• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anlatmak için biraz geç oldu ama

Konu sahibi sonuna kadar haklisin.
Uzun yillar uzun yollar da yolculuk yaptim asla boyle biseyle karsilasmadim.
Koltugunuzu acabilirisniz buna da kimse bisey diyemez bu sizin hakkiniz oyle olmasaydi o koltuklar acilir sekil de yapilmazdi.
arkadaki getirip ayagini sizin koltuga uzatamaz yol yordam bilmeyen cahil biriymis o kadini hakli gorenlerin de kurallardan haberleri yok.
Siz yine sakin davranmissiniz o ayagini inat diye benim koltuguma uzatacak o ayagini tek parca halde geri alamazdi net...

İsteyen koltuğunu yatıramaz.

En sinir olduğum şeydir.

Ve bu yüzden çok insanla kavga etmişimdir.

Hele daracık aralıklı otobüslerde koltuğu yatırıp keyif yapıyorlar.

Orası benim alanım arkadaş.

Nereye sokayım ayakları.

Öndeki rahat edecek diye kendi alanımı kısıyorum.

Herkes satın aldığı alanda takılsın.
Aynen katılıyorum kucağına kadar indiriyorlar insanın arkada çocuk var mı yok mu bakmıyorlar bile kucagimda çocuğumu uyutuyorum dap daracık yer kalıyor . O koltuk oraya 4 saat lik yolda kicinin üstüne oturamayanlar için egilmiyor.
Fenalasan bayilan olur diye kafa aşağı ya gelip ayak yukarı konuluyor , millet yatıp yatıp devrilmeye ne kadar da meraklı arkadaş sanki yurt dışına gidiyorlar . Otobüs firmaları kesinlikle zorunda kalmadıkça yatirilmamali diye ikaz falan yayinlamalilar !
Bende yatıran bencil insanlara aynısını yapıyorum çocuk olduğunu belirttiğim halde tepik tepik ediyorum sinirden morarip geri çekmek zorunda kaliorlar . Alt tarafı otobüs yolculuğu lütfen o kicinizin üstün e oturun da yayılıp geriye aktarilmayin

Ya ben konu sahibine hak verdim sonuçta hamile karnı sıkışmıştır ama önce öndeki beyefendileri uyarmalıydı koltuklarınızı biraz kaldırın sıkışıyorum diye.

Herkes koltuğu sonuna kadar yatıramaz. O zaman tv koymasınlar çünkü öyle olunca izlenmiyor.
O koltuklar uyurken acmak icin uyurken de kimse tv izlemez zaten;)
Acma hakki olmasa o koltumlar acilir sekil de yapilmazdi kimsenin abarttii gibide arkadakinin kucagina yyatilmiyor o kadar dar degil yani

O koltuklar uyurken acmak icin uyurken de kimse tv izlemez zaten:KK66:
Acma hakki olmasa o koltumlar acilir sekil de yapilmazdi kimsenin abarttii gibide arkadakinin kucagina yyatilmiyor o kadar dar degil yani

Öndeki kadın kucağıma kadar yatırmışsa ve ben tv izlemek istiyorsam? Aşağı iniyor o ekran.

Bir süre evvel bende çocuklarımla uzun yolculuğa çıkmak durumunda kaldım. Öndeki bey koltuğu yatırınca çocuklarla sıkıştım. İşkence gibi bir yolculuktu. Her yanım tutulmuştu..Bende koltuğumu yatıramadım çünkü arkada ki kişi de çok yaşlıydı, rahatsız olur ben idare ederim diye düşündüm.

Ama siz hamile olduğunuz için koltuğu yatırmanız bana normal geldi. O kadının size böyle davranması aşırı kötü,itici.. Çünkü zaruri bir durum. Bende hamileyken zorlanıyordum yolculuklarda..

Şimdi aynı şeyi konu sahibesinin önündeki adamların yaptığını düşünelim (ki yapmışlar)

Ve konu sahibesinin karnına dayansın öndeki koltuk. Bacaklarını sığdıramasın mesela o araya.

Eğer ahlaki değerlerimiz kişilere göre farklılık gösteriyorlarsa o değerlerden pek bir şey beklememek lazım.

