• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anlatmak için biraz geç oldu ama

İsteyen koltuğunu yatıramaz.

En sinir olduğum şeydir.

Ve bu yüzden çok insanla kavga etmişimdir.

Hele daracık aralıklı otobüslerde koltuğu yatırıp keyif yapıyorlar.

Orası benim alanım arkadaş.

Nereye sokayım ayakları.

Öndeki rahat edecek diye kendi alanımı kısıyorum.

Herkes satın aldığı alanda takılsın.
+1 kesinlikle katılıyorum
Herkes alanında takılsin arkadaşım, sen kucağımi kiralamadin ki!
Üstelik sizin hamilelik gibi mazeretiniz var dik oturamiyorsunuz mamafih benimde belinde kitle var yarım yumuk durmam raporla yasak!eee buyrun burdan yakın.
Bence siz öndeki beyler göze alamamış hanfendiyi gözünüze kesmissiniz çünkü diğerleri çoktan Totoşu yaymislar.

Aman canım boşver olan olmuş biten bitmiş zaten düşünmemeye çalış rahatlat kendini üzülme onların günahı hamile kadıncağıza kötü davranmak Allah a havale et geç
Burada karşı tarafı savunanlara da takılma sen sinir olup derdini acmissjn sadece millet yine suçlama peşinde boşver onlarida. Sen iyi ol hep sana kötü davranana da iyi ol cevap bile verme

Bende iki gun once esim ve iki yasindaki kizimla otobus yolculugu yaptim kizimda surekli kucagimdaydi ve uyuyordu ona ragmen ondekiler yatirdi kaldirdi birsey demedim ciddi rahatsiz da olmadim.

Oncelikle isteyen herkes koltugunu sonuna kadar yatiramaz,yatiracaksa sirti rahat edecek sekilde yatirsin arkadakini de rahatsiz etmesin bir zahmet Cunku ben izmirden Adanaya kadar onca yolu otobusle geldim. Ondeki arkadas koltugunu o kadar cok yatirmisti ki resmen adam koltukta degil adeta dizimde yatiyordu. Hareket alanim dahi yoktu. Bin kere uyarmama ragmen beyinsiz anlamamakta israr ediyordu . Bende hamileyim sizin halinizden anliyorum kendi arabamda bile geriye yaslaniyorum koltugu cekiyorum,karnim rahatsiz ediyor karnim ama bunu otobuste yapmak biraz zor hele ki arkadaki rahatsiz oluyorsa yapacak hicbir sey yok, arkadaki de ayagini kafama degecek sekilde uzatir ve bendr boyle rahat ediyorum o zaman der
Anlatamıyorum sanırım ya. Önceki yorumları okusaydınız keşke. Ben koltuğu sonuna kadar yatırmadım ki. arkadaki bayan rahat oturmak için ne kadar yatırdıysa ben de o kadar yatırdım. Bakın o derece dik koltukta kendisi bile oturamayıp yatırdı biraz. Ben kendisi kadar yatırmadım bile 2-3 cm yatırdım çok değil. O zaman kendisi de yatırmasın? Eziyet olsun diye yaptı bu kadın bunu bana. Size değmediği hareket alanınızı işgal etmediği halde öndekinin koltuğuna niye karışasınız?

İsteyen koltuğunu yatıramaz.

En sinir olduğum şeydir.

Ve bu yüzden çok insanla kavga etmişimdir.

Hele daracık aralıklı otobüslerde koltuğu yatırıp keyif yapıyorlar.

Orası benim alanım arkadaş.

Nereye sokayım ayakları.

Öndeki rahat edecek diye kendi alanımı kısıyorum.

Herkes satın aldığı alanda takılsın.
O kişi hamile olsa bile mi hamileyim diye yatirdim durumu anlattim diyor arkadas

O kişi hamile olsa bile mi hamileyim diye yatirdim durumu anlattim diyor arkadas

Kaldı ki kendisi niye yatırıyor koltuğunu? Kendisi de yatırmasın o zaman niye yatırıyor? Çünkü koltuklar o kadar dik ki kendisi bile oturamıyorr. Ki ben hamileyim dim dik oturmam çok zararlı acı çekiyorum dim dik oturunca.

