Anne ve babadan kazık yemek

Konu sahibi sen biraz fazla koca buldum elden kaçırmayayım derdine düşüp annenleri karşına almış gibi duruyorsun. Ay evi satıp yenisini alsalar ne olacak, tek çocuksun. İnsanlar vefat etmeden paranın malın derdine düşmüşsün.

Belki de damat konu sahibinin evine tav oldu, ev aradan çikinca çekip gidecek adam, ondan bu kadar bozuluyor konu sahibi..."annemle babam niye bana koca almıyorlar" gibi bir konu olmuş bu bence
Aynen ya şimdi evim yok diye beni terk edecek.ne yapicam şimdi ben hem evsiz hem kocasız kaldım

Belki de damat konu sahibinin evine tav oldu, ev aradan çikinca çekip gidecek adam, ondan bu kadar bozuluyor konu sahibi..."annemle babam niye bana koca almıyorlar" gibi bir konu olmuş bu bence
Konu sahibi peşinat tutarlarının eşit verileceğini söylüyor.. Kredi borcu da eşit ödenecek ise (kredi iki kişi üzerine alınabiliyor diye biliyorum) mantıklı olabilir. Zira boşanma olsa bile gene yarıya bölünecek..Ancak anne baba gene çocuğunun malı zarar görmesin diye ince düşünüyor olabilir, belki kredi kızları üzerine alınacaksa ondan evi satmak istemiyor olabilirler..

Sen bu muhteşem yatırım planını anlattiginda, evi ve senin geleceğini korumanın tek yolunun bu olduğunu anlamişlar, o yüzden en doğrusunu düşünmüşler. Çunku çok belli ki tapu sende kalırsa o ev hiç olacak

Bugüne kadar yaptıkları için teşekkür edin bence. Bu zamana kadar gayet rahat yaşamışsınız. Çalışıyorsunuz memur olmuşsunuz ihtiyacı olmasa bile sizin onlara birşeyler yapmanız gerekir.onların size sorması gerekmiyor. ( zaten ev vermişler.) Kira gibi bir yükten kurtarmışlar. Daha da beklenti içinde olmanız çok saçma. Benim aileminde ihtiyacı yok ama 2 3 ayda bir bir miktar zorla para yollarım kendinize istediğiniz şeyleri alın annem kuaföre gitsin gibi gibi.. abimde aynı şekilde davranır. Evlenirkende eşimle altınlarımıza kadar kendimiz aldık. Size yeterince bakmışlar daha da abartmanın anlamı yok

Valla ben de yıllardır yalnız yaşıyorum.
Üstelik ev alan da olmadığı için kiradayım.
Bana da paraya ihtiyacın var mı diye soran olmadı.
Yani sormalarını da beklemedim. Çalışıyorsam, iyi maaş alıyorsam niye sorsunlar ki.
O yüklü borcun altına da kendiniz için gireceksiniz, başkaları için değil.
Sanki aç kalmışsınız da dönüp kırıntı vermiyorlar gibi davranıyorsunuz resmen.
Bence prenses modundan çıkıp biraz zorluğa katlanmak çok da kötü olmayabilir.

Ben damat için almak istemedikleri anladım. Evliliğiniz ne şekilde ilerleyeceğiniz belli değil belki mutlu belki mutsuz

Eşine bugün git ve de ki "ben vazgeçtim, benimki dursun, sadece senin evi satıp peşinat yapalım, krediyi ortak ödeyelim aşkım" gör bakalım neler oluyor?
Dedim zaten. Bu arada sizin öneriniz nedir? Nasıl alınır maaşla ev? Hayır varsa bir finans öneriniz dinlemek isterim çok bilgili gibi görünüyorsunuz bu konularda :)

Bende tek cocugum evım felan yok. Olsaydıda satmaz ellemezdım . O evi sen almıs olsaydın ve suan bu harkeetı yapmak ısteseydın sana kımse karısamazdı zaten. Ama ailen hem büyütmüş hem işin için konaklma sağlamıs . Sen alıp kocana verıyorsun. Tabıkı hayat eşit olsun ama sen calısıp alsaydın olurdu bence git babanın annenın üstüne geri ver evi. Sonucta yarın öbür gün bir şey olsa yne onlar sana destek. Kı allah gecınden versın yıne her şey sana klıcak. İstanbulda bile 7-8 milyondna ucuza ev var semtine göre. İlla kirada oturmam diyosan. Ve bu aile kazıgı değil evlat nankörlüğü gibi oluyor biraz

E zaten tek çocuksun her şey sana kalacak. Elin adamıyla yarın öbür gün ne olacağınız belli değil neden ortak mülke katsinlar ki?

Kazik attiklari nokta nedir? Kendi paralarıyla aldiklari evi elin ogluna yedirmek istememek mi kazik atmak?

Evli ve 2 cocuklu bir kadin olarak söylüyorum bu kadar bey köylü olursan o damat ailesi seni parmaginda oynatir.
Yahu elin oğlunun yemesi ne demek? Kendisi de peşinat koyacak eşit miktarda,hatta daha fazla.üstüne beraber kredi çekeceğiz.

Neden anlamamakta ısrar ediyorsunuz? bende onu anlamadım. Anneniz babanız gayet haklı size güvenmemekte, ben olsam bende evi sizin elinizden alırdım ki ileride size miras olarak kalması için. Yoksa siz bu kafa ile tapu sizde olursa evlendikten sonra da satıp peşinat yaparsınız.
İnsan tabiki eşi olacak insana sonsuz güvenmek ister, hiç ayrilmayacagini düşünür ama hayat bu ne getireceği belli olmaz. Ayrılma durumunuz olduğunda gidecek hazır bir evin olması çok büyük bir şans. Neden mal paylaşma kavgası gibi sorunlar olsun ki.
Eşinizin yatırımlarına dokunulmayacak giden sizden gidecek gibi bir vibe aldım sizden.

Atadan kalmayan mirasa kardeş ortak olamaz. O nedenle eşine ve kızına kalır
Hukuki olarak bılmıyorum ama genelde vay basımıza bu geldı benım malım kardesime kaldı
Cunku ben annemın babamın ustune almıstım Bla Bla bıseyler okuyordum dnek geliyordum.
Oyle de sanıyordum tabi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…