Herkese saygı, herkese özgürlük.

kişilere gore degıl duruma...ortada bır durum var bayan hamıle.....cok garıpsınız

Öndeki kadın kucağıma kadar yatırmışsa ve ben tv izlemek istiyorsam? Aşağı iniyor o ekran.
O koltuk yatay halde iken sizin kucaginiza gelmez oyle abartildigi gibi turkiye de bir uctan diger uca bir cok farkli irmayla yolculuk yaptim.
Tv yine gorunur ha ben rahat edemiyyorum derseniz acarsiniz koltugu tam gorme hizaniza denk gelir.ben oyle yapiyorum.
Ora da birni rahatsiz edilecek durum olsa asla o koltuklar acilir sekil de yapilmaz.
Ha bir kisilik koltuga iki cocugu ile tek bilet alip aman acmayin rahatsiz oluyorum diyen tipler var o da onlarin sorunu cocuklarina da ayri koltuk alsin ozman

Aynen katılıyorum kucağına kadar indiriyorlar insanın arkada çocuk var mı yok mu bakmıyorlar bile kucagimda çocuğumu uyutuyorum dap daracık yer kalıyor . O koltuk oraya 4 saat lik yolda kicinin üstüne oturamayanlar için egilmiyor.
Fenalasan bayilan olur diye kafa aşağı ya gelip ayak yukarı konuluyor , millet yatıp yatıp devrilmeye ne kadar da meraklı arkadaş sanki yurt dışına gidiyorlar . Otobüs firmaları kesinlikle zorunda kalmadıkça yatirilmamali diye ikaz falan yayinlamalilar !
Bende yatıran bencil insanlara aynısını yapıyorum çocuk olduğunu belirttiğim halde tepik tepik ediyorum sinirden morarip geri çekmek zorunda kaliorlar . Alt tarafı otobüs yolculuğu lütfen o kicinizin üstün e oturun da yayılıp geriye aktarilmayin

Ayy, evet.

Bizim millet garip, ortaya konan her şeyi kendi hakkı sanıyor.

Hiç başkasının kişisel alanına saygı duyayım, başkasının özgürlüğünün başladığı yerde benimki biter falan yok.

Yolun ortasına klozet atmışlar o zaman oraya yapmak da normal.

Silah yapmışlar o zaman çekip kullanmak da serbest vb uzar bu liste.

Arkana bakarsın kimse yok istediğin kadar yatır.

Birbirine bağlayıp atlı karınca yap istiyorsan ama başkası varsa rahatsız edebileceğini düşünmek zorundasın.

Üzerinden zaman geçti ama hala yaşadığım olay aklıma geliyor yine aklıma geldi paylaşmak istedim. Sadece sormak istiyorum insanlık mı bu diye.

Ben memleketteydim evime döndüm otobüs yolculuğuydu. Mesafe uzak yaklaşık 7-8 saatlik bir yol. Geldiğim seyahat firması epey vasatmış ilk defa X firmasıyla geldim. Otobüs 2+1. Koltukların arası biraz dar gibiydi ya da bana öyle geldi bilmiyorum.
Neyse konuya gireyim. Otobüse gece bindik. Hamileyim dim dik kütük gibi oturamıyorum karnım bunumda. Biraz geriye yaslanıp karnımı sıkıştırmamam gerekiyor aksi halde hem bebeğime hem kendime eziyet etmiş oluyorum. Haliyle koltuğu bir tık arkaya yatırdım. Arkada oturan insan müsveddesi bayan sert bir ses tonuyla koltuğu çekmemi söyledi. Ben de sakin bir dille fazla çekemeyeceğimi dile getirdim hamile olduğumu vs. Ama çektim biraz. Zaten tamamen yatırmamıştım az yatırmıştım tekrar çekince çok sıkıştım. Sinirlerim de gerildi.

Akis gibi öndeki beyefendiler sonuna kadar koltuğu yatırmışlar uyumuşlar. Bir on dakika sonra bir baktım ki geri zekalı pis ayağını cam tarafından öne doğru uzatmış ağzımın içine sokacak neredeyse. Ayıp denen bir şey var. Sinirlendim ayağınızı çeker misiniz dedim sert bir ses tonuyla. Kız da bana bağırdı koltuğunuzu çekin o zaman diye. İnsan gibi anlatmaya çalıştım zaten biraz çekmiştim görmüyor musunuz burada ne haldeyim daha ne kadar çekebilirim koltuğu gelin bakın dedim. Beni ilgilendirmez o koltuk çekilecek falan saçmaladı iyice. Ben de kıyameti kopardım çekmiyorum al sonuna kadar yatırıyorum çekmeyeceğim dedim. Ben ömrü hayatımda hiçbir otobüs yolculuğumda böyle bir şey görmedim. İsteyen koltuğunu yatırır arkadaş o koltuğu bu yüzden yatırılabilir yapmışlar. Kimse kimseye de niye koltuğu yatırdın diye hesap soramaz.