Valla hamilesiniz hasta değilsiniz olayını pek anlamıyorum ben.
Tamam gereksiz her yerde bunu kullanmamalı ama yine de hamilelik dikkat gerektiren hassas bir dönem bence ve herkeste aynı olmuyor gördüğüm kadarıyla.
Rahatsız olmaya niye göz yumsun ki hamile haliyle? Niye karnı sıkışsın? Can taşıyorsunuz..
Öndekileri de uyarabilirdiniz çok yatırmışlarsa evet ama arkadaki bayan çok büyütmüş olayı gerçekten, ve ayağını neredeyse ağzınıza sokmak nedir yahu...
Abartılı olunmadığı sürece biraz arkaya yatırabilir bence herkes. Hele ki gerçekten o kadar dikse koltuklar.

Okudum canim okudum merak etme. Siz ve o arkadaki bayan epey inatlasmissiniz anladigim kadariyla. Ben sizin yerinizde olsaydim lafimi koyardim sonra da yerimin degistirilmesini isterdim. Ayrica eskidenmis sanirim hamile bayanlara yapilan ayricaliklar anlayislar cunku ben artik kimsede bu anlayisi gormuyorum.

+1 kesinlikle katılıyorum
Herkes alanında takılsin arkadaşım, sen kucağımi kiralamadin ki!
Üstelik sizin hamilelik gibi mazeretiniz var dik oturamiyorsunuz mamafih benimde belinde kitle var yarım yumuk durmam raporla yasak!eee buyrun burdan yakın.
Bence siz öndeki beyler göze alamamış hanfendiyi gözünüze kesmissiniz çünkü diğerleri çoktan Totoşu yaymislar.
Kendisi niye yatırıyor peki koltuğunu? O zaman kendisi de yatırmasın dim dik otursun. Ama yok hanımefendi yayılsın arkada öndekiler gibi, ben biraz yatırınca suç olsun. Otobüsteki herkese mübah bana yasak!

Otobus koltugunu sonuna kadar yatiranlara gicik olurum ama hamile olsa da olmasa da her insanin koltugunu biraz yatirma hakkina sahiptir. Dimdik uzun yolculuk yapmak isteyen varsa da biraz on taraftakine anlayis gostermek zorunda.
Zira insan anotomisine uyan budur.
Hayatimda sadece arkamda kimse yokken koltugu tam yatirdim.
Ama malesef yolculuklarimin %80 i kucagimda koca kafalar tasimakla geciyor.

Valla hamilesiniz hasta değilsiniz olayını pek anlamıyorum ben.iner
Tamam gereksiz her yerde bunu kullanmamalı ama yine de hamilelik dikkat gerektiren hassas bir dönem bence ve herkeste aynı olmuyor gördüğüm kadarıyla.
Rahatsız olmaya niye göz yumsun ki hamile haliyle? Niye karnı sıkışsın? Can taşıyorsunuz..
Öndekileri de uyarabilirdiniz çok yatırmışlarsa evet ama arkadaki bayan çok büyütmüş olayı gerçekten, ve ayağını neredeyse ağzınıza sokmak nedir yahu...
Abartılı olunmadığı sürece biraz arkaya yatırabilir bence herkes. Hele ki gerçekten o kadar dikse koltuklar.
Çok dikti koltuklar ya. İlk otobüse binerken kendisi bile yatırdı koltuğu ay bu ne biçim koltuk dedi gözlerimle şahit oldum. Sonra dedim ki benim azıcık yatırmama da bir şey demez herhalde kendisi de biliyor çünkü koltuğun ne kadar dik olduğunu. Kendisi oturamamışken ben hamile halimle saatlerce nasıl otursaydım. Rahatsız etmeyecek şekilde yatırdım 2-3 cm. İnsanlık değildi onun yaptığı. Üstüne beni resmen tartaklamaya çalıştı.

Keşke kadincagiz koltuğa bantlayip koltuğunu dikleyip kendi koltugunuzuda kucağına kadar yatirsaydiniz!
Yada olmadı ayağına beton dokseydiniz ayağı sıkıştıgi için kaldirdigi ayagi yerinden kalkmazdı...

