyecek ekmeği yokken 6-7 çocuk yapan
Kocasıyla kavga ettiginde çocuğunu döven anne dolu etraf

Oncelikle cocuk sahibi olmak icin cabalayanlardan ozur dileyerek konuyu aciyorum. Eminim ki hosunuza gitmeyecek ama belki beni anlayacak 3-5 kisi olacaktir umuduyla konuyu aciyorum.
Normalde cocuk istemeyen, bu sebeple esimle evlenmiss biriyim. O da cocuk istemiyordu. Yakin zamanlarda cocuk yapmasam pisman olur muyum, ileriki yaslarda uzulur muyum, aile bagi arar miyim diye dusunceler sarmisti hatta buraya konu da acmistim. Uzerinden cok gecmeden plansiz bir sekilde hamile kaldigimi ogrendim. (burada neden plansiz oldugunu uzun uzun yazip sildim insanlara cinsel hayatimla ilgili ayrinti vermek hos olmaz diye dusundum). 2-2.5 senedir hamile kalmamis olan ben bu dusuncelere kapilinca hamile kalarak ilahi bir mesaj oldugunu falan dusundum. Doktora da gidince ikiz ihtimali oldugunu, kesenin gelisiminin ileride oldugunu ancak kalp atisi icin daha sonra gidecegimizi ogrenince hepten saskin ne yapacagini bilemez bir durumdaydim.
Bunu ogreneli 1 haftayi biraz gecti. Ilk 3-5 gun notr kaldim. Esimse ne karar verirsem vereyim yanimda olacagini boyle bir kararda kendisinin asla etkisinin olmayacagini soyledi. Bense artik karar asamasini coktan gectigimizi olusmus bir canli ve ciddi bir sebep yokken de aldiramayacagimi dusunerek herkese soyledim. Insanlar mutlu oldukca mutlu olurum zannediyordum ama 3 gundur her gun dakika agliyorum.
Ya bakamazsam? Ya bana yuk gibi gelirse? Milletin bebegi annesinin mutlulugunu hissederken benimki uzuntumu hissediyor diye de agliyorum. Bu yeterlilikte degil miyim, pisman olur muyum, hayatimi kisitladigi icin kotu davranir miyim diye dusunmekten kafayi yedim.
3 gundur esime ben cok kararsizim ve iyi degilim diyorum. O cocuk istemeyen adam kac gundur butun evin isini yapiyor, hava alalim diye bir yerlere goturuyor, eglenceli olacak, guzel olacak, evet benim de tercih ettigim bir sey degildi ama artik olmus zevk almaya bakacagiz, dunyaya iyi bir insan birakmak istiyorum, bizim gibi dusunceler cogalmali gibi seyler soyluyor. Onun tek derdi maddi olarak yetememek ve saglik problemi olursa uzuntuden guclu duramayacak olmasiymis. Bu sebeplerle cocuk istemiyormus. Benimkiyse tamamen bencillik. Anlamadigi ben daha yetistirme kismina gelemedim bile. Dogunca ya emzirmek istemezsem gibi bir suru takintilarim olustu. Artik buhun de mutsuz gorunce beni bana ne bicim kadinsin bu konularda bir erkegin sana telkin vermesi cok mantiksiz, o bebek dogunca yuzune tukurecek gibi seyler soylemeye basladi. Gecen gun de daha bos minicik bir kesenin gorundugu ilk ultrason kagidini atmistim. Sonucta bebek ultrasonu falan degil. Onu copten bulup bana ruhsuz duygusuz sen nasil atarsin diye bir suru laf saydi. Planli bir bebek olmadi ama bu kadar da degil diyerek aldi ve sakladi. Yani su an esim beni cok sasirtiyor, bense igrenc bir mahlukmusum gibi hissediyorum.

Bir de internetten acaba anne olmaktan pisman olan var midir diye baktim bir suru manasiz yazi okudum ve daha da korktum. Gercekten anne olmaktan sikilan, kacip giden, cocuguna kotu davranan anneler varmis. Ya bende de bu annelik duygusu olusmazsa?