Neyse kız muavini çağırdı şikayet etmek için şu bayana söyler misiniz koltuğunu çeksin diye. Ben de derdimi anlattım muavine hem çekmek zorunda değilim, hem de nezaket gösterip çektiğim halde terbiyesiz ayağını ağzıma sokmaya çalıştı dedim. Şikayet edecek olsam otobüste ayakkabı çıkarmak yasak üstelik ayağınla başka yolcuyu rahatsız etmek falan... Muavin ben bayana koltuğu çekmesini söyleyemem herkes koltuğunu yatırmakta özgür dedi. Kız bu defa daha da çıldırdı bu koltuk kalkacak diye avaz avaz bağırıyor ve benim koltuğuma yumruklar atıyor bağırırken. Arkadan bir beyefendi kalktı kızla ağız dalaşına girdi. Herkes koltuğunu yatırır karışamazsınız millet uyumak isteyebilir vs.
Neymiş efendim kendi henüz uyumuyormuş beni de uyutmazmış kendi otururken benim koltuğu yatırmam onu rahatsız ediyormuş. Tabi bu arada ben sinir krizleri geçiriyorum o kısımları pek hatırlamıyorum fenalaştım sanırım. Otobüs durdu resmen herkes kızla kavga ediyor. Yanımda annanem vardı onun bile üstüne yürüdü gerizekalı. Terbiyeden nasibini almamış... Sonra ortalık duruldu. Ben inat ettim o koltuğu çekmedim. Ama yolculuğu bana zehir etmek için elinden geleni yaptı. Arkadan ayaklarıyla koltuğu itiyor kaldırmaya çalışıyor falan... Yemin ediyorum karnıma ağrılar saplandı erken doğum yapacağımı sandım...

İnsanlıktan nasibini almamış diyorum böylelerine. Peki sizce bir insan neden böyle davranır? Nedir bu haddini bilmezlik? Neden biraz olsun insanca yaşayamıyorlar? Yemin ederim artık korkuyorum otobüs yolculuklarından.
Hakikaten bazilari insanliktan nasibini almamis oluyor bazen on koltuk bildigin tam olarak ustume yatiriyor neredeyse agzimi acipta bisey demiyorum bide hamile insan sonucta

Ayy, evet.

Bizim millet garip, ortaya konan her şeyi kendi hakkı sanıyor.

Hiç başkasının kişisel alanına saygı duyayım, başkasının özgürlüğünün başladığı yerde benimki biter falan yok.

Yolun ortasına klozet atmışlar o zaman oraya yapmak da normal.

Silah yapmışlar o zaman çekip kullanmak da serbest vb uzar bu liste.

Arkana bakarsın kimse yok istediğin kadar yatır.

Birbirine bağlayıp atlı karınca yap istiyorsan ama başkası varsa rahatsız edebileceğini düşünmek zorundasın.
Verdiginiz ornekler cok sacma yolun ortasina klozet reklam amacli koyuluyor gelde icine yap diye degil:olamaz:
Silah yapmislar onu alana kadar kac cesit presedurden gecip ruhsat almaniz gerek bunu biliyosunuzdur umarim. Oyle yoldan gecen aha silah yapmislar hemen alayim diyipte bakkal dukani gibi alamaz yani.
O koltuklarin acilma hizasi da belirli presedurlerden gecerek yapilmistir emin olun acilan koltuk kucagima geliyor diyenlere de saskinim bir cok firmayla yolculuk yaptim hic kucagima kadar gelen koltuk gormedim:KK48:

Üzerinden zaman geçti ama hala yaşadığım olay aklıma geliyor yine aklıma geldi paylaşmak istedim. Sadece sormak istiyorum insanlık mı bu diye.