Çok dikti koltuklar ya. İlk otobüse binerken kendisi bile yatırdı koltuğu ay bu ne biçim koltuk dedi gözlerimle şahit oldum. Sonra dedim ki benim azıcık yatırmama da bir şey demez herhalde kendisi de biliyor çünkü koltuğun ne kadar dik olduğunu. Kendisi oturamamışken ben hamile halimle saatlerce nasıl otursaydım. Rahatsız etmeyecek şekilde yatırdım 2-3 cm. İnsanlık değildi onun yaptığı. Üstüne beni resmen tartaklamaya çalıştı.

Onu diyorsa bir şey dememeliydi. Diyecekse de adabıyla konuşabilirdi ki zaten öyle ayağını uzatan birinden beklenebilecek bir şey tepkileri.
7-8 saat üstelik. İmkanınız olduğu sürece uçak yolculuklarını tercih etmek daha iyi olacak sizin için sanırım özellikle hamileyken.

O kadar hatalısin ki kalkıp o kadının ağzının ortasına patlatman lazımdı. Gerçi hamilesin. Unut gitsin böyle kendini bi halt sanan ama bi halt olamayan reziller çok.

Keşke kadincagiz koltuğa bantlayip koltuğunu dikleyip kendi koltugunuzuda kucağına kadar yatirsaydiniz!
Yada olmadı ayağına beton dokseydiniz ayağı sıkıştıgi için kaldirdigi ayagi yerinden kalkmazdı...
Ayağı sıkıştığı için mi??? Kendi koltuğunu yatar pozisyona kadar yatırmış yayılmış yastık bile almış başının altına yetmemiş ayağını da ağzıma sokmaya çalışıyor. Ne sıkışmasından bahsediyorsunuz siz? Arkada alem yapıyor resmen leş gibi kokan cipsleri açmış ben de ondan çok rahatsız oldum ama ite dalaşacağına çevresinden dolaş diye bir laf var sustum. Kendisi yeter ki ayağını burnuma kadar sokabilsin ama. Emin olun ben ayağından rahatsız oldum diye benim koltuğumu sadece bahane etti. Tek derdi ayağını burnuma kadar sokmaktı. Ama ayıp denen bir şey var yahu!

Ayağı sıkıştığı için mi??? Kendi koltuğunu yatar pozisyona kadar yatırmış yayılmış yastık bile almış başının altına yetmemiş ayağını da ağzıma sokmaya çalışıyor. Ne sıkışmasından bahsediyorsunuz siz? Arkada alem yapıyor resmen leş gibi kokan cipsleri açmış ben de ondan çok rahatsız oldum ama ite dalaşacağına çevresinden dolaş diye bir laf var sustum. Kendisi yeter ki ayağını burnuma kadar sokabilsin ama. Emin olun ben ayağından rahatsız oldum diye benim koltuğumu sadece bahane etti. Tek derdi ayağını burnuma kadar sokmaktı. Ama ayıp denen bir şey var yahu!

yakında kadını fetöcü ilan edeceksiniz:KK70::KK70:

bu kadar tantanadan sonra senin yada onun yerini niye değiştirmediler

Konu sahibi sen haklısın kimse kusura bakmasin.
Neticede başta onun onayina göre indirmissin o da kabul etmis sonradan zoruna gitmis olacak ki ayagini uzatmis.
Ben olsam utanirim koca otobuste ayagimi uzatmaya.
En sonunda da sana vurmaya kalkmış. Hala da hakliysa pes dogrusu
Bosver sen

Üzerinden zaman geçti ama hala yaşadığım olay aklıma geliyor yine aklıma geldi paylaşmak istedim. Sadece sormak istiyorum insanlık mı bu diye.