Yakinda psikologa da gitmeyi dusunuyorum ama bilmiyorum biraz tokat atilmasina mi ihtiyacim var yoksa birinin omuzunda aglamaya mi. Kizip dovseniz mi yoksa bunlar bormal her sey guzel olacak mi deseniz inanin bilmiyorum.
Eğer inanılmaz büyük bir sorun yoksa (ki Suriyeliler bu tezimi çürütüyorlar) çocuk için hazır olmak gibi bir şeye ben inanmıyorum. Büyük bir engel ya da sorun yoksa çocuk olunca zaten hormonal olarak vücudunuz sizi bebeğe hazırlıyor ve öyle hazır oluyorsunuz. (kişisel psikolojik sorunlar, çevredeki cehennem insanlar, büyük maddi sorunlar vs. bu çevresel etkiler hariç)

Tuvalet eğitimine yeniden başladınız mı? Siz hata yapmamışsınızdır, en azından bilinçli olarak hata yapmadığınızı düşünüyorum, Bak Şu Konuşana filmini bilirsiniz çoğunuz, filmde tuvalete giren çocukla konuşmaya başlayan ağzı, gözleri ve dişleri olan tuvalet sahnesi var, ben nereden bilirdim ki çocuk filmi diye seyrettiğimiz o filmin kızımın tuvalet eğitiminde bir kabusa dönüşeceğini, ne zaman hadi kızım bezimizi çıkaralım tuvaletimizi yapalım dediysem reddetti, tuvalet popomu yiyecek diye ağlardı, lazımlık aldım oturtamadım popomu yer diye korkuyla kaçardı, korkusunu yensin diye tuvalete gidip bak bu tuvalet popo yemiyor mu demedim, lazımlıkta otursun diye şebeklikler yapıp oyunlar mı oynamadım, tuvalet eğitimi için 1 sene uğraştım.
Teşekkür ederim. İyi geliyor tek zorlanan olmadığımı bilmek. Bizim de sanırım 1 seneyi bulacak eylülden beri işin içindeyiz. Tekrar başladık mı tam olarak sayılmaz ama hep gündemimizde. Konuşmaya çalışıyoruz ikna etmeye çalışıyoruz hikayeler masallar.

Oğlumu 3 yaşında tuvalet eğitimine başladım. Öncesi demedim, başarılı olmayınca zorlamadım. 3 yaşında sıkı denetime başladım. Çok zordu. 7 ay bezsiz gezdirdim. Tuvalet saatlerini ezberlemiştim, ben götürünce yapıyordu ama kendisi yapmıyordu.

Gece altına yapmıyordu, gündüz yapıyordu. Yani aslında tuvaletini tutabiliyordu ama istemiyordu. Buna tuvalet eğitimine direnç deniyormuş ve tamamen psikolojikmiş, çocuğun özgürlüğü elinden alınıyormuş gibi hissettiğinden verdiği bir tepki.

Doktora görürdüm, 4 yaşında gel dedi, çok kızdım. İnternetten İngilizce Türkçe her şeyi okudum. Millet devamlı hala mı diyor.

7-8 ay kafayı yedikten sonra tekrar bez taktım ki, etrafımda en fazla 15 gün 1 ay içinde arkadaşlarımın çocukları öğrenmiş oluyordu.

Annem nereye kadar böyle gidecek dediğinde, anne, markette 15 yaşına kadar bezler var. O zamana kadar düzelmezse bakarım çaresine dedim. Çocuğu da rahat bıraktım.

O kafaya gelmemde de sağolsun eczacı bir ablam vesile oldu. Bak benim çocukken tuvalet eğitimi zorla verilmiş bir hastam var, 21 yaşında haşa altına kaçırıyor. Zorlama dedi. Biraz aklıma yattı.

Bu sürede yine hep ben tuvalete götürdüm, altknda bez olsa da tuvalete yaptırdım. Ama hiç hatırlatmadım, ya da olumsuz bir şey söylemedim. Düzenimiz öyle gitti artık.

Ve 4 yaşına girdiği gün, anne ben artık büyüdüm, artık kilot giymek istiyorum dedi. Bezini kendisi çıkardı, kilodunu giydi ve bir daha hiç altına yapmadı.

Endişelerinizi hiç belli etmeyin çocuğunuza. Emin olun öğrenecek. Doktora götürün uzun sürerse, fiziksel bir sorun var mı baktırın. Bazen ondan kaynaklı oluyor ama onun haricinde kendinizi ve çocuğunuzu çok yormayın psikolojik olarak.
Çok teşekkür ederim. Keşke konu açsaymışım çok güzel fikirler geldi.