Ben memleketteydim evime döndüm otobüs yolculuğuydu. Mesafe uzak yaklaşık 7-8 saatlik bir yol. Geldiğim seyahat firması epey vasatmış ilk defa X firmasıyla geldim. Otobüs 2+1. Koltukların arası biraz dar gibiydi ya da bana öyle geldi bilmiyorum.
Neyse konuya gireyim. Otobüse gece bindik. Hamileyim dim dik kütük gibi oturamıyorum karnım bunumda. Biraz geriye yaslanıp karnımı sıkıştırmamam gerekiyor aksi halde hem bebeğime hem kendime eziyet etmiş oluyorum. Haliyle koltuğu bir tık arkaya yatırdım. Arkada oturan insan müsveddesi bayan sert bir ses tonuyla koltuğu çekmemi söyledi. Ben de sakin bir dille fazla çekemeyeceğimi dile getirdim hamile olduğumu vs. Ama çektim biraz. Zaten tamamen yatırmamıştım az yatırmıştım tekrar çekince çok sıkıştım. Sinirlerim de gerildi.

Akis gibi öndeki beyefendiler sonuna kadar koltuğu yatırmışlar uyumuşlar. Bir on dakika sonra bir baktım ki geri zekalı pis ayağını cam tarafından öne doğru uzatmış ağzımın içine sokacak neredeyse. Ayıp denen bir şey var. Sinirlendim ayağınızı çeker misiniz dedim sert bir ses tonuyla. Kız da bana bağırdı koltuğunuzu çekin o zaman diye. İnsan gibi anlatmaya çalıştım zaten biraz çekmiştim görmüyor musunuz burada ne haldeyim daha ne kadar çekebilirim koltuğu gelin bakın dedim. Beni ilgilendirmez o koltuk çekilecek falan saçmaladı iyice. Ben de kıyameti kopardım çekmiyorum al sonuna kadar yatırıyorum çekmeyeceğim dedim. Ben ömrü hayatımda hiçbir otobüs yolculuğumda böyle bir şey görmedim. İsteyen koltuğunu yatırır arkadaş o koltuğu bu yüzden yatırılabilir yapmışlar. Kimse kimseye de niye koltuğu yatırdın diye hesap soramaz.

Neyse kız muavini çağırdı şikayet etmek için şu bayana söyler misiniz koltuğunu çeksin diye. Ben de derdimi anlattım muavine hem çekmek zorunda değilim, hem de nezaket gösterip çektiğim halde terbiyesiz ayağını ağzıma sokmaya çalıştı dedim. Şikayet edecek olsam otobüste ayakkabı çıkarmak yasak üstelik ayağınla başka yolcuyu rahatsız etmek falan... Muavin ben bayana koltuğu çekmesini söyleyemem herkes koltuğunu yatırmakta özgür dedi. Kız bu defa daha da çıldırdı bu koltuk kalkacak diye avaz avaz bağırıyor ve benim koltuğuma yumruklar atıyor bağırırken. Arkadan bir beyefendi kalktı kızla ağız dalaşına girdi. Herkes koltuğunu yatırır karışamazsınız millet uyumak isteyebilir vs.
Neymiş efendim kendi henüz uyumuyormuş beni de uyutmazmış kendi otururken benim koltuğu yatırmam onu rahatsız ediyormuş. Tabi bu arada ben sinir krizleri geçiriyorum o kısımları pek hatırlamıyorum fenalaştım sanırım. Otobüs durdu resmen herkes kızla kavga ediyor. Yanımda annanem vardı onun bile üstüne yürüdü gerizekalı. Terbiyeden nasibini almamış... Sonra ortalık duruldu. Ben inat ettim o koltuğu çekmedim. Ama yolculuğu bana zehir etmek için elinden geleni yaptı. Arkadan ayaklarıyla koltuğu itiyor kaldırmaya çalışıyor falan... Yemin ediyorum karnıma ağrılar saplandı erken doğum yapacağımı sandım...

İnsanlıktan nasibini almamış diyorum böylelerine. Peki sizce bir insan neden böyle davranır? Nedir bu haddini bilmezlik? Neden biraz olsun insanca yaşayamıyorlar? Yemin ederim artık korkuyorum otobüs yolculuklarından.
net ruh hastası kız.

Konu aciyorsunuz .Yorum bekleyorsunuz .Gelip kizi kinamadim hakkiz gordum sizi diye beddua ediyorsunuz.Helal olsun.
Bence sizde hamile bir bayan için çok acımasız yorum yapıyorsunuz..eğer söylediğiniz gibi koltuğun yatırılması kişinin alanına tecavüzse neden koltuklara böyle bir özellik konulmuş acaba..servis zamanları dışında herkesin koltuğu yatırma hakkı var muavininde söylediği gibi.beğenmeyen binmesin arkadaş..

