Planlı gebelikte dahi insanlar bocalıyor. Hiç çocuk düşünmeyen bir çiftmişsiniz ve plansız şekilde hamile kalmışsın. Bence yaşadığın durum çok çok normal.
Ama küçük detayları kafana takmamaya çalış. Emzirmek istemezsen emzirmezsin mesela. Pek çok anne emzirmiyor artık. Mükemmel bakmak zorunda da değilsin...
(Ben oğluma hamile kaldığımda mesleğimin başındaydım. Tecrübe kazanmam gereken zamanda, rahat bir hamilelik geçireyim, sakin bir çocuğum olsun diye işi bıraktım. Doğduğu zaman sütüm gelmedi, gelsin diye uğraştım. Az uyurdu zaten, uyuduğu zamanda da makine ile süt sağardım arttırmak için. Geceleri 5 dk uyku uyumadığım günler oldu. Sonunda sütüm arttı. Tam 2 yıl da emzirdim. Ek gıda zamanı herşeyin organiği olsun dedim, sağlıklı besleyeyim dedim, uğraştım ettim. İlk ek gıdaya geçtiğimizde yoğurdu, meyve püresini yedi, sonra birşey yemedi. Hep emmeyi tercih etti. Ama zayıf kaldı. Memeden kesilince hepten zayıfladı. Şimdi 4 yaşında ve yediği şeyler 1 elin parmaklarını geçmiyor. Ben kendim bakmak için işe başlamadım, kitaptı, oyundu, çok üstüne düştüm, çok ilgilendim. Ama zor ve inatçı bir çocuk oldu... eltimin 1 yaş küçük oğlu var, emzirmek istemedi, sevmedi de çocuğu, istemediği çok belli. Babaannesi baktı hep. Ne kitap okuyan oldu ne oyun oynayan oldu. Ama kendi kendine oynayan çok sakin ve çok neşeli bir çocuk... Kimse ona özel ek gıda hazırlamadı, organik yesin demedi. Kilo olarak oğlumun 2 katı, ne versen yiyor, vermezsen istiyor, çok iştahlı... Yani kısacası, iyi bakılmayan, ilgilenilmeyen çocuk da büyüyor. Hatta bazen daha rahat bir çocuk oluyor)