Oncelikle cocuk sahibi olmak icin cabalayanlardan ozur dileyerek konuyu aciyorum. Eminim ki hosunuza gitmeyecek ama belki beni anlayacak 3-5 kisi olacaktir umuduyla konuyu aciyorum.
Normalde cocuk istemeyen, bu sebeple esimle evlenmiss biriyim. O da cocuk istemiyordu. Yakin zamanlarda cocuk yapmasam pisman olur muyum, ileriki yaslarda uzulur muyum, aile bagi arar miyim diye dusunceler sarmisti hatta buraya konu da acmistim. Uzerinden cok gecmeden plansiz bir sekilde hamile kaldigimi ogrendim. (burada neden plansiz oldugunu uzun uzun yazip sildim insanlara cinsel hayatimla ilgili ayrinti vermek hos olmaz diye dusundum). 2-2.5 senedir hamile kalmamis olan ben bu dusuncelere kapilinca hamile kalarak ilahi bir mesaj oldugunu falan dusundum. Doktora da gidince ikiz ihtimali oldugunu, kesenin gelisiminin ileride oldugunu ancak kalp atisi icin daha sonra gidecegimizi ogrenince hepten saskin ne yapacagini bilemez bir durumdaydim.
Bunu ogreneli 1 haftayi biraz gecti. Ilk 3-5 gun notr kaldim. Esimse ne karar verirsem vereyim yanimda olacagini boyle bir kararda kendisinin asla etkisinin olmayacagini soyledi. Bense artik karar asamasini coktan gectigimizi olusmus bir canli ve ciddi bir sebep yokken de aldiramayacagimi dusunerek herkese soyledim. Insanlar mutlu oldukca mutlu olurum zannediyordum ama 3 gundur her gun dakika agliyorum.
Ya bakamazsam? Ya bana yuk gibi gelirse? Milletin bebegi annesinin mutlulugunu hissederken benimki uzuntumu hissediyor diye de agliyorum. Bu yeterlilikte degil miyim, pisman olur muyum, hayatimi kisitladigi icin kotu davranir miyim diye dusunmekten kafayi yedim.
3 gundur esime ben cok kararsizim ve iyi degilim diyorum. O cocuk istemeyen adam kac gundur butun evin isini yapiyor, hava alalim diye bir yerlere goturuyor, eglenceli olacak, guzel olacak, evet benim de tercih ettigim bir sey degildi ama artik olmus zevk almaya bakacagiz, dunyaya iyi bir insan birakmak istiyorum, bizim gibi dusunceler cogalmali gibi seyler soyluyor. Onun tek derdi maddi olarak yetememek ve saglik problemi olursa uzuntuden guclu duramayacak olmasiymis. Bu sebeplerle cocuk istemiyormus. Benimkiyse tamamen bencillik. Anlamadigi ben daha yetistirme kismina gelemedim bile. Dogunca ya emzirmek istemezsem gibi bir suru takintilarim olustu. Artik buhun de mutsuz gorunce beni bana ne bicim kadinsin bu konularda bir erkegin sana telkin vermesi cok mantiksiz, o bebek dogunca yuzune tukurecek gibi seyler soylemeye basladi. Gecen gun de daha bos minicik bir kesenin gorundugu ilk ultrason kagidini atmistim. Sonucta bebek ultrasonu falan degil. Onu copten bulup bana ruhsuz duygusuz sen nasil atarsin diye bir suru laf saydi. Planli bir bebek olmadi ama bu kadar da degil diyerek aldi ve sakladi. Yani su an esim beni cok sasirtiyor, bense igrenc bir mahlukmusum gibi hissediyorum.

Bir de internetten acaba anne olmaktan pisman olan var midir diye baktim bir suru manasiz yazi okudum ve daha da korktum. Gercekten anne olmaktan sikilan, kacip giden, cocuguna kotu davranan anneler varmis. Ya bende de bu annelik duygusu olusmazsa?

Yakinda psikologa da gitmeyi dusunuyorum ama bilmiyorum biraz tokat atilmasina mi ihtiyacim var yoksa birinin omuzunda aglamaya mi. Kizip dovseniz mi yoksa bunlar bormal her sey guzel olacak mi deseniz inanin bilmiyorum.

Öncelikle hayırlı olsun sizi ve konularınızı uzun zamandır siteden takip ediyordum, hamile olduğunuza şaşırdım :)
Ben de sizin gibi düşünen biriyim sizin konunuzu takip edeceğim umarım ilerde de yazarsınız bana örnek olursunuz :)

Ben sizin çok iyi bir anne olacağınızı düşünüyorum...Hayırlı olsun tekrar...

Bebekle ilgili konularini her okudugumda; aslinda icten ice anne olmak istedigin ama baskiladigin hissine kapiliyordum.Dogru olmayabilir bu sadece bir his.Neden bu kadar kotu dusunuyorsun? 2 kizim var,bazen oflasam da iyiki diyorum ama misal cocuksuz hayat istesem bunu hic dillendirmem bile,burada konu acmazdim(bu konuyu demiyorum,oncekileri) Bence artik her ne olduysa oldu, o duyguyu baskilama.Hamilelik cizelgesi hazirlayacak kadar benimsedigin bebegini kabullen ve ona simsiki saril.Ilerde bu konuyu okudugunda uzulmemek icin ...