Sonuna kadar haklısın. Yatabilir koltuk, gerektiğinde yatırılması için yapılmış. İşine gelmiyorsa binme, özel araçla git diyenler var. Asıl onlar yatırılabilir koltuk olan otobüse binmesin, özel araçla gitsin. Ben yüzlerce defa otobüse bindim hiç öyle ağzıma giren koltuk görmedim. Öndeki yatırınca ben de kendi koltuğumu yatırır, mesafeyi eşitlerim. Asla da öndekine koltuğunu çek demem, böyle bir lüksüm de hakkım da yok.

Herkes kendine gore hakli bu koltuk yatirma mevzusunda.. Yani ben de nefret ediyorum kucağıma yatirilan koltuktan ve arkadaki rahatsiz olur diye yatirmam da, ondeki birden geriye yatirinca bazilarinda kipirdayamiyorsun, daral geliyor.. Yaklasik 6 saatlik bi yolculukta sıkışıp kalmıştım.. Bazi insanlar da yatirmadan rahat edemiyor.. Iki koltuk arasi mesafe adam gibi ayarlanmadigindan oluyor her sey, biraz daha genis yapilsa herkes keyfine bakar.. Otobuse gore degisiyo bu da..
Konu sahibinin özel durumu varmis ama herkes ayni anlayisi gosteremez ve gostermiyor diye alani gasp edilemez.. Anlatilana bakinca evet kiz cok ileri gitmis ama onun da neyden rahatsiz oldugunu bilmiyoruz biz burdan..

Son düzenleme:
Arkadaki bayana yer değiştirmeyi teklif ettim ama inada bindirdi. Beni dim dik koltukta oturtmaya kararlıydı. Bilmiyorum ben elimden geleni yaptım bence koltuğu kaldır dedi üstelik sertçe söyledi kibarca istemek yerine ben yine de sakince konuştum saygımı ses tonuma yansıtarak. Ve koltuğu kaldırdım hatta yeterli mi rahat mısınız diye sordum kibarca. Hani yok yeterli değil dese daha da çekecektim. Ama yeterli dedi ben de problem ortadan kalktı sandım. Ayak uzatarak nispet yapmak nedir? İnsanca bir davranış mı bu? Ki sen koltuğu yeterince kaldırdığımı onaylamadın mı? Onayladın. O zaman top benden çıktı artık huzursuzluk yaratan sensin. Ayağını ağzıma sokmak yerine ''pardon ya ben hala rahat edemiyorum koltuğu biraz daha çekseniz?'' diyemez miydi. Ama yok illa çirkeflik yapması gerekiyor. Ben de sinirlendim haliyle ses tonum biraz sertleşti ayağınızı çeker misiniz lütfen dedim. Ve bana bağırdı koltuğunu çek ozaman diye. Madem koltuğu yeterince çekmemişim neden yeterli dedin neden söylemedin? Ayağını burnuma kadar sokmak nedir ya. Ben de bağırdım daha ne kadar çekeceğim hanımefendi şu halime bakın siz burada oturabilir misiniz vs dedim. Ve hışımla koltuğu çekmeye çalıştım yemin ediyorum koltuğu zaten sonuna kadar çekmişim meğer. Gelmedi daha fazla. Bakın zaten sonuna kadar çekmişim az önce daha fazla gelmiyor gelin siz deneyin isterseniz dedim. Manyak ya ben anlamam o koltuk kalkacak diyor sanki kalkacak pay kalmış. Kır o zaman koltuğu allahın cezası dedim. Sinirimden ağlamaya başladım. Sonra da inat ettim sonuna kadar yatırdım terbiyesizliğine karşılık. Ve kaldırmadım.

yanlış anlaşılmak istemem, ben arkanızdaki kadına sadece koltuğu diklemenizi istemesi konusunda hak verdim diğer tüm davranışları anlattıklarınıza göre çok terbiyesiz ve basit..

siz sinirlenmekte haklısınız ve aslında aynı şeyi anlatmaya çalışıyoruz.. kızım kucağımda uyurken arkadan bir ayak kızımın kafasina doğru geldi bir keresinde o an bende de şarteller atmıştı:) her zaman sakin kalamıyoruz tabi ki..

ama gelmiş geçmiş bir olay geri dönüp düzeltmek mümkün değil düşünüp düşünüp ne kendinizi ne yavrunuzu üzmeyin..

Back