Ben memleketteydim evime döndüm otobüs yolculuğuydu. Mesafe uzak yaklaşık 7-8 saatlik bir yol. Geldiğim seyahat firması epey vasatmış ilk defa X firmasıyla geldim. Otobüs 2+1. Koltukların arası biraz dar gibiydi ya da bana öyle geldi bilmiyorum.
Neyse konuya gireyim. Otobüse gece bindik. Hamileyim dim dik kütük gibi oturamıyorum karnım bunumda. Biraz geriye yaslanıp karnımı sıkıştırmamam gerekiyor aksi halde hem bebeğime hem kendime eziyet etmiş oluyorum. Haliyle koltuğu bir tık arkaya yatırdım. Arkada oturan insan müsveddesi bayan sert bir ses tonuyla koltuğu çekmemi söyledi. Ben de sakin bir dille fazla çekemeyeceğimi dile getirdim hamile olduğumu vs. Ama çektim biraz. Zaten tamamen yatırmamıştım az yatırmıştım tekrar çekince çok sıkıştım. Sinirlerim de gerildi.

Akis gibi öndeki beyefendiler sonuna kadar koltuğu yatırmışlar uyumuşlar. Bir on dakika sonra bir baktım ki geri zekalı pis ayağını cam tarafından öne doğru uzatmış ağzımın içine sokacak neredeyse. Ayıp denen bir şey var. Sinirlendim ayağınızı çeker misiniz dedim sert bir ses tonuyla. Kız da bana bağırdı koltuğunuzu çekin o zaman diye. İnsan gibi anlatmaya çalıştım zaten biraz çekmiştim görmüyor musunuz burada ne haldeyim daha ne kadar çekebilirim koltuğu gelin bakın dedim. Beni ilgilendirmez o koltuk çekilecek falan saçmaladı iyice. Ben de kıyameti kopardım çekmiyorum al sonuna kadar yatırıyorum çekmeyeceğim dedim. Ben ömrü hayatımda hiçbir otobüs yolculuğumda böyle bir şey görmedim. İsteyen koltuğunu yatırır arkadaş o koltuğu bu yüzden yatırılabilir yapmışlar. Kimse kimseye de niye koltuğu yatırdın diye hesap soramaz.

Neyse kız muavini çağırdı şikayet etmek için şu bayana söyler misiniz koltuğunu çeksin diye. Ben de derdimi anlattım muavine hem çekmek zorunda değilim, hem de nezaket gösterip çektiğim halde terbiyesiz ayağını ağzıma sokmaya çalıştı dedim. Şikayet edecek olsam otobüste ayakkabı çıkarmak yasak üstelik ayağınla başka yolcuyu rahatsız etmek falan... Muavin ben bayana koltuğu çekmesini söyleyemem herkes koltuğunu yatırmakta özgür dedi. Kız bu defa daha da çıldırdı bu koltuk kalkacak diye avaz avaz bağırıyor ve benim koltuğuma yumruklar atıyor bağırırken. Arkadan bir beyefendi kalktı kızla ağız dalaşına girdi. Herkes koltuğunu yatırır karışamazsınız millet uyumak isteyebilir vs.
Neymiş efendim kendi henüz uyumuyormuş beni de uyutmazmış kendi otururken benim koltuğu yatırmam onu rahatsız ediyormuş. Tabi bu arada ben sinir krizleri geçiriyorum o kısımları pek hatırlamıyorum fenalaştım sanırım. Otobüs durdu resmen herkes kızla kavga ediyor. Yanımda annanem vardı onun bile üstüne yürüdü gerizekalı. Terbiyeden nasibini almamış... Sonra ortalık duruldu. Ben inat ettim o koltuğu çekmedim. Ama yolculuğu bana zehir etmek için elinden geleni yaptı. Arkadan ayaklarıyla koltuğu itiyor kaldırmaya çalışıyor falan... Yemin ediyorum karnıma ağrılar saplandı erken doğum yapacağımı sandım...

İnsanlıktan nasibini almamış diyorum böylelerine. Peki sizce bir insan neden böyle davranır? Nedir bu haddini bilmezlik? Neden biraz olsun insanca yaşayamıyorlar? Yemin ederim artık korkuyorum otobüs yolculuklarından.
Hemde hamile bi kadina hemde hemdeee hemcinsi yapio bunu...wahh ki ne vaahhh

Back