Koalina iyi bir anne olacak gibi görünüyor, yani korkular normal, endişeler sağlıklı. Bu gebelik dönemini boşu boşuna heba etmez inşallah bir tek. Tadını çıkarır bu keyifli dönemin.

Benim 3. Kızım geç konuştu bu sebebten akranları wc alışkanlığı edinirken biz bezliydik
Bir yandan pedagog desteği de alıyordum ama inanın bu wc konusunda hiç bir açıklama uyarı vs yapmadı pedagog ! Zamana bırakın ve böyle bir sorun yokmuş gibi davranın dedi öyle yaptım
En zoru da çevre baskısıydı tabii
Uzatmayayım 4 yaşa bir kaç ay kala hallettik diyebilirim
Sakin olun elinizden geldiğince sakin kalmaya çalışın Allah yardımcınız olsun
Çok teşekkür ederim.

Bende evlenir evlenmez hemen plansız hamile kaldım ilk zaman cok kotu oldu ama sonra hamileligim guzel geçti fakat dogduktan sonra depresyona girdim yardım eden de yoktu ilk 3 ay falan kotuydum hic bakamıyorum elim kolum kalkmıyor Du vicdan azabı cekiyordum ama sonra insan alısıyor iyiki doğmuş diyor su an4, 5 yasında ve esim 2.istiyor ama su an kızımla mutluyum asırı korkuyorum tekrar cocuk yapmaktan benim de psikolojim bozuk

Bu konuyu okuyunca yabancılar geliyor aklıma. 4 tane 5 tane doğuruyorlar. Sonra cinsiyet öğrenme partileri falan düzenliyorlar,deli gibi çığlıklar eşliğinde. Neyse bu konuyu geçelim:)
Senin konuna gelelim. Aslında böyle bir konu beni sinir ederdi ama sen o kadar içten ve biraz da çaresizce yazmışsınki. Aslında bu kalıpları yıkmak istiyosun içten içe belkide kim bilir. Ve kolayı seçmemen gidip çocuğu aldırmaman bir umut ışığı değil mi. Ya sen bir canlı üretiyosun ne kadar muhteşem bir şey. Şöyle hissetmek lazım,böyle mutlu olmak lazım diye kalıplara sokma kendini. Belki ilk dönem çok mutsuz olacaksın ama çoğu kişinin yazdığı gibi kucağına aldığında değişecek.
Eşinde sana destek oluyor,bence başaracaksın üstesinden geleceksin ben öyle hissettim.

Anne olmak o korumacı his o coşkun sevgi doğuştan mı hormonal mi bilmiyorum ama bebekle vakit geçirmeye başlayınca ona karşı konulmaz bir sevgi besliyo insan. Bu zamanla bence öğrenilebilen bişey.

İtiraf ediyorum Benim Doğum sonrası çoook zorlandığım şey sadece yeni bedenime uyum sağlamak oldu :KK43: kendimi 34 bedenden 44 bedende gördüm. Kocaman vıcık vıcık göbek:kızgın: ikinci çoçuğumu Doğum yaptım ne kadar sıkılaşmaya çalışsamda göbeğim var. Göbek gibi değil ya buruşuk sarkık deri:mad:. Ne yapsamda düzelmiyor sanki

bende 5. ayımdayım hamileliğimin. planlıydı cok istedik buna rağmen 4. aya kadar hiç birşey hissetmedim.kendimi suçladım. son 2 aydırsa inanılmaz bağlandım birdenbire oldu bu. ardından endişeler başladı. nasıl bakıcam ya emziremezsem ya iyi yetiştiremezsem bunun gibi bir sürü düşüncem vardı yavaş yavaş kendimi telkin ederek yapabileceğime inanıyorum. eminim herkes bunu hissediyordur ama dozunda bırakmaya calısın en güzel günlerinizin tadını çıkarın

Demek ki neymiş, büyük konuşmamak lazımmış:) Daha önce çocuk istememek, çocuk sevmemek gibi konularda keskin yorumların olduğunu hatırlıyorum. O konulara aynı buraya yazılan yorumlar yazıldığı zaman karşı çıkıp dalga geçiyordun. Şimdiyse hadi yazın, beni ikna edin moduna geçmişsin. Hayat böyle bir şey işte.
Senin adına sevindim, annelik çok güzel bir duygu, evlat sevgisi bambaşka. Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.

Güzel bakin.

Tek önerim bu zira siz zaten bilinçli ve duyarlı bir insansınız.

Güzel bakın sadece.
Güzeli düşünün.

Bir insanı koşulsuz sevebilme duygusu o kadar özel ki.

Bir premses veya şehzade yetiştirmek zorunda değilsiniz. Dünyanın en mükemmel annesi olmak zorunda da değilsiniz. Yalnızca 'anne' de olmayacaksınız. Siz de bunu görebiliyorum ben. Sizin hayatınız da devam edecek biraz sinirli evet ama bu kısa bir süre.

Ben bebeğim 10 günlükken disarilara çıkmaya başladım. 3 aylıkken Karadeniz turu yaptım, 5 aylıkken deniz tatiline gittim. Kaldı ki çalışmıyorum calissan daha da kaliteli vakit geçirirdim bebegimle çünkü daha çok özlerdim.

Biraz karışık oldu ama kendi hayatınızın bittiğini düşünmeyin. Şu an bir şey hissetmiyor olabilirsiniz kalp atışı bile yok henüz. İnanın degisicek.

Kucağınıza aldığınızda bin yıllik anne olacaksınız. :)

Bu bir uyum süreci yalnızca.

İnternet bir sürü kirlilikle dolu, okumayın o hikayeleri lütfen.

Kolaylıklar dilerim. Çok içten geldiniz bana sımsıkı sarılmak istedim size.

Bir sürü yorum yazılmış hiç birini okumadım. Sadece şunu söyleyeceğim.
Senin kadar şiddetli olmasada benzer çekinceleri yaşamış 1 senelik anne olarak söyleyebilirim ki,

Dünyada bu kadar zor olmasına rağmen bu kadar güzel olan başka hiç birşey yok. Alkış yapmayı öğrendiğinde, seninle ilk oyununu oynadığında, gözlerine aşkla baktığında hissedilen duygunun yerini hiç bişey tutamaz

kucağına al bı kokusunu cek sonra bıdaha yaz buraya.gecer bunlar annelık tarıfsızdir.ve öğretılecek bır duygu değildir
.taddıktan sonra anneliği aslan kesılırsın korkma

Demek ki neymiş, büyük konuşmamak lazımmış:) Daha önce çocuk istememek, çocuk sevmemek gibi konularda keskin yorumların olduğunu hatırlıyorum. O konulara aynı buraya yazılan yorumlar yazıldığı zaman karşı çıkıp dalga geçiyordun. Şimdiyse hadi yazın, beni ikna edin moduna geçmişsin. Hayat böyle bir şey işte.
Senin adına sevindim, annelik çok güzel bir duygu, evlat sevgisi bambaşka. Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.
Buyuk konustugum sey cocuk istememek, ne degisti hala istemiyorum. Hala ayni fikirdeyim, ben ikna degil sucluluk hissini bastirmak istiyorum. Ayrica kimseyle dalga gecmedim imkani olmamasina ragmen5. Cocugunu dogurmuyorsa. Keskin yorumlarim ve dusuncelerim kendim icin de gecerli.

Buyuk konustugum sey cocuk istememek, ne degisti hala istemiyorum. Hala ayni fikirdeyim, ben ikna degil sucluluk hissini bastirmak istiyorum. Ayrica kimseyle dalga gecmedim imkani olmamasina ragmen5. Cocugunu dogurmuyorsa. Keskin yorumlarim ve dusuncelerim kendim icin de gecerli.
Ya kaolina bende senin gibiyim
Bende istemiyorum
Takip ediyorum konuyu
Sende değişim olacakmı olmayacakmı diye
Yani hamile kalınca o his değişecekmi zamanla acaba
Belkide bir kaç haftaya mutluluk başlar
Hormonlar belki böyle yapıyor seni
Yani bende hamile kalırsam birgün
Başta istemeyip sonraları aşık olurmuyum içimdeki mucizeye
Off bilmiyorum

Eee hamilesin sonuçta, daha ne istememesi, bebek geliyor hayırlısıyla.
Benim konuya değinme amacım, böyle konularda keskin yazılmasını yanlış bulduğum için. O konuları kararsız kadınlar veya düşüncesi tam oturmamış gencecik kızlar da okuyor. Yazılanlardan mutlaka etkileniyorlardır. Belki birileri senin yazdıklarını okuyup bebek fikrinden vazgeçti ama şimdi kendin hamilesin.
Bundan sonra aynı yönde yorumlar yazacağını sanmıyorum, duyguların değişecektir.

X